- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
apacsay
tag
Telenoros s10+ ma jött meg a frissítés 🙂🎂 nem kapkodtam el a Telenor
-
Schuler888
senior tag
Esetleg keresd ki magat a funkciot es a nevjegyet, sokszor ott jelenik meg a frissites gomb/galaxy appsban nezd meg hogy van-e update. Nekem mar akkor kijott amikor a cikkek arrol irtak, hogy del koreaban mar elerheto, a tobbi helyre kesobb jon
pedig en meg pont sose hasznalok kijelzovedoket, viszont meggyorsabb lett mint volt, ez elony. Jah mindezt ugy, h telekomos, tehat tenyleg szolgaltato fuggetlen dolog
-
thomas92
aktív tag
Még nekem se jött a frissítés.
-
bocs, de egyszerűen kikívánkozik: elképesztő módon imádom ezt a fórumot, hogy egy ujjlenyomat olvasó hibájával kapcsolatos topic-ban is megy a mélyen szántó eszmecsere a macskák fosásáról
-
janeszgol
félisten
válasz
Schuler888 #63 üzenetére
Őszinte leszek nem tudom, hogy nálunk fehér embereknél miért alakul ez ki. És az állatoknál sem. Állítólag csak az amerikai és európai fehér ember tudja megemészteni a laktózt felnőtt korában. Ezt olvastam, nem tudom alátámasztani.
De mindegy ezen nem veszünk össze. Én sem így születtem, simán zabáltam(!) a tejet, a tejport (gyerekként zacskóból ettük), aztán fokozatosan kialakult. Elég hosszú időszak volt, kb 20 év, mire teljesen intoleráns lettem a laktózra.
Ma egy Balaton szelet is problémát okoz. De nem teljesen off a beszélgetésünk, mert a Samsung ujjlenyomatolvasója is szarakodott, és hát ugye a laktózérzékenység egyik velejárója ez. -
Schuler888
senior tag
válasz
janeszgol #62 üzenetére
Nem vagyok macskaszakerto de a jelek szerint(vmelyik macska fosik a tejtol vmelyik nem) sztem vagy genetika vagy ugy mint az embereknel gyerekkori "szoptatas" kerdese. Ugye tudvalevo hogy akik ebben hianyt szenvedtek es tapszeren nottek fel, sokkal gyengebb immunrendszeruek lesznek felnottkorukban.
-
samujózsi
senior tag
válasz
janeszgol #54 üzenetére
Ez így baromság, már bocs... gyerekkoromban családi házban éltem, a szomszédoknak rengeteg macskájuk volt, vidáman itták a tejet.
Anyámnak is volt később macskája, az is megitta. Egyiknek sem volt baja a tejtől.
Most van nekünk egy vénkisasszonyunk, ez eleve undorodik a tejtől, de pl a kedvenc párizsijától fosik, mint a gép. -
Schuler888
senior tag
++1!
Szerencsere a laktoz erzekenyeknek van laktaz enzim, amit ki tudja miert, na es itt ketelkedek a mai vilagban a szervezet el kezd nem termelni, gluten erzekenyeknek egyelore meg ilyen sincs, bar magambol kiindulva en alapbol sosem ettem gluten tartalmu cuccot(igaz testepito vagyok)
Viszont rendszeresen fogyasztok kefirt es gorogjoghurtot,amik amellett h keves v egyaltalan nem tartalmaznak tejcukrot a sok bakterium miatt kb turbozzak az emesztest.
Pwm-mel kapcsolatban meg igen, max azt mutathatja h az ember egyre inkabb ezt nezi mint a vilagot, bar en meresek szerint vmi 120on akarhanyas (bullshitnek tartom) latassal rendelkezem megis mindig minden oled eszkozomet max fenyeron hasznalok, ahol ugye meg eleve nincs pwm.
Viszont emlekszek a gimis evek talan 50(?) Hzes crt-monitoraira nah azoktol ferfiasan bevallom rosszul voltam egy ido utan -
janeszgol
félisten
Az a szer a laktáz enzim. Ugyan azt isszuk-esszük, csak laktáz enzimmel van lebontva a tejcukor.
PWM: ez oké, de a notebook is lehet pwm-es. Oled, TN, IPS...ez panelfüggetlen. TV, monitor stb. Emlékszem a neon világításra. Rossz volt abban a helyiségben tartózkodni. Egy irodában, ahol több is van a mennyezeten lehet vele trükközni (kioltás), de otthon nem.
No mindegy, kiszálltam. -
Teal'C
veterán
válasz
janeszgol #54 üzenetére
Csak erre a tejes dologra reagálnék, több mint 30 dologra vagyok allergiás ilyen olyan mértékben.
Falun laktam házhoz jártam tejért, a nénike kifordult az istállóból átmerte a tejet és hazafelé már jóízűen ittam úgy ahogy volt. Sosem volt semmi bajom tőle, visszaköltöztem pestre majd egyszercsak nem tudtam mitöl állandóan ment a hasam.
Orvos: maga laktóz érzékeny!!!
Azért mivel nem mindent hiszek el vettem a Tescoban slovák tejet és láss csodát semmi bajom, mert a jó magyar tejnek nevezett szemét az fosat. Azóta voltam vidéken többször és még mindíg nincs bajom a friss tehéntejtől sem
Mellesleg azt tudtátok hogy a laktóz mentes cuccok nem laktózmentesek hanem bele van keverve egy szer ami segít emészteni.A pwm re meg csak annyit hogy senki nem mondta nekik hogy a kibaszott telefonon kell élni és addig nézni míg kifolyik a szemük. Nem ez agy egy dolog van ami alacsony frekvencián vibrál kb 50 éve használunk fénycsöveket és egyébb fényforrást ami vibrál.
De minden dolognak a mérték a kulcsa, legjobb példa mekis kaja, milyen beteg leszel ha azt eszed super size me. Ki mondta annak a baromnak hogy hetekig zabálja egyfolytában. Mindet csak mértékkel
-
Schuler888
senior tag
válasz
janeszgol #54 üzenetére
Nevethetsz. De tenyeken nevetni gyengeelmejusegre vall. Mondom keress ra. Kajak felnott macska es ott nyalja a tejet es semmi fosas... de ezen ne vesszunk ossze. En megertem a betegeket, a kollega alltal felhozott "tomeges jelensegre" reflektaltam lasd: hipohondria :) peace.
-
janeszgol
félisten
válasz
Schuler888 #51 üzenetére
Én meg akkor azon a buta bloggeren röhögök, hiszen az életem harmadát falun éltem le, és bizony fostak a macskák. Mamám és a többi öregasszony sokszor emlegették.
Ez ugyan olyan kamu (mármint az a sok rajzfilm, ahol a macska tejet iszik), minthogy a macska és a kutya örök ellenségek. Két kutya van és három macska. Nem együtt nőttek fel! Játszanak egymással, egy házban élnek, sosem bántották egymást. -
válasz
Schuler888 #49 üzenetére
Mint valami általános iskolai biológiai tanár, olyan vagy. Az alján (az angol szócikknek) van 100+ hivatkozás, aminek ránézésre a fele tudományos cikk.
Mi az, hogy egy blogger megcáfolta? Te nagyon nem vagy képben.
-
Schuler888
senior tag
válasz
janeszgol #50 üzenetére
A macskas peldat herby a blogger megcafolta, nekem sose volt macskam de az ove siman itta a tejet es soha nem fosott röhögött is a sok okoskodon akik mondtak meg irkaltak neki h ne adjon tejet. Van rola video rákereshetsz.
Pwm-nel nem a családomról irtam hogy tobb mint 10 eve hasznalunk amoledet hanem igy en bloc az emberisegrol
-
janeszgol
félisten
válasz
Schuler888 #44 üzenetére
Nincs. Eddig is elhagyta azt, aki laktózintoleráns volt, csak akkor tejbetegségnek hívták. Én is amúgy súlyos mértékben vagyok laktózintoleráns. Sőt az állatok felnőtt korukra mindegyike az lesz, de azért háztájon a macskáknak tejet adtak, aztán meg csodálkoztak, miért fosnak, meg szidták, kergették őket. Ennyi eszük volt.
Az biztos, hogy a fóbiák megnevezéséből közel 50 év alatt majdnem a hússzorosa lett, de ne soroljuk egybe az étel intoleranciával.A te PWM-es dologra: mivel a te családod kevés a reprezentatív példához, így fogadjuk el azt, ha valaki beírja, hogy fáj az alacsony frekvenciás villódzástól a feje, hogy az valósat ír.
Én sem bírom, így ezen telefonok ritkán használtak általam, inkább díszek. -
válasz
Schuler888 #44 üzenetére
Csak fel kéne menni a rohadt wikipédiára, és akkor talán nem írkálnátok hülyeségeket.
-
<Lacy85>
addikt
Lehet, hogy az emberek 0,001%-át esetleg érinti a dolog, de napi kb. hány órát kell ahhoz nyomkodni a telefont, hogy ez ténylegesen problémát okozzon?
Meg azért kíváncsi lennék, hogy az állítólag érintett emberek körében kit zavar valóban, és ki az, akinek soha semmi gondja nem volt, de mióta tudja, hogy van ilyen, azóta fáj tőle a feje. -
Nekton
aktív tag
válasz
Schuler888 #39 üzenetére
Örülj neki, hogy neked semmi bajod ezzel. Mostanáig sokan nem tudták, hogy miért fáj a fejük, mert nem volt ismert ez az eljárás, nem vizsgálta senki. Most legalább foglalkoznak vele. Ez jó dolog.
-
moleculez
veterán
válasz
Schuler888 #39 üzenetére
ugyanolyan civilázciós betegség, mint az intoleranciák, ételallergiák. Az utóbbi 50 évig mindenkinek jó volt a tej egyenesen a kecskéből, testmelegen.
-
GregOlah
csendes tag
válasz
GoldhandRent #30 üzenetére
Azt hiszem én értem hogy mi a probléma. A videóban a srácnak a legutóbb használt ujját dobja fel mindig mint érzékelt ujjlenyomat. Szerintem a tapicskolás rajtamarad a kijelzőn ugye mint minden telefon esetében és a fóliával megoldja hogy érzékelje hogy van ott egy ujj, viszont a kijelzőn lévő ujjlenyomat tökéletesen egyezik. Ráadásul nem teljesen áttetsző fólia volt. Kíváncsi lennék rá mi lenne az eredmény, ha legalább kicsit elmosta volna azt az ujjlenyomatot a szenzor fölött.
-
jacis
nagyúr
válasz
Kicsit túl már ez az egész gondolva...
-
Schuler888
senior tag
Am nekem se a BB se Revolut mobilappja nem reagalt a dologra, biztak a samsungban
-
Zyelor
aktív tag
Egyébként mióta kijött ez a frissítés (ma reggel), azóta sokkal jobb hatásfokkal működik az ujjlenyomat olvasója az S10-nek, mint eddig (a gyári fóliával).
-
ricsike_p20
tag
válasz
GoldhandRent #28 üzenetére
Persze.
Meg leütnek, levágják az ujjad, és feloldják azzal, stb stb. Nincs ez túltolva egy csöppet? Lényeg, h megoldották, és kész. (jobb mint a "nem jól fogod, stb dumák..
)
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Jó, de arról a videóról még mindig nem tudjuk hogy mennyire hiteles. Ezért is lett volna hiba beletenni a cikkbe.
Senkiről nem tudok aki reprodukálta volna a hibát ebben a formában, nincs is tele a net hasonló videókkal. -
GoldhandRent
őstag
válasz
AliceWake #29 üzenetére
idézet magamtól: "kettő: le se kell szedni, csak ráraksz egy textúrált műanyag darabot, és felold." -a lopott telefonra. Onnantól meg kit érdekel, hogy törlöd-e az eddigi ujjakat, vagy sem, hozzáférsz mindenhez.
plusz én a fentebb linkelt videóról írok, ott nem a szilikonon keresztül veszi fel az ujjlenyomatot, viszont szilikonon keresztül is felold
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz
GoldhandRent #25 üzenetére
Ha ellopják és leszedik a gyári fóliát, hiába raknak rá másikat, a már regisztrált ujjlenyomatokat nem tudják törölni és újat sem tudnak felvenni. Ahhoz PIN kód kell.
-
Nekton
aktív tag
-
GoldhandRent
őstag
Ezt a videót be kéne rakni a hírbe.
Mivel tökmindegy, hogy gyári fóliád van-e, ha egy fólián keresztül odarakod akármelyik ujjad, feloldja.Ez meg akkora hiba, hogy nem lehet arra fogni, h textúrált a fólia.. attól még nem egyezéskor nem kéne feloldania.. márpedig a "textúra" nem a mentett ujjlenyomat, így nem egyezhet.
Béna hiba... de ki van javítva.Azzal meg nem lehetett volna kivédeni, hogy "akkor vegyél gyári fóliát", mert
egy: az ellopott telefonról leszedik, és ráraknak olyat, amitől majd felold
kettő: le se kell szedni, csak ráraksz egy textúrált műanyag darabot, és felold. -
atike
nagyúr
Nincs S10-em, de van SmartBankom... Most érkezett meg a frissítés, hogy tiltják az ujjlenyomat olvasót...
-
iFixit
tag
Ennek a baromságnak honnan van a forrása? A hibának pont az volt a lényege hogy néhány utángyártott fólia belül textúrált, igy ha azzal regisztrálja valaki az ujjlenyomatát akkor gyakorlatilag a fóliát regisztrálja. Na már most egy gyári állapotú ésmegfelelően regisztrált ujjnyomot hogyan kever ossze egy nem regisztrált pixelhalmazzal?
-
Sanraith
aktív tag
Azt hiszem erre gondoltál: https://www.youtube.com/watch?v=e-uG8ZO28hU
Ezen tényleg nem az a jelenség van, amit a Samsung most javított. De ez volt az egyetlen "bizonyíték", amit a hiba komolyabb verziójáról láttam. -
atike
nagyúr
A cikket olvasd el...
Mármint ezt.
"Mert az történik, hogy a 3D ultrahangos szenzor textúrát is szkennel, és ha a harmadik féltől származó fólia rendelkezik ilyennel, előfordulhat, hogy a szenzor a fólia felületét regisztrálja az ujjlenyomatunk helyett, így bárki, bármikor gond nélkül hozzáférhet a készülékünkön tárolt adatokhoz."
-
joey04
titán
Lehet félreértettem valamit, de valahol azt olvastam, hogy bizonyos fólia felhelyezése után bármilyen ujjal beenged. Tehát, ha ellopják a telefont, akkor egy ilyen trükkel be tudnak jutni. Erre nem is lenne megoldás, hogy használj eredetit. Ha félreértettem valamit, akkor sorry, valami videó is volt róla valahol, de nem találom.
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
Én tegnap még fizettem ujjelnyomattal OTP Smart Bankban Note10-zel, igaz, már él a két lépcsős azonosítás.
Más: gyári fóliám van, ami eleve a készüléken volt, de a frissítés előtt töröltem az ujjlenyomatokat. Erre eltűnt a frissítési opció
Visszaregisztráltam az ujjaimat, de azóta se bukkant fel a lehetőség és rendszerfrissítésként sem találja.
-
dikan
tag
Arra leszek kíváncsi, hogy ez a frissítés mikor kerül ki a Telekomos telefonokra. Még az októberi biztonsági sincs kint.
-
tomp
félisten
Az OTP is gyorsan reagált. Letiltotta az S10 szérián az ujjlenyomatos belépést a SmartBank appban. Kíváncsi vagyok mikor fogják újra engedélyezni rajta...
-
e-newsee
addikt
A szilikontok úgy jön a képbe, hogy vannak olyan egész telefont védő szilikontokok, amiket két félből raksz össze. És ezeknek a belső fele textúrázott, hogy ne tapadjon hozzá csúnyán össze-vissza a kijelzőhöz (és az üveg hátlaphoz). Általában nagyon apró pöttyös/hálós textúra szokott ez lenni. Szerintem ezekre gondolnak.
Pölö: -
Az S10-emhez kapott gyári fóliával nagyon elégedett vagyok, bár arra mindenki panaszkodik, hogy sok helyen nem lehet ugyanolyan fóliát venni, mint amilyen a gyári volt.
-
atike
nagyúr
....és vajon hogyan oldották meg...? Kizárják a nem-ujjlenyomatszerű textúrákat...?
Lehet ezzel meg majd most már nem hogy fóliát hanem valakinek az ujjlenyomatát is kizárják...
De amúgy az tény, hogy gyorsan reagáltak.
-
forgonati
őstag
Legalább jó gyorsan reagálnak, ahelyett hogy azt mondanák, használj eredeti Samu fóliát és nem lesz ilyen gondod... Ez korrekt tőlük azért.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Elvileg. Alig négy nap telt el a probléma nyilvánosságra kerülése óta, de a Samsung már küldte a javítást.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest