- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Malibutomi #355 üzenetére
500$-ért hallucinált 1200$-t érő teljesítményt, erre már más is megjegyezte hogy akkor ő rendelne belőle 3 raklappal, csak aztán az eredeti hallucionáló beismerte hogy hát ezt így senki nem állította. De nyugodtan toljad csak...
Igen, emlékszem rád más topikokból is, azokat is széttrollkodtad. Csak adná isten hogy végre úgy megsértődnél hogy befejeznéd, nem csak szajkóznád...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Malibutomi #353 üzenetére
Eddig a "3080 verő" Radeonról volt szó, aztán behaluztátok az 500 dolláros árat, majd beismertétek hogy azt senki se mondta, csak kitaláció volt, aztán jött a hadoválás a 2080Ti szintjéről. Szoktad is néha olvasni amire reagálsz, vagy csak write onlyban tolod?
-
Dr. Akula
félisten
"Leírom újra. AMD semmit nem jelentett be. Se árat"
Tehát hasraütéssel vetítettél egyet. Ne írd le újra...
#346Malibutomi: "Te abban a hitben elsz hogy egyetlen egy AMD kartya fog jonni?"
3080 ellen? Hát mennyi? Szerinted hány kártyával támadnak 1 versenytársra?
"Nem olyan bonyolult ez, kicsi aggyal is fel lehet fogni"
Mégse sikerült mindenkinek.
-
Dr. Akula
félisten
Honnan veszed hogy 500 lesz? Az AMD is szeret luxusprofitot elkérni, ha van mire. Mostmár prociban se olcsó, de már az Athlon64 X2-nél is az Intel fölé árazott, mert volt mire. Ha most is lesz, most se játszik Máltai Szeretetszolgálatot. Eddig is csak azért volt olcsóbb, mert annyit ért.
-
Dr. Akula
félisten
"Ha ott a teljesítmény, miért adja olcsóbban?"
Pl. hogy az övét vegyék a konkurrencia helyett.
#319VirsLee: Ugyanaza teljesítmény ugyanazért a pénzért - ebben mi a jó nekünk? Ennyi erővel a másikat is vehetnénk. Most amíg készlethiány van, addig megteszi pótléknak, de amúgy? Mit nyerünk vele? Semmit.
"Eddig 1200 dollar volt egy jo kartya, most ugyanaz a teljesitmeny 500 dollar lesz
Ez miert tunik neked ertelmetlennek?" vs #318Yutani: "Az AMD megszűnt olcsó alternatív gyártónak lenni. Ha ott a teljesítmény, miért adja olcsóbban?"Most akkor megszűnt olcsónak lenni, vagy nem?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Malibutomi #315 üzenetére
A végleges nem. Olyat már láttunk régebben is hogy az ES-ek "kicsit" meg voltak tuningolva az előzetes tesztekhez.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Malibutomi #311 üzenetére
Ez azonban azt is jelentené hogy az új Radeon nemcsak teljesítményben, hanem árban is ugyanott lesz, úgy meg sok értelme nincs (számunkra). Így max az Nvidia készlethiányt tudja enyhíteni, de csak ennyi.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Malibutomi #280 üzenetére
Az Intel a gyártástechnológiai helyben toporgással állt félre. De tökmindegy hogyan, győzze csak le nyugodtan az Nvidiát, nekem csak jó lenne ha letörné végre ezeket az árakat. Ahhoz meg nyilván az kell hogy értékelhető alternatívát kínáljon. Lejjebb írtál valami pletykát hogy a 3070 és 3080 közé akar az Nvidia még valamit, ebből nekem az jön le hogy inkább a 3080 alá várható az AMD csúcskártya mint fölé, ami nem jó hír, a 3080 + 3090 árazását nem fogja veszélyeztetni. Pedig az ilyen 850k-kon kéne reszelni, nem az 5 Ft-os kategóriában.
Az meg ugye a másik fele hogy az AMD is szereti a luxusprofitot, ha tudja hogy jó a cucca, ő is megynomja a ceruzát vastagabban, lásd: Athlon X2. De a mostani Ryzenek ára se a panelproliknak készültek, abban is versenyez az Intellel. (Az hogy most magban többet kínál egy dolog, MHz-ben, IPC-ben meg kevesebbett, nem véletlenül választotta Linus se a 3090 SLI teszt mellé az Intelt.)
-
Dr. Akula
félisten
Igazából nem is ez volt a téma, hanem hogy az AMD a CPU fronton úgy előzte be az Intelt hogy igazából nem csinált semmi extrát, az Intel volt az aki félreállt előle. És még így is kellett vagy 5 év a fordításhoz, ennyi előnye volt az Intelnek. És ehhez mondtam illusztrációként hogy ott nincsenek olyan nagy ugrások mint GPU fronton. Na ebbe kötöttél bele hogy hát dehogynem. Aztán most beismered hogy mégse. Ennyi hsz legyártása helyett egyszerűbb lett volna azt mondani hogy igazam van.
-
Dr. Akula
félisten
Nem CPUt és GPUt hasonlítottunk össze, hanem GENERÁCIÓS NÖVEKEDÉST.
"Még gamingben is több, mint 10% a difi 3700x vs 2700x"
És még az is messze van az általad bemondott 20-25%-tól.
"GTA pedig már rég nem mérvadó, túlhaladt rajta a kor és alig használ magokat."
Az a mérvadó ami futni fog a hardveren. A népszerűséget tekintve ez inkább lesz a GTA, mint valami Csingcsung 23, ami lehet hogy jól skálázódik, csak nem érdekel senkit. Ha puszta magszámot nézünk, az SLI is +100% teljesítmény.
-
Dr. Akula
félisten
"hisz arról nem tehetnek, hogy a játékok továbbra sem skáláznak a magok számával"
Hát ki tehet róla? Tudták milyen pályán kell versenyezniük, mégse sikerült megugrani a lécet. Hiába a magszám, ha nem tartozik hozzá MHz. GTA-ban kevés vigasz hogy de legalább valami Cinebenchben jobban számolgat.
Na akkor hogy itt a grafikonod, kezdd el mutogatni hogy melyik processzorgeneráció tudott ekkorát előrelépni teljesítményben! Azon kívül hogy magszám... 3700x vs 2700x effective speed: +6%. Messze van a 20-25%-tól.
-
Dr. Akula
félisten
Ez nem jött volna létre az Intel öntökönlövése nélkül, ha nem kúrják el a gyártástechnológiát, az AMD akkor is a mostani szinten tartana, csak az Intel is annyival előrébb. És ehhez is kellett 5 év, addig kitartott a lendület fejlődés nélkül is, ennyivel volt lemaradva az AMD. AMD CPU fronton nem láttunk olyan generációs ugrásokat mint az Nvidia 2000 / 3000 terén.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Malibutomi #227 üzenetére
Az tök jó, de azért előbb látni szeretném a VÉGLEGES, bolti terméket is. Láttunk már megbuherált engineering sample teszteket máshol is, olyan pontszámokkal hogy ihaj, aztán a bolti termék mégse hozta a látottakat. Meg a teszteket is meg szokták válogatni, annak pl. az Intel a nagymestere, papíron tudja az AMD IGP szintjét, csak épp játékoknál sose.
#230Yutani: Te most mit akarsz bemagyarázni nekem, hogy a valóság nem a valóság? Ez már Virág elvtársi színvonal!
"Megsúgom, nem az AMD-vel volt gond, hanem a játékkal, szarul volt megcsinálva."
Japersze, érdekes az Nvidia tulajoknak nem volt szarul megcsinálva, nekik biztos másféle játékot osztottak... Figyi, 3, azaz HÁROM generáció AMD, ismétlem: A-EM-DÉ kártyát használtam el GTA4 alatt, és generációról generációra kevesebb volt az fps, és egyre több a trükközés a működéshez. De véletlenül se az AMD hibája, a Radeont is az Nvidia tákolgatja, nem?
-
Dr. Akula
félisten
"ne fárassz már, a piacon nem volt csúcs gpu-juk"
Abban egyetértünk hogy a csúcs AMD Nvidia mértékkel tényleg nem volt csúcs, de náluk házon belül az volt a csúcs, mert annál jobbat nem tudtak. A ki tud nagyobbat álmodni versenyt meg hagyjuk!
"most olyan dolgokat mondasz, amik eddig is köztudottak voltak"
Jól látod, csak olyan dolgokat mondok, ami mind köztudott. De akkor min problémáztok?
"lelövöm a poént, hát nem 2080ti, nem is 2070s, de nem is 5700xt, meg 2060, a 100e alatti szegmens pörög a legjobban"
Ferrariból se fogy annyi mint Szuszkából, de ezzel most mit akartál mondani?
"lisa asszony kezébe vette ott a dolgokat rendesen"
Ez már Kovi szakterülete, nem a PH-é.
#219Malibutomi: Az a "közel" 2x annyi lehet hogy a megjelenésre közel se lesz annyi, aztán ha mégis, lehet hogy az órajel nem lesz annyi, mert a kazánnak határt kell szabni, meg még jópár egyéb "hát nem jött össze" tényező is kiderülhet. Mint a 3080-asoknál a hátlapi kondik, amire a megoldás a "vegyük vissza az órajelet, kit érdekel, már úgyis eladtuk". Majd ha tesztelve is megmarad a "közel 2x", akkor elhiszem, addig nem.
#220Yutani: Pontosabban 2 GB feletti AMD kártyákon, merthogy az Nvidiánál nem volt semmi ilyen problémája (meg más se), az biztos.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Malibutomi #210 üzenetére
Bizonyára ez lenne az első ismert eset a történelemben, amikor a marketingbullshit nem találkozik a teszteredményekkel... Én is szeretném ha igaz lenne, csak 20 év hitegetés után már nem hiszem el bemondásra. Vajon miért?
-
Dr. Akula
félisten
Hát hol tart? Ott ahol egyébként is tartana, csak most kicsúszott előle a konkurrencia, mint Baumgartner elől a Forma 1-ben. Így is 5 évükbe tellett beelőzni. Ez nem az ő érdemük, hanem az Intelé. Ha nem lövik tökön magukat, az AMD akkor is itt tartana, csak az Intel már rég lelépte volna ezt a szintet.
Nem én erőlködök, hanem az AMD fanok. NEkem volt AMD-m is, nem is egyszer, nem is 1 db, CPU-ban és VGA-ban is, de ahogy a reklám mondja: hülye azért nem vagyok. Amíg én a 3. generációval szoptam folyamatosan a GTA4-el, addig az nvidiásoknál hasított ezerrel. Ezen nincs mit magyarázni, a tények magukért beszélnek. Úgyhogy én is inkább vettem Nvidiát. De bedőltem nekik a K6-tal is, "P2 killer", aha persze... Majd ha bizonyítanak, addig nem. Procit most megint AMD-t vennék, mert ott bizonyítottak. De VGA-ban azóta se.
Szóval szerintem se szép dolog a szemellenző, másnak is ajánlom a levételét.
#205Chaser: "a csúcson nem volt gpu-juk"
De, ez volt a csúcs náluk. Ha tudtak volna jobbat, csináltak volna. De nem tudtak. A 3080 / 3090 se azért olyan instzabil mert nem szeretne magasabb MHz-en menni, hanem mert nem tud. Persze álmodhatna rá az Nvidia is 3000-es Titant, de minek. Álmodni mindenki tud.
"de a csúcsot mindig a legkevesebben veszik, pénzügyi szempontból nem nagy érvágás, az presztízskérdés"
Akkor az AMD mit erőlködik CPU fronton? Most hogy kidőlt az Intel, nyugodtan hátradőlhetnének hogy nehogy véletlenül megelőzzék, hiszen ők mindig is csak a 2. helyre lőttek, véletlenül se szerettek volna elsők lenni...
-
Dr. Akula
félisten
Nem tudom elképzelni se mit kéne nekem megérteni, amit te értesz. Van versenyképes AMD videokártya? Nincs. Volt eddig? Nem. Akkor meg? Az hogy "majd" meg "lesz", na ezeket a szavakat nyugodtan levédethetné az AMD, kb. ennyi a stratégiájuk. Én már túl sokszor, túl sokáig hittem nekik ahhoz hogy legközelebb megint csak egy bemondásra, egy ígérgetésre elhiggyek bármit is nekik. Majd ha tesztekkel is alá tudják támasztani.
-
Dr. Akula
félisten
Sőt, nagyon nem annyi, már le is buktak a gyártók a trükközéssel, hogy dupla áron árulják álnéven a kártyáikat. Hogy miért ennyi? Amiért Ferrariból is kevesebb megy el mint Suzukiból: nincs ennyi pénze az embereknek. És a Rózsadombon se fognak többet venni, ha már az SLI-t is beszűntették.
"mért adnak ki úgy vga-t, hogy szét van hajtva a gpu, és már csak élesben derül ki hogy esetleg nem bírja?"
Még egyszer leírom: miért adna ki az ember megint majd fél millát, ha a már meglévő 2080(Ti) is tudja ugyanazt? Ennyi pénzért valamit csak kéne mutatni. Hát pont ezt tették. A 2000-es generáció is pont ugyanezt csinálta anno. Az emberek már a CPU-knál is megunták a +10% kötelező köröket, és nem vesznek minden évben újat. A részvényesek viszont ezt szeretnék.
"szerinted mennyire kamu az, hogy nem számítottak ekkora keresletre?"
Nagyon. Ez a technológia ennyit bír, ráadásul drága is, de azért a főnökség várja az eladásokat. Ezt most elinteleskedte az Nvidia. Viszont még mindig nincs konkurrenciája, most abból él amiből az Intel: van benne tartalék.
"az egy dolog, hogy az rdna 2070s-ig versenyzett, de addig viszont nagyon jó volt"
Megfelelő árazással egy VIA CPU is versenyképes lenne. Csak rá kell mondani hogy ők most az 5 Ft-os kategóriában versenyeznek. És persze nem is akartak ennél többet, ahogy ilyenkor a mentegetőzés lenni szokott.
-
Dr. Akula
félisten
Bárcsak te is felfejlődnél egyszer erre a szintre a mostani flémelés + személyeskedés helyett. Persze ehhez érvek is kellenének, ami nálad láthatóan az alapoktól hiányzik.
"Neki futok megegyszer, bar nem tudom, hogy minek."
Azt mi se. Amit itt bemutattál, abból ennyi is bőven elég volt.
"A Navibol nem keszult flagship chip"
Tehát akkor az álmokat kéne összehasonlítanunk a konkurrencia valóságával? És ez nálad tényleg egy érv lenne?
Ennyi erővel az Intel is mondhatná hogy jobb procikat gyártanának, ha nekik is meglenne a 7 nm. Csak éppen nincs, de hát ez ugye mióta akadály...
"Ezek az informaciok azt jelentik, hogy a 3080 teljesitmenye lenyegeben biztosan megvan az RDNA2 flagship eseten."
Nem, ezek azt jelentik hogy a marketingesek fejében vannak meg. A valóságról meg majd beszélnek a tesztek, az AMD rendre ott szokott elvérezni, amikor bizonyítani is kéne, nem csak ígérgetni. Kezdesz olyan lenni mint a "PC-s játékoknak leáldozott" topik az sg.hu-n, majd 20 éve áldozik le folyamatosan, de még mindig nem akar. Mint az AMD feltámadása. Hidd el én is szeretném, ha másért nem, legalább a 850k-s 3090 árak letörésére, de ez eddig csak vágyálom, nem realitás, és az elmúlt 20 év tapasztalatai se adnak okot túl sok bizakodásra. Az ígéret még kevés, abból volt sok.
"vagy szeretned meg tovabb jatszani a hulyet?"
Az a te szakterületed, meghagyom továbbra is neked.
-
Dr. Akula
félisten
Te meg a múlt eseményeivel se... Az AMD ígérgetésben mindig is nagyon jó volt ("P2 killer" K6, ugye emlékszünk még rá), csak épp a megvalósításban nem. Utolsó AMD VGA-m valahol a 7970 környékén volt, ott untam meg hogy az "egyre jobb" kártyákon egyre szarabb beállításokkal ment csak a GTA4, végül már a 800x600-nál nagyobb felbontáshoz is "-nomemrestrictions" kellett, mert még ennyit se tudott. Aztán váltottam (vissza) Nvidiára, mert azzal nem csak azt bámulhattam hogy másoknál milyen jól fut, nálam meg nem. Azóta kitart az AMD lendülete a szakadékban. Hiába Vega meg 5700XT, mind csak a futottak még kategóriában tudott versenyezni. Persze lehet mutatni az "Nvidia killer" teszteredményeket, amire lehet alapozni a csodavárást, na lássuk! De ugye én nem vagyok képben...
"Ha ezeket osszeadod, akkor elegge egyszeru kimatekozni by logic, hogy az RDNA2 flagship-nek biztosan 3080 +/-5-10% kornyeken kell erkeznie..."
Ez a papírmarketing, az mindig ment az AMD-nek, de hol maradnak mindig az eredmények? Tudod, amikor tesztekben kell bizonyítani, és nincs mese, csak a puszta fps.
#190Chaser: "néhány kérdést feltehetnél magadnak:
ha az nv úgy gondolja, hogy az amd-s mutatvány őket nem befolyásolja, akkor mért is indítanak el egy új szériát?"Ezt már meg is válaszoltam neked előre: "Az Nvidiának már inkább csak azt kell megindokolnia a vevők felé hogy miért nyissák meg a pénztárcájukat a baromi magas ár kifizetéséhez, és miért nem elég nekik a prevgen." Vettél egy félmillás kártyát, aztán megint ki kéne adnod újabb fél millát (3090-ért már inkább majdnem egy egészet), azért ahhoz elég komoly indok kell, nem elég annyi hogy szokásos +10%. A 2000-es sorozat is rávert ennyit az 1000-esre, hol volt az az AMD kártya ami elől ennyire futni kellett volna? Sehol. De a pénztárcákat valamivel meg kell nyitni, a részvényesek várják az osztalékot.
"már csak a konzolokból is sejteni lehet, hogy az rdna2-vel az amd sokkal jobban az nv nyakán lesz mint az első rdna-val"
Legyen úgy, de mire alapozzuk ezt a csodavárást, az elmúlt 10-20 év hitegetésiere?
#191VirsLee: "Te azzal azért tisztában vagy, hogy közben volt egy Navi is?"
És te azzal hogy az is csak a futottak még kategóriába volt elég? Mutass már egy 2080Ti killer Navit, köszi, puszi.
"az AMD. 5700XT a 2070 super-rel van egy szinten"
Ennél már csak az lenne nagyobb eredmény ha az Intel Xe-vel lenne...
-
Dr. Akula
félisten
"Talán az NVIDIA-nak arról is volt már megközelítőleges információja, hogy milyen sebesség kell az új generációs Radeonok elintézéséhez."
Tekintve az AMD előéletét, nem hiszem hogy képes lenne akkorát ugrani, a szokásos AMD-s fejlődéshez meg még a prevgen Nvidia is bőven túl sok lenne. Az Nvidiának már inkább csak azt kell megindokolnia a vevők felé hogy miért nyissák meg a pénztárcájukat a baromi magas ár kifizetéséhez, és miért nem elég nekik a prevgen. Saját magukkal versenyeznek csak. Az AMD előző nagy dobása, a HBM-es Vega se volt egy nagy etvasz, miért pont most lenne az?
A 3000-es generációból meg inkább meg kell várni a javított verziót, ilyen magas luxusárak mellett úgyse túl nagy az ingerencia a vásárlás elsietésére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series DevMode Emulátor
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- PlayStation 1 / 2
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Egyedi ékszerdobozka
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest