- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, de a 32 bit támogatás már Linuxon is leállófélben van, márpedig egy Ubuntu esetében nem igazán értelmezhető a profitmaximalizálás ilyen értelemben.
Az amd64 réges-régóta elérhető, az Intel is azt használja, és itt szerintem a problémát nem is az jelenti, hogy a user akar-e új vasat venni a meglévő helyett, hanem sokkal inkább az, hogy a megengedő hardverkövetelmények miatt a gyártók a mindenféle szemetet is eladják.
Ha jóval hamarabb, már akár a Win8 esetében meglépte volna az MS azt, hogy OEM csak 64 bites lett volna, de mondjuk user meg vehetett volna 32 bites licenszt, akkor a gyártók már leszoktak volna, hogy a mindenféle szar 32 bites procikkal bénázzanak, és mostanra már jó eséllyel ki is kopott volna a használatban levő gépek közül, de legalábbis jóval kisebb részesedésük lenne. Én ebben látom a problémát, hogy a gyártók önmaguktól nem feltétlen foglalkoznak azzal, hogy új gépben új (és időtállóbb) tech legyen. -
Az Apple esetében inkább megállja a helyét a tervezett elavulás, mert ott az OS fejlesztője alapvetően érdekelt a hardvercserében, míg az MS nem annyira.
Itt inkább az a probléma, hogy sokáig a béka feneke alatt volt tartva a minimum hardverkövetelmény, ezeket sokkal hamarabb, fokozatosan kellett volna megkövetelni, és akkor eleve nem okozna ekkora problémát, mint így, mindent egyszerre megemelni.
Pl. nem értem, mi a szarért létezik a Win10 Home és Pro kiadásokból 32 bit kiadás. -
moleculez
veterán
Lehet elbeszél(t)ünk egymás mellett. Én ott az #5-re reagáltam, miszerint a Win egy DE Linux alatt. Szóval ha ez lenne azért kellene egy Wine jellegű vagy konténerizált környezet, a legacy progiknak. Alternatíva persze szinte mindenre van, csak ugye a Linux jelenlegi piaci részesedése nem kompromisszum készséget sugall a felhasználóbázisról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest