Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz Louro #232 üzenetére

Így látom én is.

Az a baromi nagy tévedés, hogy a fejlődés a korlátlan, átalánydíjas net.
    Hát nem. Ez kizárólag annyit jelent, hogy valaki a saját (gyakran extrém) felhasználási módját próbálja megideologizálni, és a közérdekre hivatkozva a fejlődés módjának beállítani.

A valóság ezzel szemben az, hogy a hosszú távú nyerő stratégia nem az ingyenesség (a korlátlan, egységárú fogyasztás de facto ingyenes többletszolgáltatást jelent), hanem a jó beárazás.

Vannak persze rövid távú érdekek, illetve érdekellentétek, kompromisszumok is. Jelenleg éppen az on-line tartalomfogyasztás felfuttatása folyik, a háttérben nagyon durva alkukkal a költségmegosztással, a fejlesztések finanszírozásával, a politikai érdekek érvényesítésével, közvetett és közvetlen adóbevételek növelésével -- és a csoda tudja, még mivel az igénypontok között.

Senki nem tudja, hogy mit hoz a jövő, hiszen egyrészt a hálózati kapacitásoknak is rohamosan kell bővülniük, másrészt a forgalom optimalizálásának is új dimenzióba kell lépnie -- hiszen a hálózaton átnyomandó tartalom ugye elsődleges gazdasági érdekek alapján exponenciálisan növekszik.

MaCS

• r3dsnake

nagyúr

válasz Louro #232 üzenetére

"Ha először streameled a sorozatot, akkor ok, de ha már 5. alkalommal nézed újra, akkor már kérdéses, hogy miért nem töltötted inkább le?"

Mindig letöltöm az otthoni Plex szerverre és onnan streamelem tovább, ha nem az asztali gépnél akarom megnézni épp.

"Zenére pedig....még mindig azt mondom, hogy tölts le rengeteg albumot és arra nyomj egy véletlenszerű lejátszás stílusonként - mert hát ugye ezt is lehet már."

Ez meg elképesztően hülye ötlet egy Spotify-hoz képest. Volt 100 gigás zenei kollekcióm, de ezeknek az ID3 tagjei sem mindig voltak rendesen kitöltve, az albumborítókról nem is beszélve. Elkezdtem rendszerezni egyszer, 1000 album után meguntam. Ráadásul másolgatni kellett eszközök között, mindig elfelejtettem valamit, amit épp hallgattam volna.

Ellenben Spotify-on ott van 30millió zene, ebből van egy kb 10-15ezer trackes zenei kollekcióm és úgy válogatok belőle, ahogy akarok. Nem foglal helyet, se gépen, se telón. Ha hallgatok valami zenét telón és hazaérek egyetlen gombnyomással más küldöm is át a másik gépre attól a másodperctől, hogy szóljon hifin. Ugyanez visszafelé is. Van social része, közös playlistek, látod melyik ismerősöd mit hallgat, tudtok egymásnak ajánlani. Minden új albummegjelenés a napján fenn van, minden album rendesen tagelve, rendszerezve, albumborítókkal. Mindezt legálisan, havi 1590ft-ért cserébe.

Szenvedjen a letöltéssel, aki akar.

Természetesen a 100gigás zenei kollekciómat feltöltöttem Google Musicra (mivel van ingyenes 50ezer tracknek tárhely), még az iTunes-ból letöltött podcastokat is, így mindent elérek onnan is.

Munkához mindenki dropboxot használ, munkatársak is, és családtagok is. Ha fotózok telóval egyből megy fel dropboxra, és az összes eszközömre letöltődik automatikusan. Gépek közti másoláshoz BTSync-et használok, Onedrive-ra pedig 100gb-nyi RAW fotó backupot töltöttem fel és ezt frissítem állandóan. Ha kevés a dropboxon a tárhely a telefonos képek miatt, azt is OneDrive-ra szoktam áthúzni.

A microsoft is már minden elfőfizetéshez korlátlan OneDrive-ot, és neten és PC-n egyaránt elérhető felhős és offline klienst ad az Office csomagokhoz. Minden tanár és diák megkapja ezt ingyenesen ebben a formában. A Photoshop már felhő alapú, a Lightroom szinrkonizál RAW feldolgozásokat iPad és PC között. A játékok kivétel nélkül Originen és Steamen jelennek meg, nem gyártanak lemezeket feleslegesen. A Sony és a Microsoft a konzoljaira ugyanúgy alkalmaz előfizetési modellt játékokhoz.

A Telekom és az UPC már alapból biztosít lehetőséget, hogy az összes csatornájukat nézhesd bárhol streamelve, bármilyen eszközön. A HBO GO is működőképes modell, és remélhetőleg a Netflix is eljut hozzánk.

Szerintem így kurvajó.

• juan88

tag

válasz Louro #178 üzenetére

Ez ok. Nyilván kevésbé terheli a netet ha tárolásra letöltesz valamit. De amíg a legális tartalomfogyasztás a streaming irányába mozdul el, addig nem várható ezzel ellentétes irányú fogyasztói magatartás. Jobb híján én is torrentezek, mert pl. a Myprime kínálata konkrétan egy vicc, de ahogy indul itthon a Netflix az én tartalomfogyasztásom is meg fog változni. A kábelszolgáltatók is tolnak a streaming felé, sőt a mobilnetesek is az ajándék Spotify, meg Deezer csomagjaikkal. Akkor ne.panaszkodjanak, hogy a user streamel.Bár én mindig elférek 8+2 GB-n telefonon, de a szakvéleményeimet nem csak.kényelmesebb, hanem hatékonyabb is felhőben tárolni, mert 12 működési hely között ingázok, plusz jobban bízok a felhő szolgáltatók archiválásában a memkariméban (becsületére legyen mondva 6 éve hű társam).

• kcsa

veterán

válasz Louro #180 üzenetére

Részigazság. Azt a sebességet kell kiírni, amit az országban bárhol garantálnak. Mivel vannak fehér foltok, ezért amit garantálni tudnak az a (nagy) nulla.

• juan88

tag

válasz Louro #180 üzenetére

Na ezt nem tudtam, hogy Mbit-ben kell jelölni. Mekkora baromság már.

• MaCS_70

félisten

válasz Louro #129 üzenetére

Végre, más is így gondolja!

Szerintem is: mivel a sáv szélesség korlátos erőforrás, bűn pazarolni. Ezért nagyon ki vagyok akadva az on-line zeneszolgáltatásokra, az otthonról streamelésre, meg úgy általában minden olyan felhasználásra, ami azzal jár, hogy ismételten terheljük a hálózatot olyan adatforgalommal, ami repetitív, tehát értelmetlen újra és újra ugyanazt átnyomni a dróton.

A jelenlegi világban valahogy az a szemlélet terjedt el, hogy a netforgalom ingyen van (vö. netsemlegesség), úgyhogy toljuk (vagy húzzuk) csak, ahogy a csövön kifér, mindennek a pillanatnyi és hosszú távú következményeit meg úgyis állja a közösség -- ellenben lehet panaszkodni, hogy a szemét szolgáltatók pénzt kérnek a szolgáltatásért, a fejlesztésért.

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés