Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manduia
csendes tag
Lezárult az Újratervezés Program 3.0 ingyenes alapozó informatikai képzése
A többi részét inkább nem kommentelem, de ha még mindig tart az eredmények összesítése, a program pedig október 31-én zárul, akkor nem tudom, hogy lesz ebből bármi is.
-
mepet
addikt
válasz
3.Aragorn
üzenetére
Végülis, ha 9000 embert érintett, az is valamivel több, mint 1300.
Én hihetônek tartom az 1300-at.Én egyébként 1000 vizsgázót tippeltem korábban, mert kevesebb, mint 10e jelentkezô volt, mondjuk 8e, a fele csak jelentkezett, be sem lépett soha, a többi fele rájött, hogy mégsem érdekli az egész, annak a fele kiesett lustaságból. Persze ezt abszolut hasraütésre kalkuláltam.
-
3.Aragorn
addikt
"Mint írták, a technikai probléma valamivel több mint 1300 résztvevőt érintett"
Ha kevesebb embert "érint" a probléma, akkor a baj sem akkora amit ugyebár nem is ők okoztak, szóval nem kell itt aggódni... De az hogy hány embert érint és hányan próbáltak vizsgázni, az 2 külön dolog is lehet, mert lehet, hogy csak azt "érinti" aki pl az ügyfélszolgálaton emailben jelezte, vagy bármi egyéb nyakatekert agymenés. Nem áll érdekükben pontos számot közölni, miért is tennék? -
3.Aragorn
addikt
Már a Telex is megírta

-
Manduia
csendes tag
Kedves Résztvevők!
Elnézést a kellemetlenségért!
Bár a záróvizsgát megelőzően a vizsgát bonyolító cégek folyamatosan monitorozták, illetve tesztelték a záróvizsga rendszert, annak felületén technológiai hiba lépett fel. A záróvizsga és a pótvizsga előreláthatóan a június 20-i héten kerül megtartásra egy másik vizsgarendszeren, melynek feltöltése és tesztelése miatt türelmeteket kérjük. Ebből kifolyólag a kompetenciamérés időpontjait is módosítjuk.
Az Újratervezés Program kurzus tananyagának elérhetőségét meghosszabbítjuk a vizsgák időpontjáig. -
Corleone33
senior tag
ezt anno is mondtam de még mindig csak ismételni tudom magam: ez az Újratervezés program sokkal simábban menne ha Állambácsi nem ékelődne közbe mint zavaró közbenső elem hanem hagynák a sulikat megszervezni ezt.
1.0-nál is minden egyes alkalommal, kivétel nélkül a bonyolítások /káosz az állami részről volt jelen
Ettől független teljes mértékben igazad van: vicc ami ekörül megy és hogy nem hogy nem javult a vizsgáztatási rendszer hanem csak fokozatosan egyre szarabbá válik.
-
3.Aragorn
addikt
"korábban nem tapasztalt hiba lépett fel" Hát persze B+... korábban nem tapasztalt. Gondolom surprised pikachu face-el ültek ott, hogy ilyet ők még nem láttak...

-
czuzia
csendes tag
2 kérdésre tudtam válaszolni és le is állt az oldal
-
gkrisz78
tag
-
elekresz
tag
FYI:
"Kedves Résztvevők!Sajnálatos módon minden előkészület ellenére a folyamatban lévő vizsga technikai problémáját nem sikerült elhárítani.
Kollégáink 18 óráig megpróbálják helyreállítani a rendszert és újraindítani a vizsgát 18-tól 21 óráig.
Ha nem sikerül helyreállítani a rendszert, új vizsgaidőpontot fogunk közölni.Kérjük figyeld a honlap híreit!"
-
3.Aragorn
addikt
válasz
cinemazealot
üzenetére
Nincs, de legfeljebb 10 000 lehet, mert annyi volt a férőhely a képzésre.
-
cinemazealot
addikt
Jézusom, ez nagyon gáz.
Van arra valamilyen hivatalos statisztika, hogy egy-egy ilyen vizsga alkalmával hányan próbálnak egyszerre hozzáférni a rendszerhez? -
ztm2000
csendes tag
válasz
elekresz
üzenetére
Szerintem valaki már annyira előrejutott a tananyagban, hogy túlterheléses támadást indított a szerver ellen.
Engem az első kérdés után dobott ki. Homokórázott vagy 1.5 percet. Ha ez a vizsgán is így lesz és 2 kérdés között is 1-1.5 perc homokóra, hát érdekes 90 perc lesz az. Csípőből nyomni kell a választ, nagyon gondolkodni nem lesz idő...
(Már ha egyszer sikerül felkészíteni az EU-s pénzen megvett i386-os gépeket.)Jövő héten újra megpróbáljuk! Hátha...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
elekresz
üzenetére

Amúgy sokat elmond egy IT oktatóközpontról, ha egy online vizsgát nem tudnak normálisan összerakni...
1. esetben még belefuthat ilyenbe az ember, de ez már nem az első eset, sőt, az elmondások alapján az előző években is ez volt. Tehát egy ismert probléma ez nekik.
Ha szűk a szerver keresztmetszet, egész egyszerűen több turnusba kell szervezni a vizsgáztatást, mondjuk max 1000 fő/alkalom.
De úgy látom, nincs meg bennük a szándék/törekvés, hogy javítsanak a rendszeren. De remélem, legalább az EU pénzeket le tudták hívni a projektre idén is.
-
mepet
addikt
Kész, vége. Az új vizsgaidőpontban 21 perc után omlott össze a rendszer nullára. Előtte "csak" fél percet töltött kérdésenként. 502 és 504 hibák felváltva. ~20 kérdésig jutottam.
-
elekresz
tag
6. kérdés: Mit jelent a 502 Bad Gateway/503 Service Unavailable/504 Gateway Timeout hibakód?
(szerintem a helyes válasz: pót, pót, pót, pótvizsgaidőpontot egy újabb leállásra) -
gkrisz78
tag
20 percig jó volt, most 502, 503, 504 hiba, véletlenszerű sorrendben.
-
3.Aragorn
addikt
Ma is off a server?
-
3.Aragorn
addikt
-
3.Aragorn
addikt
Összesen 240 hely mindenre együttvéve?
Az azért elég karcsú. A 10 ezer férőhelyhez képest. Ok, h nem biztos, hogy jelentkeztek annyian, de akkor is...
Ha éppen pl automata tesztelő akarsz lenni, akkor ez 60 hely a 10 ezer jelentkezőből. Kb a NASA-nál vannak hasonló felvételi arányok.
Ill a kérdésem arra irányult, hogy a listán szereplő sulikról van-e valamelyikkel jó/rossz tapasztalat.
-
-
dzsi23
addikt
Nap mint nap állami (illetve állami pénzből megvalósuló) oldalakat kell használnom a munkám során, tudom, hogy a fejlesztés mindig visszalépést, illetve felesleges bonyolítást jelent, csak hogy legyen valami látszata az eu-s pénzek benyelésének. De azért reméltem, hogy kisebb-nagyobb fennakadásokkal le tudok ma vizsgázni, ha már kivettem ezért a sz.rért egy szabadságot.
-
mepet
addikt
Az Újratervezés Program 3.0 első vizsgája konkrétan el sem indult. Ma 14:00-tól 15:30-ig lett volna a vizsga. 14:05-kor már 502-es hibát (bad gateway) dobott, majd 15:20-tól azt írta, hogy "brillium We're currently down for scheduled maintenance".
A sok-sok-százmillióból nem tellett a skálázásra a training360-nak. Messziről kerüljétek el ezt a céget...
Mondjuk én voltam a hülye, mit vártam egy állami programtól?
-
pazola
tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ha ujratervezo vagy, es kb. a nullarol kezdesz, akkor tok eselytelen igy (T360, elso kor, rendszeruzemelteto).
Persze ha akarsz is tudni valamit, mert el lehet alibizni, es talan at is mesz, hiszen ahogy irtak, mindenkinek ez a celja.
Ez persze az elsore vonatkozik, hogy most a harmadiknal mennyivel masabb, azt nem tudom...
-
válasz
Corleone33
üzenetére
Mielőtt rámförmedsz, hogy hazdudok, olvasd el figyelmesen mit írtam.

Ezt írtam: Akik menet közben buknak ki/lépnek ki, azok részarányosan fizetik vissza, megvan adva, hogy mennyibe kerül egy óra, és annyit kell kifizetni.Tudok olyanról, aki kiszállt és vissza kellett fizetnie. De persze, amiről te nem tudsz, az nem is létezik.
-
Corleone33
senior tag
válasz
krizmo_
üzenetére
ez már átt lett beszélve milliószor: nem kell visszafizetned ha mindent megteszel de ennek ellenére nem sikerül.
Minden tiszteletem a tiéd, de ilyen állításoknál legalább pontosan fogalmazzunk

Amúgy zárójelben tenném hozzá: 1.0-nál több újratervezéses csoportban is benne voltam meg utánaolvastam, eddig egy árva lélekről se hallottam akinek bármit vissza kellett volna fizetnie.
-
mályva
aktív tag
A munkáltatóval kapcsolatban esetleg lehet kérdésem?
Mármint hogy előnyben van e valamilyen szinten aki dolgozik, vagy aki nem dolgozik?
Mert sokat volt szó a munka témáról a képzés alatt. -
mályva
aktív tag
válasz
krizmo_
üzenetére
#1503Corleone33krizmo_#1500ÚjVálasz2021-05-14 16:36:51

Corleone33
aktív tag
egy pici pontosítást ha megengedsz:
visszafizetned CSAK akkor kell ha tőled felróhato okokat találnak amiért nem sikerült átmenned (hiányzásaid meghaladtak bizonyos százalékot, nem adtad be házikat, önként döntöttél úgy hogy idő előtt kilépsz, stb).
HA minden tőled elvárhatót megtettél a siker érdekében (részt vettél vizsgán és pótvizsgán ésatöbbi) és ennek ellenére se sikerül,akkor nem kell.
Itt a visszafizetés sose azon múlt hogy átmentél-e vagy sem a vizsgán/ állami vizsgán, hanem azon hogy te mint tanuló beletettél-e a maximumot, csak ez a része kicsit elveszett anno az információs zűrzavarban/ félhírekben amik terjengtek mindenhol
Nem ok nélkül adtak ki pontosítást a visszafizetési klauzust illetően, elejét véve a sok felháborodott embernek. Nem célom az államot védeni, de ebben a helyzetben ahol a sikeres tanulókon múlnak a támogatási pénzek, egyik félnek se érdeke kiszúrni a lelkiismeretes diákokkal.
[ Szerkesztve ]És akkor ez mi lenne?
-
Láttam FB-on olyan hozzászólót, aki ott okoskodott, de nem is vett részt a képzésen, sose láttam, de nagyon "tudta" a dolgokat.
A szerződésben benne van, hogy mi lesz, el kell olvasni mielőtt aláírod.
De ha valaki már eleve úgy áll neki, hogy nem sikerül, akkor inkább el se kezdje... -
mályva
aktív tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Teljesen mást mondanak facebookon is, hogy a gyakorlatban nem volt ilyen, és ha részt veszel mindenen, akkor sem lehetséges ez, hiába buksz, illetve ha ott vagy jelenlétileg. Szóval azt mondják bukás esetén nincs ilyen, ha mindent megteszel érte, de akkor nem értem miért mondják?

-
-
mályva
aktív tag
Most komolyan visszakérhetik a pénzt szerintetek?
Nagyon nagyon vegyes ezzel kapcsolatban a vélemény. Azt mondják a gyakorlatban nem volt ilyen..a cikkek teljesen mást írnak.
-
3.Aragorn
addikt
visszatalálós up
-
V.Stryker
nagyúr
Akik az előző képzést végigcsinálták, mennyi idő és energiát kellett belefeccölni? Vagyis mennyire tömör?
2 munkahely + 2 gyerek mellett esélyes végigcsinálni?
-
mályva
aktív tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne újratervezéssel kapcsolatban, hogy sikertelen vizsga esetén tényleg vissza kell fizetni majdnem 3 millió forintot vagy hogy van ez? Köszönöm. -
róland
veterán
Indul a 3. kör.

-
Derrewyn
senior tag
Oh, akkor nálatok már egészen flottul mennek a dolgok.
Tavaly április végén voltak csak a képesítő vizsgák, a ráépülő pedig júniusban indult el.
Az első bizonyítványt mondjuk elég gyorsan kiállították, azt még a rápülő előtt megkaptuk, de mint lentebb olvashatod, a ráépülő bizonyítványa már sokkal lassabban jött meg.
Ezek alapján nem lehet megmondani, hogy holnap vagy csak nyár végén kaptok bizonyítványt.
-
Stig20
tag
Nagyon kihalt a topic, azokhoz fordulnék akik az első újratervezésben végzettek, mennyi idő múlva állították ki a bizonyítványt?
Mert vagy egy hónapja levizsgáztunk, két hete már a ráépülő képzést is elkezdtük. -
pazola
tag
válasz
Corleone33
üzenetére
Tegnap megjött.
-
róland
veterán
válasz
Corleone33
üzenetére
Ma írtam az IKK-nak, egy sima "lepattintós" üzenet volt a válasz, hogy az IKK Vizsgaközpontnak írjak. (Még csak annyi se, hogy ők továbbítják - "házon belül" - a levelemet.)
-
Derrewyn
senior tag
válasz
Corleone33
üzenetére
Nem, nincs semmi infó egyelőre.
-
Corleone33
senior tag
Az ÚT 1.0. et elvégzettektől szeretném kérdezni akik a képesítőt is letették hogy ők esetlegesen kaptak-e bármi infót hogy azt a szaros képesítő bizonyítvànyt amúgy mikor tervezik kiküldeni?
Legutoljára október 8 án jött az az infó hogy adminisztrációs okok miatt később tudják kiküldeni...azóta hullacsönd, semmi de semmi infó vagy kb-i dátum.
Én már lassan arról is kezdek letenni hogy valaha is kapok bizonyítványt
-
L0g0sz
csendes újonc
A fentiekben nem tudok segíteni, magam jelenleg kezdem...
Abban tudna valaki segíteni, ha Java-ban
long[] numbers = new long[1000][1000][1000];
így hozok létre többdim. tömböt (nem adok azoknak értéket), akkor egy pillanatra ~6,1 GB-ra ugrik fel az IDE memfoglalása., majd vissza az általános ~1,8 GB körülire.
Ilyenkor teleírja nullával, megjegyzi a címeket, majd "szemetel"?
-
Catamaran
újonc
válasz
basta123
üzenetére
Sokat. Az újratervezésen leadott belépő hálózati oktatás megfelel a Cisco Routing and Switching modul finomított, kezdőkre szabott változatának. Az alapszintű szakképesítésen pedig az elhelyezkedéshez hasznos gyakorlati majd specializált képzés van, ebből pár dolgot pl. security, programmability fel tudsz használni egy CCNA-hoz, de utóbbi sokkal általánosabb és elméletibb, jóval többet kell tudni packet tracerrel együtt, mint amit egy bootcamp képzés lehetővé tesz.
-
basta123
csendes újonc
Sziasztok. A rendszerüzemeltető (+ adatbázisüzemeltető) képzés abszolválása után szerintetek mennyit kell még tanulni egy sikeres CCNA vizsgához?
-
havadtoig
csendes tag
Van itt olyan esetleg, aki tavaly a Green Foxnál csinálta a tesztelőit? Arra lennék kíváncsi, hogy napközben mikor volt a kötelező online jelenlét.
-
cinemazealot
addikt
Nem tudom, mennyire vág a topic témájába, és nem is feltétlenül fogom tudni megmondani a tutit, de szerintem egy 2010-es 4-6 magos (8-12) szálas i7-nek bőven lehet létjogosultsága még ma is, ha már megvan vagy jó áron hozzá tudsz jutni és tudsz köré építeni megfelelő konfigurációt. A későbbi generációs procik elsősorban csíkszélesség (energia igény), utasításkészlet és órajel frekvenciában verik le az előd modelleket, de persze ennek megengedhetősége attól is függ, hogy milyen jellegű igénybevételt tervezel a gépnek. Pl.:
- Sokat fogsz fordítgatni olyan környezetben, amihez jó ha van korszerű utasításkészlet?
- ... amihez jó ha gyorsan lefut?
- Olyan OS-t használsz, ami elvárja a modern processzort?
- Nem jelent plusz költséget, ha a proci sokat fogyaszt? Kellőképpen le tudod hűteni?
- Ha a prociban nincs iGP, tudsz mellé tenni egy alap VGA-t?
- Lesz egyéb igénybevétel (pl. adatbázis kezelés)?Fejlesztéshez (ha nem grafikai fejlesztésről van szó), egyébként szerintem tök fölösleges dedikált VGA. A fent felsorolt gépeim mindegyike iGP-s, egyedül a játékgépben van egy GTX1050 (érthető okokból).
70-120 eFt-ból én inkább építenék egy 4. gen. i5 alapú gépet, min. 16 GB DDR3 RAM-mal, aminek a prociját később ki lehet cserélni egy 8 szálas i7-re. VAGY ha opció az AMD vonal is, akkor már akár Ryzen 5 1600 is jó alap lehet (én nemrég bigdata analízisre alkalmas adatbázis szervert akartam ilyen köré építeni, csak még nem indult el a projekt) a maga 6/12 mag/szálával és 3,6 GHz-es órajelével, csak e mellé kell egy alap VGA is (az a GT730 tökéletes is a célra) és a RAM-okból is DDR4-et kér.
-
L0g0sz
csendes újonc
válasz
cinemazealot
üzenetére
Frankó, köszönöm szépen a részletes választ Mr. Cinemazealot!
- Még "csirke" vagyok a fejlesztésben, és korábban bár megírták, de tényleg kell ennyire erős gép a fejlesztéshez, Backend (Java, IDE, JUnit, távlati cél persze amit írtál, pl.: NAS ~1 év).
- 1,5-2 évig nem szeretnék újra "berhelni" [alktrészeket/teszteket nézegetni, Benneteket fárasztani (ezzel), végre megtalálja az ember, akkor nincs sehol sem, újratervezés, beszerzés, telepítés/driver szivatás/beállítás/önszivatás, és egyéb időigényes dolgok...]
- Nem játékra kellene (már sajnos), bár van itt egy dobozos Asus GT 730 (nem 4K-s), talán kettő, nem tudom kompatibilis-e egy (nem mai milliós tételű) munkaállomással, ha nagyon akarná látni az ember grafikusan, se legyen annyira rossz.
- Ha abban tudnál segíteni, h. a 2010-es kiadású 4-6 magosakkal (10-12 szál), csak a Cache 3 12 MB -a többi kicsi- érdemes-e foglalkozni (70-120 e HUF), vagy az már sokat ment 7/24-ben, és a 2022/1 félévre már kevés lesz?
- Home PC közül, Ryzen 5 5600X-et, msi Tomahawk Max-ot, és 2*8 GB, DDR4, 3600-ost néztem (->+2 év!). -
cinemazealot
addikt
"[...] van valakinek tapasztalata a használt gép (Intel) vásárlásában?"
Van.
Az utóbbi időben több konfigot is használt alkatrészekből állítottam össze. i3-4130 Asus H81 alaplappal (ez az alaplap mondjuk nem volt 100-as, mert a hátlapi USB3 aljzatok nem működtek, de a céljaimnak így is megfelelt: több éven át fejlesztettem rajta), i5-4570 Gigabyte H87 alaplappal (unokaöcsém megelégedéssel vág rajta videókat és szerkeszt fényképeket), i7-4770 Gigabyte H97 alaplappal (ezt most használom szoftverfejlesztésre munkaállomásként, néha videót is vágok), i7-6700 ASRock H110 alaplappal (itt csak a proci használt, az alaplap 2016-os új beszerzés, a gépen elsősorban játszunk). Előbbi konfigok DDR3 RAM-jai kivétel nélkül használtak, utolsó DDR4-ese bolti, szintén 2016-ból. De vannak N3150, N3050 procis Acer 11"-es netbook-jaim is, mind apróról, előbbin Java alapú IDE-ben is fejlesztettem már 2020-ban, egyébként 0-24-ben fut rajta egy OSM tile server. Egy szintén használtan vásárolt N270 Atom procis netbook pedig 2015 óta 0-24-ben fut és szolgál ki itthoni NAS funkciókat, köztük egy Redmine feladatkezelőt, Samba megosztást stb. -
L0g0sz
csendes újonc
Köszönöm a gyors választ, sejtettem..., és jó, hogy írtad a Haladó - GyK környezeti feltételeit, ugyanis i5-ös workstation-t nézegettem (bár az felér egy jó i7-sel)... SSD jó van, tápok is.
Használt gépet sosem, alkatrészt egyet vettem életemben (kibelezett Dial Up modem, még az őskorban, egy -azidőtájt- Magyarországra települt multitól), van valakinek tapasztalata a használt gép (Intel) vásárlásában?
-
róland
veterán
Nem véletlenül írták a szerződésbe, azt az ajánlott konfigurációt.
Frontend-en az Angular-nál el fog fogyni a korábbi gép. (Arról meg csak megjegyzésben beszélek, hogy az esetleges Struktúraváltó - Haladó Gyártóspecifikus Képzésre, az itt írt konfig is épp csak elég lesz.)
Én egy AMD Ryzen7 4700U, 16GB RAM 1000GB SSD-s notebookra váltottam. Azzal azért gördülékenyebb volt a tanfolyam.
-
L0g0sz
csendes újonc
Vajon mennyire szükséges az Intel Core 5-ös architektúra, és a 8 Gb RAM (szerződés kitér rá), ugyanis jelenleg Intel G3260 (dual core - i2), 4 Gb DDR3-sal fogyasztom az áramot.
Kevés lesz ez ide, pl. így valamiből a régebbi verziókkal kell majd csöcsölni?
-
Derrewyn
senior tag
válasz
szuszinho
üzenetére
Igen, itt a munkáltatónak kell nyilatkoznia, mert közvetve ő kapja az EU támogatást és a gazdasági előnyt azzal, hogy egy munkavállalója részt vesz a képzésben és tudást szerez.
Az senkit sem érdekel, hogy ez ténylegsen mennyire nem fedi a valóságot, és mondjuk a képzés után ott hagyod őket. Ne keress benne logikát, ez ilyen bürokratikus mentalitás szülte követelmény. -
adeptus19
újonc
Ráállítottam a munkaügyi osztályvezetőt, ő bevonta a titkárságot, úgy tűnik, össze fogják tudni rakni.
-
L0g0sz
csendes újonc
Euuu a nagy varázsló
Letöltöttem/megnyitottam, de nem olvastam el a pályázati dokumentációt [felhívás, kiírás, segédletek (pl.: kitölt. útmutató), meg kellene nézni min. a kiírást, talán hétvégén, ha ráér...Addig -> nem lehetséges, h. az a nyilatkozat az arról szól, h.:
az adott gazd-i alakzat (gazd-i társaság, non-prof. társ., szervezet, stb.) kapott-e valamelyik résztvevő (mink' vagyunk azok) után valamilyen (olyan kulcsszót érdemes keresni, mint pl. "minimis", "csekély összegű", arra tutkó izgul a vegyes finanszírozás...) támogatást kapott, ill. folyamatban van-e annak megítélése (jól be van nyújtva)???((Ha igen, akkor a Képzésben résztvevő szereplőknek kötelező azzal (a már megítélt támogatással) kalkulánia az utánunk igényelhető/felvett támogatás mértéke miatt.))
Nagyfuttában' sikerült lepötyögnöm értelmesen?
Euuu, a csodák csodája
-
szuszinho
őstag
válasz
Derrewyn
üzenetére
Az a helyzet, hogy szar a nyilatkozat. A munkáltatónak kell úgy kitöltenie, mintha ő lenne a pályázó. A munkavállaló nem is szerepel a dokumentumban, ha nem kapott támogatást. Amennyiben kapott támogatást a munkavállaló, akkor meg vállalkozásként kellene feltüntetni.
Így, a munkáltató jogosan eláll(hat) a kitöltésétől. -
Corleone33
senior tag
akit érinthet a gyártóspecifikus képzést befejezettek közül: tegnap este kimentek az állami vizsgaeredményes emailek.
-
Derrewyn
senior tag
-
szuszinho
őstag
Munkáltatóval töltette ki már valaki az 1/B mellékletet?
-
L0g0sz
csendes újonc
Szintén megjött, ma 08:59-kor, de nem a havi "őrület", anomáliát nem tapasztaltam...
1. Back / 1. Training.(Biztonságra mentem [48 órán belül megtekinthető videók -> nem hiányzás; a személyes konzultáció/előadás antianyagot ér, naívan remélem "veszik az adást", a lehetőségeket], mégis 4-5 hónap, mostanság bármikor beüthet a krach... sajnos. Remélem eljutok addig, és alkalmazom ezt a szemléletet a szerverek dolgoztatása során is.)
Kína termése gratulációban Mindenkinek & köszi a segítséget!
-
szuszinho
őstag
Az iskola levelét spam-be tette a levelezőm. Figyeljetek erre!
-
Catamaran
újonc
Első helyen megjelölt GF-nél indul a Nemzeti Back End Konzultáció számomra. gg!
-
Stig20
tag
Nekem is megjött a behívó, Codecool, rendszerüzemeltető.
-
adeptus19
újonc
Breaking! Felvettek! Nem az első és nem a második helyre, de a Codecool JAVA backend szakiránya sem hangzik rosszul. Úgyis a nyílt forráskód barátja vagyok hozzájuk hasonlóan.
Egyelőre várom a suli levelét (ez még csak a NIVE volt), ha még délutános csoportba sorolnának be, örömöm határtalan lenne.
-
-
L0g0sz
csendes újonc
Szabad megtudni, kapott-e már valaki "behívó-meghívót" a képzésre?
((Az Arclapon (FB) van valami webfejlesztés fórum, mivel nem vagyok az Alakkönyv tagja, így nem látom a teljes mélységét.))
-
-
L0g0sz
csendes újonc
Elnézést a számolásért, nem illetlenkedni kívántam vele. Bocs...
Felsőoktatásban a 80%+ az már jó (4) volt.Inkább először nézik az 500-at (és a szakirányt), így kiderül miben vannak többen, amiben -természetes módon- nagyobb valszeggel tudunk jók lenni...
-
L0g0sz
csendes újonc
Bygyusz: Igaz, az első gondolatjelnél kihagytam a szakirányt szót, jav.: pref. szaki.., ahogy a második "bajusz" végénél a pref. szerinti szaki. szabad hely...
Adeptus: 0,6*85+0,4*[(70+93)/2]=83,6
? -
adeptus19
újonc
-
L0g0sz
csendes újonc
Itt nem úgy lesz/volthogy jelölünk, összejön, akkor a megjelölt készít fel a vizsgára (az állami haddelhadra)?
Kiválasztódás: (Az itt megosztott infók alapján.)
- Elsődleges ismérv a preferencia.
- Ezután kiválasztja az isit (mégis csak alapképzés, függetlenül attól, h. magunk alá fogunk piszkítani.) Ha igaz, hogy a kiválasztott suliban, az adott pref. szerinti szakirányban hely, akkor
- Ha belefér, az oda jelentkezők összesített eredményei, és a suli adott szaki. befogadóképességének (megvan, létszámkeret, jelentkezővel együtt) függvénye szerint nyesett adatsorba, akkor marad (Ön nyert!), ha nem, akkor, (B terv: Mindenki megy kvantumasztalosnak.)
- másodlagos ismérv a következő suli...
...
- Ha elfogy (nem fér bele v. betelt) a megjelölt szakihoz tartozó suli, akkor a következő szaki. kerül sorra, és újra indul a sulibuli.- Ettől függetlenül nézik ki az első 500 fő.
Záróvizsga 60%, a kompetenciamérés 40% (ezen belül passz, lehet egyszerű AGM, bár a logika mégsem angol, és vica versa sem).Szerintetek így válogatnak?
(Ezt Back-ben leütni se' semmi, pedig ott gondolom ez a semmi. Lehet a Tesztelés kellene erőltetni elsőnek, nem a Háttérországosdit.)
Eddig: PM első, T360 második. (Rengetegen jelentkeznek oda, nem tudom mennyi idő/energia/türelem marad egy tanulóra/csoportra/-projektre, mégha készülnek bevethető munícióval is. Józsiból pedig ""csak"" egy van. Egyébként vörösdiplomás info tanár. Ha kell a sparhelttől indulva is elmagyarázza egyszerűen, akár az "f kör g"-t számtáblázatokkal.)
-
válasz
adeptus19
üzenetére
Ha nem írsz be második helyet, több esélyed van bejutni az első helyre a második körben, amikor elosztják a fel nem használt helyeket, legalábbis a tavalyi felvételi tanulsága ez volt (én csak kívülről követtem, nem vettem végül részt, csak olvastam itt a tapasztalatokat).
-
válasz
adeptus19
üzenetére
"A túlgondolás a specialitásom.
"
Ahogy nekem is, ezért is tudom, hogy milyen nehéz ez most neked.
Amit szívesen megtanulnál, azt mindenképpen érdemes betenni a pakliba. Lehet az első körben nem sikerül bejutnod, de még lehet esélyed a kiesők helyére. Hány százalékos lett az összesített eredményed?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Van arra valamilyen hivatalos statisztika, hogy egy-egy ilyen vizsga alkalmával hányan próbálnak egyszerre hozzáférni a rendszerhez?![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(szerintem a helyes válasz: pót, pót, pót, pótvizsgaidőpontot egy újabb leállásra)
Az azért elég karcsú. A 10 ezer férőhelyhez képest. Ok, h nem biztos, hogy jelentkeztek annyian, de akkor is...

Az utóbbi időben több konfigot is használt alkatrészekből állítottam össze. i3-4130 Asus H81 alaplappal (ez az alaplap mondjuk nem volt 100-as, mert a hátlapi USB3 aljzatok nem működtek, de a céljaimnak így is megfelelt: több éven át fejlesztettem rajta), i5-4570 Gigabyte H87 alaplappal (unokaöcsém megelégedéssel vág rajta videókat és szerkeszt fényképeket), i7-4770 Gigabyte H97 alaplappal (ezt most használom szoftverfejlesztésre munkaállomásként, néha videót is vágok), i7-6700 ASRock H110 alaplappal (itt csak a proci használt, az alaplap 2016-os új beszerzés, a gépen elsősorban játszunk). Előbbi konfigok DDR3 RAM-jai kivétel nélkül használtak, utolsó DDR4-ese bolti, szintén 2016-ból. De vannak N3150, N3050 procis Acer 11"-es netbook-jaim is, mind apróról, előbbin Java alapú IDE-ben is fejlesztettem már 2020-ban, egyébként 0-24-ben fut rajta egy