- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fracture333 #5497 üzenetére
ki tudja. indítsd újra az szokott segíteni
jogos ott a pont
wmati:tévednél el akart lenni? én ha felszínen barangolok mindig 2-3 magas oszlopokat teszek ha tudom hogy messzire megyek, és az aljára még egy követ ami a ház irányát jelzi. dombok tetejére, jól látható helyekre, ahol biztos kiszúrom visszafele, ha van akkor a tetejére egy gyertya és este is látom. a föld alatt meg minden folyosón szigorúan jobbra teszem a gyertyákat, ahogy haladok befele, így vissza csak annyit csinálok, hogy nézem merre kell menni, hogy balra legyenek, és szépen kijutok , szintkülönbségeknél ha leugrok akkor meg a földre a lyuk alá
netpeti: azt már megoldották, hogy ne a spawnra hanem az ágyra mutasson? bevallom rég nem néztem már ezt, utolsó emlékeim szerint akkor még nem tudta. nomeg az csak felszínen okés, egy masszív barlangrendszerben nem sokat ér sajnos
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
fracture333 #5494 üzenetére
vagy szimplán összeraksz egy ágyat, és ahogy sötétedik szépen lefekszel aludni, és akkor nem lesznek a felszínen nagyon sokan a szörnyek
-
törölt tag
mondom én hogy zombik
kőből ház, vasból ajtó, kívülről gomb mellette (sima kőből készül, amit bányászol azt a kemencében kiégeted és csak utána tudod erre használni) és nyomólap az ajtó elé bentről (vagy fa vagy az említett kővel készül). ahogy rálépsz nyitja bentről, kintről meg megnyomod és nyílik. ezen nem jönnek át a zombik, a ház meg legyen kő
-
válasz
fracture333 #5490 üzenetére
Átvertek téged. Ha routerben akarsz továbbítani, akkor azok az opciók csak könnyítésként szolgálnak. Mindegyik 1-1 portot takar.
Nem kell semmit se kiválasztani.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
fracture333
aktív tag
üdv mindenki
a minecraft 25565 portja (az egyetlen amit használ) az milyen service port? listát mondom amiből lehet választani:
DNS
FTP
GOPHER - ez biztos nem, azt tudom
HTTP
NNTP
POP3
PPTP
SMTP
SOCK
TELNETKEEP UP MOTHAFUCKA!
-
törölt tag
ha már egyszer spawnoltak, azaz megjelentek egy sötét helyen, akkor onnan mászkálhatnak, és a fény nem zavarja őket, csak a napfény. a kecót le kell zárni ajtóval (a zombik át tudnak menni a sima fa ajtón, a vas ajtóhoz pedig kívülre kell egy gomb hogy nyithasd, bentre egy nyomólap)
vagy átpattintod a nehézséget békésre és nincsenek szörnyek, bár akkor már annyira nagyon nem izgalmas helyenként, de később visszateheted ha úgy van
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nem zombi lesz az?
egyébként ez ilyen ha mélyen vagy, lépten nyomon lávába fogsz szaladni. jó ha van nálad egy vödör víz ha sos a helyzet. viszont a 10-es szint körül van a legtöbb gyémánt ami azért nem elhanyagolható dolog. vagy bedrocktól felszámolsz, vagy megnyomod az f3-at az is írja majd hogy milyen magasságban vagy az egyik koordinátán bal oldalon
este már csak ilyen. a mobok, ezek a szörnyek este jönnek, és csak ott "keletkeznek" ahol nincs elég fény. ezért kell jól kivilágítani az alagutakat a föld alatt, mert ha nem szépen elkap hátulról egy creeper, az a zöld sistergős robbantós
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Cucuska2 #5477 üzenetére
én még régen próbáltam de akkor nem ment, aztán jöttek persze frissítések a modokhoz, azóta ee-s fejszéket használtam ha fát kellett pl farmolni, de valahogy nem próbáltam azóta lézerrel... hatékony nem lesz, mert ugye földre dob mindent, és ha láva van a környéken akkor megy a levesbe, de azért no, viccesbe elteszem majd
-
törölt tag
őőő tudta valaki hogy a deployerben megy a bányász lézer? azt hiszem ahogy lesz egy kis időm "kissé" átalakul a quarry-m
scatterrel már nem fogom haszálni az tény, szépen szétküldi a deployert, de hosszú fókuszon kissé gyorsabban haladhatok... le kéne gyártani vagy 128 darab lézert...
-
törölt tag
nálad nem tudom hogy csak 9 slotos e, most jutott eszembe hogy lehet nem, nálam 16 slot van, a lényegen nem változtan 1 től n ig amennyi slot van futtatsz egy turtle.select (x)-et, majd turtle.drop() x nő n ig és a végén ha jól emlékszek akkor érdemes visszaállítani a selectet 1-re hogy az maradjon az aktív
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
hmm megáll lent vagy a láda mellett? mert mondjuk ezt nem árt tudniahogy látom a láda mellett. a ládával szemben áll? akkor tudja kipakolni csak.ha ez megvan, akkor turrle.drop() sort keresd meg. ott kell legyen egy turtle.select(változó) sor is. lehet hogy azért nem pakol ki, mert nincs megfelelő helyre állítva a slot (1-9 van 1 a teknős bal felső invertory slotja a 9 jobb alsó) végig kell léptesse a ciklus a slotokat és mindegyik utrán droppoljon. lehet errefele van gubanc. egy sima drop nem fogja az egészet kilökni
ha csak megtelik és nem jön vissza, akkor amit küldtem progiban megtalálod szerintem a választ, csak belelestem, de már az elején látszik hogy külön változókban tárolja le az x-y-z pozíciót attól függően hogy merre mozdult.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #5472 üzenetére
Visszatalál, de semmit nem pakol ki, csak megáll. Amikor kipakolok belőle és ismét elindítom az excavate x programot, akkor ismét bejárja a teljes utat, ami marha sok idő. Ezt úgy kompenzáltam, hogy mindig, amikor tele volt az inventoryja, akkor lejjebb raktam, amíg lehetett.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz
athos79 #5470 üzenetére
Aham, néztem.
De most visszatértem a BC quarry-ra, mert nem tudtam (még) megoldani az automata kipakolást a teknősből.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz
Superhun #5467 üzenetére
Jelentem a hang kikapcsolása sem oldotta meg a problémát, de valamit segített. Már legalább 1 percig bent tudtam lenni a játékban. :-/
athos: Tegnap több órát játszottam, hiba nélkül. Azóta semmi nem változott, még frissíteni sem frissített a gép.
üdv, föccer
-
athos79
tag
Nekem is volt egy időszak pár hónapja mikor állandóan kidobált ezzel a hibával.
Az a baj, hogy már nem igazán emlékszem, hogyan oldottam meg...
Az rémlik, hogy telepítettem valami 4 féle Javát, meg újraraktam az MC-t aztán egyszercsak megjavult.It's not a bug - it's a feature!
-
Próbáld meg 2GB-ra (esetleg annyira ameddig még engedi) állítani a max. memóriahasználatot. Ha így is csinálja, akkor kifogtál egy csúnya bugot. Egyébként a többieknek is mondom, hogy tekkitben nagyon bugos a hangkezelés, nálam a crashek 90%-át az OpenAL.dll-nek köszönhettem. Ez valószínűleg nem (csak) az LWJGL hibája, ezt szerintem valamelyik mod rossz hangkezelése okozza. Sima MC-ban sosem crasheltem ilyen hibával. Van egy megoldás, ami 100% működik: hang nélkül játszani
-
föccer
nagyúr
válasz
athos79 #5465 üzenetére
310 MB-ot használ, amikor kiakad. Még 1,5GB-tól is messze van. Megpróbáltam azt, hogy 1 magra/1 szálra állítottam az affinitását, hátha azzal van baja, de nem segített.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #5463 üzenetére
Csak győzzem kibogozni belőle.
Viszont mit tudok kezdeni a folyamatos out of memory hibákkal? Ismét frissítettem az LWJGL fájlokat, amit superhun tanácsolt. Tegnap meg is oldatta a problémát, de ma nem. Frissítettem a tekkitet, nem használt. Újra tettem az egész tekkitet, nem használ. A kliensben 1,5 GB-ra állítottam a felhasználható memóriát, nem segített, leszedtem a text packot, visszavettem a render distancet, nem segített.
Esetleg valakinek valami egyéb ötlet?
üdv, föccer
-
törölt tag
akit érdekel (föccer téged tudom hogy igen
) annak itt van a computercraft 1.4 es (!) excavate programja. excavate x-el indul ahol az x a gödör méreteit adja, és addig megy le amíg lehet. a kód helyenként olyan elemeket tartalmaz amik a tekkit féle 1.33-ban nincsenek pl refuel, de hátha valakinek segít valamennyit
-
föccer
nagyúr
válasz
Cucuska2 #5457 üzenetére
Én meg csak kamillázok, hogy ki ez az új ARC a topikban
Grat a pofázmányhoz. Nem találtál valami normálisat?
üdv, föccer
-
Én 2 vason csináltam:
i3 530 + 2 GB RAM - mellette lehetett játszani, de gyakran kifogyott a RAMból
i3 530 + 8 GB RAM - alig lehetett érezni ha szerver mellett játszok
A4 3300M + 8GB RAM - ezen csak szerver futott, nem játszottam mellette.
Megjegyzem, az első állapotban még Alpha 1.2.6 körül járt a játék, ott kb. négyszer olyan gyors volt, mint most.5/0.5. Voltunk 4-en, szinte mindig.
[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
wmati
addikt
Csinált valaki házi szervert ehez a játékhoz?
-
tvse1995
senior tag
Megkerestem MCPH-n az egyik strongholdot úgyhogy ha össze tudunk szedni még 9 eye of endert akkor mehet a sárkány vadászat!
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz
Superhun #5449 üzenetére
Ok, jó lesz az
Én már csak ilyen régi kocka vagyok.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
No, lassan a végén járok. Viszont az orientációval kapcsolatosan megint gondban vagyok. Hogyan tudnám letárolni azt, hogy éppen merre néz a teknős? A sima 1-2-3-4, előre-jobbra-hátra-balra nem igazán megfelelő, mert ha többöször fordulok egy irányba, akkor nagyobb számok is kijöhetnek, illetve ha elsőként balra fordulok valamiért, akkor mínusz értéket vesz fel, amit a for ciklus nem igazán kultivál valamiért
Emlékszem, hogy régebben használtam valami olyasmi operátort még pascalban, ami az osztási maradékot adta eredményül. Ha osztom 4-el az orientációt, akkor az osztási maradék mindig helyes eredményt adna vissza.
Van ilyesmire lehetőség a Turtle.OS-ben?
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
-
föccer
nagyúr
a turtle.detect() true, vagy false értékkel tér vissza, ha üres blokkot talál?
Közben valamiért megkergült a tekkit nálam. belépés után pár pillanat múlva out of memoríval kilép, vagy éppen még ezt a hibát sem kapom meg, csak egyszerűen application.terminate :-/
üdv, föccer
-
törölt tag
-
föccer
nagyúr
válasz
Superhun #5441 üzenetére
Ok, köszi. Akkor már csak 1 kérdésem van ezzel kapcsolatban. Hogyan tudom megállapítani, hogy milyen mélyre kell ásnom?
Állítsam be a mélységet 256 blokkra osztán majd az alapkőzetném majd megáll alapon?
Asszem a többivel elboldogulok.
üdv, föccer
fúúú, de nagyon este van már, inkább megyek aludni, mert lassan én nem értem, hogy mit írok
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Még egy hülye kérdés: a programban egy függvényt meghívni csak annak kifejtée után lehet, vagy előtte is?
Köszi,
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Superhun #5438 üzenetére
Ok, azt nem tudtam, hogy a return x működik. Régen, még ifj titánként hobby szinten foglalkoztam programozással, de a pascalon kívül nem jutottam tovább.
Igaz a programozás nehezebb része az algoritmus kitalálása, amivel azért elboldogulok.
function droping
for i=0,mypos do
turtle.up()
end
turtle.turnLeft()
for i=0,mzpos do
turtle.forward()
end
turtle.turnLeft()
for i=0,mxpos do
turtle.forward()
end
turtle.turnLeft()
turtle.turnLeft()
for i=1,9 do
turtle.drop()
end
dropcount=dropcount+1
for i=0,mxpos do
turtle.forward()
end
turtle.turnRight()
for i=0,mzpos do
turtle.forward()
end
turtle.turnLeft()
for i=0,mypos do
turtle.down()
end
endüdv, föccer
-
Úgy érted a függvény definíciójában nem tudod megadni a visszatérési érték típusát? Ez nem hiba, sőt. Ez csak könnyebbség a programozóknak. A Lua egy dinamikusan típusos nyelv, ami azt jelenti, hogy neked nem kell megadni specifikusan a változók/visszatérési értékek típusát, az interpreter majd kitalálja ezeket futásidőben.
Ha vissza akarsz adni vmilyen értéket a függvényben, egyszerűen annyit írsz a végére hogy return x (az x most lehet bármilyen változó vagy akár konstans érték).
A program azonnal kilép, ha a forrásfájl végére ér. Ha vmilyen oknál fogva a program futása közben akarsz kilépni, akkor hívsz egy ilyet: os.exit(0) -
föccer
nagyúr
válasz
Superhun #5436 üzenetére
Nem vagyok programozó ;p
Egyébként meg nagyon hiányzik, hogy nem lehet visszatérési értéket adni a függvényeknek (legyen meg a te akaratod
Kilépni a programból hogy lehet? Ha simán belefut az utolsó end-be, akkor vége és kilép?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
fracture333 #5432 üzenetére
Csak óvatosan. Nekem egyszer volt hasonló, de 10 percbe tellett 1 blokknyi távolságot megtennem, már amikor sikerült belépnem. Szóval csak óvatosan
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
fracture333 #5430 üzenetére
Az nem is annyira gáz, ha tele van építve. Szórjál le 2 dupla ládányi követ a földre és meglátod mi az a lag
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
fracture333 #5428 üzenetére
Semmi lényeges, csak írtam, hogy egy erősebb gépen optifine nélkül is viszonylag jól fut. Ne vedd magadra, ettől még nagyon hasznos az optifine és jól tetted, hogy javasoltad a használatát
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz
fracture333 #5426 üzenetére
i3-2100 és 8db ram mellett gond nélkül megy optifine nélkül is ;p
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Turtle programozásnál, ha egy ciklusban meghívok egy külső funkciót, akkor a funkció lezárása után visszatér a ciklusba és onnan folytatja tovább a programot?
Köszi
üdv, föccer
-
törölt tag
-
törölt tag
nyugi ne kapkodj...
most csináltam meg hogy megnézzem és megy úgyhogy chill
legyen újra szűz a .jar.
megnyitod a jart-t
törlöd a meta infet
megnyitod a forge-ot
a tartalmát belehúzod a jarba
figyeled az elérési utat mert ha rossul csinálod nem a györkérbe kerül
bezárod a jart
elindítod a játékot.most futottam végig teljesen biztosan mennie kell
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
jó kusza lett melóban ha beszélnek hozzám nem jó ha írok
-forge letölt ahonnan linkeltem
-appdata alatt megkeresed a telepített minecraft.jar-t, a .minecraft\bin alatt
-megnyitod egy winrarral pl
-beledobálod a forge cuccait
-törlöd a meta-inf mappát
-bezárod a .jart
-elindítod a progit futnia kell de még nincs benne mod
-a .minecraft mappa alatt találsz majd olyat mostmár, hogy mods.
-ebbe a mappába beledobálod a tömörített állományokat ahogy leszedtet a netről
-leszeded esetleg az aps-t amit mutattam és azt is csak bedobod
-elindítod a játékotha fekete a képernyő, akkor nézd meg, hogy a meta-inf ki van e szedve. ha ki van akkor nem szabadna neki erre futni, lehet hogy egyel régebbi forge kell, azt is megtalálod azon az oldalon amit linkeltem, de ált megy szépen.
ha betölt egy darabig de megáll és sok szöveget ír ki, akkor majd segítek merre tovább, az azt jelenti, hogy a blokk azonosítók (id) összeakadtak, ilyenkor jön a config mappa és a problémás blokkok átírása
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nem. van egy forge nevű cucc itt
ezt leszeded és bemásolod a .jarba. ha ez megvan elindítod a játékot és legenerál egy mod mappát, meg pár másikat. a mod mappába zippelve tehát ahogy lejött, nem tömöríted ki beledobálod a 6 darab file-t és kész vagy.a forge fogja betölteni a modokat a játékba, ez az alapja hogy modolhass. enélkül eldobálja magad. jah és a .jar-ban ha megvan a forge akkor a meta-inf mappát töröld ki mert fekete képernyővel megáll az egész ha nem
a jarba csak és kizárólag a forge kell most
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
szerintem nem sok olyan dolog van az újabbakban amiért egyelőre én cserélnék. van egy pár de nem életbevágó igazán. innen bc, innen meg a related mods and texture packs részen advanced power systems kell neked (meg a többi akár
) arra figyelj, hogy a fúziós erőműhöz spéci fa elektromos cső van, a gyári bc-ben limitálva van a maximálisan kijövő energia, de ez is benne van a modban.
forge feldob, a mod mappába beledobálod ami kell és indulhat is
-
törölt tag
buildcraft nem megy még legjobb tudomásom szerint csak 1.2.5-ön elevevan már egy pre-release buildcraftból, de az se végleges, ez meg ugye annak egy kiegészítője, egyelőre 1.2.5-re érhető el (meg 1.1.0 és 1.2.3-ra
). ha ki is jön hamarosan a bc akkor is várni kell ezekre sajnos
[ Szerkesztve ]
-
válasz
fracture333 #5402 üzenetére
Laptopnál esetleg előfordulhat túlmelegedés, egyébként simán ráfogható játék bugra (meg arra, hogy Java...).
-
Palesz191
aktív tag
válasz
fracture333 #5402 üzenetére
megpróbálom,köszi
-
fracture333
aktív tag
válasz
Palesz191 #5401 üzenetére
ezt rakd fel, haveromnak az volt a baja hogy nem fagyott be de 5 mp-s laggjai voltak egymásután (mondta hogy volt amikor 1 percig semmi nem történt). ezzel a progival minden jól megy. valszeg túlmelegszik a gép, még ha érzésre nem is meleg.
KEEP UP MOTHAFUCKA!
-
Palesz191
aktív tag
am kérdés... mi lehet , hogy néha befagy a játék... és olyankor újra kell indítanom, hogy tudjam folytatni a játékot, mert leesik 1fps re.
és így gyakran halál..
mit kéne beálíltanom, hogy ne akadjon..?
Új hozzászólás Aktív témák
gp Emlékeztek azokra az időkre, amikor nem a grafika volt minden? Amikor még a játékélmény egymagában adta el a játékokat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Apple notebookok
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- eGPU tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest