- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt
...és a hozzá tartozó fórum topik:
[Re:] Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burt1793
veterán
válasz
N.YCityBoy #1960 üzenetére
A környezethez képest az, ha állítok s7-en a kijelző színén, akkor minden változás furcsa, miután megszoktál egy állapotot. Általában Amoled-fényképen használom, ami Adobe RGB szabvány, onnan az adaptív furcsa pár percig, kékes, hideg, színesebb, de aztán megszokod. Szerintem az S7-emen a kijelző alsó része amúgy is fényesebb, bár lehet, hogy csak beképzelem, az biztos, hogy le se szarom, gyönyörű, mondjuk már egy éves és nem kíméltem, lehet, hogy tényleg romlik az állapota.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Ennyire nem kell túlzásba esni...
A GG üvegek között sose volt nagy különbség, a SD821 pedig nem lesz középkategóriás a fél éves lemaradása miatt. Vagy szerinted egy Pixel, G5, S7, HTC10 is középkategória?
S8 se prémium, hozza a kötelezőt, amit a G6-nál nincs meg sok szempontból. -
Burt1793
veterán
válasz
tomboy0013 #1771 üzenetére
Egy éves s7, sok túrával, vízzel, általában zsebben hordva, nem aggódva, nincs baja.
1, 2, 3, 4.(#1774) tomboy0013: Csak azon múlik, hogy leejti-e az ember. Mint látható, a fenti videóban az s7 első arcra esésnél meghalt (bár ez nem korrekt teszt, valszeg nem hal meg mindig ugyanennyiről leejtve elsőre). Persze nagyobb az edge, ezért azt talán könnyebb leejteni, én azért vettem simát, mert ezt egy kézzel használom, az edge jobban tetszett, de azért mégse ez a fő szempont...
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz
ForRedGlory #1767 üzenetére
Az összes videójában... szegény gyerek először a drop tesztet vette fel. 😃
-
Burt1793
veterán
válasz
tomboy0013 #1764 üzenetére
Dehogynem. Szeretek fotózni, plusz van sok fontosabb pillanat a családban, amit meg kell örökíteni gyorsan, azonnal, fényképező nélkül. Ehhez nem feltétel a nagy látószög. Elég az általánosan jó képminőség.
Pixel is egykamerás, ha jöl emlékszem. -
Burt1793
veterán
válasz
tomboy0013 #1762 üzenetére
Persze, biztos jó, de ezt nem érzem olyan nagyon fontosnak.
dekrer: tarts ki! 😃 én ki fogok. A Pixelre talán hamarabb elcsábulnék, már csak a kamerája miatt is...
-
Burt1793
veterán
válasz
tomboy0013 #1759 üzenetére
Nagyrésze érthető, edge telefont én se használtam még hosszútávon, ezen amúgy is csiszoltak már. A vékonyság pont a használhatóságot javítja, meg lehet fogni egy kézzel kényelmesen. Az ejtésre vonatkozó katonai szabvány tényleg kecsegtető. Én bízom magamban, de ez nagy plusz, jogos. Kamerából elég egy, nálam ez a duplakamera kicsit túlzás, sok valós pluszt nem ad, de tényleg fancy és jövőre biztosan ilyen lesz a samsung is.
Eszembe jutott még valami: ha az ujjlenyomatolvasó jó helyen lenne, lecserélném az s7-et a 8-ra, mert zavar, hogy nem tökéletes ebben (kevés a mentési hely, így nem tudom mind a 4 használandó ujjamat hozzáadni korrektül, a jobb hüvelyket rögtön tudja, de a bal hüvelyket sokszor többször kéri, főleg autóban...), ezért is jó a hátsó, oda csak a két mutatót kell elmenteni.
Arra elég a négy hely.
-
Burt1793
veterán
válasz
RaveForce #1754 üzenetére
Az ma már nem számít, gondolom az LG is témázható, mint az s8, ha meg nem, ott a launcher, a külsőn viszont nehéz változtatni, én tokba "elvből" nem rakom ezeket, csak ha tényleg nagyon megkívánja a terep.
(#1755) jacis: Ez azért túlzás, oké, a kinézet és a sok kunszt ebben a formában elég ütős, de nem tud sokkal többet az s7-nél, őszintén még az s6-ról se váltanék erre, s5-ről már igen, persze ez egyéni dolog.
Ha nem lesz vészesen jó a jövő évi felhozatal, lehet, hogy még két évig meg lesz az s7 nekem.(#1757) dekrer: Jogos, ez felhasználásfüggő, az s7 engem elkényeztetett a vízállósággal is... SoC teljesítményre gondoltam amúgy első körben. Nekem az s7 simán kibír egy napot, az s6 is tudná, csak neccesen. A bővítésről nem beszélnék, van egy 128 gigás kártya a telefonban, csurig, kevés.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz
tomboy0013 #1749 üzenetére
Azért szegény LG elég hervadtan néz ki az s8 mellett, a rádiuszos kijelzősarkok se állnak jól a sík előlapnak. Persze nem csúnya az LG sem általánosságban, mégis, már csak a kinézet miatt is az s8-at venném. Konkrétan nincs valós érv (számomra) az LG mellett az Samsung-gal szemben.
Ezek a játék indítgatások engem sem hatnak meg, főleg, hogy nem jelentős a különbség, de legalább látni, hogy van fejlődés, valamennyi...
(#1750) gabesz839: Legjobb, hogy panaszkodik szegény, hogy az iphone-ja a stoppert nem bírja ennyi ideig.
Ilyen fekete hátteres stoppert elketyegtet 15 órán keresztül is szerintem az s8...
(#1751) Beowulf777: Lehet, hogy volt értelme, de az aksiidő nagyon minimálisan nőtt az s7e-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
-
Burt1793
veterán
válasz
ForRedGlory #1688 üzenetére
83,4 négyzetcenti az s7e kijelzője és 97,5 négyzetcenti az s8+-é, ez kb. 17%-os méretnövekedés, de az aksi ugyanakkora. Már az is fejlesztés, hogy nem csökkent az üzemidő.
-
Burt1793
veterán
Nyilván... te már annyira beszopódtál a fogyasztói társadalomba, hogy propagandát indítasz és úgy buzdítasz mindenkit az s7 lecserélésére, hogy az anyagi hátterét becsmérled? Okos, mert az emberek általában érzékenyek erre, én is majdnem előrendeltem az s8-at a kommentedet olvasva, miközben annyi pluszt ad az s7-hez, hogy újabb. Ilyen kis fejlődés nem volt még az S szériában. SoC alig erősebb, hardver alig tud többet, van egy írisz szkenner és egy használhatatlan helyre tett ujjlenyomatolvasó. Oké, az előlapi kamera ténylegesen jobb, ez egy plusz pont. A hosszúkás kijelző és edge szél nem nagy feature.
-
Burt1793
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #1400 üzenetére
Ezért járok motorral (ahova megyek, annak az épületnek a kapujáig.meg sem állok), nem bírom, ahogy az utcán mindenki nyomkodja ezeket a szarokat. Persze én is ezt csinálom... 😃
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz
bigmasterg #1382 üzenetére
De itt gonfolom egy éve is olcsóbb volt. Mm és Ses árakra gondoltam.
tomboy: ekkora (értelmes) árnál, rendes embereknél ez azért nem általános. Legalább is vannak jó tapasztalataim.
[ Szerkesztve ]
-
-
Burt1793
veterán
-
Burt1793
veterán
válasz
ForRedGlory #1222 üzenetére
Pár ezer forintért szenvedsz 3 hetet, de az s7 edge-et már nem bírtad, kellett a 8+?
-
Burt1793
veterán
válasz
RaveForce #1213 üzenetére
Tudom, a simában is megkaptam, hogy rakjam fel, köszi.
Nem mókolom, így szidhatom, ha valami nem jó, nem az enyém a felelősség, majd a gari végefelé elkezdek szüttyögni vele, hátha kihúzza s10-ig.(#1214) Ateszpapa: kijött a G6, nem hallottad?
Sokkal jobb az s8-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
-
Burt1793
veterán
válasz
ForRedGlory #1140 üzenetére
Nekem mindegy a képarány, a lényeg, hogy az s9-ben legyen a kijelzőbe integrálva az ujjlenyomatolvasó és megveszem. Ez a kijelzőméret egy kicsit nagy lesz most már, s4 óta maradtak az 5 col közeli méretben, ez még a képarány változtatásának és a kávák csökkentésének ellenére is nagy, trükkök kellenek a felső rész kényelmes eléréséhez (még a sima s7 is határeset egy kézzel, de 99%ban tudom használni így is, bár ez is a dbrand-nek köszönhető, a hátlap elég csúszós csupaszon szerintem. látom a faszi is felrakott az s8-ra rögtön valamit
).
* a Bixby gomb funkciója nem állítható át a gyári rendszeren a videós szerint... persze ki tudja, lehet, hogy lesz rá 3rd party app vagy root...
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz
ForRedGlory #1120 üzenetére
Viszont a filmek nagy része szélesvásznú, így azoknál még ilyen képarány mellett is lesz fekete csík a hosszabb él mentén, de messze nem annyi, mint egy 16:9-es kijelzőnél. A sorozatok 16:9esek és a youtube videók is, de más már nem nagyon.
Abban tényleg igaza van, hogy az írisz szkenner használata nem mindig kényelmes, az arcfelismerő szart se ér, főleg, ha youtube-os vagy és ott van mindenhol a fejed
, így marad az ujjlenyomatolvasó, ami biztos javult az s7-hez képest, de lehetetlen helyen van.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz
ToniSoprano #1065 üzenetére
Fb, messenger, viber, skype, 4 emailfiók, onedrive, google szinkron van nálam, nap jó részében mobilnettel. Tudom, hogy van még más akkuzabáló app, de ezek is azok és így bírja ezt. A g4nél biztosan jobb, főleg, ha használod a kijelzőt is. S8 se lesz ennél jobb, de ez elég.
Az, amit linkeltél: vr, meg minden, 4 óra sot-vel 30%ra merül, egyáltalán nem rossz. Az a végére 5,5 óra...[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz
ToniSoprano #1053 üzenetére
S7-en fehér témával, egész napos mobilnettel/wifivel, normál használattal 6 óra SoT mindig megvan, ha netezel csak, akkor akár 7 óra. Persze, ha tűző napon használod, max fényerőn nem tud ennyit, de amúgy elég a közép fényerő, az is nagyon fényes. Netezés közben közép fényerőn 30 perc olvasással merül 5-6%-ot wifin, nem repülőmódban. Nagyon jó üzemidőt tud, ha este rárakom a qi szekrényre és 100%-kal kezdem a napot, nem tudom lemeríteni. Most egy éves a kütyü, nem érzem úgy, hogy romlott volna az üzemidő. Nap végén általában 30-60%-on van, felhasználástól függően.
A 3,5 óra szerintem végig csutka fényerőn is kijön. Még kocsiban, waze-t használva is bírja max fényerőn 4 órán keresztül, ilyet más 5 colos telefon nem nagyon tud.
Youtube mobilnettel, nagy fényerőn 9%/óra volt, amikor egyszer ilyenre szorultam.Mellesleg a felbontást le lehet venni, akár HD-ra, így csökken a számítási feladat, játéknál van értelme, amúgy csak ront a felhasználási élményen. Gyönyörű QHD-ban az UI, a weblapok stb...
(#1052) Kasya: Ez tényleg furcsa, lehet, hogy más üzemmódban volt a két teló (egyik alapvetőn, másik adaptívon? lehet, hogy mondja, hogy nem, csak egy pillanatig néztem bele a videóba), amúgy meg szerencsére a csúszkákkal ez beállítható.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Pont, hogy 5,1 és 5,5 között kicsi a különbség, tehát, ha 5,5höz is elvárod, akkor a sima s7-nél is el kéne. Engem nagyon zavar, ha lejjebb veszem a felbontást szoftveresen az s7-en, illetve s5-höz, a5 2016-hoz képest is látszódik a különbség, lehet, hogy csak azért mert megszoktam, tehát valszeg nem zavarna, ha nem lett volna ilyenem.
-
Burt1793
veterán
válasz
bulikavagyok #992 üzenetére
Jóval korrektebbnek tűnik, mint a 950 continuum-ja.
-
Burt1793
veterán
Igen, de nem feltétele a boldog életnek az évente cserélt csúcstelefon, sőt...
Persze, nekem is fontos kellék a telefon, nagyon sok mindenre használom, de az egy éves s7-esem még sokáig meg fog felelni. Azt se szabad leszólni, aki évente lecseréli (vagy sűrűbben), mások a szokások. Az biztos, hogy nem vettem volna tavaly s7-et, ha bármi másra kellett volna költeni, ez kb. az utolsó dolog a költési listán, de ez is más mindenkinél. Ma már sokkal olcsóbban lehet jól használható telefont venni, emiatt másban nélkülözni, vagy lehetőséget elszalasztani nagyon nem érdemes szerintem. -
Burt1793
veterán
válasz
Dominó85 #866 üzenetére
Nem kopik az s7 kerete, én zsebben hordom, egy éves, semmi kopás nincs rajta. Még egy egy méterről csempére esést is elég szépen kibírt, emiatt van a bal alsó sarkán egy kis benyomódás, sok ember kezében megfordult a telefonom, az egyiknek nem sikerült megtartani, pedig DBrand van a hátulján, nem csúszós.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz
tomboy0013 #687 üzenetére
Oké, de a tulajok hány százaléka használta ki a modulok lehetőségeit? Persze azért sem fair az összehasonlítás, mert tavalyi a g5.
-
Burt1793
veterán
-
Burt1793
veterán
válasz
beyruth82 #551 üzenetére
Az írisz szkenner csak megfelelő távolságban működik, viszonylag közel kell emelni a telefont sajnos, szóval nem tökéletes a dolog. Én pl. túra közben már zsebből kihúzva odarakom az ujjam az s7 gombjára, mire meglátom a telefont, már fel van oldva, és ilyenkor kb.70-80 centiről nézem, ami messze van az írisz szkennernek.
-
Burt1793
veterán
válasz
whatwhatwhat #464 üzenetére
A felbontást már az s7-en is le lehet venni HD-ra, amit az iphone tud, eléggé szemet szúr a különbség a QHD-hoz képest, más a textúra, vastagabbak a betűk, hogy ne legyenek pixelesek. Teljes böngészőoldalnál pedig pixeles a kép, nem úgy, mint QHD-n, amúgy felhasználásfüggő a fogyasztáskülönbség, általános felhasználásnál nincs jóval kisebb fogyasztás HD-n, játéknál lehet értelme, nincs játék a mobilon, csak szókereső...
(#505) tomboy0013: Bocs, ez már csak a szokásos, tényleg csak azért, mert elvárod, megérdemled, stb.
Tudom, hogy te is tudod, hogy mennyire szar volt az a 930, kezded beismerni, szóval nincs harag.
szerk.: természetesen nem folytatom, rég elfelejtettem azt a telefont, nem volt nehéz megválni tőle, 8.1-gyel se volt soha igazán jó.Remélem az s9-ben a kijelzőben lesz az ujjlenyomatolvasó és akkor nem lesz változás nekem az s7-hez képest.
Ebben az S8-ban az írisz szkenner, a valszeg sokkal gyorsabb ujjlenyomatolvasó (mivel kellemetlen helyen van, így ez mégse kell), a sokkal jobb előlapi kamera az, ami kéne az s7-be nekem. Szerencsére ez kevés a váltáshoz.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz
Stanley-B. #438 üzenetére
Jól van, elég odáig olvasni, hogy az sd kártya elavult dolog.
-
Burt1793
veterán
Fórumozáshoz, olvasáshoz pont, hogy jobb szerintem a négyzetesebb kijelző, ezért 4:3-asak a jobb tabletek például. Persze kinek mi.
Az iphone 7-nél szerintem az s7 is többet tudott, ez az s8 a külseje miatt kicsit más világ, amúgy nem tud jóval többet az s7-nél, s7 is sokat tudott hardverben.Azt a tokot az s7 tulajok nem szerették, asszem nem tartós vagy nagyon karcolja a kijelzőt, már nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
S3tól kezdve mindegyik S-ben van notiLED...
(#209) beyruth82: Könyörgöm, értsétek már meg, hogy ez az 5,8 col nem jelentős kijelzőterület növekedés, főleg nem hasznos (max. szélesvásznú filmeknél).
A sima S7-nél fél centivel hosszabb, minimálisan keskenyebb az s8, tehát a kijelző jó hosszúkás lett, az s7 alsó-felső kávájának eltűnésével, szélességben nem lett több az se nagyon.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Jópofa ez a leboxolás. 😃
-
Burt1793
veterán
Gyönyörű, nézem is az élő adást az s7emről (azért osztva már kicsit kevés ez az 5,1 col). Remélem nem csábulok el. 😃
Szerencsére a kamera nem fejlődött számottevően, így talán tudom tartani magam. A kameraszoftver már olyan az s7esen, mint amit a cikk ír.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsungnak roppant fontos, hogy az új, csúcstelefonos párosa jól szerepeljen. Beleadtak apait-anyait és rengeteg ponton fejlődött az S8 és az S8+.
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 88%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Poco M6 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12 Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest