- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
elem67
csendes tag
Tud valaki az Amilo Mini-hez beszerzési forrást, ahol 1.8"-os IDE (ATA) kis HDD-t árulnak? Vagy működhet az a megoldás, hogy egy CF-1.8"IDE átalakító és egy CF kártyával használni merevlemez helyett?
-
olbaidhun
őstag
És akkor mi történne, ha a kis notira rátennék a win7-et??
-
G-lader
tag
laptopalkatrészek.hu nem válaszolt a levelemre
FS hivatalos márkaszerviznek megírtam milyen számú alkatrészt szeretnék, erre bekérték a típus vagy szériaszámot
Megadtam
Válaszként megírták hogy egy másik számú alkatrészt tudnak csak szállítani. Megrendeltem, majd tudósítok hogy bevált-e... -
domojko
senior tag
Rendesek mit mondjak.
Én a laptopalkatrészek .hu-n találtam billentyűzetet hozzá.
Esetleg megpróbálhatnád, hátha segítőkészebbek.
Szerintem ők tudnak rendelni is hozzá.
Szokott lenni nekik használt és új alkatrészük is.
A márkaszervízben nekem a klaviatúrára mondtak 15k-t, a laptopalkatrésznél meg 6k a használt 8k az új.
Egy próbát megér.
Egyenlőre nincs jobb tippem. -
G-lader
tag
Akkor a teljesség kedvéért:
Telefonon érdeklődtem a hivatalos magyar márkaszervíznél, és mint elmondták az alkatrésszámokról 0 azaz nulla információt adhatnak ki!
KösziSzóval amikor vázoltam a problémát hogy adott 2 ugyanolyan kábel, ugyanolyan típusú gépből, és a bontott kábel kilövi a gépet, és megkérdeztem hogy ők tudnák-e a jó alkatrésszámú kábelt szállítani, akkor azt mondták, hogy náluk a rendszer egy alkatrésszámot hoz, azt meg nem mondhatják meg.
na ilyenkor mi van?
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Van egy Amilo Mini-m ami kapott rendesen.
A lényeg az, hogy többek közt a kijelző kábelem is tönkrement.
Vettem egy bontottat. de ha azt beszerelem, akkor a gép be sem kapcsol, csak a led-ek villannak 1-et.A régi kábel alkatrésszáma P/N: 22-12175-90
Az új (bontott) kábel alkatrésszáma P/N: 22-12175-40A kábelek mind minőségben (tuti más beszállító), mind lábkiosztásban (szerintem) eltérnek egymástól.
Szerintetek létezik ilyen? Cimke szerint csak 7 nap eltérés van a gyártási időben. Lehetséges hogy más alkatrészeket építettek a gépekbe?
Esetleg nálatok mi az alkatrésszám?
-
rzo
csendes tag
Nekem is van egy ilyen amilom. Tegnap hirtelen nagyon beindult a ventillátora.
Mi lehet a probléma?
Vagy szerviz?
Találkozott már valaki ilyen problémával? -
domojko
senior tag
Megoldódott a billentyűzet probléma.
Itt tudtam beszerezni:http://laptopalkatreszek.hu/?prg=kapcsolat&lang=hu
Használt 6k, új 8k. Bele is rakják, használtra 30 nap gari.
Elég korrektek. Minden mini laptophoz szinte minden alkatrészük van. -
domojko
senior tag
válasz
szaszapi #114 üzenetére
Hát igen.
Hasonló véleményen vagyok én is.
Ezért kajtatok itt PH-n, hátha van valakinek ismerőse, vagy tud valakinek esetleg eladót.
Találtam itt aprón egyet de egy hete nem válaszol a hirdető.
Vaterán sincs, se Ebay-on. Eddig nem találtam. Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm. -
szaszapi
őstag
bármilyen számítástechnika üzletben!
-
domojko
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül hol tudok hozzá billentyűzetet venni? -
hossszú
őstag
Van egy fölösleges bordó fedlapom akit érdekel keressen meg priviben
-
szaszapi
őstag
Nektek nem akadnak a videók youtube-on meg a hasonló videoportálokon?
-
Bálnamama
csendes tag
válasz
szaszapi #104 üzenetére
Nem, mert egy működő xp alatt indítottam el a telepítőt. Vagyis nem bootolt be gép a pendriveről! Bekapcsoltam, elindult az xp, majd csatlakoztattam a pendrive-ot,megnyitottam, és elindítottam a win 7 telepítő setup-ot! Próba cseresznye alapon. Mire bootolt a gép addigra már ugye felmásolta az új win7 fájlokat és a telepítés közbeni újraindításnál már kivettem a pendrive-ot, hiszen már tudott bootolni hdd-ről. Őszintén szólva nem hittem volna hogy sikerül, mert a neten mindenhol azt írták, hogy formázni kell a pendrive-ot meg különféle trükkök kellenek az xp-ről win7-re való átállásra. Hát nem bonyolult csak működő xp alatt kell elindítani a telepítést. Minden megy, egyedül a cyberlink you cam nevezetű progi nem akarja a felbontást elfogadni, ez inkább csak bosszantó.
-
Bálnamama
csendes tag
közben megy a webcam is, igaz nem a cyberlinkes programmal, hanem egy másikkal, de működik
-
Bálnamama
csendes tag
válasz
szaszapi #101 üzenetére
műkszik a win7. pendrive-ről pofon egyszerű volt. Egyetlen dolog nem klappol a webcamera nem akar menni. Neked megy?
Egyébként úgy tettem fel, hogy egy pendrive-ra ki volt másolva kibontva a wint7 (nem iso fáljba!) és a működő xp alatt elindítottam a telepítést. Semmi gond nem volt, amikor meg újraindult kivettem a pendrive-ot, hogy saját vinyóról bootoljon, mert addigra ugye felmásolja már magát. Azt választottam, hogy a meglévő partícióra tegye magá fel, de végül mégis hagyott egy windows.old könyvtárat, amibe az xp-s oprendszer windowsa, dokumentumai programjai vannak, ez nem kell a későbbiekben. Szóval ahhoz képest, hogy a neten halál bonyolultan írták a pendrive-os telepítést, hihetetlenül egyszerű volt. (igaz be is voltam parázva, hogy most szúrom el az egészet és nincs külső optikai meghajtóm....szívás) Az fn funkció is működik, egyedül a webcam nem akar -még. Neked az megy? -
szaszapi
őstag
külső optikai meghajtórol.pendrive-ról megnézem hogy rakod fel,szólj nekem is hogy hogyan.
-
szaszapi
őstag
Win 7et hajtom már rajta.
Elég jó.Egy picit lassabban áll fel a rendszer,de azután ugyanolyan gyors mint xp alatt.Próbáljátok ki
-
csilla145
tag
Ugyanezt a jelenséget tapasztaltam.Hang le volt lassulva és akadozott.Oprendszer ujratelepités megoldja a problémát.Ha nincs külsö meghajtod. akkor le kell tölteni egy SP3 oprendszert és pendrive-rol fel lehet rakni.Vagy memoriakártyárol. Én is ezt tettem és a gépem hihetetlen gyors lett. Azota nem akadozik és a filmeket is nagyon jol játsza.
-
Will91
csendes tag
És nem lehet,hogy vmi más baja van, amit még nem próbáltam megoldani?
-
szaszapi
őstag
ez a lapfos fabatkát sem ér.Én sajnos szabadulni sem tudok tőle.2 hét után alaplap csere volt.És nem én fogtam ki szar példányt,mert ismerőseimnek akiknek fujitsu termékeik vannak azoknak is állandóan gondjuk van vele..Legfőbb hibák valamelyik alkatrész tönkremegy és ami a leggyengébb az a kijelző.Valaki észre sem vette mikor mondtam hogy pixelhibás a kijelző.(amit én néztem ismerősök közül azoknál 5/3 pixelhibás).Ha valakit érdekelne egy 4 hónapos amilo 1 apro pixelhibával az írjon pü-t.Új alaplapot kapott,működik rendesen de nekem többet nem kell FSC.
-
hossszú
őstag
Látom már megpróbáltál mindent új driver, virus keresés de attól, hogy a virusirtód nem talált semmit még lehet virusfertőzés.
Szerintem le kellene menteni mindent a gépről és a recovery lemezről újrarakni a rendszert, tudom ez nem egyszerű mert kell hozzá egy USB-s DVD drive de csak van valakinek kölcsön a környezetedbe, ha ekkor is előjön a hiba akkor nem kerülhető el a szerviz. -
Will91
csendes tag
Sziasztok!!!!
Egy Amilo Mini 3520as netbook-om van, pár hónapja vettem, még garanciális, de nem szívesen vinném szervízbe, szal a TI segítségeteket kérném!
Arról van szó, hogy mikor tegnap max hangerőn hallgattam a zenét, egyszer csak elkezdett akadozni, és azóta nem csak akkor rossz,ha zenét hallgatok, vagy ha filmet nézek, hanem az XP (eredeti) signal-jánál, ill. minden alaphangnál is, és mintha a gép is lassabb lenne...
Ma kipróbáltam megint, winampon hallgattam a zenét, csak néha akadt be, de amint letettem tálcára, teljesen megőrült, szal vmiértnem fut a háttérben, pedig egyáltalán nincs a gépnek nagy CPU kihasználtsága. Próbáltam már driverfrissítést, sőt lefuttattam egy víruskeresést is (mert tegnap járt lea próbaverzió), hátha valamit elkaptam, de semmi nem segített.
Nem tudom, mi hibásodhatott meg, nem értek a gépekhez, lehet a hangkártya (Realtek).
Amúgy nagyon megvok vele elgedve, ezen kívűl minden tökéletesen műkszik.Kérlek, segítsetek!!!!!Előre is köszönöm!
-
butcher eu
senior tag
hali evribádi
létezik olyan pakk, amiben megtalálható az összes driver? amit magától esetleg felpakol, és nem kell vele tökölni, előre is köszi a választ.
-
hossszú
őstag
Felraktam az Everestet, a CPU dióda minek a hőfokát méri.Nálam 73-75 fok közötti értékeket mutat.Nem sok az egy kicsit?
-
killes
csendes tag
Sziasztok!
Több pdf-et is olvastam ezzel kapcsolatban de mégis ellentmondásba ütköznek:
a gépet 1db SO-DIMM DDR2 1GB memóriával adták ugye. több helyen leirják hogy a maximális memória 1GB, viszont a chipset ami a lapján van az 2GBot bir. Most akkor hogy is van ez? hátha akad itt egy okos aki meg tudja mondani :-)
-
a000
őstag
sziasztok. rákötöttem a kis netbookot egy samsung le40a656-os full hd tv-re és a kis gp simán viszi full hdban 1920x1080.
-
Borgi
aktív tag
válasz
butcher eu #73 üzenetére
hi
automatikusan ad neki még bár 1 giga rammal lehet hogy csak 64 ig megy fel amúgy meg próbálkozhatsz a biosban vagy az intel "graf" vezérlőpultjában. Megoldást persze egyik elyen sem tudok garantálni.
üdv,
Borgi -
butcher eu
senior tag
hali.
az előző kérdésemre senki sem tudja a választ, vagy butaságot kérdeztem?
-
szaszapi
őstag
.Nekem meg épp most döglött be az 1 hónapos gép.Touchpad kifagyott nem reagált semmire.Kifehéredett az egész képernyő.Gép kikapcs azt vissza és hello fekete kép,a ventik zúgnak de kép nincs.Na ennyit az FSC-ről.Többet nem veszek az biztos.Ráadásul 1 picike pixelhiba is volt az lcd-én.
-
_seth_
veterán
Probléma megoldva: vettem egy külső dvd írót(gyors is, jó is, + jó a windemhez is + a nagy notihoz másolni is mert így nem kell image képet csinálni vinyóra másoláskor
), rádugtam, felraktam egy új xp home sp3-at és minden megy + kb 5x gyorsabb lett a gép minimum és ez nem túlzás... azért az 5 perces kikapcs idő nem volt kellemes...
-
butcher eu
senior tag
sziasztok
én is beszereztem egy mini-t. az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok még videómemóriát hozzáadni az alap 8 hoz? mert ugye ha jól tudom 128-mb-ot tud kezelni.
előre is köszönöm.
-
_seth_
veterán
Probléma:
Win ugye feltelepült teljes egészében az első indításnál, kódot, aktiválást nem kért, ha frissíteni akarom kiírja, hogy nem vagyok rendszergazda vagy valamilyen hálózati jelszóval van gond na de rendszergazda vagyok a gépen és semmilyen hálózati kóddal sincs gond. Ha pl egy Vista Inspirate Ultimate packot akarok felrakni nem lehet, office telepítése sem megy fel és pl a windows media player 11 kiírja, hogy lehet, hogy szoftverhamisítás áldozatává váltam. Az aktiválós kódos ablakot pl be sem hozza...
Ötlet?
-
szaszapi
őstag
Helló!
Én is beruháztam erre a kis amilo-ra.Az a kérdés nem kaptam szét de nem tudjátok van még benne egy memória foglalat?Valahol azt írják 2 memóriafoglalat van benne valahol meg hogy csak 1.Nem lenne rossz ha még 1 giga memót bele lehetne ugrasztani szerintem.
-
_seth_
veterán
Sorry, server hiba.
-
_seth_
veterán
Beruháztam tegnap egy ilyen gépecskébe 70e forintért szintén.
Öcsém fogja főként használni a masinát, wlanos telefont helyett kapta, szerintem sokkal jobban járt ezzel mint egy nokia n95-ös telóval pl
Nekem egyébként egy MSI Windem van saját részre, hordozásra 6 cellás akkuval és 2 giga rammal + egy fusi 15,4-es core2+ati noti, sokan szidják a fusit de nekem eddig szerencsére nem volt gondom vele.
Árban is nagy a szakadék a két netbook között és a valóságban is, kicsi a fusi kijelzője, a bill is elég fura, az egér is szokatlan, az express card foglalat nem rossz de inkább még egy usb jobb lett volna, a súlya rendben van és alap akkuval is 3 órát írt ki üzemidőnek, sebessége egyébként rendben van, aranyos gép és jó a + fedlap is bár egy táska többet ért volna hozzá. A kijelzőt kár, hogy nem lehet jobban dönteni, a windhez szokva mindig le akarom törni róla... A Ledeket sem vitték túlzásba, töltés, bekapcs, wlan... winden azért több van.
-
Echoo
senior tag
Szervusztok!
Ma beruháztam egy ilyen kis masinába. 69990Ft volt, és ennyit még pont megér. Mondjuk ha a hdd-je 2.5-ös lenne, az lcd-je pedig kitöltené a keretét, ja és a 0 (azaz nulla) billentyű nem került volna a lehető legperverzebb helyre... De megszokható. Mint a tapipad szélére helyezett egérgombok. Ha mindezt összeadjuk, nagyon sok pici bosszantó részletet kapunk! Viszont a bluetooth és a win xp 70k-ért baráti. Volt pár FS noti a kezemben, és ez legalább nem nyikorog és recseg.
-
csab2
veterán
Épp néztem ezt a csöpit a Photo Hall-ban. Ti jobban értetek hozzá: ez az ár elég barátságosnak tűnik a konkurenciához képest. Ezért a tudásért (60 GB HDD, Express Card, kártyaolvasó, webkamera). Vagy nem jól gondolom?
Üdv! -
twollah
nagyúr
Ilyen bemutatot minden PH!s netbook teszthez!
-
loki22
tag
Most,hogy minden noti drágább lett a gyenge forint miatt szerintem elég jó ára van a maga 58000+áfás árával egy-két boltban.
Vagy nincs igazam? -
Borgi
aktív tag
Kedves Fsc!
A Siemensnél dolgozom igen de nem a fujitsu ágazatnál. Amiket a FSC vel kapcsolatban írtam az mind szubjektív vélemény mely személyes tapasztalatok alapján képződött és kizárólag néhány általam használt modell-en ami persze közel sem fedi le a teljes termékpalettát de mint a legtöbb vásárló egy akár apró negatívum is mélyebb nyomot hagy mint 100 pozitív "feature".
Az hozzászólásaim pedig pont hogy pozitívak voltak.
üdv,
Borgi -
fsc
tag
Sziasztok!
Borgi ma a következő mailt kapta:
Kedves Gabi!
Az interneten azt állítottad, (vagy legalábbis azt sugalltad), hogy te a Fujitsu Siemensnél dolgozol.
Kérlek, fáradj már át az irodámba, hogy személyesen is megismerhessem a cég egyik elkötelezett dolgozóját.
Üdvözlettel
H L
Commercial and Consumer Sales Director
Fujitsu Siemens Computers Kft. -
simonzé
addikt
-
Clone_73
csendes tag
"Először láttunk olyan netbookot, melynek az elejére is helyeztek csatlakozókat."
Akkor jobban körül kell nézni.
Mert ott van az Acer Aspire 2920Z ami ugyna nem ez a "mini noti" kategória
a maga 12,1" os kijelzőjével, de aki szerintem kis gépet keres ami használható is, abban a kategóriában nem fog jobbat találniMinden van benne ami kell, Viszonylag nagy proci sok ram nagy és csendes winyó, hosszú üzemidő. Ami 12" alatt van azon nekem személy szerint kifolyik a szemem egy hoszabb office alkalmazás, vagy egy kis visual basic alatt....
Dehát kinek mi teccik
-
Male
nagyúr
Az a két USB így elhelyezve... a tervezői használtak már életükben külső vinyót? (2.5"-ost, amihez dupla USB jár általában...)
-
gV
őstag
Mivel szinte mindenki az Intel Centrino Atom platformjára épít, tehát a gépek egyforma erősek[...]
tudtommal a MID-eknek adták ezt a platform nevet korábban, de már visszavonták
-
Borgi
aktív tag
hi
Hasonlót tapasztaltam énis és a leginkább szembetünő dolog az volt amikor 1 hónap után hazatérve az asztali gépem elé ültem és megcsapott a samsung 205bw tft-m tű éles képe a noti képéhez képest. azt hittem káprázik a szemem hogy ennyivel szebb képe lehet pedig mind2 native felbontásban megy: samsung 1680*1050 noti: 1400*1050
notikba mostanába télleg nem raknak rendes kijelzőt, pedig nem ártana.
üdv,
Borgi -
KrAt
veterán
De szép is lenne egy 10 colos kijelzővel..
De minden 8,9-el jön ki..
-
bambano
titán
Engem meg az szokott zavarni, ha valaki feleslegesen felkiáltójelet rak a kijelentő mondat végére.
Attól, hogy nagyobb egy kijelző felbontása, még veheted nagyobbra a fontokat, ugyanolyan méretű betűk lesznek rajta, csak szebben kirajzolva. Nem kérdés, hogy minél nagyobb a felbontása a kijelzőnek, annál szebb a képe (természetesen azonos technológia és minőségi szint esetén). Fontot meg olyat raksz rá, amilyet akarsz.
-
törölt tag
nekem egyből az jutott eszembe a cikkbeli mondatot olvasva, hogy ha vmelyik szerzőnek volna "ismerőse" egy reptéren akkor tök jól lehetne röntgenezni a gépet
és el lehetne kerülni X300-ashoz hasonló fiaskókat
és legalább vmit lehetne belül látni ... ami persze nem közelíti meg a szétszerelős boncolgatós képeket de mégis ad valami viszonyítási alapot. szerintem :-) ez csak egy ötlet :-)
tetszik a cikk, nekem is még mindig Windhez húz a szívem ...
-
MZsoltee
veterán
Nem tudjátok mikor lesz elérhető a wind linuxxal nem szeretnék kifizetni egy nyomorult XPért egy fillért sem főleg hanem is használom. Jah és jó lenne ha 6 cellás aksi lenne benne
-
Solten
őstag
Így van. Nettopból vagy Wind vagy 1000H..
-
quby
őstag
Ez a felbontás, szemkifolyás sztem teljesen szubjektiv! nekem 10"-es kijelzön már az 1024*600 is zavaróan kicsi! Eccerüen a szemem olyan hogy nem birom sokáig.
Wind-em van és töb órát használom naponta, és nem eccer éreztem már erös késztetést arra, hogy megprobáljam a 800*600-at, csakhát azon nmeg nem megy a normális böngészés
ez meg ráadsul még (asszem) 10 " sincs 1280*x-ben esélyem sem lenne
Egyébként sztem is csunya! a kijelzö megy nagyon viccesen néz ki azzal a vastag kerettel! Van még 1 12"-os 386-os subnotim, az néz ki hasonlóan
Valóban "ócsójános"
-
kapcs-ford
őstag
Az Acer Aspire One a legjobb a kategoriában, ezt csak azt tudja akinek már volt Asus EEE és az akinek az MSI nem jön be mert nagy.
-
cucka
addikt
A d620 képernyője az előző, hp nx7400-as gépem után óriási minőségi ugrás volt, szóval van még hova süllyedni
A tippem az, hogy a tn panelt sokkal olcsóbb legyártani, így többet el lehet belőle adni, ennélfogva a panel gyártók erre álltak rá, így növelve még jobban az árkülönbséget a va vagy ips panelekkel szemben.
Ez az amilo gép pedig szerintem egy vicc, vastagabb, mint egy normális méretű gép, a mobil felhasználást pedig agyonüti a kisméretű akksi, nem látom, miben lenne jobb a többi hasonló netbooknál..
-
Tuco Ramirez
őstag
Ez a Mini AMILO nem jön be nálam.
Netbook kategóriában szvsz még mindig az Asus 901, 1000h és az MSI Wind a legjobb vétel. -
simonzé
addikt
A céges gépem egy Dell Latitude D620, mielőtt megkaptam azt hittem hogy bezzeg a Dell. Erre kiderült hogy már a Dell sem. Hétköznapi helyzet: egy hatalmas excel tábla előtt ülök millió adattal amelyek egy része színkódolással van kiemelve. Tegyük fel van egy narancssárga és egy piros színkód is a sok között. Ha beállítom hogy a képernyő közepén jók legyenek a színek, akkor a felső illetve alsó részen megjelenő szín meghatározásához emelni/süllyeszteni kell a fejemet. A feketéje vagy szürke, vagy fekete de ekkor nem látható semmi a képernyőn nappali fénynél. Ez azért durva egy anno negyedmilliós géptől... Ha összevetem a színeit a külső (szintén Dell) monitoron láthatóval, mintha nem is azonos képet néznék... Szóval már a Dell sem olyan
-
TPeti
tag
A designnal a FSC nagy rizikót vállalt, hiszen lépett egy merészet és nagyon szélsőségeset választott. Ez vagy bejön valakinek vagy nem, de mindenképpen érzelmet vált ki a vásárlóból. Az Acerről meg az MSI-ről azt sem tudom, hogy néz ki, de erről már többször olvastam. Szóval "time will tell" mondja az orosz
. Én még nem döntöttem el melyik táborba tartozom.
Más:
Látszik, hogy a cikkíró ASUS fan. A gépnek egyértelműen a hibáit emelte ki, pl a vinyónak a lassúságát az ssd-vel szemben, pedig 4giga rammal már mp3 lejátszót sem vesz az ember. -
whiz
aktív tag
válasz
kapcs-ford #29 üzenetére
Köszi, nekem a sajátom jó, de nagyobb felbontásban már nem lenne kényelmes ugyanekkora panellal (meg folyton állítgatni se) - volt a kezembe a hp 2133-as notija, hát aszittem öregedtem 20 évet, pedig csak nagyobb felbontása van mint az enyémnek
-
Shadows
senior tag
Le lehet ugatni, mert megérdemli, de rengetegen vesznek fusi-t akár itthon külföldön meg pláne. Engem személy szerintet a dell és a lenovo netbookja fog érdekelni.
Egyébként fusit, csak akkor vennék ha adnak mellé ajándékba egy Gps meg GSM meg midnenmás ésmindezt 50k-ért...
-
John Fowler
tag
Igazából ezt a kérdést már rég fel akartam tenni „rendes” notebook-okkal kapcsolatban, mert nagyon úgy néz ki hogy a drágább kategóriában sem foglalkoznak a panel minőségével, az apropót most mégis az adta, hogy a netbookok piaca az Atom dominanciája, és a kategóriából adódó méretkorlátok miatt azt a sajátosságot hozta magával, hogy 8 gyártóból 6 full ugyanazt a gépet árulja csak pepitában. Magyarul mindenki apró kis feture-ökkel turbózza a gépet, hogy valamivel kitűnjön a többi közül. Na erre jó lehetne pl. egy normális panel.
Szerintem egy 6 bites PVA nem lehet túl drága, mert utoljára mikor lehetett ilyen 17-es Dell-eket kapni, a 6bites TN-ekkel voltak egy árban. A képük hasonló volt, csak a PVA-n picit szebbek voltak a színek, a betekintési szöge pedig nagyságrendekkel nagyobb volt.Bár mindig csak kölcsönbe használok laptopot (3-4 ismerős 3-4 féle gépét szoktam nyüstölni), de az első dolog ami rögtön feltűnik, és nagyon zavar, hogy függőleges irányban nagyon gyorsan átfordulnak a színek. Gondolom mindenki találkozott már vele: kicsit is felülről nézve világos és fakó minden, alulról pedig töksötét, esetenként pompázatos lilába-kékbe fordult feketével. És a paneleket hiába lehet előre-hátra dönteni, némelyik notebooknál a hátradöntés eléggé korlátozott, és ugye hordozható gép lévén az ülőpozíciót sem mindig vehetjük fel tetszés szerint. Tipikus szituk amikor fényképet mutogatnék a mellettem ülőnek, akkor garantáltan csak az egyikőnk látja rendesen a képet, vagy ha az ölembe veszem a gépet, akkor még ha hajlana is eleget a kijelzője hátra, lehet hogy már nincs hely hova hajtani, stb-stb. Legutóbb egy új design-ú 15,4-es Acer került hozzám, hát azt ha feltettem az íróasztalra, és nem mozogtam előtte, akkor sem tudtam úgy beállítani hogy függőlegesen homogén képet kapjak…
Na mindegy, mielőtt nagyon offolnék, annyit elárulok még hogy nagyon örülök a netbook kategória megjelenésének, mert először érzem azt hogyha csak egy kcisit is, de ezt a piacot az ésszerűség –megkockáztatom hogy felhasználói igények- alakítják, és nem a szoftver- és hardvergyártók löknek a „fejlődés” soha véget nem érő spiráljába (nagyobb fogyasztás, nagyobb hűtés, több fps, stb)
Na ebbe az idealizált gondolatmenetbe nem passzol nálam a szar kijelző –amikor alig nagyobb áron sokkal jobb is elérhető-, és a kőkorszaki chipset, aminél ez a platform sokkal jobbat érdemel (feature és fogyasztás).Nem tudom így jobban érthető-e mire gondoltam.
-
simonzé
addikt
Egy év késéssel lép piacra. Ennek ellenére a billentyűzetnél mellényúltak. Az USB csatlakozók száma kevés és még drágább is mint a lefőbb vetélytárs. A marketingosztály kitalálta hogy fekália színben is ki kell hozni a gépet, hogy legyen alternatívája a rendkívül eredeti fekete-fehérnek.
Mit mondhatnék - gratula FSC, megmutattátok hogy nem szabad ezt csinálni.
-
Devid_81
félisten
Kicsi de legalább csúnya
-
Yany
addikt
Nem tudom, mit nem adnék egy táblázatért, amin szerepel az összes tesztelt cucc. A táblázatban címszavakban össze gyűjthetnétek a szubjektív véleményeiteket a különböző szempontokról (kijelző, billentyűzet, hangminőség, akkuidő, hűtészaj, stb.). Az a bajom, hogy habár utaltok egyik másik típusra a leírásokban, közvetlen face-to-face nem vetitek össze őket egymással.
Ez egyedülállóan hasznos összevetése lenne a phnak. "Álmodik a nyomor", vagy van esély ilyenre? Rudi? fLess? valaki?
-
Tim82
félisten
"Mivel előszériás darabról van szó, a gyártó kérte, hogy ne szereljük szét."
Szerintem még emlékeztek az X300 tesztjére.
-
ngabor2
nagyúr
ha jól számoltam, és jó a feltételezésem, hogy az aksi 7,2V-os, akkor ez a 32,56Wh az kb. 4500mAh-nak felel meg. a feszültség ismeretében persze a cikk (és a forrása) által megadott kapacitás is egyértelmű, csak én pl. olyan maradi vagyok, hogy jobban szeretem, ha az aksik kapacitása (m)Ah-ban van megadva.
-
d4d
aktív tag
Várom mikor jön ki valaki olyan netbookal ami nem úgy néz ki mint egy gyerekjáték. Nem lehetne a sok rikító színt, de főleg ezeket a lekerekített formákat és a kijelző körüli 5 centis üres helyet eltüntetni?
-
Borgi
aktív tag
hi
köszi a gyors választ
konnektoros fogyasztásmérőm nincs és a vonaton amúgysem tudom használni
az mondjuk meglepett engem hogy az én procim csak 1600 ig veszi vissza magát tesom T7200-as procival szerelt hp-ja meg 800 körüli orajelig (azt tudom hogy az csak 533-as órajeles az enyém meg 800-as) de miért nem veszi vajon vissza magát 1200-ig?viszont ha kell felnyomja 2200-ig magát
11-es a max szorzója
de 10-esen jár általábanb és 8 ig veszi vissza magát 6 helyett.
üdv,
Borgi -
rudi
nagyúr
Elvileg lehetséges. Ha nincs terhelve, akkor az egyik processzormag lekapcsol, a másik meg alaposan visszavesz. Persze az is fontos tényező az összehasonlításban, hogy mi nem az Everestes adatot írjuk, hanem azt, amit a konnektoros fogyasztásmérő mutat. Ebben már benne van a töltő pár wattos extrája is.
-
rudi
nagyúr
válasz
John Fowler #3 üzenetére
Szerintem technikai akadálya nincs, csak gazdasági. Nem tudom, hogy lenne-e olyan panelgyártó, aki csinál ilyen kis xVA-s panelt. Az Atom alá jobb chipset rakása szintén nem technikai, hanem gazdasági oldalról lehet fékezve, ugyanis nincs épkézláb konkurense, ls így is minden darabra 4-5 vevő jelentkezik. A világ már csak ilyen, többnyire nem a trechnikai, hanem a gazdasági kérdések irányítják (lásd miért nincs még tömeggyártásban a hidrogéncellás üzemanyagrendszer).
-
Borgi
aktív tag
hi
1 kérdésem lenne:
"Méréseink szerint nyugalmi állapotban 15 wattot, 100%-on terhelve pedig 22 wattot fogyasztott a kis AMILO, amiből 2 watt a Wi-Fi és Bluetooth, 2 watt pedig a TFT számlájára írható."az én lifebook E8310-esemnek lehetséges hogy a 13-14W fogyasztás reális fél fényen aksiról kikapcsolt wifi mellett úgy hogy csak a winamp fut (meg bedugva egy sennheiser px100-as füles) ugyanis everest annyit ír. és tény hogy ezekkel a beálításokkal 4 órát bír is a 56k mWh-s aksi
felszereltsége: T7250 proci, 2x1 giga mem, GM965-ös chipset intel x3100-al, 80 giga 5400 -as SATA hdd, Atheos wifi vezérlő
(HDD-t titkosítva használommivel céges adatok vannak rajta)
üdv,
Borgi -
janos1988
addikt
En inkabb kivarom az Atom rivalist.
-
bejmuller
aktív tag
Osszecsukva jol nez ki, de kinyitva sztem csuuunya, bar ez szubjektiv
A konnyen cserelheto vinyo sztem nagyon jo otlet, es nemelyeknek az ExpressCard is jol fog jonni. Talan majd a kov generacio szebb leszbambano: ekkora kijelzon az 1024 az boven jo, csak a 600 keves egy kicsitt. az 1280 mar sok lenne
-
bambano
titán
nem értem, miért nem lehet rendes felbontású kijelzőt rakni bele... ha a gigabyte-nak sikerült 1280x768-ast...
-
kapcs-ford
őstag
Jesszus, látszik követi az Asus példáját.
-
Integra
titán
igazi kínai feeling szutyok..
felnyitod, látod a kurva vastag keretet, magas, olcsójános szemét -
xedos
addikt
válasz
John Fowler #3 üzenetére
Egész egyszerűen a notikban nem raknak másfajta kijelzőt.
Az IBM bizonyos felső ketegóriás notijaiban van S-IPS panel.
Ugyanakkor mi a fenének kellene széles látószög egy notiba, amelyet fél méterről nézed? -
phpmoli
tag
meg mindig a wind a legjobb vetel. azert a frontalis jack is ostoba hiba.
-
shtml
őstag
Az ExpressCard azért nem jön rosszul.
-
whiz
aktív tag
válasz
John Fowler #3 üzenetére
Dönteni szerintem elég egyszerű dolog a kijelzőt... mondjuk hátrafelé ez az amilo nem remekel. De azért 1kg, hogy dönthesd-forgathasd kedvedre az egész gépet
Amúgy kíváncsi lennék láttál-e már élőben ilyen kis gépet, szerintem teljesen jó képük van. Arra amire valók, tökéletesen elég.Am szerintem egész jó ez a fusi-féle színösszeállítás (a tapipad meg a bill helyzete viszont elég gáz), de a fehér 901-esem nem cserélném el erre
-
John Fowler
tag
Értem én hogy ebben a szegmensben az ár a meghatározó tényező, de tényleg olyan drága lett volna egy nem TN-es panelt belepakolni? (főleg ilyen kis méretben?)
Erre a célra még egy 6 bites sima PVA is bőven jó lenne, mert szerintem százszor többet ér egy laptopnál hogy nem kell állandóan igazgatni (ez legtöbb esetben nagyon korlátozott, mert nem dönheted-forgathatod kedvedre a kijelzőt és az ülés- (esetleg fekvés-) pozíció sem fix).
Vagy valami technikai akadálya lehet? A TN-filmes eszik a legkevesebb áramot?
Mellesleg marha jó ez az Atom, csak kéne már egy épkézláb chipset alá...
-
cannibal
senior tag
Érdekes megoldás a cserélhető borítás,de egy kaptafa az összes
Nálam még mindig a Wind a nyerő -
^Clown
addikt
Csúnya, kis billentyűzettel, lassú merevlemezzel: nem kéne. Az MSI Wind és az Asus 1000h sokkal jobb vétel. Egy haszna van ennek a csöppségnek: talán beindul végre az árverseny.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- MacBook Pro 14' CTO M1 Pro/16GB/1TB - irányár
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest