Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Burt1793

veterán

válasz Dominó85 #866 üzenetére

Nem kopik az s7 kerete, én zsebben hordom, egy éves, semmi kopás nincs rajta. Még egy egy méterről csempére esést is elég szépen kibírt, emiatt van a bal alsó sarkán egy kis benyomódás, sok ember kezében megfordult a telefonom, az egyiknek nem sikerült megtartani, pedig DBrand van a hátulján, nem csúszós.

• Soockit

aktív tag

válasz Dominó85 #871 üzenetére

Szia,

én egyet értek azzal amit mondasz. Annak ellenére hogy már én is előrendeltem, de nekem ingyen adja a Telekom...ennyit megér nekem :) Irreálisnak tartom én is ezt az összeget egy készülékért. A notebookom 370.000 Ft volt és azzal pénzt keresek, az árát kitermelem akár egy hónap alatt vagy rövidebb idő alatt is. Ennek ellenére kb 5-6 évente cserélek gépet. Múltkor szervízben volt az okostelefonom és nem adtak cserekészüléket, így beugrottam egy edigitalba és megvettem a legolcsóbb butatelefont. Ekkor egy hétig okostelefon nélkül áttudtam érezni, hogy mi hiányzik...Az biztos, hogy hiányzott a Viber/WhatsApp, mivel sok mindenkivel átterelődött a kommunikáció erre a csatornára. Azért azt felejtsük el, hogy ez ingyen van, hiszen a mobilinternet irreálisan drága. Ezt onnan veszem észre, hogy 2 évente a Telekommal egyedi szerződést írok alá és ekkor mindig újratárgyaljuk. Mindig mennek le a tarifák, a percdíjak, talán a mostaninál volt az, hogy nem engedett a percdíjból sokat, de az elköltött havi pénz az mindig évek alatt ugyan annyi, tehát évek óta ugyan annyit hagyunk ott.
    Visszatérve, hogy mi hiányzott az okostelefon nélkülözése során nekem. Viber/WhatsApp egy picit, de ez hívással ugye kiküszöbölhető. E-mail kliens pl nem hiányzott, Messenger nem hiányzott (nem az a korosztály vagyok már akinek ez a default). Hiányzott viszont nagyon a BKK app, a Google Maps, szeretem a legkevesebb időt a tömegközlekedésre szánni és ebben a BKK app nagyon sokat segít. Ez hiányzott a legjobban. Viszont nagyon nem hiányzott, hogy állandóan csipog a telefon, jó volt az a nyugodtság, hogy nem nézel rá a telefonra, mert tudod, hogy nem is érkezhetett semmi értesítés. Jó volt az a nyugodtság, hogy senki nem várta el, hogy válaszoljak az üzenetére azonnal és milyen már, hogy nem írok vissza.
    Összességben én is túlárazottnak találom azt, hogy egy telefonra ennyit áldozunk. Inkább azt kell megnézni, hogy mennyit költünk a telefon+előfizetésre. Számolva mondjuk 2 éves cserével (ebben az esetben szerintem már lenullázódik az ára) azt jelenti, hogy készülék+előfizetés olyan (300.000/24)+6.000=18.500 Ft. A magyar havi átlagkereset 2015-ben 162.000 Ft volt, ez azért az átlagnak a fizetésének 11%-a. Gondolkodjunk már el, hogy 11%-ot mobilkommunikációra költeni több, mint barokk! Egy olyan dologra ami sok esetben nélkülözhető, és ez csupán közgazdaságtan, és ebben nem lehet vita, csak józan gondolkodás.

• tomboy0013

veterán

Mi közöd van neked ahhoz ki mire költi a saját pénzét? Miután ezt átgondoltad konstatáld, hogy nem az ország agyhalott hanem te egyedül az ítélkező, pöffeszkedő stílusoddal. Ráadásul még fokozod kommentről kommentre a hülyeséged. Lerí rólad, hogy teljesen átgondolatlanul írsz valamit, csak azért hogy ítélkezhess. Szánalmas :) Így már nem tudlak sajnálni, hogy nem telik neked ilyesmire és itt ereszted ki a frusztráltságod. ;]

• fairi

őstag

" Magyarországon ennyi ember lazán megengedhet magának egy S8/+ telefont..."
    ember előfizuban véve nem oly drága, tudod létezik olyan hogy részletfizetés. Ráadásul kamatmentes.Kb közmunkások kivül bárki (persze ha nincs semmi komoly hitele, plusz drága függősége) ki tudja fizetni ha akarja... Én már láttam s7 edge egy portásnál is, pedig nem filléres telefon.

"Egy DSLR továbbra is jobb fotózásra, egy arra tervezett kamera az 1000/2000fps videóra és továbbra is élvezetesebb egy 80+ cm tévén videót nézni normális hangfal rendszerrel."

DSLR sose lesz mindig nálad, ezt kéne felfogni. Tök mindegy milyen szettet veszel össze nehéz és nagy, amit nem tudsz vagy akarsz mindig cipelni. Egy csúcskamerás mobil mindig nálad lesz,és akkor is elfogadható képet le ha nincs nálad szett. 80+cm téve hangfallal is csak otthon élvezhetedan, de s8 és társai mindig nálad lehetnek
    s8+ kis méretnben ad 6,2 colos kijelzőt, ez már filmnézésre is jó ha ember utazik.

"Tény, hogy nem fog csalódni benne aki megveszi, de ez is csak egy tömegtermék lesz,"
    és a luxus telefon más árkategória, az nem 300k hanem millió. Ponz ezért nem tömegtermék. s8 mivel szolgáltatók is forgalmazzák meg akik részletre utánaddobják tömegtelefonná teszi.

"Hja, talán 2x is meg kéne gondolni ki mire, mennyit ad ki! Bár ilyen agyhalott országban ez nehéz lesz."
    s8.án biztos hogy ót kapszt, jó kamera jó kijelző, és gyors lesz
    olcsóbat veszel lehet valami nagyon xar lesz, sokszor akamera vállalhatatlan, vagy kijelző nincs atoppon, vagy prociba spóroltak egy jót.

Itt ez a noname kinai tök jó lesz van benne minden, jah utána valami bug miatt szopsz ahogy kell....

• NeRo28

aktív tag

Egy célzottan a s8 telefonnal foglalkozó tech portál topicjába ilyent beírni nem vall túl nagy bölcsességre a részedről!Ide azok járnak akiket érdekel a csúcstechnika vagy meg akarják venni a terméket!Mi ebben a furcsa neked?Ez a társadalom igen kis szelete ha ez megnyugtat téged!A személyiséged fejlődni fog ha néha megtartod magadnak a véleményed...

• viera

őstag

Én nem védem semmivel az S7 Edge-et,csak egy belebújtatós bőr tokban tartom.Lassan 9 hónapos és sehol egy kopás vagy karc.Vigyázok rá,a fix tok meg fólia engem nagyon zavar.Amúgy a te szemedben nem ér ennyit egy telefon amit meg is értek.Az én szememben egy autó meg nem ér 1 milliót sem.Mindenkinek megvan az érdeklődési köre,ahogy nekem is.Én megveszem az S8-at mert nagyon tetszik és nekem ennyit megér.De kinek mi...

törölt tag

Nem éri meg, ha így önmagában nézed. De ha megteheti valaki, akkor miért ne vegye? Ez az egyik legszebb telefon most, elég egyedi és korrektül megcsinálták minden szempontból. Egy kilós DSLR-t nem fogsz naponta magaddal hurcolni, ahogy a tévédet sem a hangfalakkal együtt.

Ha valaki például kevés időt tölt otthon, sokat úton, akkor már nem biztos, hogy rossz választás. Amikor nem tudtam otthon nagyon zenét hallgatni, csak út közben és munkahelyen (ahol le volt tiltva az USB port és korlátozva bizonyos weblapok elérhetősége), akkor én is vettem egy jobb DAP-ot, hogy azon hallgassak zenét. Megérte? Akkor nekem igen, de ha úgy nézed, hogy az csak egy zenelejátszó, és annyiba került, mint az S8+, akkor bizony nem.

Egyébként egy ilyen telefont is simán használhatsz 2-3 évig, de akár tovább is. Az meg átlag annyira jön ki, mintha évente újítanál egy 100 ezrest.

• *Mukeey*

addikt

Igen,mindenki dslr kamerával a nyakában rohangál egész nap,én is szeretem a Nikon-om,de célzottan szoktam magammal vinni,pl ha valami családi program van vagy hasonlók...Többi esetben nem rossz,ha a teló viszonylag jó képeket lő,samsungnál pedig nem szokott gond lenni.
    Az meg,hogy ki mit engedhet meg magának,teljesen privát dolog,de úgy gondolom,manapság egy mobil nem státusz szimbólum,simán ki lehet hozni jó konstrukcióban.Egy ph topikban azért általában olyanok vannak jelen,akik tech beállítottságúak és áldoznak a hobbijukra☺Ez a beböffenésed a munkanélküli hivatal topikjában lenne helytálló😂😂

törölt tag

Milyen jó, hogy megengedhetsz magadnak egy fasza DSLR-t, fasza objektívvel, nagyképernyős tévét, normális hangfalrendszerrel, esetleg fasza hordozható zenelejátszót, fasza fülhallgatóval, és így tovább. Ez így legalább 2-3 millió forint, amit most felsoroltál, hogy mennyivel jobb a 300 ezres telefonnál.

Attól függetlenül, hogy az itteni topiktagok hogy kívánják használni, ha valakik ezek kiváltására vesznek telefont, az jellemzően azt jelenti, hogy az adott régi pont nagyon nem gazdag, mivel nem engedhetik meg maguknak a drága céleszközt, csak egy relatív jó minőségű multifunkcióst. Lásd például India, ahol csomó embernek nincs más elektronikus eszköze, de mindent meg tudnak oldani telefonnal is (valamilyen minőségben).

• S e t h

nagyúr

"Bár ilyen agyhalott országban ez nehéz lesz."
    Korábban már vki ecsetelte itt, hogy ebben az országban megy a fikázás, irigység.
    Akik ilyen általánosító kijelentéseket tesznek, azok tudják, hogy más országokban mi megy?
    Vagy mi vagyunk Mos Eisley?

• ForRedGlory

félisten

Koszonjuk, hogy megosztottad a frusztraltsagod. Kar, hogy elkestel vele egy nappal, mert igy mar nem vicces, hanem szanalmas.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés