- iPhone topik
- 8849 Tank 4 Pro - interpol-álom
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
válasz
djculture #66 üzenetére
De énnekem a szolgáltatóval van szerződésem!
Én teljesítettem, amit kértek, joggal várhatom el, hogy ezután is működjön a telefonszámom!
Szerintem jogilag az én szempontomból a szolgáltató,- jelen esetben a Telekom - s felelős.
Az már egy másik dolog, hogy a Telekom aztán bepereli az államot, mert az állam oldalán volt a hiba.Mivel infós vagyok, nem értem, hogy egy ilyen egyszerű dolog nem megy nekik.
Amikor bementem a boltba, akkor a csaj beütötte az adataimat a gépbe.
Tehát egy SQL adatbázisba.
Vagy legalábbis a beütött adatokat (amit azért illik rögzíteni is, nem csak ellenőrizni) leegyeztette két másik atat táblával:
1 tábla: Állami adatbázis az állampolgárok személyi adatairól: mezők Vetetéknév, keresztnév, SzIgSzám, Anyja neve, stb...
2 tábla: Telekom adatbázis az ügyfelek adataival: mezők nagyjából a fentiek: Vetetéknév, keresztnév, SzIgSzám, Anyja neve, telefonszám, SIM kártya száma.Ha az egyeztetés sikeres, akkor a Telekomos tábla új mezőjébe - "Sikeres egyeztetés mező" - bekerül egy True (Igaz)
illik még egy TimeStam mezőt is rögzíteni az egyeztetés idejéről, dátumáról.(Sikeres egyeztetés mező mező Default False -> alapvetően az összes rekordra Fals kell legyen mielőtt az adategyeztetés elindul, így csak azoknál lesz True (igaz) akik sikeresen egyeztettek)
Amikor lejárt az idő, akkor egy SQL oldali StoredProcedure:
Select mezők, From Telekomos tábla Where Sikeres egyeztetés mező = False
(Ennél azért pontosabb szintaktika kell, de csak azért, hogy nem olyan bonyolult ez)
Aztán szépen végig kell menni a Telekomos tábla-n egy ciklussal
While Telekomos tábla NOT EOF
begin
Torles(Telekomos tábla->SIM kártya);
Telekomos tábla.Next;
end;A Torles procedure nyilván egy spec hívás, ami képes inaktíválni a megadott SIM azonosító alapján a számot.
Delphi-ül.
De szerintem sorozatos hibák vannak a rendszerben, mert a bolti egyeztetésen ki kellett volna jönni annak, hogy nem egyeznek az adatok, vagy valamilyen hiba miatt nem jó az egyeztetés, és nem kerülhet be a
Telekomos tábla -> Sikeres egyeztetés mező-jébe az a rohadt True (igaz) érték.
Itt a csajnak kellett volna megoldást találni, hogy miért nem?
Persze ha az egész rendszer rendszerszinten hibás...
Telefonos segítség, de nincs lehetősége az egyszer már 'sikeresen' valójában sikertelenül egyeztetett SIM kártyát újra aktiválni?
Akkor mi ebben a segítség?
Ráadásul fél órát kell arra várni, hogy a "telefonos segítség" nem tud segíteni...KÁOSZ ez a javából!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest