- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunsaw
tag
-
oO7
őstag
iPhone és iPod touch között játék szemszögből mi is volna a különbség ?
Írtam, hogy nagyrészben megegyezik a kód a különböző platformok között, csak az irányítást kell megcsinálni a különböző eszközökre... egy jól megcsinált, jól skálázható motornál szerintem az ilyen textúraméreket nem feltétlenül jelentenek problémát... a grafikába nem sokat kell belenyúlni, a játékmenet kódjába sem...
Azért az, hogy DX alapú az még nem jelenti azt, hogy rögtön ugyan olyan jó... míg az XNA egy .NET -es managed környezet, a nagy játékstudiók saját natív engine -ket írtak eddig... mondjuk az MS -nek a DX miatt úgyis külön motort kellett eddig is írniuk szóval ha az XNA kellően jó eszköznek bizonyul, lehet hogy bevállalják ezt a "kompromisszumot" és nem a 0-ról írják a dolgokat, hanem XNA-ban viszont így rögtön több ms platformot is megtudnak célozni egycsapásra... majd elválik... akár még valami jó is kisülhet belőle
Egyre általánosabb az otthonokban / iskolákban / munkahelyeken / bevásárlóközpontokban a wifi, és emellett a korlátlan mobilnet is kezd jönni-terjedni
-
oO7
őstag
Ha arra gondolsz amire én is gondolok ("will anyone want to create original, non-ported content for the Windows 7 Phone Series"), akkor azt tudom mondani amit olvastam-láttam-hallottam...
Először is az XNA 4.0 állítólag olyan lehetőségeket fog hozni a fejlesztőknek, hogy majd nagy játékfejlsztő studiók is fogják tudni már használni, komoly játékok fejlesztésére... már nem csak hobbifejlesztők eszköze lesz
Amennyire tudom az XNA gyakorlatilag ugyanolyan teljesítményt produkál mint a natív kód... hogy úgy mondjam
Egy XNA -ban megírt játék nagyon nagy százaléka cserekompatibilis Xbox 360, PC, és WP7 között (illetve Zune HD -ra is lehet benne fejleszteni)... szinte csak az irányítást kell elkészíteni különböző platformokra...
És végül... hülyék lennének non-ported verziót csinálni... pont hogy az újrafelhasználhatóság és így akár platformok közti kompatibilitás a legnagyobb buli az egészben... extrém esetben egy szerveren egyszerre lehet xbox -os játékos, pc-s játékos, de még akár telefonos is (bár ez a legutóbbi konkrétan egyelőre nem lehetséges mert WP7 -ben nincsenek még benne a megfelelő hálózati API -k amivel ilyen intenzív, kis latency -ű kommunikációt lehetne lebonyolítani)
sheratan: igen ilyen head-trackingen énis gondolkoztam... de szerintem az majd a köv generációs Phone -kban lesz... valami butított Kinect (egy extrább front-facing camera -ként) ami mondjuk csak head-tracking -et végez... viszont ugyanazzal a technológiával illetve a Kinect API -nak egy kisebb darabjával... csak érted, hogy mondjuk a headtracking kódja megegyezzen telefonon meg xbox -on is... csak aztán xbox -on még kerül mellé teljesebb body-tracking pl...
-
törölt tag
nem egyedi eset a világon: playstation -> psp. persze ott még nem volt ilyen internetes háttérinfrastruktúra igazán, de ott is játszott az ember mondjuk a tekken5 mellett a tekken5dr-rel, vagy most a tekken6 mellett a psp verzióval.
egyébként nem csak gta létezik ugye xbox-ra, vannak olyan játékok, amiket élvezetesebben lehet azért tolni. amúgy kíváncsi vagyok, hogy mikor adnak ki olyan (fps) játékot, aminél mondjuk a kijelző döntögetésével lehet a célzást kezelni, és ez mennyire lenne működőképes megoldás. -
oO7
őstag
hatalmas piaca van az ilyen portable játékos gépeknek és az XNA (és az erős hardverkövetelmények) által az MS magabiztosan ugorhat fejest ebbe a piacba... a játékok már nem csak a játékról hanem az adott játék community -jéről is szólnak... a játékok világába is betört a social-networking... igény van rá (nem is kicsi)... ennyi
-
plus44
veterán
-
plus44
veterán
Tetszeni fog, ahogy tetszik az IOS4 és elődei is, valamint az Android, a BB rendszere, de még a WebOS is. Az a különbség a 6.5.x-hez képest, hogy logikus a felépítésük, ujjal könnyű kezelni őket ( ez volt számomra a legnagyobb hiányossága a winmo-nak), stb. Tehát én nagyon várom a 7es verziót, látok benne potenciált és sok sok lehetőséget, majd elválik milyen irányba mennek a fejlesztések.
-
plus44
veterán
Használtam és gyűlölöm, szóval ne legyen igazad, szerintem (videók alapján) nem is lesz, de majd kiderül. Nagyon sokat változott a 7es verzió a 6.5.x-hez képest, mint struktúrában, mind kinézetben és nem hiszem hogy baj lenne ezzel. (az MS megszorításai pedig megfelelő futtatást fognak eredményezni szvsz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tesla topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Renault, Dacia topik
- VR topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest