Hirdetés
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothbe
addikt
Nézd, ha lesz folytatás, akkor másik bankkal. A mobiltarca.com címen a Budapest Bank logója szerepel. ez akár jelenthet is valamit, de lehet, hogy semmi jelentősége.
Ha az OTP helyett nincs más, akkor mind az app, mind az NFC-s SIM ilyen szempontból jelentőségét vesztik, ezt jól látod.
De ahogy már írták a mobiltarca.hu csak egy a lehetőségek közül. Szerencsére mások talán még jobban meg is oldották az NFC-s mobilfizetés témát (pl. az említett GránitBank). -
Urna
tag
Hát szuper... ők maguk nyírják ki .. köszönöm, hogy válaszoltál, közben utánajárással kiderült hogy a kiváló "csúcskészülékem" a T-éktől nem kapott mobiltárcára alkalmas minősítést (máig) úgy hogy elméletileg október vége-november eleje óta árulják, viszont a sima X kapott, ezért hiába is igényelek nem tudok, mert a rendszerük nem engedi, hogy végbemenjen az igénylés. Érdekes hogy a mobiltárca.hu-n pedig csak annyit írnak közben hogy nem kell csak: megfelelő bank, szolgáltató, app , és NFC képes okostelefon.. aha.. oké.
Viszont akkor ha már az OPT véget vet ennek akkor vége az egész mobiltárca-dolognak, a Telekomos app , NFC-s sim mind értelmetlen lesz?Vagy valamire akarnak váltani? -
tothbe
addikt
Ahogy látom a kérdésedre nem jövő válaszokból, nem olvassák ezt már.
Ráadásul az OTP áprilissal ki is vezeti ezt a bankkártyát a kínálatából, így mondhatni az egész véget is érhet: -
Urna
tag
Sziasztok!
Remélem még olvassa valaki ezt a fórumot, mert kéne egy kis segítség.
Adott egy megfelelően beállított működő mobiltárcás Xperia Z ( a rendes eredeti ) , meg a leváltására szolgáló Xperia XZ , ( a megfelelő simmel benne) , az lenne a kérdésem, hogy hogy tudnám az OTP-s kártyámat ott ott aktiválni , mivel már egy éve volt a másiknál, nem nagyon emlékszem , csak annyi van meg hogy " egyszer csak jött egy sms- és kész, már bent volt az app-ban". -
birq
tag
-
lah113
csendes tag
Nekem pont ez nem megy, Sony Xperia Z3 Compact készülékemet használom mobiltárca fizetésre. A fizetés csak akkor realizálható ha feloldom a képernyőzárat. Van olyan beállítás, amely lehetővé teszi ennek az elhagyását, és használható az egyszerű fizetési mód az alapértelezett kártyával?
Tudnál segíteni?
Köszi -
kimista
aktív tag
ha aktív a kártya az alkalmazásban, akkor nem kell felodlani a kijelzőt se, 5000ig mehet pin nélkül. pont mint a kártya. 5000 felett kell pin.
vagy ha ez vkinek nem túl biztonságos (pedig pont ennyit tud a kártya is) akkor lehet úgy h csak alkalmazásból induljon a fizetés, ahhoz meg telefonfeloldás, illetve alklmazás pinkód is kell -
fairi
őstag
"Max fizetéskor nem telefont érintek az olvasóhoz, hanem igazolványtartót."
pont ezért nem értem mi az értelme ennek a mobillal való hülyéskedésnek. Igazolványtartó úgyis kell (személyi nélkül nem menő mászkálni), plusz egy kártya el van ott.
Okostelóval sok kellemetlen dolog lehet, pl lemerül, android lefagy (nagy ritkán meg tudja tenni). Kártya nem merül ne és fagy le. Mondjuk lopás esetén nem tudok melyik a cikibb szituáció. Lopott paypass kártyával lehet gyorsan fizetni itt-ott (5000 Ft alatt nem kell pin).Mobil meg képernyőzárral, jelszóval védheted amit fel kell törni,alias idő. Mobiltárcánál ez mennyire számíthat? -
kimista
aktív tag
nem feltéltlen kell a banknak adnia a kedvezményt, hanem a mobiltárca egyesületnek, hogy az ő szolgáltatásuk elrejedjen.. de nem csak a kártyaelengedésről beszélek.. hanem pl az ajándékokról, nyereményekről.. Pl mult héten nyertem 50k-t mert benne voltam a 10 legtöbbet használókban. abból kijön 12 évre a kártyadíj
-
Gusztáv
addikt
A banknak tök mindegy, kártyával vagy telefonnal fizetsz, szóval ő miért adna kedvezményt. Neki azért érdeke ez, mert
-esetleg új ügyfeleket vonz
-plusz szolgáltatásként tudja értékesíteniAz érintés nélküli fizetésre alkalmas kártyákra papíron most is van kedvezmény (csak senki nem tud róla), a tranzakciós adó max összege alacsonyabb, mint a sima bankkártyáknál.
-
kimista
aktív tag
lehet poénkodni, de nincs alternatíva, akármennyire is nehéz beismerni
nyilván az vonzóbb lenne, ha egy ilyen friss tech elterjedése érdekében a használók kedvezményeket kapnának (pl a kártyadíj v vmilyen kedvezmény vásárlásból)
de örüljünk h egyáltalán vki bevezette ezt a tech-t -
kimista
aktív tag
én jónak azt nevezem, ami működik. mutass alternatívát, amivel holnap fizethetek. jah, hogy nem tudsz..
itt a vége. lehet szidni meg isteníteni a többit, de van más alternatíva jelenleg? nincs. és itt a vége. ha majd lesz, akkor lehet hasonlítgatni.
az új technológiát meg nem kötelező használni. lehet maradni a trabantnál is meg a nokia 3210-nél. meg gondolom otthon is crt monitor, stb..
nem kötelező semmi, de akkor ne szapuljuk már azt, ami jó. -
Sofian
őstag
Az a problémám ezzel is, mint anno fizetős tartalmakkal...
A szolgáltatók úgy érzik hogy még mindig kétezres évek eleje van, és még mindig szeretnének belemászni a telefonodba.A fizetéshez ők adják a netet. Itt vége a dolognak,. Csak rád és a bankodra (és a kártyacégre) tartozik a dolog. Leegyszerűsítve még ennyi se kell, csak egy megbízható cég kell akinél van rendes PCI-DSS (Apple, Google, Microsoft) és akkor még egyszerűbb a szitu.
-
Kezdetben Play áruhában (akkor még Market-nek nevezték) sem lehetett fizetni Mo-ról és ládd!
Szerintem a Google wallet, ha akarná a Google minden gond nélkül elérhetővé tudná tenni a szolgáltatást magyaroknak.
Mobilpénztárca Egyesület nem igen tudna mit tenni egy ilyen nagy hatalom ellen úgy sem.--------------------------------------------
@kimista: Nekem minden feltétel adott, hogy kipróbljam, de gusztustalannak tartom, hogy ezért 4000-et elkérnek.
Pont ellenkezőleg képzelném el a dolgot, hogy inkább valamilyen téren kedvezményt kapjunk azért, hogy hajlunk az új technológiák, megoldások felé.
Nem elrettenteni kéne a népet, hanem inniválni, hogy minél jobban elterjedjen ez a modern fizetési rendszer. Ezt meg sem értem tőlük.Paypass-os kártya eddig is úgy elfért az igazolványaim között, hogy meg sem éreztem, hogy ott van-e vagy nem.
Max fizetéskor nem telefont érintek az olvasóhoz, hanem igazolványtartót.
Ennyi. -
Sofian
őstag
Host Card Emulation alapú? Nem! Innentől szenvedjen vele az aki akar. Ez így extra macera. Úgy hogy még plusz pénzembe is kerül.
-
kelly416
veterán
Nézd, 82-es vagyok, a bringám tiszta véletlen velem egy évjárat. 4-5 éve a rend éber őre alig akart elengedni, mert nem tudom igazolni a drótszamár tulajdonjogát. Csak azért szabadultam el, mert a társa, aki addig telefonált, ismerősöm, és szólt, hogy mehetek. Később kérdeztem az ismerőst, mondta, hogy elméletileg akár le is foglalhatják, és ha tisztáztam, elhozhatom. Addig meg marad. Köszi...
-
tpmportal
tag
válasz
sanyijedi #59 üzenetére
Ezek az igazi akaratos, banyatankotalábadonáttolós nénik voltak, az ilyennel jobb vigyázni
De azóta sikerült letesztelni párszor, semmi kecmec nem volt, telefon odatart és kész a történet. Nagyon bejövős. Arról esetleg van hír, hogy a BKV majd egyszer sokára kiépülő elektronikus jegyrendszere is NFC alapú lesz-e?
-
Gusztáv
addikt
Nyilván nem kötelező 23 banknál kártyát kiváltani, maradjunk annyiban, hogy ez most pillanatnyilag az OTP ügyfeleknek jó, ha akarják, ki tudják próbálni. Ezért valószínűleg senki nem fog bankot váltani, de szép lassan majd a többiek is beszállnak a buliba (plusz szolgáltatás, amit el lehet adni), és akkor talán az éves számlavezetési díj is csökken.
Ami a bringás részt illeti, tényleg lehet 1-2-x sör után is tekerni, a törvényben annyi van, hogy közlekedésre alkalmas állapotba kell lenni. A bringa tulajdonjogát mégis hogy kéne igazolni, viszem magammal a hat éve kapott számlát? Személyazonosító okmány tényleg kell, lesz is majd univerzális elektronikus kártya, de én biztos nem raknám rá a pénzemet, nem szeretném, ha a magánnyugdíj vagyon sorsára jutna.
-
válasz
diabolika #51 üzenetére
volt hasonló problémám.
1. a programot aktiváltad? (wifiről vagy gsm ről töltötted? aktiváláskor gsm en érdemes lenni)
2. fel kell hívni a mobiltálrca ingyenes 80 as számát
3. írni kell nekik e-mailt és segíeneknekem is ez volt a probléma, de pár mail után ment a szolgáltatás azóta tökéletesen működik.
(#30) Bodoo
én nem náluk vásároltam, nem az ő firmwarejük van a telefonomon és mégis működik a szolgáltatás.(#42) tpmportal
az azért korrekt, hogy két "koros" bolti eladó megtud győzni arról hogy a szolgáltatás nem működikés ha az órádat tartod oda vagy egy sticket?! (erre is van lehetőség)
-
ShadowX
őstag
3 hete használom a Telekom féle mobiltárcát. Kezdetekben gyors és hibátlan volt a működés. Aztán jött egy app update, mire belassult az egész fizetési procedúra. Ment, de belassult. Aztán jött a következő update és azóta nem tudok fizetni...egyszer elutasít a terminál, tegnap meg meg is fagyott az egész (nem a telefon, hanem a terminál), ma megint elutasított.
Amit észrevettem a Sparokban, hogy a kasszákhoz érve a térerő leesik edge-re, adatforgalmazás nélkül (böngésző is timeout-ol folyamatosan). A kasszáktól pár méterre még 4g van, de ahogy fizetnék, minden remény meg térerő elszáll. Így használhatatlan az egész.
Mellesleg használható más készülékekkel is az nfc-s sim, csak lutri, hogy tudják -e aktiválni.
-
Plasma
csendes tag
Mindenhol bebukott üzleti modellt másol a Mobiltárca, a secure SIM-es történet az Apple Pay/Android Pay terjedésével halálra van ítélve.
-
diabolika
tag
Elhagytam a papírt amire le volt írva minden a belépéshez, ezért mentem be...de nem is ez a lényeg... Nem ezt kell leszűrni az egészből..
-
diabolika
tag
Na... Elmentem a T-be, kértem SIM kártyát. Meg is kaptam, elmentem a bankba, hogy csinálják meg. Mikor beírja a hölgy a tel.számomat, kiírja, hogy nem vagyok jogosult erre....Vártam egy napot...ma vissza mentem és ugyanaz...vissza a Tré-be, ott mondták, hogy be van aktiválva, hívjam a 1430-at. Felhívtam, de ott fogalmuk se volt, ezért adtak még egy tel.számot, hogy próbáljam meg...Na itt lett elegem az egészből! Van kompatibilis SIM kártyám, van listán szereplő T-nél vásárolt telefon és van OTP-s számla meg minden. NA ennyit erről a dologról... Zökkenőmentes ország ez....
-
kimista
aktív tag
te hol élsz?
előveszem a telefont, odatartom, működik.
nem kell aktív kijelző.. feloldani se kell..nfc-t minek kapcsolod ki? rányomni se kell, ha be van kapcsolva folyamatosan (pont mint a bankártyád) app se kell, se pinkód.. el vagy tévedve..a pénztárosok meg lámák, főleg az öregebbje, fél hogy meghekkeljük a rendszert és inkabb maradjunk a kártyánál.. ilyenkor erőszakoskodni kell, meg hívni a vezetőt.. én csináltam már, és érdekes módon működött..
-
tpmportal
tag
Én is így tudtam/tudom.
(#47) lolwut1:
Ez melyik program? Nekem wallet-ben nincs ilyen opció, hogy fizetés, hanem csak ki van választva aktívra a kártya. Elvileg t-nél is van olyan, hogy "automatikus használat", és ahhoz csak fel kell oldani a mobilt (és bekapcsolva kell lennie az nfc-nek), hogy menjen.
-
lolwut1
csendes tag
Én az elsők között regisztráltam rá, nagyon hightech, de semmi haszna. Túl komplikált használni; a paypass kártyát csak elő kell venni és a terminál elé tartani, míg itt elő kell venni a telefont, feloldani, (bekapcsolni az nfc-t), megnyitni az appot, beírni a pin kódot, megnyomni a "fizetés" gombot, és a terminálhoz tartani. Túlzás nélkül fél percet igénybe vesz, holott éppen a gyorsaság és a kényelem lenne a lényeg
-
-
fairi
őstag
-
tpmportal
tag
Az létezik, hogy egy adott boltnál nincs engedélyezve az nfc-s fizetés(de paypass terminál van)?
Ma reggel jött meg az értesítés (spanyolul
), hogy megvan a kártyám, letöltöttem, és elugrottam egy közeli CBA-ba, ahol van paypass terminál. Amikor mondtam, hogy kipróbálnám a mobilos fizetést, akkor úgy nézett rám a néni, mintha hülye lennék. Mondtam neki, hogy ugyanolyan, mintha paypass kártyával fizetnék, erre hívott valami másik nénit, aki hasonlóan nézett rám, és azt mondta, hogy náluk nem engedélyezett. Nem tudtam őket meggyőzni, hogy legalább próbáljuk meg. Sor nem volt mögöttem, szerintem nem is nézek ki valami nagy notórius csalónak, de ketten olyan heves tiltakozást levágtak, hogy inkább fizettem a (paypass-os) kártyámmal.
Eddig úgy tudtam, hogy nincs ennek semmilyen plusz technikai háttér igénye a paypass-os fizetéshez képest, sehol nem is találtam erről információt, hogy ilyen lenne. Akkor most én vagyok a hülye, vagy a pénztárosok teljesen tudatlanok?
-
RedIris
csendes tag
Ez a jövő, de biztosan nem nálunk!
A tranzakciós-, telekom-, és kamatadók óta nem érdemes Magyarországon bankszámlát tartani! Simán sporólható 30-40 ezer évente a készpénzes fizetéssel.
(#31)
A bank is így örült amikor kiszámlázhatta érte a tranzakciós adót és az értesítő SMS-t! -
kelly416
veterán
válasz
Lionking01 #39 üzenetére
Ej, de lusta vagy. Egyszer bemenni a szolgáltatóhoz meg egyszer a bankba nekem sokkal jobban megéri, mint kifizetni a 4000Ft-os kártyadíjat. Vagy ha már mindenképpen ki kell fizetni, akkor meg kukába a számlavezetési díjakkal, merthogy ugye nem is egy számláról van szó még egyazon banknál sem, meg kukába minden más kártyával. Szerintem sokkal bosszantóbb, hogy a nem kis tárcám olyan szinten tele van, hogy pénz nem is fér bele, és a feléért fizetem a havi/éves díjakat is.
De ha már itt tartunk, fentebb írta valaki, hogy elmegy tekerni, beugrik egy sörre valahol és csak a telefonját viszi magával. Vajon Őt hányszor állította meg eddig a rend éber őre tekerés közben? Mert igazolnia kell magát, a kerékpár tulajdonjogát, arról már nem is beszélünk, hogy egy sör után még állítólag lehet tekerni, de két embernél sem ugyanúgy mutatja ki a szonda az ittasságot, ott meg még nagyobb galiba lehet.
Szóval a lényege, hogy nem értem, miért nem lehet egyetlen azonosító kártyája a polgárnak, ami utat enged a bankhoz is, a rendőröknek is megfelelő adatokkal szolgál, még akár otthonra is beengedheti a tulajt egyes kaputelefonos megoldásoknál... -
Lionking01
tag
Ez még mindig nagyon bonyolúlt. Ha egyszűbb lenne, és sehova sem kellene bemenni, és számlát nyitni, sim kártyát cserélgetni stb., akkor lenne ez frankó dolog.
pl.: Google Wallet. Csak hát azt Magyarországon a Mobiltárca szövetség megfúrta.
(És itt nem csak arról van szó, hogy beugrok az OTP-hez és számlát nyitok. Hanem arról is, hogy akkor munkáltatómnál, másik bankál (ahol esetleg a hitel van) lejelentem az új számlaszámot. Lehet, hogy nem is kapok olyan jó kondíciókat, mint a jelenlegi banknál. Tanulhatom meg újra az Internetbank használatát. Tanulhatom meg újra a kártyaszámot, ha esetleg interneten szeretnék fizetni vele, vagy máshova kell beregisztrálni. Minden csoportos beszedési megbízást át kell vezetni az új számlára. Hacsak nem akar az ember csak emiatt még egy számlát megtartani. Szóval nem csak beugrok és kész.)
-
Hintalow
senior tag
válasz
morneo.it #32 üzenetére
Azért óvatosan a kondíciókkal, abban amit linkeltél, az pont privát banki ügyfeleknek van, az az ügyfélkör a 20-30 millió feletti állományú ügyfeleknek van otp-nél (ami még alacsony is, máshol a privát banki státusz beugrója 60-70 milliós állomány)
Tehát ez azért nem vonatkozik az ügyfelek többségére
-
madd dogg
senior tag
Én lassan fél éve használom. Xperia z-vel hibátlan, soha nem volt semmi gond vele. Végre nem hordok semmit magamnál, csak a telefont. Ha bringázni megyek, vagy este a Dunapartra sörözni, akkor telóval megveszem a söröm, és kész. Nem nagy macera egyszer beugrani az OTP-be, egyszer meg a szolgáltatóhoz.
Támogatni lehetne mást is az Androidon kívül, ez tény.
-
kelly416
veterán
Mennyi bajotok van... én fogtam a tokot, bele tettem a paypass-os kártyámat, utána bújtattam bele a telefont, és kész is. Nem meríti a telefont, nem fagy le, nem kell új sim, nem kell másik számlát nyitnom, még at otp-hez sem kell átigazolnom, mégis fizethetek a "telefonommal".
Na jó, nem, engem nem zavar, hogy a bal zsebem helyett a jobba kell nyúljak, de simán kivitelezhető megoldás annak, aki "csak a felvágás kedvéért akar telefonnal fizetni".
-
androidő
újonc
Jó cikk, de ha már OTP, kimaradt a Simple app, amit kártyafüggetlenre fejlesztett a bank unokája. Kicsit helyenként még gyerekcipőben jár, de érdekes kísérletnek tűnik.
-
"A 2015. május 15-től visszavonásig, de legkésőbb 2015. június 30-ig újonnan igényelt
MasterCard Mobil PayPass kártyák kibocsátási díja akció keretében elengedésre kerül a privát
banki ügyfelek részére. Az akció keretében elengedésre került díjak utólagos jóváírás
formájában kerülnek jóváírásra az érintett számlán." Azaz ingyen megkapod most..."A díj esedékes évente a kártya érvényességének fordulónapján. A Bank Akció keretén belül a kártya első éves
díját nem számítja fel, melyet visszavonásig, de legkésőbb 2016. február 28-ig megkötött szerződésekre
biztosítja" Azaz most az első évben ingyenes. Utána ha tetszik, napi 11 Ft-ba kerül... -
Bodoo
tag
Telekomnál ami kell hozzá:
- a támogatott listán szereplő készülék
- az a telefon náluk legyen megvásárolva
- az ő firmwarejük legyen rajta
- ne legyen rootolva
- az ingyenes új SIM kártya
- az aktiváláskor meglévő mobilinternet
- Mobiltárca appnálam a dolog nem működik
Nagyon várom a Google Walletet, mindenhol kártyával fizetek -
kimista
aktív tag
én is voltam tesztelő anno, és én is azt olvastam h a 3000 kiválsztott főből olyan 1000 db tényleges tesztelő volt.
azzal indkolták, hogy sokan csak az ingyen teló miatt regisztráltak (merthogy anno ugye adtak vmi gagyi samut hozzá)
persze az gáz, h utana nem szoltak a maradéknak h haver mégis van lehetőség..anyway, csak ismételni tudom magam.. ez egy adott tech azoknak, akik OTP-sek, és nem sajnálnak egy kevés pénzt arra, hogy használják. a többiek szidhatják, nekem emgéri azt a kevés pénzt, h telefonnal fizessek.
-
culas25
tag
Lehet egyedül vagyok vele, de nem érzem, hogy szidnom kéne az egész rendszert, mert éppen az ERSTE banknál vagyok, és nincs még ilyen fizetési lehetőségem. Eddig sem volt, és megvoltam nélküle, kibírom még azt a pár évet, ameddig kiforr a technológia és minden bank átveszi majd. Legalább nem engem használnak béta teszternek
-
Game-over
aktív tag
A Nexusokkal más a probléma, az NFC részéről nem megy a dolog.
Én még a tesztben szerettem volna a saját Galaxy Nexusommal részt venni, telefonon beszéltem is az illetékessel a Telenornál, de hardveres probléma miatt nem megy (így maradt egy Xperia L).Asszem a Mastercard oldalán van egy lista a TÉNYLEG azzal az NFC-vel felszerelt telefonokról. Amibe meg nem az van, ahhoz a szolgáltató sem fog támogatást nyújtani.
-
Bakus
tag
Nálam a mobiltárca már a teszt fázisban leírta magát. 3000 főt kerestek akik megfelelnek a feltételeknek (OTP számla, T-mobile, NFC-s telo). Az összes feltétel adott volt nálam és mégis kaptam egy olyan e-mailt, hogy sajnálattal közlöm ön már nem fér bele a programba. Két héttel később azt írták a hivatalos honlapon, hogy csak 1200 tesztelőt tudtak össze szedni. WTF???
Szóval csodálatos egy bagázs lehet ott. -
tpmportal
tag
Nem tudom magentáéknál hogy van, de én vodánál telefonon direkt rákérdeztem, és ott azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy hivatalosan csak a náluk vásárolt készüléket támogatják, és ő ezért nem is mondhat mást, de ettől még nem elképzelhetetlen, hogy megy függetlenen is. És megy is függetlenen (legalábbis nekem S6-on, munkatársnak meg G3S-en).
Gondolom ezt többek között a sufni-gsmben vásárolt, régió-idegen, mókolt-romos telefonok miatt mondják, hogy ne őket vegyék elő, ha a programnak nem tetszik a bizonytalan forrású független telefon. De ez csak tipp.Szerk: most látom, hogy frissült a vodafone oldala, most már azt írják, hogy független készülék is támogatott.
-
Krisztián777
csendes tag
Erről a dologról is le kell mondanom kizárt dolog hogy bankra bízzak akár csak egy fillért is így kártyám sincs egyiknél sem,és amíg lehet nem is lesz!A telefonom havi számlájának a terhére okosabb megoldás lett volna!Tudom hogy létezik ilyen,de csak pár szolgáltatásra/termékre
-
mazsi1911
aktív tag
Siralmas!
Az, hogy ennyi minden "*zarakodas" kelljen, ahoz, hogy egy ilyen egyszeru dolgot elerjunk.
Igaza van az elottem szolonak, miszerint az is vicc, hogy csak az android van tamogatva. (igen, ertem, hogy az Apple-nel ez mas, de WP-t igazan tamogathatna, vagy lehetne app.)
Arrol nem is beszleve, hogy fizetni kell azert hogy igenybevehesd?! Ezzel a banknak INGYEN kellene ervelnie!, hogy ingyenesse teszik.
Tranzakcio dijakrol meg hasonlokrol ne is beszeljunk...
Otthon, egy nagy sutyisag megy ezzel kapcsolatban, és a csori end user eszi meg. Bele sem merek gondolni, mi van akkor, ha egy osszeg hibasan jelenik meg a szamlan, aztan vissza kellene igenyelni. Az is atmegy majd 3 service proveideren?! Visszaigenyelnek 500FT-ot és csak egy evig tart mire megkapom? KB erre lehet szamitani.
Szerintem, ez igy bukott ahogy van. Majd szepen lesz Apple Pay meg Samsung Pay, a tobbiek meg....
-
kelekyle
őstag
Ez már csak azért is van odaírva, hogy a szolgáltatás ne legyen támadható, mert ha valaki bent ül és mondjuk szoftveres hiba van a gépezetben ott bent az adott készüléken egyből kitudják próbálni... ha egy Xiaomid van, akkor abban nem tudnak segíteni, mert nem tudják megteremteni az adott futtatási környezetet.
Szóval ez a megjegyzés csak a garantált működés miatt lényeges. Amúgy meg megy minden telefonon, ahol minden előírt dolog megvan.
A mobiltárcánál egyetlen "hiba" fordul elő, hogy lassan aktiválódik a szolgáltatás és addig a mobiltárca app csak háromszöget jelez de ez egy fél óra és utána lehet várni a bankkártyát.,,
Ha az is megvan hibátlanul működik. -
kimista
aktív tag
zuggsm-es xperiamon fut a mobiltárca minden probléma nélkül nálam.
arra, meg h bohockodas az egesz, csak ezt tudom mondani.. ezt nézni se bírom -
válasz
sanyijedi #16 üzenetére
Akkor a céges kommunikációért felelős bagázst kellene elővenni, ugyanis olvasd el ezt a GYIK szemezetet...
A MobilTárca csak a Telekomnál forgalomba helyezett MobilTárca-képesnek jelölt készülékeken, Telekom által támogatott szoftververzióval működik.
-
-
HaZse
őstag
Eléggé röhejes ez az egész dolog. Tehát csak és kizárólag a megadott mobilokon lehet használni, ráadásul a WP felhasználók teljesen ki vannak szorítva ebből. Sőt ha jól tudom, akkor az IOS-ek is.
Nem értem én a szolgáltatókat, hogy miért pont egy bughalmazos és sebezhető rendszerre adják ki az alkalmazást és miért nem lehet pl. használni a telefonokban (amelyikben van - pl. WP, BB10) mobil fizetésre alakalmas lehetőség? És miért kell egy 3-ik fél által megírt alkalmazást használni? Miért nem elég a SIM kártya és a megfelelő számlacsomag?
Szerintem eddig ez még eléggé gyerekcipős dolog. Sok felhasználó és céges telefon nem használható.
Szerintem ez eléggé bohóckodás dolog. Én jobban szeretem elővenni a bankkártyámat, ami paypass-os és azzal fizetni. Gyorsz, egyszerű és nem merül le, nem fagy ki.
birq Tévedésben vagy. Nem kell másik kártya. Csak - gondolom - ,hogy adnak egy másik kártyát, vagy csak aktiválnak egy szolgáltatást. A bankkártyádat meg továbbra is használhatod.
-
LoL. Most olvastam el a Telekom GYIK-ját. Oké, nem fogok mobilfizetést kipróbálni, hamu a fülükbe. Cseréljem le a SIM kártyámat, OK, érthető. De mi az, hogy csak a Telekomnál vásárolt készülékkel fog együttműködni? Ez aztán roppant kliensbarát hozzáállás!
Megint egy olyan szolgáltatás, amely konkrétan nem szolgáltatás, hanem (alig) bújtatott pénzlehúzás.
-
donat_sz
senior tag
röhejes, hogy egy Nexus 5 nincs a támogatott készülékek listáján a T-nél, csak mert ők nem forgalmazzák, míg az ikertestvére az LG-G2 meg igen..
valahogy az az érzésem, hogy szándékosan nem könnyítik meg a felhasználók dolgát..
4-5évvel ezlőtt a törökök a Blackbery9900-val (egyik ha nem a legelső teló volt, ami megfelelt a MC előírásainak) bevezették ezt a szolgáltatást. Nálunk meg még mindig csak korlátozottan elérhető.
legalább a szolgáltatói oldalról tennének meg mindent, hogy minél gyorsabban terjedjenek ezek a technikák!
-
judas13
addikt
Pénz.
-
diabolika
tag
Nekem csak egy új SIM kártya kéne, ahogy látom...hmm...lehet be is szerzek egyet a próba kedvéért.
-
az OTP nél nem számlát kell nyitni, hanem a meglévő számlaszám mellé (amin az egyenlegünk van, amiből vásárolni akarunk) személyesen vagy neten egy "Bankkártya igénylést" kell csinálni, aminek a neve: MasterCard MobilPaypass
ha ez megtörtént akkor 2-3 nap alatt elkészül és automatikusan a program leszinkronizálja az adatokat (mobilszám megadása kell az igényléskor)(#3) petipetya
nem tudom neked miért bohóckodás, nekem tökéletesen működik és nagyon jó szolgáltatás -
petipetya
nagyúr
Egyenlőre ez az egész mobilfizetés egy nagy bohóckodás idehaza.
A cikk viszont korrekt összefoglaló, köszi. -
anulu
félisten
nem csak bank és operátor kell, hanem, h ne csak droidon fusson
részemről nagyon szívesen használnám, de csak a Vodafone stimmel a feltételek közül :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A bevezető után rögtön a lényegre térünk. Mire van szükségünk, ha mobillal szeretnénk fizetni?
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest