Új hozzászólás Aktív témák
-
Az iPod Touch-ot arra hoztam fel, hogy az Apple se telefonnal akarta a játékos világot megváltani. A statisztikák azt mutatják, hogy egy telefont még a fiatalabb felhasználók sem nyomkodnak órákig játék miatt.
Az XNA-ben nincs igazad. Épp azt mondom, hogy ha Dx alapú, akkor unmanaged, vagyis a natívtól is messze áll. Mondhat az MS marketing osztálya mindenfélét, de ha van egy játékon Xbox-ra és azt át akarom tenni WP7-re, bizony bele kell majd nyúlni. azért nem annyi, hogy fogom és azt íro az irányításhoz, hogy touch.enabled = true;
de ha már XNA, akkor említsük meg azt is, hogy innentől a játékfejlesztés és az alkalmazásfejlesztés erősen ketté is válik, mert a Silverlight elég messze áll az XNA-tól. Hogy ez mennyire jó lépés, majd kiderül. Maga a Silverlight mondjuk egy jó ötlet, mert azzal elég látványos dolgokat lehet egyszerűen készíteni.
A netezős Live akkukímélése illetve maga a játék terhelése érdekes lesz még szerintem.
sunsaw:
Mindenkinek van rossz napja... tapasztalatból írtam én is -
Játékra csináljanak egy iPod Touch-hoz hasonló eszközt. Amiket olvasgattam, a nép a telefonon (iPhone ebben a legmenőbb, ugyebár) egyszerre nem játszik órákat. Akku-idő, kis képernyő... azért nem ugyanaz az érzés. Erre van az Apple-nek az iPod Touch, de a legtöbb játékot hamar megunják.
De ha ezt nem is vesszük figyelembe, akkor sem egészen annyi, ahogy írod, mert itt át kell tenni érintősre, gyorsulásérzékelősre, ha csak az irányítást nézzük, de a txtúráktól elkezdve egy csomó dolgot át kell variálni. Nem hiába olyan gányak a portok, amikor úgy gondolják, hogy csak átpakolják a kódot és mehet... láttunk már erre elég példát.
Az XNA jó, ezt nem kétlem. Nézegettem is már. A natív kódos duma, hogy most milyen gyors és natív és milyen jó lesz WP7-re, marketing. Ha Dx alapú, akkor pontugyanolyan lesz, mint eddig. A nagy stúdiók szerintem sose fogják annál jobban használni, mint ahogyan már használják. Max. a Bungie, MS Games.
"WP7 -ben nincsenek még benne a megfelelő hálózati API -k amivel ilyen intenzív, kis latency -ű kommunikációt lehetne lebonyolítani"
Szerintem soha nem is lesz alacsony késleltetéssel telefon Live-on... főleg, ha előfizetéses neten tolja és nem wi-fi-n.
Mindegy, nem lovagolok ezen tovább, majd kiderül, de számomra ez csak egy pénzre menő, erőltetett fogás arra, hogy az Apple-t befoghassák játékok terén is.
-
törölt tag
nem vagyok ilyen elvetemült, nekem fps-hez még a konzolos controller sem jó. de amit eddig láttam szifonos fps játékot, ott valami olyan volt, hogy a képernyő baloldalán kolbászolva az ujjaddal a célzást irányítottad, a jobboldlán meg voltak gombok a lövéshez, stb. annál már jobb módszer, ha a nagyjábóli "fejmozgást" döntéssel, a pontos célzást meg az adott területre kattintással végzed.
-
Ezt én is tudom, de az Xbox Live meg leginkább a játékokról szól. Nem gondoltam én se, hogy beteszem a lemezt az xbox-ba és a telefonon játszok vele.
Amúgy pont te írtad a játékokat és az XNA-t.
Számomra érdekesebb talán az a felállás, ha a médiacenter szolgáltatásokat is használja vagy azt, hogy a platformok közötti átjárás könnyebb lehet ezáltal - ahogy látni, egyre több mobilos port is napvilágot lát. Így már valóban van némi értelme, de hogy ez a húzó tulajdonságok egyike, kicsit elszomorít, de ez már személyes vélemény.
Ezt inkább csak amolyan "most megmutatjuk az Apple-nek és az iPhone-nak" hatásnak tűnik számomra.
-
Értem... félig; bár azt már kevésbé, hogy egy Xbox élménye hogyan mérhető és pár collos kijelzős készülékhez (még ha 1 GH-zes a proci, akkor se). Na mindegy. Mindenesetre ezek szerint van piaca, csak én nem látom a hatalmas áttörést ebben.
Milyen az "ilyen portable játékos gép"? A portable hordozhatót jelent, nem? Na de még ha közösségi is, akkor is elég lenne a Live, ahhoz nem kell feltétlenül Xbox. Csak nem fogok GTA-t játszani Xbox-on egy WP7-es gép ellenében... vagy ez a cél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest