- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Quasi_modo #46 üzenetére
A témában annyira nem vagyok érdekelt, hogy ott is képviseljem a véleményem, de azért köszönöm a topik linkjét, olvasnivalónak megfelel.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #44 üzenetére
Ezzel kapcsolatban itt szoktunk vitázni...
-
PR0JECTNR56
addikt
Persze, hogy jó volna, ha nem az MS mondaná meg, hogy mi legyen, de a Nokia közel sincs abban a helyzetben, hogy ő diktálja a játékszabályokat. Tetszik vagy sem az amerikai piac fontos. Különösképpen egy olyan cégnek, amely a korábbi hibás döntések eredményeképpen már fél kézzel a sírból integet régi valójához képest.
-
^Clown
addikt
Ütős és fanyar humor a cikk végére betenni, hogy connecting people, a komáromi elbocsájtások tükrében...
-
törölt tag
Azzal együtt, hogy ez a hír - vagyis inkább a hír forrása - nem az "irodárok"-ról szól, közülük is szívnak sokan. Pl. eheti hír még hogy az NSN 600+ embert rúg ki Finnországban - az eredetileg bejelentett tervektől ez jelentősen elmarad, mert pár száz embert kiszerveztek egy másik céghez (ahol múlt héten jelentettek be jelentő létszám leépítésre vonatkozó terveket: 500 fő Finno., 1300 globálisan), meg 150 ember magától felmondott.
Az irodárok jellemzően azért nem szívnak annyira, mert többnyire nem egy az egyben helyettesíthetőek kínaiakkal vagy indiaiakkal. Az sajnos teljesen logikus lépés egy cég részéről ha az egyszerűbb munkákat áthelyezi olyan országba ahol nem csak olcsóbb a munkaerő, de jóval rugalmasabb is. A komolyabb szaktudást igénylő pozícióknál már kevésbé egyértelműek az áthelyezéssel járó előnyök.Kína jelenleg nem tud ennyire ugrálni, ha leáll a termelés, akkor nem csak a világ többi részén omlik össze a gazdaság, hanem náluk is. Persze tudnak szórakozni ritkaföldfémekkel, meg egyebekkel...
-
aram01
nagyúr
válasz
Brutális eb #5 üzenetére
ebben igazad van
-
Hennet
aktív tag
Nekem is egyből az jutott eszembe, hogy biztos nem az "irodárok" szívtak ezzel.
Úgy látszik a gyári munkást sehol se veszik sz@rba se...A kínai "gyármonopóliummal" kapcsolatban annyit h elég a kínai kormány egy szava és a fél világ termelése/hitelei leállnak és állami kézbe kerülnek. A kínai kormány pedig nem épp a szélsőségesen liberális eszméiről híres...
-
törölt tag
-
osszaki
tag
Ebbe azért úgy érzem beleszaladtál. Ma az amerikai piac diktál. Ami ott sikeres, nagy eséllyel máshol is az lehet. Ces-en a Nokia fejes is elmondta, hogy az amerika piac visszaszerzése/újbóli meghódítása a cél. Ezért is volt ott a lumia 900. A MS tett egy ajánlatot a Nokiának ami mindkét fél számára előnyös volt. Attól, hogy te nem kultiválod a WP rendszert, attól még igen is jó.
-
Deller2010
tag
válasz
hülyegyerek #33 üzenetére
Nem feltétlen hiba a részükről az olcsóságuk, de a folyamat részesei ők is. Összetettebb a dolog annál, mint ahogyan sokan azt látják.
-
Deller2010
tag
Úgy tudom, csak Németországban lesznek leépítések, tehát a magyar csapatot ez nem érinti.
Komáromban pedig már "csomagolják" a gyártósorokat. Az üzem egyes részeiben az embernek az az érzése, hogy egy elhagyatott szellemkastélyban jár...
Annak sok értelmét nem látom, hogy miért érné meg a "nyers" (HW-esen kész, de SW nélküli) telefonokat idehozni Kínából raklapon, itt ellátni WP-vel, vagy éppen Symbian-nal, becsomagolni a kék dobozba, aztán innen kitolni a piacra?!
Nem vészmadár akarnék lenni, de érzésem szerint év vége felé lehetnek még számunkra nagyon negatív döntések is Komárommal kapcsolatban... De ne így legyen!
(Arra a feladatra, amit a Nokia itt akar hagyni nekünk, felesleges egy ekkora gyárépület.) -
hülyegyerek
addikt
[moderálva]...Nehogymár a kínaiak hibája legyen, hogy a világon kb. az összes cég náluk gyártat tisztán haszonszerzés céljából.
[ Módosította: 7 ]
-
emev
csendes tag
válasz
peugeotmate #19 üzenetére
Viszont mindig a finneknél készültek a Nokia házon belüli, felső kategóriás, legjobb készülékei, remélem azokat nem szervezik ki Ázsiába. Nehogy aztán immáron az összes készülékük minőségi romlásba kezdjen.
Én nekem valami olyasmi rémlik, hogy olvastam, hogy gyártás Európában már nem lesz. De remélem tévedek és a felső kategóriás telefonokat mégis itt készítik majd.
Lehet (sőt, néhány esetben majdnem biztos), hogy hülyeség, de nekem nagyon fontos szempont, hogy hol készül egy termék. Pl. egy "Made in Finland" Nokia-t, "Made in Japan" Sony-t vagy egy "Made in Italy" ruhát sokkal többre tartok, mint valami "Made in China" terméket.
-
MR007RM
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #30 üzenetére
És miért? A bunkó és lefizetett részvényesek miatt? Bármi jobb volna annál, mint hogy az MS mondja meg hogyan lépj. Mert ha nem........ na akkor mi is van? Szabadság, android, symbian, egy csipetnyi MeeGo. Az ami kelendő és hasznos mindenkinek. Nem kell az amerikai piac.
-
PR0JECTNR56
addikt
A folyamat beindult, visszafordítására az esélyek roppant csekélyek.
-
MR007RM
addikt
És ha ilyen nagy leépítések vannak már egy jó ideje, akkor a vezetőségben miért nem? Mr El(l)op meddig ülhet még a babérjain? Higgyétek el itt a Nokiának a tönkretétele megy. Fel akarják vásárolni bagóért. És persze mindig csak az a fránya symbian tehet mindenről. Főleg most, mikor kezd felzárkózni. Mikor látják már be végre, hogy a Microsoft egy vakvágány, és tönkretesz mindent. Egy csapda az egész.
-
törölt tag
Kína minek hajt ennyire, ha kevés ivóvizük van ? Ki kell várni és hullanak, mint a legyek
Aztán más ország lesz a központ, csak a változatosság kedvéért -
G-Guts
aktív tag
válasz
peugeotmate #19 üzenetére
[moderálva]
Egyébként én is örültem anno, amikor leszedtem a telefon hátlapját, kiszedtem az akksit, és a következő feliratot pillantottam meg a telefonon: Made in Finnland. Akkor már tudtam, hogy az N82 jó vétel volt. Mai napig is megvan a veterán harcos.
[ Módosította: 7 ]
-
Az NSN leépítéseiről nem tudni valamit sunyiban?
-
peugeotmate
őstag
Gondolom ott komolyabb költséggel járna az emberek átképzése illetve kiképzése az összeszerelő üzemekhez. Kínában meg adott az ehhez szükséges munkaerő.
Viszont mindig a finneknél készültek a Nokia házon belüli, felső kategóriás, legjobb készülékei, remélem azokat nem szervezik ki Ázsiába. Nehogy aztán immáron az összes készülékük minőségi romlásba kezdjen.
-
Nokia leépít de Győrben az audi fejleszt....
-
Dr. X
aktív tag
Lehetne az új szlogen: "Nokia Connecting unemployed people"
A cikkhez szólva nem meglepő. Nagyon nem megy nekik mondjuk nem értem miért. Amikor még tömve volt a kassza csinálhattak volna néhány minőségi telefont és nem így állnának.
-
Sajnálatos ami ott történik, de ezzel együtt akár szlogent is válthatna a Nokia...
"NOKIA. Detaching people" (bocs)
-
G-Guts
aktív tag
Ha annyira az olcsó munkaerőre törekednek, miért nem nem szereltetik akkor össze a cuccokat Afrikában, pl. Etiópiában?
-
AMD Power
titán
A Nokiát nem de az ott dolgozó embereket nagyon sajnálom.
-
fffeco
tag
Finnországban nagyobb százalékát küldték el dolgozóknak mint itthon.. itt maradtak 2200-an ott meg 6-700-an szóval még jól állunk.
Magyarországon már nem fognak telefont összeszerelni csak flesselik rá a rendszert és csomagolják. Hallottam amúgy, hogy már csinálják a lumia 610-eket, szóval nem kell sokat várni már rájuk. -
-
válasz
Brutális eb #5 üzenetére
mert 100 gyártóból 2 van itt a többség kinában,
nem nehéz ezt megérteni... -
r-chee
őstag
....Lehet, hogy nem a vakvágányon kellett volna csapatniuk (Symbian)....??
-
törölt tag
Nem mellesleg ebben az adott esetben nincs szó szoftveres emberek elbocsátásáról, az 1000 fő gyári munkásokat jelent.
-
Apika
addikt
Ez egy szomorú hír... Az amúgy sem rózsás munkapiacon vélhetően ismét sokan az állásukat fogják veszíteni...
-
Kaktux
tag
mindig csak kína... kezdem unni :@
már nem lehet kapni olyan cuccot amit ne ott raknának össze...
komolyan mondom hogy veszek egy HTC-t mee az legalább tajvani vagy sony-japán ill samu, lg korea -
B1T3
addikt
Még mindig sajnálatos, de végül is érthető. Lehet, hogy okosabb döntésekkel most nem itt tartanának, és nem lennének ilyenekre kényszerülve.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Finnországban idén ezer fő leépítésére készül a továbbra is nehéz helyzetben lévő Nokia.
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tesla topik
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Napelem
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- További aktív témák...
- Samsung S22+ telefon tokok
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Egyedi telefonszám, szép szám, Vodafone +3670-791-9999, +3670-793-9999
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest