Megkapta az engedélyeket a Huawei Watch GT 3 Pro az EKG használatához

Sikeresen megszerezte az Európai Unió CE tanúsítványát az eszköz, szoftverfrissítés után lehet vele EKG-t is mérni.

A tavasszal bemutatott Huawei Watch GT 3 Pro ezentúl EKG-t is képes mérni viselőjén, az okosóra és a hozzá tartozó szoftver ugyanis megszerezte az Európai Unió CE tanúsítványát. Ahhoz, hogy az óratulajdonosok elektrokardiogramot csinálhassanak, először frissíteniük kell a Huawei Egészség alkalmazáson keresztül az óra szoftverét, ez a cég sajtóközleménye szerint már 33 európai országban, köztük Magyarországon is elérhetővé vált.

A kerámia Watch GT 3 Pro EKG mérés közben.
A kerámia Watch GT 3 Pro EKG mérés közben. (forrás: Huawei) [+]

Az óra és az EKG funkció nem minősül orvosi eszköznek, nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy kezelést, ugyanakkor az óra valós idejű elemzésével a szinuszritmusról és a pitvarfibrillációról segíti viselője egészségi állapotának nyomon követését. A mérési folyamat 30 másodpercet vesz igénybe, az óra két elektródáját kell hozzá megérinteni.


(forrás: Huawei) [+]

A Huawei szerint az órába szerelt fotopletizmográfiai (PPG) szenzorok lehetővé teszik az érelmeszesedés szűrését is. A Watch GT 3 Pro már járt nálunk, akkor az EKG-t még nem tudtuk kipróbálni, de tesztünk készült róla, ez ide kattintva olvasható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés