Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VirsLee

őstag

válasz Pug #349 üzenetére

Igazad van. Mindig bennem van a remeny, amikor valaszolok neki. Tudod, mint akik a Foldon kivuli intelligens eletet kutatjak... Csak a sotetseg var rajuk, de nem adjak fel :) Azt hiszem kovetem a peldad, es elengedem.

• Dr. Akula

félisten

válasz Pug #349 üzenetére

Nem etetünk. Ezért kár volt idejönnöd. Ismét.

• TTomax

félisten

válasz Pug #325 üzenetére

Igen,ezt én is gondolom.A kulcs és siker titka a készletek mennyiségében lesz merhető.Adhatják drágábban ha lesz belőle elég,hiszen még akkor is olcsóbb marad mint a scalped 3080,több VRAMmal,hasonló sebességen,fogyasztással...igaz a ficsörlista egy-két dologgal rövidebb lesz,de ha kapható marad a rajt után is akkor idén jó évet zárhat az amd...

• Dr. Akula

félisten

válasz Pug #194 üzenetére

Bárcsak te is felfejlődnél egyszer erre a szintre a mostani flémelés + személyeskedés helyett. Persze ehhez érvek is kellenének, ami nálad láthatóan az alapoktól hiányzik.

"Neki futok megegyszer, bar nem tudom, hogy minek."

Azt mi se. Amit itt bemutattál, abból ennyi is bőven elég volt.

"A Navibol nem keszult flagship chip"

Tehát akkor az álmokat kéne összehasonlítanunk a konkurrencia valóságával? És ez nálad tényleg egy érv lenne? :W Ennyi erővel az Intel is mondhatná hogy jobb procikat gyártanának, ha nekik is meglenne a 7 nm. Csak éppen nincs, de hát ez ugye mióta akadály...

"Ezek az informaciok azt jelentik, hogy a 3080 teljesitmenye lenyegeben biztosan megvan az RDNA2 flagship eseten."

Nem, ezek azt jelentik hogy a marketingesek fejében vannak meg. A valóságról meg majd beszélnek a tesztek, az AMD rendre ott szokott elvérezni, amikor bizonyítani is kéne, nem csak ígérgetni. Kezdesz olyan lenni mint a "PC-s játékoknak leáldozott" topik az sg.hu-n, majd 20 éve áldozik le folyamatosan, de még mindig nem akar. Mint az AMD feltámadása. Hidd el én is szeretném, ha másért nem, legalább a 850k-s 3090 árak letörésére, de ez eddig csak vágyálom, nem realitás, és az elmúlt 20 év tapasztalatai se adnak okot túl sok bizakodásra. Az ígéret még kevés, abból volt sok.

"vagy szeretned meg tovabb jatszani a hulyet?"

Az a te szakterületed, meghagyom továbbra is neked.

• genlog

aktív tag

válasz Pug #194 üzenetére

De mikor?
    Mikor lehet vásárolni már konszolidált árakon az RDNA2-es kártyákat?

• Dr. Akula

félisten

válasz Pug #189 üzenetére

Te meg a múlt eseményeivel se... Az AMD ígérgetésben mindig is nagyon jó volt ("P2 killer" K6, ugye emlékszünk még rá), csak épp a megvalósításban nem. Utolsó AMD VGA-m valahol a 7970 környékén volt, ott untam meg hogy az "egyre jobb" kártyákon egyre szarabb beállításokkal ment csak a GTA4, végül már a 800x600-nál nagyobb felbontáshoz is "-nomemrestrictions" kellett, mert még ennyit se tudott. Aztán váltottam (vissza) Nvidiára, mert azzal nem csak azt bámulhattam hogy másoknál milyen jól fut, nálam meg nem. Azóta kitart az AMD lendülete a szakadékban. Hiába Vega meg 5700XT, mind csak a futottak még kategóriában tudott versenyezni. Persze lehet mutatni az "Nvidia killer" teszteredményeket, amire lehet alapozni a csodavárást, na lássuk! De ugye én nem vagyok képben...

"Ha ezeket osszeadod, akkor elegge egyszeru kimatekozni by logic, hogy az RDNA2 flagship-nek biztosan 3080 +/-5-10% kornyeken kell erkeznie..."

Ez a papírmarketing, az mindig ment az AMD-nek, de hol maradnak mindig az eredmények? Tudod, amikor tesztekben kell bizonyítani, és nincs mese, csak a puszta fps.

#190Chaser: "néhány kérdést feltehetnél magadnak:
    ha az nv úgy gondolja, hogy az amd-s mutatvány őket nem befolyásolja, akkor mért is indítanak el egy új szériát?"

Ezt már meg is válaszoltam neked előre: "Az Nvidiának már inkább csak azt kell megindokolnia a vevők felé hogy miért nyissák meg a pénztárcájukat a baromi magas ár kifizetéséhez, és miért nem elég nekik a prevgen." Vettél egy félmillás kártyát, aztán megint ki kéne adnod újabb fél millát (3090-ért már inkább majdnem egy egészet), azért ahhoz elég komoly indok kell, nem elég annyi hogy szokásos +10%. A 2000-es sorozat is rávert ennyit az 1000-esre, hol volt az az AMD kártya ami elől ennyire futni kellett volna? Sehol. De a pénztárcákat valamivel meg kell nyitni, a részvényesek várják az osztalékot.

"már csak a konzolokból is sejteni lehet, hogy az rdna2-vel az amd sokkal jobban az nv nyakán lesz mint az első rdna-val"

Legyen úgy, de mire alapozzuk ezt a csodavárást, az elmúlt 10-20 év hitegetésiere?

#191VirsLee: "Te azzal azért tisztában vagy, hogy közben volt egy Navi is?"

És te azzal hogy az is csak a futottak még kategóriába volt elég? Mutass már egy 2080Ti killer Navit, köszi, puszi.

"az AMD. 5700XT a 2070 super-rel van egy szinten"

Ennél már csak az lenne nagyobb eredmény ha az Intel Xe-vel lenne... :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés