- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eddig nem volt tablet a családban, most gondolkodom egyen. Sajna a telókhoz képest elég gyér a felhozatal: 3-4éves SoC-k, ha 3GB RAM és fullHD felbontás (telóm WQHD és a szemem tudja értékelni...) megvan, akkor már ujjongani kell, vízállóságról/strapabíróságról meg ne is álmodjon az ember
. Szóval így ne lepődjenek meg, ha meggondolom magam és 1db-bal kevesebb ócskavasat tudnak eladni...
Slusszpoén, hogy egy 10"-os, két telónyi dögön 2018ban "nem fér el" egy jack-csatlakozó és egy normális méretű SD-kártya olvasó
mindenesetre Jobs jó munkát végzett, amikor elindította az iparban a "mi tudjuk mi kell neked" irányzatot
-
Micsurin
nagyúr
Minek cserélni? Tabot az nem nem cseréli 1-2 évente mint a telot. Egy tab van a családnak, zömében anyám nyomkodja, vagy én ha a telo töltőn van. Most lett cserés a Nexus 9 mivel teljesen kilehelte a lelkét majd 4! év után.
-
Tomcat
őstag
Mi is kaptunk párat ebből a szolgáltatónktól "ajándékba". Nem rossz készülék, a 4 magos CPU és a 2 GB RAM már elegendő. 8"-on már lehet minimálisan dolgozni és nem túl nagy ahhoz hogy könnyen hordozható legyen. Viszont a 16 GB háttértér még mindig keservesen kevés még mSD-vel bővítve is. Nem is értem hogy miért nem lehetne ma már a 32 GB alap egy prémium készüléknél.
A SONY Z3 4G tabomat viszont nem cserélném el egy ilyenre, az még mindig sokkal komolyabb technika és évek óta szolgál gond nélkül.
-
válasz
Bonyhi Edő #116 üzenetére
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Bonyhi Edő #114 üzenetére
"nekem is van mellette laptop + pc is." - a laptop is pc amúgy. Desktop pc esetleg.
-
Bonyhi Edő
csendes tag
Nálunk két tablet is van a családban, az általam eddig használt ipad 2 (majdnem 6 éves) és egy új 9,7-es ipad pro. Folyamatosan ki vannak használva, alig van olyan nap, hogy nem használjuk őket. De a környezetemben is elég sokan használnak tableteket.
- szüleinknek csak ez van, erről megy a netezés, rádiózás, facebook, skype az unokákkal, angol tanulás stb.
- gyerekek inkább innen néznek meséket, játszanak
- egyetem mellett szinte elengedhetetlen, az összes anyag digitális formában van, sokkal kényelmesebb erről tanulni, mint a laptopról
- este pedig ezekről megy a tartalomfogyasztás: netflix, streamek, spotify (bluetooth hangfalakra)persze vannak limitációi és nekem is van mellette laptop + pc is.
-
pusszycat
nagyúr
Nekem LG G Pad 8.3 van,praktikus pl ebook-ot telefonon olvasni hát nem arra van,videózni,youtobra,játszani mind jobb tableten mint telefonon plusz nem meríted le a telefonod...
-
nyipp
csendes tag
válasz
WhiteEagle77 #109 üzenetére
Én egy csomót jegyzetelek ( néha kézzel, néha excelbe) menet közben munkában, ami rádásul helyenként igen poros környezet. Idővel minden kolléga valamilyen tabletnél köt ki
A telefonok képernyője túl kicisi, a notebook meg használhatalan, ha az ember folyton mozgásban van. Meg nem tudom, a mozgó alkatrészek mennyire kedvelnék a port.
-
WhiteEagle77
csendes tag
válasz
Dr. 444Hertz #7 üzenetére
Nalunk asztali gepek, laptop, okostelefonok, Kindle eBook olvasok mellett ket tablet is van, de mindketto csak gyakorlatilag 1-1 dologra van hasznalva. Felesegem 10"-es tableten digitalis folyoiratokat olvasgat (erre a monokrom ebook olvasok nem tul jok, plusz tul kicsik is). Nekem meg egy 8"-es tabletem van, amit arra hasznalok, hogy edzoteremben bickli/elliptical trainer/lepcsozogep/futopad hasznalata kozben filmeket, sorozatokat nezek rajta Netflixrol vagy Amazon Video-rol (5.5"-es telefonon tul kicsi a kep plane mozgas/razkodas kozben). Es ennyi. Osszesen erre hasznaljuk a tabletjeinket... Minden masra van jobb, nagyobb, erosebb, kenyelmesebb, praktikusabb stb megoldas.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
kromatika #107 üzenetére
Igen, minden az egyedi igényeken dől el. Van aki phabletet használ és tabletet nem, más meg kisebb telefont és mellé tabletet. Van akinek kell egy munkára jobban használható noti, másnak meg elég egy tablet...megint másnak mindkettő.
Aztán az is a személyes igényen múlik, hogy mekkora és milyen tablet ideális. Van akinek elengedhetetlen hogy, fussanak rajta a Windows-os szoftverek, másnak rajzolásra, jegyzetelésre kell. Van akinek kell az iTunes nagy alkalmazásboltja, más meg csak pár appot tart fontosnak, amit csak erre vagy arra írtak meg.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy az Apple merre viszi el az iOS-t, mert ha kicsit is figyeltek az iPad Pro-val kapcsolatos visszajelzésekre, akkor tudják hogy a leggyengébb láncszem épp az OS.
-
kromatika
veterán
Szerintem teljesen feleslege azt boncolgatni van e még piaca a tabletnek.Nekem van itthon pc is meg noti is.És a telóm kjelzóje 5,5 col,igy gyors böngészésre megfelel.De pl a notim nem lenne akkor ágyban én is tablettről neteznék,mig sok barátom is.
-
Tanisz
senior tag
Hmm...nekem is ez a bajom, hogy tényleges/valós/normális felhasználásra egyenlőre nem használnám.
Max szoftvert fejlesztenék rá az éles teszteket ésszerű azon végezni, erre majd beszerzek egy tabletet, de az még odébb van, szerintem.
(#15) MongolZ Win-es tabletre fejlesztesz hobbiból? És miket?
(#18) Hobbbyt ágyba nem nagyon viszek ilyesmit, max ha nagyon muszáj megoldom telefonról, de az ritka, a mellékhelyiségen a telefon megteszi. Régen vonaton sokat utaztam, de ott a notebook használtam, mivel az úgyis mindig velem van,szoftverfejlesztő vagyok, egy telefonon vagy tableten nem is tudnám végezni a munkámat. Most már autóval vagyok kénytelen mindenhova menni, vezetés közben azért nem jó, ha nyomogatja az ember a kütyüit
(#34) Syl igen, ilyen helyzetben tényleg nagyon jól jön egy tablet
(#39) ladapower van hozzá dokkolód is? munkára mennyire kényelmes használni?
(#88) joey04 nem is rossz ötlet, max asszonynak felvetem a dolgot, bár a TV-t így is látja a konyhából
(#95) moordavid akkor nektek is csak ilyen kiegészítő úgymond, de pl ha nem lenne nem dőlne össze a világ gondolom?
Köszönöm mindenkinek a válaszát
-
nyipp
csendes tag
Attól függ, mire használod. Én a 8.4-es tabletet is nagyobbra cseréltem, de tudatosan nem laptopra. Mindennek megvannak a maga előnyei
-
moordavid
aktív tag
95%-ban youtube, mosogatás-főzés közben meg valamelyik sori egy-egy epizódját nézem meg. Olvasni semennyire nem használom arra kindle. Tehát leginkább egy nagyobb kijelző mint a mobilom, amin bambulok ha motorikusan beidegződött mozdulatokat teszek
Pont ezért bőven elegendő páromnak meg nekem egy wayteq nemtommi, ami nagyon olcsó volt annó. Egy napot ha kibír,a kijelzője már hüm-hüm-hüm. De arra amire nekünk kell egy tablet, 25e ft-nál többet kiadni felesleges. (Munkára van asztali és van laptop)
-
dementor
senior tag
Én sokkal inkább az prognosztizálom, hogy a tábla gépeknek nincs sok hátra. Egy notebook sokkal kezelhetőbb, erősebb...
-
Én még be is neveznék egy tab-ra de míg nem jön egy értelmes áru 7" vagy 8“ 2gb rammal legaláb MM frissítéssel addig felejtős
Egy mt6753 elég lenne 1280x800 felbontással 40k alatt
Szüleimnek van egy asus 7" valami 173c a tipusszáma de az botrányos amikor kifogy a ramból -
kromatika
veterán
Sajnálatos.
-
nyipp
csendes tag
Az office pro meglepően kellemes élményt ad, egy jó billentyűzettel becsületes alternatívát ad (persze kevesebb benne a funkció, de az alapok (betűméret, szín, betűtípus, bekezdések állításai, táblázat beszúrása stb.) megvannak). Az extrém portabilitás, a nagy akkuidő, és a képernyőre való kézírás meg komoly ellensúly
-
juuzer
addikt
Az office-ot megszoktam windowson
droidnál nem éreztem soha, hogy ilyen felhasználásra elég lenne. De ez lehet csak az én hülyeségem, nagyon irodai programokat nem használtam droidon, az office után nagyon fura volt. Google Docsot is próbáltam, de az se vált be :/
Tudom, droid is eleg lenne de volt rá példa, hogy olyan program kellett, ami windowsra volt elerheto
-
-
juuzer
addikt
Nekem suli miatt hasznos lenne a tablet. A szövegegeket általában elektronikusan viszem órára, jelenleg kindle-ön de azért nem a leggyorsabb ha pdf-et kell böngészni. A laptopom meg sok arra, amire órán kell. + Néhány jegyzet gépelése is jó lenne.
Hiányolom az olcsóbb windowsos tabikat, anno a Lenovonak és az Acernek is volt 40-50k körül. Erre a célra nekem egy billentyűzetes tokkal tökéletesen megfelelne
Szóval várom, hátha valaki előjön egy jó és olcsó Windowsos tablettel
-
Angel1981
veterán
Troll ON:
Én ezt nem értem, hiszen anno már SJ is megmondta (és milyen sokan bólogattak rá), hogy a tabletek minden mást elsöpörnek - ő is saját magával példálózott, hogy a munkája 90%-át el tudja végezni tableten.
(Bár valahogy ezen sorokat is PC-ről írom, szóval tényleg rejtély...)
Troll OFF -
.Szaki.
addikt
válasz
#16820480 #81 üzenetére
Az egy WayteQ xtab-70dci volt.
Viszont a WayteQ-nek már nincsenek tabjai sajnos. Én meg arra, hogy amikor elutazok nagyobb képernyőn tudjak böngészni, esetleg filmet nézzek, meg amikor dolgozom a notebook-on, akkor mellette a céges levelezést, meg egy két dolgot mellette a tabon csináljak őszintén szólva nem szánnék 50 fölötti összeget, mert kihasználatlan lenne az eszköz.Tigerclaw
Igen, az iOS egy borzasztó jó rendszer annak aki szereti (én imádom a telefonom miatt) és nagyon-nagyon játszok a gondolattal, hogy mégiscsak kéne venni egy iPad-et, de úgy érzem, hogy ennyi felhasználáshoz, amennyire nekem kéne a tab, ahhoz nem fizetődik ki, de mégegyszer felhúz a mostani tabom, akkor lehet tényleg az lesz a vége.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én még pl. most is iPad 2-t használok. Nincs rajta egyetlen karc, a kijelzője gombjai tökéletesen működnek, az akkuideje szinte semmit sem csökkent pedig már lassan 6 éve megvan. Sajnos az iOS frissítések annyira lelassították, és annyira megnőtt az OS memóriaigénye, hogy ma már csak árnyéka annak amire korábban képes volt. Idén szerintem meglesz az utódja, ha kijönnek ez idei iPadok. Amint megvan az utódja, az iPad 2-re visszateszem az iOS 6-ot, ha meg tudom oldani valahogy.
A Windows-os és Androidos tabletekkel továbbra is ugyanaz a bajom, mint korábban, szóval nem igazán jönnek szóba.
-
törölt tag
Melyikre gondolsz pontosan? Nekem volt 25 ezres tabletem, két hét után eladtam, annyira vacak kijelzője volt, pedig amúgy a hardver és szoftver nem lett volna szörnyű. Volt Xiaomi is, mint a két generációja, ott csak a szoftver volt iszonyat. A mostaninál a szoftver és hardver is elég jó (számomra), igaz ez már 70 körül volt.
-
.Szaki.
addikt
válasz
#16820480 #78 üzenetére
Jogos!
Amint találsz valahol mutass!
De a viccet félretéve most felmentem az edigital honlapjára és kb sírva tudnék fakadni a választéktól.. Refurbished tabletek vannak, alatta meg az igazi gagyik. Tulajdonképpen ott tartunk, hogy 50 alatt nincs értékelhető tablet? És azok is még mindig 8GB belső memóriásak. Anno meg 25-30-ért ott volt egy olyan tablet, aminek elámultál a kijelző szépségén, használható volt rajta a droid és 5 évig működött. Eszméletlen. És akkor csodálkoznak, hogy bezuhan a piac.
-
sid87
senior tag
Nekem 5 éve mindig van tabletem.
Én szeretem, 5,5 és a 8 inch között is nagy a méret különbség.
Én könyvet olvasni, netezni, játszani szoktam rajta. Otthon ágyból, és útközben is simán.
A jelenlegi tab s 2-m annyira könnyű és vékony, hogy élmény használni.
-
nagylaci6417
aktív tag
Nekem 1 Huawei médiapad M2 van.én imádom. itthon jóformán ezt használom pedig van laptopon is meg 5.5 telefonom is.
-
Carbonado11
tag
Nekem pedig 10.5 colos tabletem van. Ez mellett nincs másra szükségem, csak egy Nokia 105-re. Laptopomat kb. 1 éve nem kapcsoltam be. Ezzel netezek, fórumozok, torrentezek, fürdés közben tv-t nézek rajta... Online rádió + zenehallgatás egy bluetooth - os JBL segítségével..
Budin filmet nézek ( 😉 ) , ágyban FB - ozok. Figyeli az alvásomat..
Jaaa, nem hordom magammal. Minek?
És nincs ultrahangos medvecsapdám se .. -
nyipp
csendes tag
Lehet, hogy én vagyok az utolsó ember, akinek a tabletek szólnak?
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem értem a dolgot. A cégek azt gondolták, hogy folyamatosan emelkedni fognak a tablet eladások is? Eleve egy óriási boommal indult az egész, amit követett egy brutális "specifikáció-háború", amivel jócskán túllőtték már előre a vásárlók igényeit. Ha ilyen ütemben fejlesztenék mondjuk az autókat, akkor már az összes új autó olyan technikával rendelkezne mint egy Tesla, vagy Toyota Prius. Minden tekintetben elmentek a falig és kvázi nincs hova fejleszteni. Nincs is miért lecserélni az 1-2 éve vett tabletet, ha még nem romlott el, ezért stagnálnak az eladások. Mindig lesznek kiugró negyedévek, amikor jön egy-egy új modell, de hosszabb távon szerintem marad ez a tendencia.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Sanchez638 #67 üzenetére
És ha már Androidból nemigen van már ilyen win-t futtató tabletet tudsz esetleg mondani, aminek tényleg nagyon jó a kijelzője, normál méretű és nincs elszállva árban?
-
Sanchez638
addikt
Internetes tartalom fogyasztásra jó a tablet, abból is a win alapú, ugye olyan mintha asztali pc-d lenne. Én ezeken nézem este a filmet az ágyba. Legföképp erre használom.
De sokan gyereknek veszik, csúnyán: Ne keljen foglalkozni velük annyit.
-
Balázs8
csendes újonc
válasz
tothmaxy182 #21 üzenetére
Lenovo tab 4 sorozat elég jónak tűnik
-
törölt tag
Én múlt évben vettem egy Shieldet, ennél jobbat nem tudok igazából, ami nem kerül iszonyatos összegekbe. Viszont noti mellé is simán jó, mert ha kell ilyesmi, akkor vihetem magammal, nem kell hozzá nagy táska, lehet állva is használni, nem kell neki asztal, vagy legalább szék, állandóan be van kapcsolva, nem kell ki-be kapcsolgatni, sokkal gyorsabbak az alap dolgok, kisebb könnyebb. Egy PDF miatt nem vinnék magammal notit.
De mondjuk az is igaz, hogy amennyire nem fejlődnek a tabletek, kiadják ugyanazt a hardvert újra annyiért, mint évekkel ezelőtt volt. Aztán lehet csodálkozni, hogy nem veszik meg az emberek
-
MZperX75
addikt
3éves Prestigio 8" Tabom 4x1.2Ghz 1 giga ram.
A lányom lassan 1.5 éve hajtja 5-6 liter nyál ,200xföldre dobás stb ,2-3 hetente restart ,de hibátlanul teszi a dolgát,igaz mikor lemondtam a mobilnetet 20perc volt kinyitnom a hátlapot,de sim -et nem ,mert a nyál és csoki cukor keverék miatt ez beragadt,azt hiszem benne hagyom.Ez így fog megrohadni (hálap fém, váz fém)Laptop1 laptop2 és asztali gép 2 kurvaokos teló mellé,tabot nem veszek,pláne, ha olvasni ott van Kindle touch-om.
Laposom meg 6-8órát bír.... -
micimacko
aktív tag
Én épp most vettem 3 db Huawei Mediapad M2-őt akciósan 60eFt/db-ért. Gondolkodtam sokáig, hogy mennyire fogom használni, mivel van egy 2012-es Nexus is, de az időközben sajnos nagyon durván belassult, használhatatlan (semmi sem segített).
Van mellette egy 4,7"-os Nexus 4, és 13"-os noti is. Hogy mégis miért tartottam meg?1. sokkal, de sokkal jobb használni mint a telefont. Hiába 5,5" meg hasonló...egy 8"-os tableten sokkal jobb böngészni, tartalomfogyasztani. Este, amikor még elolvasnék ezt-azt, és már az ágyban fekszem, vagy ha éppen akkor jut eszembe valami, akkor inkább ezt veszem elő mint a notit. A telefon utána pedig már pöttöm kis valami
2. notit maximum asztalon tudom használni, mint asztali gépet, vagy ha el is viszem magammal, akkor is ölbe téve, vagy ismét csak asztalon.Szóval otthon, este kanapén vagy ágyban feküdve sokkal használhatóbb mint a notik, a telefon utána pedig már nem alternatíva.
-
Avicularia
veterán
Nekem egy Dell Venue 8 androidos tablet van kb. 2 éve. Nem volt olcsó, amikor kijött a legvékonyabb tablet volt, ha jól emlékszem. Ez a negyedik tabletem, de gyakorlatilag csak youtube nézésre használom. Amíg tönkre nem megy biztos nem lesz lecserélve, de utána sem biztos hogy beszerzek megint egyet.
-
togvau
senior tag
tavaly előtt vettem atom-os kínai tabletet. Bár randomban fagyogat (elvégre x86), de nem olyan gyakran, és ennél olcsóbb nem lesz
-
.Szaki.
addikt
Nekem továbbra is lenne igényem egy normális tabletre, de ez tipikusan az az ág, amit a felhasználó addig használ, amíg csak működik. Nem úgy, mint egy telefont. Én sem igénylem nála a legfrissebb rendszert, stb, egy jó méretű kijelző, kiváló minőséggel és betekintési szöggel, normális felülettel és tárhellyel, ennyi lenne az igényem. A probléma csak ott kezdődik, hogy míg '11-ben vettem egy olcsó 25-30 rugós tabletet, az működött 5 évig és minden jó volt rajta, minden elvárásomat tudta teljesíteni, ma meg már semmi választék nincsen ebben a kategóriában ami értékelhető lenne. Amit vettem utódjaként, egy Alcatel, picit drágább, mint 5 éve a WayteQ-em volt és egy minősíthetetlen szemét az egész. Így meg nehéz tolni a tablet piacot, ha ilyen szemetek között lehet csak válogatni. Normálisabb eszközök, mondjuk egy iPad pedig olyan áron kapható, hogy pusztán utazáskor böngészésre, akár filmezésre, levelezéshez már nem éri meg. Ahhoz kihasználatlan lenne pl nekem. Szóval szerintem ha lenne egy normális középkategóriás Android-os eszköz (az Almától ezt nem várom el), akkor gyanítom a piac is kicsit feljebb menne. A 7"-es taboknak meg helyből egyre kevesebb értelme van, mivel lassan a "kompakt telefonok" is 5,2-5,5"-esek, annál meg nem olyan eget rengetően nagyobb a 7-8", de 10" már igen. De ez csak az én meglátásom.
-
Fitzgerald
veterán
A phabletek sokunk igényeit lefedik. Kínai phabletekben nem ritka ma már a QHD kijelző 4/6GB ram-al, tisztességes méretű belső tárhellyel, aktuális csúcs hardverrel 100k környékén, esetenként még olcsóbban is.
Ehhez képest a tabletek manapság mintha hardveresen is el lennének maradozva picit a telefonoktól, és általában nem nyújtanak olyan extra szolgáltatást a nagyobb méreten kívül, amiért megérné rájuk beruházni. -
Alex91
félisten
2013-ban vett szeretett iPad4-em valoszinuleg iden kikerul az iOS tamogatasi listajabol. Szoval 1-2 even belul csere. Remelem az Apple kihoz valamit ujat nem tul dragan...
-
arn
félisten
2014ben vettem az air2ot, mi a fenere cserelnem?
-
tecsu
addikt
Sem a szórakoztatóiparban, sem az IT területén nincsenek nagy meglepetések kb. egy évtizede. A piaci mozgásokat, vásárlói igényeket, fejlesztéseket, egyéb tendenciákat szépen meg lehet jósolni.
Csak a környezeti katasztrófák rángatják meg kicsit az adott árfolyamokat nem várt módon, de még azon is lehet nyerni (a tőzsdén vagy ahhoz tartozó piacokon) hiszen a tömeg mindig lassan reagál. -
Megint a halálukon vannak a gyártók? Haldoklik a
PCtablet piac?Haggyámá'...
-
törölt tag
Igényem: 15" FHD, min 4GiB RAM, minöségi toll használata és kézírás felismerés (a Samu megoldása jónak tünik)min 10 óra SoT, klavi tok extra akkuval- ekkor esetleg kaphatna turbót a SoC, OS kb. mindegy, de legyen az összes program Tabletre kifejlesztve (Az Office is, ne MS szinten), sztereó hangszóró (még job a négy hangszóró, ha fordítok a kijelzön), gyárilag min 32GiB tárhely, SD slot, USB port. Esetleg fogantyú, fogantyús cover, ha csak fel akarom kapni hurcolás lenne. Konyhai, fürdöszobai használhatósághoz víz és porállóság is kellene.
Eddig amik tetszettek, kissé drágábbak voltak a rá szánt keretnél. Mivel egy fenti tablet nekem kiváltana egy notit, így egy 700€-ig felmennék, viszont az általam látott business kategóriás Hp, Dell stb. termékek inkább 1000€ felett voltak. Ott meg már más liga van számomra, a masszív munkagépé (WS)
-
ladapower
tag
Nekem Lenovo Miix 300 van. Tanulmányomhoz és utazáskor használom amikor a laptop nincsen kéznél.
Számomra a mérete pont megfelelő dokumentum szerkesztéshez olvasáshoz valamint filmnézésre egy egy hosszabb utazásomkor pl repülőn.
Minden dokumentumom szinkronizálva van OneDrive-al így mindig ott folytatom ahol abba hagytam.
Természetesen amikor csak tehetem munkám java részét a laptopomon végzem el...
-
Raymond
titán
Be is zuhanhattak. Van itthon negy is (regi PoV Mobii, Asus TF300T billentyuzettel egyutt, Amazon Fire HDX, HP Stream 7). A legtobbet a Fire HDX van hasznalva, regebben ment tobbet a TF300T-is, de csak Comixology es RDP volt azon is futtatva egy ido utan, most mar az se. Feltoltve per pillanat egyik sincs.
-
Pumpatour
csendes újonc
Nekem pl semmi szükségem rá..telefonomon fut a powerpoint/exel/meg szövegszerkesztő..projektorral kompatibilis..irodában van laptopom, meg asztalim..privátra ott a pc..számomra haszontalan termék...meg a nagytöbbségnek is..
-
Örni
senior tag
-
Crafter32
őstag
Nálunk is a gyerekek használják csak. Van egy Asus 10 coll és ehy BlackBerry playbook. Felesleges cserélni, mert YouTube - ra vagy mesét nézni tökéletes. És tényleg úgy van, hogy legalább nem a laptopot nyúlják le.
-
troviko
senior tag
Miért megy a csodálkozás?
Drágán lehet hihetetlen sz*r tableteket kapni. Majd ha emberi áron lesznek használható cuccok (és főleg 2 in 1 gépek) akkor majd elkezdik őket venni az emberek. Amíg 150-ért Atom porcikat, meg HD kijelzőket tesznek le a paicra, addig nem kell csodálkozni, hogy senki nem veszi őket. -
punky10
addikt
Én vennék, ha lenne egy jó ár-érték arányú táblagép úgy nyolc coll környékén.
De érdekes, hogy amiig a telefonok között már az alsó-középkategória is minimum 2, de inkább 3 giga RAM-mal van, addig a táblában ritka vagy aranyáron van a 2 gigás RAM.Vagy ha jó lenne minden, akkor kap egy kisméretü akkumulátort... -
Seirus
tag
Lehet hogy kiöregedtem a kockaságból (nem hiszem), de ennyi év alatt sem sikerült rájönnöm, laptop és mobil mellett mire tudnék használni egy ilyet.
Persze lehet rajta olvasni, filmezni, de azt telón is (pedig nekem 4.7") és hiába jobban látható, annyival kényelmetlenebb is.
Édesanyám most kapott egyet, szerintem csak azért nem végzi aprón mert ugye ajándékot nem illik...
Z generációs kishúgom ellenben még repedt kijelzővel is használja a 7"os Asusát, szóval van piaca, csak nem mi
-
jacis
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #14 üzenetére
Nekem is volt már három. Egy vodás megoldással kezdtem. Az nagyon elvette a kedvem. Utána megint rászántam magam egy ipad mini képében. Az nagyon jó volt, de ha választhattam inkább telón intéztem mindent. Utána eltelt sok idő és vettem egy galaxy s 8.4-es tabletet ami megintcsak nagyon jó volt, de azt sem használtam. Így azt is eladtam és a megfogadtam, hogy befejeztem a teblet vonalat. Most vettem a macbook air-t és az most hozza azt ami a tablettől várta -> otthon nem használom a telefonom
-
Wesder
titán
Vettem egyet kb egy hónapja. 4x1.2Ghz + 1GB RAM Android 6.0 egy tizesért. Gondoltam filmezni még elég lesz. Tévedtem. Nem elég hogy kidobott a VLC film közben, de meg sem jegyezte hogy hol tartott a film. 4. kidobàsnàl màsnap visszavittem. Soha többet tablet. Marad a PC/Laptop kombó.
-
Én magam kb. 2 éve vettem egyet, mert úgy alakultak a körülmények, hogy egy korábbi lakhelyen nem lehetett nálam se a notebook, se az asztali gépem, a telefontól pedig kellett valami nagyobb a szórakozáshoz, de most pl. már csak a fiókban pihen, eszemben sincs helyette venni egy újabbat.
(#21) tothmaxy182: +1
-
tothmaxy182
őstag
Én szívesen vennék egy újat az öreg Asus tabom helyére, de a középmezőny (60-70ezres kategória) egy hulladék, százezreket meg nem fogok kifizetni egy tabletért. Ez van...
-
-
Hobbbyt
őstag
Ágyba, buszra/vonatra is magaddal viszed a 24"-os monitort? Nem kényelmetlen? Igaz nekem 40"-os 4K van.. így ezt még nehezebb lenne..
Nekem egy öreg Nexus 10-em van. Kijelzőben még ennyi év után is az egyik legjobb.. a hardvere pedig még mindig elég arra amire használom. (ágyban Netezésre, olvasásra, filmnézésre)
-
Fred23
nagyúr
Mobil, noti, asztali gép -hová még a tablet is?!
-
ALBY
senior tag
Mondjuk jó lenne ha lehetne kapni értelmesen kitalált tableteket, nem csak a céllövöldés szemetet meg a többszázezres lehúzásra való szemetet...
Jó lenne először az emberek fejében elkülöníteni a különböző felhasznállási területeket.Vennék új tabletet ha lenne mit, pedig nem kellene csodát tenni, sem nagyot fejleszteni, csak fél órát gondolkozni.
Például: instant recept
Akik nem akarnak játszani: Xiaomi Redmi 3S 8"-os 720p kijelzővel. Redmi Note 10"-os kijelzővel. (teló ára +10eFt-ért egyből népszerű termék lenne)
Kajak gépnek: One+3 felnagyítva 8" és 10"-on (SD kártyával!) tán még a software is mradhatna, csak nagyobb doboz kijelző és akku kell.Windows-os tablet is jó cucc ha arra van szükség, csak azt sem szabad elgagyizni.
-
MongolZ
addikt
Jó, jó, nekem 10,4 collos tabletem van, de pl. feleségemmel gyerekek nélküli nyaraláskor azon néztünk filmet...
De egyébként utazáskor szoktam magammal vinni, mert azt nem sajnálom, dolgozni szoktam rajta, ami kb. kimerül ilyenkor Word + Excelben, netezni, böngészni, gyerekeknek rajztáblaként funkcionál, stb. Illetve azon van egyedül Win 10 Enterprise, úgyhogy most az szolgál nekem hobbi programozó gépként... persze szigorúan csak éles tesztre. -
SkyLine3000
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #7 üzenetére
Én is már túl vagyok a tableten. Közel 3 éve nincs és egyáltalán nem hiányzik. Nálam is a noti+teló kombó mindenre elég. Gondolom, ezzel sokan vannak így.
-
Yutani
nagyúr
Nekem volt tabletem (Tesco Open Dott 8"), amíg kisfiam ötszázadik leejtését már nem bírta ki, így most fele képernyő fekete, másik fele világít szép fehéren és ennyi.
Újat / másikat nem veszek, mert amire nekem kell (fórum/hír olvasás, Youtube), arra megfelel az 5.5" phabletem is. Esetleg egy olcsóbb 7"-ost veszek a gyereknek kocsiba mesét nézni, ha hosszabb útra megyünk.
Persze én csak egy felhasználó vagyok a százmillióból, más nem tudom, mire és hogy használja a tabletjét.
-
Tanisz
senior tag
Akinek van tablet, az mire használja?
Gondolkodtam, rajta, hogy veszek, mert néha jól jönne olvasáshoz, de még mindig jobban szeretek pc-n 24"ban olvasni netes tartalmakat, pdfeket, dokumentumokat...stb., mint okoseszközön.
-
Ribi
nagyúr
Jó ez a táblázat, 2Q16-ban kb. 40.1 volt az eladás, akkor nem volt gond, de most, hogy a mágikus 40 alá csökkent, most itt a világvége.
Havonta kijön egy itt a vége az XY cuccnak. Aztán mégsem. Nem unalmas? Egyre gyorsabban pörögnek ezek a trendek. Pár év és hetente olvashatjuk ugyanazokat a cikkeket? -
Scholes9
nagyúr
Ezt már párszor kiveséztük...az emberek jóval ritkábban cserélik a tableteket, mint mondjuk a mobilt.
-
Tomcat
őstag
Aki az elmúlt 2-3 évben vett egy minőségibb tabletet az nem valószínű hogy hamar lecseréli. Nem avulnak el olyan gyorsan mint az telefonok, így akik használnak ilyen eszközt nem kényszerülnek a cserére.
A másik oldal meg pont az hogy az egyre nagyobb képernyős (5-6"-os) telefonok mellett egy 7-8"-os tablet már nem akkora könnyebbség a kezelést tekintve, illetve plusz egy eszközt kellene magunkkal hordani. Persze nem így volt ez 3-4" körüli kijelzőméretű telefonok idején.
-
-
Csapoati
nagyúr
Évi 160-170 millió eladott példány szerintem még mindig meglepően sok.
-
"idén villantanak majd valamit"
Na de mit?
Amíg nem kapok korrekt wacom vagy spen-es tabletet Winnel max 120-ban lehetőleg 12-es méretben, addig eszem ágában nincs váltani.
Volt már itt 10-es, 7-es androidos tablet is, a jelenlegi is csak a windows miatt maradt meg, mert ez használható is valamire, amire a telefonom nem. -
apatyas
Korrektor
Már mindenkinek van tabletje, aki akart. Nincs több újdonság.
Jöhet a következő izgi termék, amiből majd hamarosan a fogyasztói társadalom szemétkupacai épülni fognak. -
Hennet
aktív tag
Egy ideje (évek óta?) már várjuk azt a nagy villantást, ami "eltörli" a notebookokat, de valahogy csak nem jön össze.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Volt egy kis átmeneti emelkedés, de úgy tűnik, minden ott folytatódik, ahol abbamaradt.
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- ALKUKÉPES ELADÓ APPLE IPAD AIR 2 GOLD 32GB
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest