- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
ez egyebkent jo dolog, en anno q6600nal 61/70 fokon fix fesz / orajel mellett kb 10-15%os kulonbseget lattam fogyasztasban.
ugyanugy, egy 290X OCvel sikerult rendszerszinten 100Wot nyerni a kartya levizezesevel (es hogy 63 fokon megallt 94 helyett), es semmi mas beallitashoz nem nyultam.
-
-
Ribi
nagyúr
Hogy mi? Ott akkor eszik 350Wot amikor a VGA is le van terhelve Dirt3 alatt.
Prime alatt 208Wot eszik. Grafikont rendesen óvasni kéretik
9590 eszik 354Wot 5.1G-n 1.5V-al, mostaniban meg 440W ?
Nézzetek utána, hogy hol a bibi, mert valami nagyon félrement.
A Wprime1024 értékek valósnak tűnnek, de a Prime95 az vagy nem az volt, vagy valami más is ment közben. -
tibaimp
nagyúr
Nagyon remek írás, köszi.
Két dolog lenne, és előre is elnézést kérek, ha okoskodásnak hatna, csak talán egy kis plusz:
Először egy kis elírás: "Intel 22 nm-es High-K Metal Mate egy fejlesztett..." -- az ott szerintem Gate, az utolsó oldalon.
A másik, hogy az elején említesz tuning típusokat, én kiegészíteném a procik (minél van) maximális turbó órajel beállíthatóságát az összes magra. Hogy érthetőbb legyen a saját példámból indulok ki:
Nekem egy 3960x-em van, a max turbó órajele 3900MHz ha jól tudom 2 magra, de én ezt +100 MHz beállítottam alapból mind a 6 magra, és tulajdonképp kész is a tuning egyik "legegyszerűbb" változata. A procim 1200MHz és 4000MHz között megy, nincs is más beállított érték. Ezt egy tuningosabb lap simán engedi az Intel oldalon, az amd esetében nem tudom, mert sosem próbáltam.Köszi, még egyszer gratula
-
törölt tag
Egy fontos képlet kimaradt, ami azonnal megmagyarázná az egészet: P=I²R. És 1,4...²=2.
Ami nekem kérdés: a tranzisztorban, illetve a kettöben együtt nem alakulnakki RC rezgököri jelenségek, amik szintén foggyasztást növelnek, instabilitást okoznak?Kis kötözködés: amennyiben a gyári overboostot is tuningnak tekintjük, akkor szerintem többen tuningolnak, mint ahányan tudnak a tuning fogalmáról.
-
Riddick77
tag
Igen értem,de a feszültséget csökkentette a tesztelő alap frekvencián több lépcsőben is.
Ugyanezt meglehetett volna csinálni a frekvenciával is ,és mérni a fogyasztást alap feszültség mellett.
Mert az is tuning,csak a legtakarékosabb,ha egy laikus ránéz így a grafikonra akkor úgy tűnhet ,hogy az az opció nem is létezek..pedig igen...
De, csak így tovább,várjuk majd az új AMD CPU-k hasonló tesztjét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest