- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mickey5
csendes tag
Mentségemre szolgáljon, hogy életem nagyobbik részét a régi "átkos" rendszerben éltem le. Talán ezért vagyok kissé paranoid. Bár az újkori tapasztalatok éppen arról győztek meg, hogy jelenleg sokkal keményebb diktatúrában élünk, mint akkor.
Ettől függetlenül bárkinek szíve-joga korlátlanul kiszolgáltatni bármilyen adatot saját magáról. Hogy ezt a közösségi oldalra feltöltött személyes anyagokkal teszi meg, vagy az okos tápegység lekérdezésével, az magánügy. Én csupán a lehetőséget említettem meg, nem akartam vitát indítani. -
didyman
őstag
A tartózkodási helyemet már 20 éve tudja a mobilszolgáltató. 10 éve a Gmail, Facebook, Prohardver. Egy épp arra járó műhold, Google-autó. vagy akárki. Még mindig nem tudom, mitől kell tartani, miért veszélyes ez? Sokszor leírtam: Ha te vagy én annyira fontosak lennénk, hogy szükséges lenne személyre szabottan tárolni és elemezni a tartózkodási helyünket, akkor hidd el, nem volna az az apparátus, amivel ezt meg tudnánk akadályozni. Aki ezen agyal állandóan, a saját életét mérgezi pont ezzel az agyalással, miközben ugyanúgy egy sokadik tégla a falban, akinek az élete senkit nem érdekel. De mégis ilyen emberek félnek a legjobban. És ez szemben a megfigyeléstől való rettegéssel, valós probléma, valós betegségek kialakulásához vezet és valódi életminőséget ront.
-
Mickey5
csendes tag
"Még gondolkozom, a táp milyen személyes adatot tárolhat rólad."
Természetesen semmit. De ha valós időben akarod lekérdezni, azonnal kiderül, hogy a géped pl. Debrecenben működik, miközben Te Siófokról "érdeklődsz" az X típusú okostelefonodon. Plusz a pontos idő, földrajzi koordináták és még ki tudja mi minden. Szóval szerintem van mitől tartani. Ipari méretekben folyik az ilyen jellegű "felderítés". Nemes egyszerűséggel adathalászoknak nevezik őket.
-
Ku'leth
tag
Az RGB LED mennyit ront a hatásfokon (+fogyasztás, melegedés, ...) ?
-
Dtomka
veterán
válasz
Zsmester89 #95 üzenetére
Tényleg.
-
Rixman
tag
válasz
Zsmester89 #77 üzenetére
Köszi szépen! :-)
@ Schawo: Neked is! :-)
-
A belsejéről annyit tudunk meg a cikkből, hogy:
- Hegesztőtrafótól atomerőműig választható a teljesítmény
- Active PFC-s (tényleg? hú, baró)
- Gold címkés (királyság, ilyet még nem is láttam)
- Felhőbe szinkronizál (mint egy falat kenyér)
- RGB LED
Ebből melyiket elemezzem? Amelyiket tudtam, azt megtettem. -
-
Apollyon
Korrektor
Azt is vegyük figyelembe hogy egy komoly termékbe nem raknak ilyen ízléstelen hülyeséget, mert egyszerűen nincs értelme. Ez, így, ebben a formában abszolút komolytalan. Egy üzletember sem megy el üzleti ügyekben tárgyalni világosrózsaszín öltönyben virágos cipőben villogó nyakkendővel
-
Igazából a ventilátor színén kívül a cikk többi része teljesen az érdektelenségbe, meg a hülyéskedésbe fulladt..
- Monitorozhatóság
- Kommunikáció a Tt-vel, ha esetleg valami gond merülne fel
- Távoli figyelés stbstbstb..Hagyjuk már el a LED-ezést.. Ha úgy hozták volna le a cikket, hogy ki van kapcsolva a világítás, akkor nem ledeznétek itt jobbra-balra...
-
válasz
Zsmester89 #82 üzenetére
Gearbest pont. Rutinos Gearbest huszárok mindig tele vannak vele. 50pont 1 dollár, 30% kedvezményig váltható be. Korábban vásárolt termék értékelésért jár, termékenként akár 100-200 pont is.
-
-
Rixman
tag
válasz
Zsmester89 #71 üzenetére
Ez tényleg elég faja, én is elfogadnék valami hasonlót! :-) Hogy lehet összerakni egy ilyet?
-
Xaels
félisten
válasz
Zsmester89 #71 üzenetére
Az a Doom Ambilight rohadt jól néz ki tényleg.
-
Zsmester89
őstag
Ez miért újdonság? Kb. 20e ft-ból megcsináltam itthon az 55" lg-re
(60led/m - a 30-al olcsóbb lett volna).
Doom ambilight nálam(bár telefonos felvétel nem adja rendesen vissza) Nem baba?
---
A minimálról pont kezdek áttérni a látványos gép összerakásra, így nekem bejönnek az üveg oldallap mögé helyezett rgb-s cuccok, ha azok minőséget képviselnek, és a világítás kikapcsolható. Tegyük hozzá a táp pl. szerintem hülyeség, mert lefelé világítana - és a seasonicot sem cserélném ilyenre.. -
davidsone
addikt
ekkora felesleges fszságot...
-
Bird
addikt
Már várom, hogy a procik belsejébe is kerüljön RGB led. Mert megérdemeljük.
-
didyman
őstag
Ő, hogy egy adott elektronika mit produkál adott körítéssel, azt se pro, se kontra nem lehet kijelenteni tapasztalat hiányában, egy vadiúj terméknél. A 10 év biztató dolog, legalább arra jó, hogy a relatív drága befektetést biztonságban tudja a felhasználó, de abból kiindulva, hogy rengeteg táp elmegy 10 évet töredék áron, és túl sok, "jobb" táp tönkremegy bőven 10 év előtt, nem tudom, hogy érdemes-e rögtön párhuzamot vonni a minőséggel. De majd elválik, szerintem ezen jelenleg nincs is értelme nagyon eszmét cserélni.
-
didyman
őstag
Ami infóáradatnak és kezelésnek nagyjából nulla a gyakorlati értéke-haszna. A táp nem okos eszköz, adjon stabil tápellátást, minél halkabban. Ez utóbbit az alkatrészei élettartama érdekében jobb, ha automatán állítja. A LED-ek színe az hogy is mondjam, na, a fogyasztás mérésével meg az a gond, hogy az valóban pontos sosem lesz, ahogy az egyes kimenetek mért értékei sem. Ezerszer leírtuk: A tápfeszek statikus mérése egy nulla, semmit nem mesél el egy kapcsolóüzemű táp állapotáról. Dinamikusan meg csak tárolós oszcilloszkóppal van értelme mérni. Úgyhogy, az a mikrovezérlő egy ma divatos hype meglovagolása, amiért valószínűleg szép kis summát lehet behúzni az árcetlin, de kötve hiszem, hogy tápjaikat a telefonjukon rendszeresen monitorozó felhasználókat fog eredményezni ez az újítás.
-
mghltm
addikt
-
A Tt nem gyárt tapokat.
És a szar is túlzás, amikor van FSP, Sirtec és minőségi CWT elektronika benne
Platinum belsős elektronika van benne, a CWT-től, az előző DPS széria alapján.
Szóval, tisztelem a munkassagod, de ez nem szar
A LED-tol nem lesz szar a belseje, ne kapcsolod össze a negatív LED hatással...
Tudtad milyen belsős? Vagy a LED miatt jött egybol a biztos szar sztereotipia10ev garival pedig jelenleg az EVGA még talán néhány AX Corsair kapható... akik szintén nem Gyártók!
Tt Hamburg
Tt London és Paris ár érték kiváló még mindig.A magas hatásfokú tapok meg nem olcsok, de a minőséggel nincs baj.
-
ViZion
félisten
Ezt írtam én is a kolléga hiányolta. És belsőben van, ami világít -pl. az enyém is.
satee76:
helyes meglátás, PC tápról megy, de víz szerelésekor a gépet áramtalanítom és a ledsor csati, meg a szivattyú is külső tápot kap. Víz böngyölgetésénél alap a külső táp, vagy megsütöd a vasat, ha levegősen indítod.
-
törölt tag
Nekem még megvolt a neonos időszak, azon volt 1 szín 1db kapcsoló és kész. Sokkal jobban megbecsülte a halandó, mint most a millió kikeverhető színt, effekteket, állítható fényerőt !!4!négy.
Semmi baj nincs vele, azért tud ennyi színt hogy, ne tudd megunni, mert jellemzően 4-5-nél nem lehet több kellemes árnyalatot kikeverni. Ekkor jó ha ki lehet kapcsolni, vagy van még talonban rainbow-effekt.
Ha egységes árnyalatokat tudnának az így kicsinosított hardverek, pontos színekkel és fényerővel, PWM villogás nélkül, akkor művészi módon fel lehetne dobni pl.: egy vízhűtést, vagy szép házat.
De addig csak divatos és idegesítő feature semmi több. -
törölt tag
Szép darab. Felső tápos, plexi nélküli házban jól mutatna.
-
Zoltn
senior tag
-
satee76
aktív tag
A ledszalagod honnan kap tápot? Az enyém a gép tápjáról, viszont ha fszültség alatt van, hogy világitson, akkor meg hogy turkáljak a gépben? Legalábbis én ugy gondolom,hogy nem cserélgetek és nyulkálok a gép belsejében, amig az nincs áramtalanitva (ESD védelemről nem is beszélve)
Szoval a gépben levö LED sor is csak parasztvakitás.
Hacsaknem külön tápról megy. De az meg már nem komfortos.... -
Mickey5
csendes tag
Mindenki csak az RGB LED-et fikázza. No és a TT felhőben tárolt adatok? A valós idejű monitorozás? Az nektek semmi?
Újabb lehetőség a kémkedésre. Hurrá! -
Zoltn
senior tag
Annyira tudtam mikor megjelent a cikk, hogy tele lesz "vérpistike-gémer-RGB-minek" fröcsögéssel az egész topik.
Tudom mindenkinek egyéni ízlés kérdése, de nem unalmas már minden világítós villogós akárminél teleírkálni a fórumot azzal, hogy minek, meg hogy inkább csinálnának rendes xy akármit.
Ha elkészítették nyilván van rá kereslet.
És n+1 nem világítós igen fasza táp létezik meg kell venni azt.Amúgy ízlésesen is lehet megvilágítani dolgokat.
-
ViZion
félisten
válasz
Bootyhunter #24 üzenetére
"RGB hangkártya ami ritmusra villog"
ööö... ilyesmi már van (nem RGB, nem villog, de világít...). Zenére villogós hangszóró az már vagy tíz éve van, szal. lehet építeni gépet gyerekek
Lehet, h jó táp, de inkább minimál felé hajlok. Minden alkatrész tegye a dolgát csendben, szépen. Világításra ott a ledszalag a gépházban, ha kell felkapcsolom, kész. Vízhűtés és a szerelés miatt a ledszalag hasznos, nem kell lámpával bohóckodni és kevésbé árnyékolom, jobban látom mit hova dugok -
macilaci78
nagyúr
Kérdőív:
Miért vesz RGB PC-alkatrészt?
- de király, ahogy világít!
- márkahű vagyok, nem érdekel, hogy világít.
- hogy a többi komponens ne féljen a zárt, sötét házban.Személyes véleményem szerint elfér a világítás, de legyen már egy kapcsoló, jumper, csatlakozó hozzá, amivel ki tudom kapcsolni.
-
Xaels
félisten
Pár éve volt ADATA moduláris tápegységem amiben LED-es volt a venti és attól függően változott a színe, hogy milyen terhelésen ment. Kb. 2 hét után cseregaris lett pedig ajánlott volt akkoriban.
-
wolfman
veterán
Na igen, a Philips már sok sok sok soook évvel ezelőttmegcsinálta ezt a dolgot precizebben. Most akkor miről is beszélünk?
Minden hírnél rákérdezek, de ha most eljött a PCk fogyasztás csökkentésének ideje, akkor nem kellene újra a tápoknak a 400-450W-os szegmenst nyomatniuk? 4 hírből 3 600W fölöttiekről szól.
-
zetor2000
őstag
Itt 140€ a legolcsóbb, 650 W-os.
-
A LED-eken túllendülve azért remélem feltűnt a 10 év garancia is...
Illetve a magas hatásfokú belső, amely jó helyről kerül bele
-
Kellett már egy ilyen is.
Felső tápos házban a "fülke" világítás - pipa, letudva....
-
Tomassy00
senior tag
Heti két ilyen hír van hogy milyen tápokat adott ki ez meg ez a gyártó, de minek ennyi táp ?
-
olle
senior tag
Én beállítanám fehérre és cső. Jah + nem kell fali mérő kütyüt venni stb.
Jó nyilván a LED kikapcsolható innentől meg butaság ezen kattogni nem amiatt fog annyiba kerülni amennyibe.
~70-75K
-
NandoXXL
senior tag
válasz
tatararpad #26 üzenetére
Kint voltál?
-
tecsu
addikt
AdobeRGB LED vagy CMYK mégiscsak jobb lenne, mint egy sRGB!
-
Lacok
őstag
Ha így haladunk tovább lassan de biztosan az RGB LED-et mint önálló számítógép alkatrész fogják forgalmazni.
-
Chp
őstag
Tápegység? Hagyjuk már. Évek óta csak hegesztő trafókat látok...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
killer095 #13 üzenetére
Mi a probléma az AmbiLight-tal? Igenis jöhetne!
Monitor hátulján már van egy 6500K-s fehér led szalag, de nem ártana egy hőmérséklet szabályozás estére, de akár egy fasza Ambilight is király lenne.
Ezt jelenleg csak DIY módon lehet megcsinálni, Windows alatt csak mikrokontrollerrel. Amúgy tudtommal csak TV-ben van gyárilag ilyen.(#24) Bootyhunter
RGB hangszórók!(#28) Chepany
Lejjebb kell menni egy-két méretszabvánnyal, mint pl az SFX. -
tatararpad
őstag
Tiszta Budapest Pride dizájn.
-
törölt tag
És ez mire lesz jó? Rondák, mint a bűn....
-
Bootyhunter
tag
A következő mi lesz? RGB hangkártya ami ritmusra villog? Én nem akarok/fogok karácsonyfát csinálni a pc-ből, de biztos van akinek ez bejön.
-
pomorski
őstag
Nem voltam elég figyelmes... Attól a kérdés még adott az magával rántás kapcsán...
Szerk.: Az utolsó mondatot elolvastam mégegyszer: "A Thermaltake Toughpower DPS G RGB Gold tápegységek szállítása hamarosan megkezdődik, az árukról azonban még nincs információ, viszont tíz év garanciát vállal rájuk a gyártó."
Az én olvasatomban ez nemcsak a LED-re vonatkozik, hanem az egész tápegységre.
-
pomorski
őstag
Egy ilyen tápegység esetén mit jelent az, hogy "tíz év garanciát vállal rájuk a gyártó"?! Ez azt jelenti, hogy 10 évig nem fog elromolni, illetve ha esetleg mégis elromlik, akkor garanciálisan kicserélik/javítják? Oké szuper! De ha esetleg elromlik, akkor úgy romlik el, hogy nem rántja magával az alaplapot (és mást)?
-
Szomorú, ha egy táp cimsorban egyedül említett legfontosabb tulajdonsága, hogy van benne néhány 10 forintos rgb led.
-
szaszyka
senior tag
Ha minden RGB egy gépházban, karácsonyra nem kell külön fát venni. Nem jó???
-
Kapitalizmus, gyerekek... van ennek is felvevő piaca, különben nem gyártanák.
(A jelek alapján itt nem sokan éltek a nyolcvanas években, amikor az volt a menő, hogy hányzenés a karcórád, meg hogy a kétkazis magnódban hánycsatornás ekvalizélő van...
)
-
ZooLLeR
tag
"az árukról azonban még nincs információ"
Addig jó,legalább nem sírok amiatt hogy nincs annyi pénzem -
olle
senior tag
Nem igaz hogy az RGB LEDes ventilátoron túl nem láttok.
10 év garancia stb....
-
KYZRR
őstag
És mikor jönnek már az ERGÉBÉ monitorok?
-
shteer
titán
Take my money
-
meszike91
senior tag
undorító
-
Apollyon
Korrektor
RGB ramok, ventik, tápok. Gondolom azért gyártják őket, mert erre van igény. Vagy csak megteremtik rá? Most már jöhet az RGB TT ház, meg az RGB gamer szék.
-
Victorio
aktív tag
Mióta vártam erre
Bezzeg a HDD-m és a hálókártyám már vagy 20 évvel ezelőtt is gémer volt. Igaz, nem RGB-s, csak egyszínű.
Szóval hiánypótló, na. -
paperboy
senior tag
Na végre, már mióta várom...
-
F34R
nagyúr
RGB, eger, billentyuzet, haz, tap, processzorhuto, memoria......
Inkabb minosegi tapokat kellene arulniuk.
-
Retekegér
MODERÁTOR
RGB LED itt is, gémer non plus ultra. Sok fog látszani belőle, ha egy alsó tápos házba berakják.
-
lexter00
őstag
"Világitós" tápegység... kell a pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged