Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Azt is célszerűnek tartom megemlíteni, amire a cikk is szintén kitér, hogy ezek már az állandósult értékek! Amikor elindítom, akkor például csak 380W körül volt, tehát van egy szép 70W-os delta. Ahogy melegszik a VRM és a CPU, úgy kúszik egyre feljebb a fogyasztás, a termikus egyensúly beálltáig, ezt magad is letesztelheted. Mivel itt ez a témaválasztás miatt eleve fontos volt, ezt minden esetben megvártam, ellenben Oliverda lehet, hogy elindította, leolvasta és továbblépett.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Benne van a tesztben.
(#109) Ribi: Vedd figyelembe, hogy nem ígértem a korábbi tesztekkel konzisztens mérési környezetet, és azt is, hogy ez nem ugyanaz a CPU. Ez egy korai, magas szivárgású darab (a szöveges leírásnál ez is megemlítésre került), ami a feszültség változására kevéssé reagál. A grafikonon is jól kivehető, hogy csak magasabb feszültség hatására ugrott meg jobban a fogyasztás. Az ezt magyarázó elméleti rész korábban szerepel.
Simán lehet, hogy az alaplapnak volt valami nyűgje, vagy megfáradt már a VRM-je, ugyanis mindig jó alaposan felforrósodott a bordája. A cikk célja egyébként sem az, hogy mennyi a tényleges, hanem a módosító tényezők személtetése.
Viszont tervezek folytatást is neki a későbbiekben, lesz FM2(+) is benne meg Skylake, így több mérési adat áll majd rendelkezésre. A tényen, hogy az AM3+ elavult, pedig nem tudok változtatni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nézd, csak neked, 4900MHz (csak kisebb hűtőm volt szabadon, mert másik konfigon volt a nagy Noctua) üresjárat, terhelt, de most már elég volt belőled. Jól kivehető a képernyőn, hogy a VGA üresben megy (135 MHz) és mekkora a CPU terheltség. A fogyasztásmérő is szépen és jól olvasható. Várlak szeretettel a szerkesztőségben, ha személyesen is meg akarod nézni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Kapott új képet a tesztkonfig, így remélem az is boldog, aki szóvá tette.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Oliverdának APM nélkül takarékosabb alaplapban is nagyjából ennyit fogyasztott, itt. ~330 W és ~350W. Egyszerűen az AMD nem akart kevesebbet enni kisebb feszültséget beállítva sem. Azért fejlettebb és hatékonyabb energiaellátású alaplapban volt nála az Intel, és fejlettebb gyártástechnológiával, 3 tizeddel alacsonyabb feszültségen is szépen kajált prime alatt, nem tartom furcsának az eredményt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Az eredmény ugyanaz, és épp kitér erre is a cikk: terhelve feszemelt, órajelemelt tuning, üresjáratban meg a BIOS alapértéknek megfelelően energiagazdálkodik is. Az elírást javítottam.
(#47) .mf: Az órajelcsökkentéssel már nem tudok azonosulni, de csökkentett feszültségen voltak mérések, mindkét platform vitte az alapórajelét kb. 2 tizedvolttal alacsonyabb fixált feszültségen. Ahogy Sárpac aláírása is szól...

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Black-core
üzenetére
Be fog az a VGA is kapcsolni, későbbi cikkben.

A többieknek is köszönöm az észrevételeket.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Melléütöttem csak, javítottam is. Köszi!

(#39) flanki: Kicsit valóban annak tűnt, mert az LGA1366 és az LGA1156-os CPU-kat is lehetett, ott sem kellett K, és az összes azelőttit. Sajnos minden apró momentumra nem lehet kitérni, csak az általános és aktuális irányvonalra, ennek elsősorban terjedelmi okai vannak. Hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon, most nézd meg az ominózus részt. Peace...

HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
Gondolkoztam ezen is, de nem sok értelme lett volna, még egy ugyanolyan grafikon, ofszettel. A növekményt így is egyértelműen a CPU és a VRM produkálja. A végeredményt meg a teljes fogyasztásra kell kifizetni.
(#13) Riddick77: Nem arra fókuszál a cikk, hanem a tuning miatti változásokra. Arra, hogy kis órajelnövelés, kis feszemelés és +200% áramfogyasztás.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest