- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Youtube Prémium és ChatGPT
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pollack
csendes tag
Mint azt mások is írták, nem a pulzus szenzor méri az EKG-t, és azért nevezik EKG mérésnek mert tényleg EKG-t mér. Ugynevezett "két elvezetéses" mérés, az egyik szenzor az óra hátlapján van, a másik meg valahol az peremén. Mérés közben az óra a bal kezeden van a jobb kezeddel pedig meg kell fogni a másik szenzornál az órát. Nekem Withings van, az pont így működik és meglepően pontos. De azt, hogy miért kell hozzá külön EU engedélyeztetés azt nem tudom.
-
juuzer
addikt
Pulzust meg véroxigénszintet
Fény alapján működik, pontosan nem tudom elmagyarázni, hogy hogyan, mert se nem mérnök se nem orvos nem vagyok. Egyébként hasonló elven működik az ujjra csíptethető véroxigénszint-mérő is, annyi különbséggel, hogy ott az egész ujjbegyet átvilágítja és az áteresztett fényből számolja ki az SpO2-t. (Bocs, ha nagy baromságot írtam.)
Az EKG-hoz általában rá kell tenned két ujjadat a fém keretre/gombokra, hogy zárd az áramkört. Legalábbis Mutter Withings Move ECG-jén így van. A harmadik "elektróda" meg azt hiszem az óra hátlapján van.
-
DraXoN
addikt
A vér áramlási erősségéből következtet, hacsak elnem szorítják az adott végtagot, vagy vérrög nem zárja el az artériát/vénát, akkor jól tud tippelni (tanult algoritmusok alapján). Persze, pontosabb a "valódi EKG".
És miért hívják annak? Mert így mindenki tudja mi is az adott funkció. -
7Heads Drago
veterán
Na ezért itt a legtöbben 2 lyukas ft se adtak volna.
Na de megvan az a lényeg. -
DraXoN
addikt
Ez a funkció miért hatósági engedélyköteles?
Akkor még megérteném, hogy ha "hiteles" lenne az alapján amit állít, de még csak nem is az. Csak "talán" tájékoztató jellegű a pontossága.
Egyes embereknél lehet nem is működik. pl. haverom anyjának jól jönne még egy egyszerű pulzus figyelés is (24 órás, folyamatos), de semmilyen okosóra nem képes mérni a pulzusát egyáltalán (pedig szerintem biztos él, nem vámpír vagy zombi).. Igaz a bőre lehet fura, simán megtudja fogni a 240es vezeték fázisát anélkül, hogy megcsapná az áram...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű Apple Watch Series 9 GPS 45mm éjfekete alumíniumtok fekete sportszíjjal 2 év garanica Apple
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- Eladó egy bontatlan új Apple watch ultra 2 49mm Natúr Titán szin es Milanói natur szij 1évApplegari
- Apple Watch 9 41mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 98%/p4325
- Apple Watch Ultra 2 49MM e-Sim 2028.06.05-ig Média Markt Garancia Makulátlan Új állapotú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest