- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
student
őstag
válasz
atti_2010 #282 üzenetére
most olvasgattam valamit amd carizzoról de semmi konkrétum
-
Dany007
veterán
válasz
atti_2010 #164 üzenetére
"és monitorra sem, 30-50k a maximum"
30k egy monitorra nem sok. De lehet kapni eddig az összegig is bőven. Olyan 10-15 különböző típus van amit így hirtelen találtam a webshopokban amit 30k alatt és 1080p-ben lehet kapni.
Ez abszolút bagatel összeg érte.
Egyébként meg ugye itt játékról / játékosokról volt szó. Mert lehet egy alap munkahelyen fölösleges a 1080p tényleg. De ha játékban gondolkodom és ahhoz veszek PC-t akkor a 1080p-s monitor is a minimum. Azon kár lenne spórolni.Ezért is jó D1rect által linkelt Steam stat. Persze nem egy ksh ez se. De látszik a lényeg:
Primary Display Resolution 1920 x 1080 32.51% +0.55%
Pesze, nem a többség, de azért nem kevés szám. És ha valaki most új monitorra adja a fejét akkor szvsz inkább a 1080p felé hajlik.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
atti_2010 #160 üzenetére
ez nekem olyan hihetetlennek tűnik, igaz én is csak HDready monitorokon tolom, de az azért van mert a nyavalyás laptopokba még mindig 1366x768 az alap (pedig 15"nél az már rendesen böki a szemet...). De van rendes monitorom is (ami 24" TVből lett monitor....de mostmár monitor) és az fullHD, fater is cserélt monitort mert elege lett abból, hogy a CRT sokat foglal, és legjobb áron egy fHD LEDes samut kapott.
-
Dany007
veterán
válasz
atti_2010 #160 üzenetére
Oké, fölösleges ebből ekkora vitát gerjeszteni.
Csak arra próbáltam célozni, hogy amíg valaki elő nem hoz egy hiteles minimum ksh-s reprezentatív(!) felmérést az átlag monitor felbontásokról, addig kár itt érvelni, mert nem hiteles. Mindenki azt mond amit akar. Bocsánat, de egy darab monitor szerviz tapasztalta édes kevés országos szinten.
Csupán arra célzok, hogy nem tetszik amikor valaki a saját tapasztalatát tényként állítja be mindenféle érdemi infó nélkül. És semmi értelme árnyékboxolni mivel együnknek sincs érdemi bizonyítéka ezügyben.Mondhatnám én is, hogy nálunk már a nagyszülőknél is 1080p-s monitorok vannak mert bagóért 20-25k ért lehet venni az aprón, de újonnan is igen olcsón hozzá lehet jutni. Monitor szervizben meg utoljára valamikor 2004-ben jártam, akkoris azt mondta a csóka, hogy olcsóbb ha újat veszek... Nesze neked... : ) Az akkori 17-es 1280-as monitorom ért vagy 10k-t... a javíttatás csak munkabérben került volna többe...
Szóval kár ezen ugrálni. Én nem azt mondtam, hogy mindenki 1080p-ben nyomja. Szó se volt róla. Én csak azt mondtam, hogy nem lehet kijelenteni, hogy a többség 1280-ban és hasonló alacsony felbontásokat használja. De ugyanúgy ahogy ti sem én sem tudom ezt alátámasztani érdemi hitelt érdemlő felméréssel.
-
Loha
veterán
válasz
atti_2010 #105 üzenetére
Attól függ mi az igényszint min. FPS-ben. A Kaveri Mantle nélkül tudhat olyan 30 FPS körül, Mantle-el legalább 100%-ot kellene gyorsulnia, ami nem lehetetlen a konzolokból kiindulva, de ugye a többi proci is gyorsulni fog... Az meg egy érdekes kérdés lesz, hogy a Kaveri APU árából milyen procit lehet majd venni...
-
Loha
veterán
-
Loha
veterán
válasz
atti_2010 #96 üzenetére
Vegyük mondjuk a PS4-be épített 18 CU-s APU-t, mert az az erősebb, ami VGA szinten kb. megegyezik egy HD7850-el. Tudjuk, hogy PS4-en 1600x900 -ban fut a BF4, átlag 60 FPS körül.
Nézzük meg mit tud ehhez képest egy HD7850 PC-n?
1680x1050-ben tud átlag 56 FPS-t, ami azt jelenti, hogy egy HD7850 900p-ben PC-n is simán tudja az átlag 60 FPS-t.
Nekem úgy tűnik, hogy a DirectX elhagyásától csodát várni nem érdemes a VGA-k terén, procik esetében hozhat sokat a Mantle. -
Sinesol
veterán
válasz
atti_2010 #49 üzenetére
Hat Mantleval joindulattal eléri valoszinü a 7750 dx alatti sebességét...ami még bf 3ban is kevés...azer fpseknél ne vicceljünk mar 25-35fpsekkel meg offolt vsynccel, mindekinek van mar szinte fullhd monitor és hat persze nem kell fullhdban jatsznai de nativ felbontas alatt lathatoan rosszabb a monitorok képe+még a low graf ratesz es homály az egesz mindez meg 30fpssel megfejelve..tenyleg élmény lehet.
Raadas egy 7750 ugyanugy gyorsul Mantle alatt...szal ugyanugy egy 20ks vga 0 fogyasztassal földbe alazza.
Kicsit legüres terben van ez az Apu téma ameddig az Intel nem fejleszt sajat alternativat addig nem mozdulnak a fejlesztök se... elég rossz ez nekünk. -
satz18
őstag
válasz
atti_2010 #12 üzenetére
Pont ez az, hogy nem lesznek drágák. Az i7 4750 HQ az egy erődemonstráció, hogy igen meg tudják csinálni, van egy IGP-jük, ami veri a középkategóriás dGPU-kat. Nem nagyon szerelnek vele gépet, ami meg van, az drágább, mint a sima 4700 + dVGA kombó. A lényeg ott van, hogy felismerték, hogy korlátoz a kis memória sávszélesség, és ezzel ki lehet küszöbölni. Ezzel az IGP-vel egy csapásirányt határoztak meg. Éppen ezért a köv generációban már nem csak a csúcs APU-kba teszik be, hanem a mainstreambe is. Mert ez a járható út.
-
Én típikus alkalmi játékos vagyok, mert csak alkalmanként van időm játszani... egy rendesen meghúzott HD5850-esem van... és ha alkalmanként játszok, akkor azt 1920X1200-ban teszem lehetőleg (very) high részletesség mellett... és mostmár érzem hogy öregedik az én drágaságom, így váltani kéne, legalbáb egy 7950-re....
A lényeg hogy azért mert valaki alkalmi játékos, ugyanúgy kevés lesz neki a Kaveri teljesítménye mint aki mindennap tolja -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest