- One mobilszolgáltatások
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Dr. Akula #354 üzenetére
Tudod neha mas tema merul fel, most feldobta valaki hogy 500 dollarert lesz 2080Ti teljesitmeny az nem biztos hogy osszefuggesben van a tegnap tegnapelotti temakkal. De latom ez meglep.
De mar visszaemlekeztem neked voltak a hasonloan ostoba es tematol teljesen elrugaszkodott hozzaszolasaid a masik topikban is...szoval reszemrol befejeztem mert remenytelen vagy
-
VirsLee
őstag
-
VirsLee
őstag
válasz
Dr. Akula #339 üzenetére
500 dollárt az Nvidia jelentette be a 3070-re. Azt is, hogy a 2080Ti szintjét fogja hozni. AMD majd 28-án jelent be valamit, de az NV bejelentés után biztos lehetsz benne, hogy nem fog gyengébb kártyát drágábban adni, mint az NV. Engem nem fog zavarni, ha az AMD is elkér 500 dollárt a 2080Ti teljesítményért. Nekem megfelelő ez az árszint. Ami fontosabb, hogy elérhető legyen
Én csak emiatt aggódok, ár miatt nem.
-
VirsLee
őstag
válasz
Dr. Akula #337 üzenetére
Eddig 1200 dollárért adott teljesítmény lesz most 500. Az 500 olcsóbb, mint az 1200. Teljesen mindegy melyik gyártó adja ennyiért. Ezt nyertük vele. Te nem, de itt mindenki más ezt értékelni tudja. A legutolsó amd csúcskártya 700 dollár volt. Annál jóval gyorsabbat várok, 700 dollárnál nem drágábban. Ennyi. 28-án kiderül.
-
VirsLee
őstag
válasz
Dr. Akula #332 üzenetére
Mit nyerünk vele, ha ~ ugyanazt a teljesítményt tudja mindkettő? Megszűnik a monopol árazás.
pl. 8/16 magos processzor nem $1100, hanem $350.
2080Ti teljesítmény nem $1200, hanem $500. Ezt nyertük vele. Nekem teljesen mindegy melyik olcsóbb, nem érdekel, hogy zöld vagy piros, csak az, hogy ha van verseny, akkor lefelé mennek az árak.Rontja a helyzetet, hogy 3080 inkább csak papíron létezik egyelőre...
-
-
VirsLee
őstag
válasz
Dr. Akula #274 üzenetére
Nézz olyan felhasználást, ahol nem limitál közben egy vga, és csak a cpu teljesítmény számít.
Ennyit gyorsultak. 7700k vs 3950x. Nekem meggyőző. Vga esetében is a több maggal tolják előre a szekeret.
1080ti: 3584
2080ti: 4352
3080: 8704Nincs szerintem igazi átütő erő se itt, se ott. Raknak bele több magot, gyorsabb ramot, húznak az órajelen. Ennyi.
Valamit az amd ügyeskedett, mert az 5700 gyorsabb lett a vega-nál.
Vega 64: 4096
5700 xt: 2560
Itt váltották le a gcn architektúrát rdna1-re. Úgyhogy érdekes lesz a mostani váltás is. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Dr. Akula #274 üzenetére
Ha most kijonnek a Navi kartyak es tudjak a 3080 teljesitmenyt kb ugyanolyan fogyasztassal mint az Ampere akkor az Intel felreallas utan Nvidia meg defektet kapott lesz?
Mert nagyon ugy fest hogy ez lesz a helyzet.
Az pedig kb azt jelentene hogy az AMD ket masfel ev alatt beerte ezekben az Nvidiat.
Nagyon jot tett hogy Raja-t kirugtak ugy fest. -
Mumee
őstag
válasz
Dr. Akula #260 üzenetére
Csak annyi volt az én kiindulópontom, hogy az AMD jelenleg még nagyobb előrelépéseket tesz CPU fronton, mint amit megszoktunk az utóbbi évtizedben és bármennyire nem számít még a magok száma játékokban, vitathatatlanul az is drasztikus előrelépés.
Te pedig ezt tituláltad kevésnek és hasonlítottak a VGA piac közel 2 leggyengébb széria előrelépéshez, mint "követendő példa?".Ennyi volt a gondom és nem több.
-
Mumee
őstag
válasz
Dr. Akula #258 üzenetére
Igen, és?
Attól még nem lesz az átlagos generációs CPU ugrás több, mint 5-10% gamingben.
AMD-nél pedig egyelőre mindegyik Zen óta megjelent generáció 10+%-ot ugrott gamingben és mindamellett megemelték drasztikusan a magszámot, mindezt jóval olcsóbban.Intel 4 generációnyi eredménye megannyi játékban.
Ez mennyire is jön le? Generációnként 3-4%? Ezek szerint túlbecsültem az 5-10%-al.Nvidia életének pedig 2 közel legrosszabb generációs váltása volt a 2000/3000.
-
Mumee
őstag
válasz
Dr. Akula #255 üzenetére
Generációs növekedés 4->16 mag +30-40% teljesítmény.
Ennek egy része játékban jó más része másban vagy akár párhuzamos felhasználásban.
Lásd gaming + stream.Generációs növekedést eleve ugyanahhoz a piachoz hasonlítunk visszamenőleg.
Tehát CPU elmúlt 10év generációs ugrásai, mint ahogy a GPU-s generációs ugrásokról küldtem is képet.
Átlag volt ilyen 60% generációs ugrás GPU-knál.
Utolsó 2 alatta.Viszont CPU-nál semmiképp sem lesznek 30-70%-os ugrások, mert a játékokhoz GPU kell elsősorban, ezért is elég egy 3080 alá egy $200 3600 CPU.
CPU-ban az elmúlt 6-8évben jellemzően évente volt 5-10% generációs ugrás átlagosan.
Utolsó 2 felette.Valami ilyesmi, jobbat nem találtam.
-
Mumee
őstag
válasz
Dr. Akula #250 üzenetére
Eleve GPU-t és CPU-t összehasonlítani nonszensz.
Effective speed nem is értem mit keres itt az csak adott IPC mellett mérvadó, nem beszélve a userbenchmark-ról ami mindenre is jó csak leginkább semmire.Még gamingben is több, mint 10% a difi 3700x vs 2700x... [link]
Amíg a játékok nem tudnak több magot használni, addig CPU téren nem kell különösebb előrelépésekre számítani.
GTA pedig már rég nem mérvadó, túlhaladt rajta a kor és alig használ magokat.
-
Mumee
őstag
válasz
Dr. Akula #248 üzenetére
Valóban.
Nézzük sorban. (és ne csak a játékokat, hisz arról nem tehetnek, hogy a játékok továbbra sem skáláznak a magok számával)2017: DUPLA MAGSZÁM - AMD fellépett max 8magra, az addigi max Intel 4magról
2018: +20-25% teljesítményt adott azonos áron továbbra is max 8 maggal
2019: DUPLA MAGSZÁMA+20-25% teljesítmény immár max 16 maggalMindez hasonló fogyasztásokkal.
Nvidia 2000-3000 a grafikon végén, fogyasztások nélkül. Pedig a 3000-es széria fogyasztása igazán kiugró.
Nvidia 2-2 év alatt 39% és 46%.
AMD CPU 2év alatt 4-ről 16mag és +30-40% teljesítmény.Valóban. Undorítóan sz3r generációs ugrásokat láthattunk.
-
flydomi
junior tag
válasz
Dr. Akula #213 üzenetére
Ha nem lövik tökön magukat, az AMD akkor is itt tartana, csak az Intel már rég lelépte volna ezt a szintet.
Nezopont kerdese minden.(mit lett volna.......ha......de ugye nincs volna es ha.......)
Az AMD az elmult evekben "csondben" volt,mikozben egy "uj strategiat" felepitve folytatta utjat.Ez CPU teren latszik is.Szep eroforrast beleadtak,hogy a konkurenciat lassan beerjek es megelozzek.
Velemenyem szerint most a GPU-ra is rafordultak,ahol talan szintugy "sikereket" tudnak elkonyvelni majd.Idovel kiderul.
A legjobban itt a harmadik fel fog jarni,az pedig a gamer.Most a Nvidia beledolt a kardjaba a nagy Hypelos miatt.
Tultoltak a sracok kegyetlenul.Negativ iranyba.De mererdemelten be...opattak magukat,ha mar a gamereken nyereszkednek es nezik hulyenek oket. -
VirsLee
őstag
válasz
Dr. Akula #225 üzenetére
Nehéz elfogadni, hogy nincs igazából marketing, amit Te most nem hiszel el? 28-án lesz bejelentés, lazulj addig egy kicsit. Nem kell addig feltétlenül fosni magadból a szót. Tartalékold az energiád. Várunk szeretettel 28-án este az AMD-s hír alatti topicban. Akkor már lesz marketing anyag, reméljük 10-20 alkalommal ott is beírod, hogy azt Te nem hiszed el :)
Addig, csak hogy a topichoz jobban kapcsolódjunk. Miért nem lehet még előrendelni 3070-et? Szerinted mi a sz@rt bénázik az NV? Eladtam a kártyát, bennem van az érzés, hogy vásárolni kell :)
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Dr. Akula #225 üzenetére
En nem irtam hogy kozel ketszer gyorsabb lenne azt irtam ketszer nagyobb chip es joval magasabb orajel. De amugy mar kerultek ki 3DMark pontszamok is es azok alapjan is 3080 teljesitmeny lesz. Hol jobb, hol rosszabb.
Az orajeleket amugy a kartya gyartok szivargasaibol tudni, pl Asus kartya bios kerult ki, es csak felfele mentek az eredeti hirekhez kepest.Egyszeruen annyi a tortenet hogy az AMD ebben a generacioban hoz nagy kartyat is nem csak kozepkategoriat.
Amugy kozepkategoriaban mar az elozo genben nagyon kozel ertek az Nvidiahaz (RT kiveve)csak mondom.5700XT - 2070
Kb ugyanannyi tranzisztor, kb ugyanaz a fogyasztas es kb ugyanaz a teljesitmeny. -
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Dr. Akula #215 üzenetére
Ha figyeltel volna az elozoleg hozzad szolokra, a 3080 durvan ketszer gyorsabb az 5700XT-nel, aminel most az AMD egy ketszer nagyobb chipethoz ujabb architekturat, es tobb mint 20%-al magasabb orajelet.
en sem hiszek el bemondasra semmit, olvasom a hireket es hasznalom a fejem. Plusz az utobbi hetekben szivarognak az infok, es mindegyik azt mutatja hogy a 3080 korul lesz.
-
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #213 üzenetére
ne fárassz már, a piacon nem volt csúcs gpu-juk, magához mérten egy arm soc gyártónak is van ( :
most olyan dolgokat mondasz, amik eddig is köztudottak voltak, rdna1-nek 5700xt-nél volt vége, na bummmm, hol a probléma? fölötte nem volt árverseny, aki akarta tömhette az nv zsebét a túlárazott vga-kért, egészségükre, akkor is annyit kellett volna tenni hogy nem veszik meg, pár hónappal később lett is volna áresés, de a legtöbb emberjelzőt nem mondok inkább
nézz meg pár statot, hogy milyen árkategóriás vga-ból fogy a legtöbb, lelövöm a poént, hát nem 2080ti, nem is 2070s, de nem is 5700xt, meg 2060, a 100e alatti szegmens pörög a legjobban
mint előbb már mondtam, az abszolút csúcs az presztízskérdés, pénzben ettől sokkal kevesebb nem lesz egy gyártónak, ha nem tudja prezentálni
semmit nem erőlködik a zennel, feállítottak egy stratégiát és kivitelezik, ahogy nyilván az rdna-val is, és végre nem 1-2 éves intervallumban való gondolkodást látok, hanem igen hosszú távút, lisa asszony kezébe vette ott a dolgokat rendesen
ez mellett én nv vga-t tervezek most venni, abba a gépházba nincs jó amd alternatíva amit kinéztem, szóval én sokkal jobban örülnék, ha alsóbb szegmensbe is adna az amd vga-t, kis fogyasztássalBusterftw
ebből a szempontból igaz
páran pedzegették, hogy a kedves lisa nem is a legerősebb navit mutatta be burkoltan az új zennel, hanem egy kisebbet, hogy sokkal ütősebb hatást váltson ki az rdna2 bejelentés
eddigi munkásságát látva simán lehet, de ha a legerősebbet mutatta akkor sincs gond, nem olyan difiről lenne szó mint 5700xt vs 2080ti esetén
ami a szomorú, hogy mai vga árak még akkor is durván betegek, ha megfelezzük őket kettővel, és ez kb senkit nem érdekel, csak hogy az amd-nek nincsen "csúcs" kártyája -
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #204 üzenetére
saját elméletedet ott megcáfoltad, hogy ki venné megint a félmillás' kártyát, ha gyorsabb is
mégis, ki veszi? akinek jut- és nincsenek elvei, bár ez szubjektív véleményem, ha senki nem adná meg a kufár árat érte akkor annyiért kapnák mint amennyiért adja a gyártó, max ehhez várni kellene 1 hónapot minden kedves leendő vásárlónak -
nagyon kevered a szezont a fazonnal, a csúcson nem volt gpu-juk, 2070s-ig volt - rtx-et valóban nem tudtak, de 2080ti rtx-ével is kb ki lehetett törölni, szóval nem mérvadó -
de a csúcsot mindig a legkevesebben veszik, pénzügyi szempontból nem nagy érvágás, az presztízskérdés
tudtommal nem ígérgetett most semmit az amd, azt tudjuk mit tud a 40cu-s rdna1, és most jön egy 80cu-s rdna2 rtx -
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #193 üzenetére
nem válaszoltad meg:
2080ti 4-450k
3080 350k
a 3080 erősebb 30-40%-kal
mért is olcsóbb?
szerinted, átmentek teréz anyába? nyugodtan adhatnák 450e-ért a 3080-at - attól vonatkoztassunk el, hogy időközben lett is annyi az ára, de az msrp nagyon nem annyi, mehetett volna ez defaulton annyiért -
mért adnak ki úgy vga-t, hogy szét van hajtva a gpu, és már csak élesben derül ki hogy esetleg nem bírja? mért élesben derül ki az is, hogy nem tudtak minden esetben megfelelő vrm-et tervezni a gpu-k mellé? és mért nincs készlet?
próbálj meg gyártó fejével gondolkozni, túllépve a felhasználó mivolton, ezeket csak úgy lehet összerakni
ha te gyártó vagy, nem 1-2-3 héttel a premier előtt kezdesz bohóckodni a gyártással, és adsz chipeket a partnereknek, hanem sok hónappal előtte, hogy legyen készlet
mért csökkentenél árat? a sok nagyon okos vette a 2080ti-t négyötvené' is, rádobunk 30-40% kraftot, úgy fogják vinni a 3080-at félmilláért' mint a cukrot, de inkább legyen 600e, majd a 3070-et adjuk háromszázé', vagy háromötvené', 2080ti-t még az is hozza
bármelyik gyártó ezt csinálná, ha tehetné
de nem tehetik meg, mivel nyilván bajt szagolnak, és megpróbáltak elébemenni a dolgoknak, hogy lássák a népek ők milyen hiper-szuper jófejek', önként és dalolva árat csökkentenek és még teljesítményt is többet adnak, hát a lóPh@szt
belekényszerültek az árcsökkentésbe, és abba hogy csináljanak egy paper launchot, aztán még ebbe is belebuktak
szerinted mennyire kamu az, hogy nem számítottak ekkora keresletre? még a mocskosul túlárazott 2070s széria feletti kategóriát is vitték mint a cukrot
ha egy kicsit reálisan nézed, ez a széria jövő év elején jöhetett volna leghamarabb bakik nélkül, valós készlettel és defekt nélküli chipekkel - max a karácsony miatt megtolják a dec eleji premiert, az még talán összejött volna kizárólag a 3080 esetén, mostani állapotra a bohóc is enyhe jelző -
az egy dolog, hogy az rdna 2070s-ig versenyzett, de addig viszont nagyon jó volt
elég egyértelműen látszik rajta, hogy igen ütős architektúra, csakúgy mint a zen, 5600xt/5700 nagyon jó fogyasztás/teljesítménymutatóval bír, 5700xt-n pedig látszik, hogy kb megerőszakolták a chipeket
ebből lehet következtetni, hogy az új gen a már "bejárt" 7nm-en erre ráfejel, megtanulták gyártani a 7nm chipeket, az rdna1-et nyugodtan lehet kísérleti gyártásnak hívni, mint bármilyen új gyártástech-nél, de már az is jó volt
ha az ms és a sony a következő 5-6-7 évre sok játéknál 4k/60-at ígér rdna2-es soc-kal, akkor nem sz@rral gurigázik az új design, még külön mérnök csapat sem kell ahhoz hogy ez elég veszélyt jelenthessen fejlődésben
nyilván nem voltam ott, de nekem ezek egyértelműek, nincs az a kereskedő/gyártó, aki majd jófejségből brutálisan árat csökkent, első zenek sem azért voltak nagyon jók árban, mert az amd annyira szeret minket, rdna1 sem véletlen került annyiba amennyibe ( :szerk:
genlog
mondta valaki a konszolidált árakat? pont annyira lesznek konszolidáltak, mint amennyire rákényszerülnek
rdna1 esetén még sok volt a driveres gond, nyilván nem adhatták nv áron, nem is adták, ami árelőnyt adtak, az sokaknak elég volt hogy ne nv-t vegyenek
el kellene már azt felejteni, hogy apróért jobbat ad egy gyártó, mert nem
ott van a konszolidált árú 5xxx cpu, most ennyire voltak rákényszerítve
ha az rdna2 tényleg ütős lesz, nem fogják azonos teljesítményű nv ára alatt adni 20-30%-kal, erre azért lenne 100ft-om ( : -
válasz
Dr. Akula #193 üzenetére
Olyan jo latni, hogy te tovabbra is megragadtal azon a diskurzus kulturan, hogy kenyed-kedved szerint ignoralod a veled kommunikalo fel altal kozolt informaciokat.
Neki futok megegyszer, bar nem tudom, hogy minek.
- A Navibol nem keszult flagship chip (40CU volt a max)
- RDNA2 flagship chip 80CU-val jon
- Magasabb orajelekkel, magasabb performance-szal mint a Navi CU-kEzek az informaciok azt jelentik, hogy egy 3080 koruli teljesitmeny lenyegeben biztosan megvan az RDNA2 flagship eseten.
Sikerul ezeket az informaciokat feldolgoznod, vagy szeretned meg tovabb jatszani a hulyet?
-
VirsLee
őstag
válasz
Dr. Akula #188 üzenetére
Te azzal azért tisztában vagy, hogy közben volt egy Navi is? Nem tudni miért, de abból csak középkategóriás kártyát készített az AMD. 5700XT a 2070 super-rel van egy szinten. Ahhoz képest dupláztak CU-ban (darabszám), CU-k is gyorsulnak plusz az órajel is magasabb lesz. Nvidia viselkedése a legjobb bizonyíték, hogy itt most verseny lesz a felső kategóriában is. 28-án jön a bejelentés, remélem kapunk egy jó ár/érték arányú kártyát 4k-ra az AMD-től, amit meg is lehet vásárolni :) Azt hiszem ez foglalkoztatja most legjobban az embereket. Mindegy, hogy 5%-kal lassabb vagy gyorsabb lesz, mint a 3080, csak legyen elérhető, ne kelljen rá hónapokat várni.
-
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #188 üzenetére
néhány kérdést feltehetnél magadnak:
ha az nv úgy gondolja, hogy az amd-s mutatvány őket nem befolyásolja, akkor mért is indítanak el egy új szériát? és mért is adják hozzájuk képest szeretetszolgálat szinten azt a kártyát, ami 2080ti-re ráver 30-40%-ot?
és vajon ezeket akkor mért is nem lehet kapni leginkább? és vajon hogy lehet az, hogy ekkora cégnél óriási trutyiba lépnek, mert túlhajtottak a chipek/nem adtak elég időt a gyártóknak normális vrm-eket tervezni?
nem, véletlen sem azért mert kapkodnak, és be akartak esni az rdna2 előtt, csupán a véletlenek különös egybeesése ez
már csak a konzolokból is sejteni lehet, hogy az rdna2-vel az amd sokkal jobban az nv nyakán lesz mint az első rdna-val -
válasz
Dr. Akula #188 üzenetére
Te se vagy tulzottan kepben a jelenkor esemenyeivel... meg ugy a dedukcioval at all...
- Ketszer "akkora" (40vs80 CU) flagship chip, mint az RDNA1 eseten
- magasabb orajelek, mint az RDNA1 eseten
- magasabb hatekonysag es performance, mint az RDNA1 esetenHa ezeket osszeadod, akkor elegge egyszeru kimatekozni by logic, hogy az RDNA2 flagship-nek biztosan 3080 +/-5-10% kornyeken kell erkeznie...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SONY LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Hálózati / IP kamera
- Zyxel NAS326
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- UHD filmek lejátszása
- További aktív témák...
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest