- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mondomén
őstag
válasz
pakriksz #298 üzenetére
De nem érted, hogy szebb lesz a kép? Ezt láttad már? Vagy csak savanyú a szőlő?
Itt igenis érzékelhető dolgokról beszélünk, lásd 3gs és i4 kijelzője közötti különbség.
Ez a hívős duma meg elég jó, a buszmegállóban hallottad? Ugyan úgy lehet utálni egy terméket mint szeretni, csak azért mert alma van a hátán. -
Xero
nagyúr
válasz
pakriksz #303 üzenetére
Az, hogy nem vagy képes felfogni az értelmét a felbontás növelésnek, majd mindezt teljesen irreleváns példákkal támasztod alá, számomra pusztán azt bizonyítja, hogy nem volt a kezedben a két készülék egymás mellett. Épeszű ember, legyen az bármilyen márka kedvelője, belátja azt, hogy a pixel sűrűség növelése jelentős mértékben javít a felhasználói élményen és az olvashatóságon.
A TN panelt pusztán azért említettem meg mivel szóba került a betekintési szög részedről. Nem én hoztam föl.
(#304) Peak: Nézd már vissza, hogyan is reagáltam az elején a kákán is csomót keresünk stílusú kérdéseidre. Majd nézd meg mikor durrant el az agyam. Ha valaki arra sem veszi a fáradtságot, hogy alapvető dolgokat megnézzen, ne adj Isten utána olvasson, majd így nekiáll szidni egy terméket és az azt vásárló felhasználói kört, az több mint bicska nyitogató.
(#306) MongolZ: A büdös életben nem jártam számomra lényegtelen topicban, és még inkább nem szoktam átjárni más terméket dicsőíteni, vagy fogalmak nélkül marhaságokat írni. Ha véletlenül mégis ilyet tennék, nagy nyugalommal szólj csak rám.
A gondolkodásra pedig nem nekem van szükségem, hanem azokra, akik nem képesek felfogni, hogy nem egy asztali megjelenítő felbontásából, és az azon futó rendszer felbontás kezeléséből kellene kiindulni. Marhára nem mindegy, hogy 10" retina és iOS vagy 10" retina és OS X / Win / Linux disztrib.Most pedig mindenki legyen olyan jó és lapozzon vissza. Megpróbáltam visszafogni magamat, de ne én legyek már a hülye, mert egy iPad topicban nem azt akarom folyamatosan olvasni, hogy: "faszság a retina", "miért nincs rajta usb", "jobb az acer".
-
Prof01
veterán
válasz
pakriksz #303 üzenetére
Már ne is haragudj, de aki itt kötözködik az Te vagy!
Mi ez a "hívő" duma?
Teljesen elfogulatlanul, objektíven próbáltuk leírni az előnyeit a magasabb felbontásnak.
Ha neked megfelel a monitorod, akkor használd, és kész. De másokat nem kell azért leszólni, mert igényük van a jobb minőségre... -
Xero
nagyúr
válasz
pakriksz #288 üzenetére
Ismét kérdezem: Járt már a kezedben akár önmagában egy iPhone 4/4S és ne adj Isten mellette egy iPad 1/2?
A betekintési szög pedig, ahogy fentebb is leírásra került a nagyobb monitorok esetében nagyon is fontos.
Bár igazándiból pont lényegtelen a dolog, ha normális panellal szerelik. Ezek jellemzően valamilyen VA vagy IPS technológiásak, szemben a 150 fokot produkáló TN paneles hulladékokkal. -
erdoke
titán
válasz
pakriksz #288 üzenetére
Látom, nehéz a felfogásod. Még utoljára nekifutok...
A 19-es monitort milyen távolságról nézed? Az Ipad-et én gyakran 25-30 centiről.A betekintési szögnek akkor van jelentősége, amikor egy nagy wide monitor előtt ülsz (27" TN panellel tipikus példa), és bizony középről a széle felé nézve már kezdenek átfordulni a színek. Persze ha te egy íróasztalon a 27-es monitor szélét is 90 fokban nézed, akkor hajrá...
-
Prof01
veterán
válasz
pakriksz #274 üzenetére
Lehet, hogy még nem elég komolyabb dolgokra (bár nem tudom ez alatt mit is értesz pontosan, mert szépen futnak a 3D-s játékok is), de ez később nyilván változni fog, ahogy fejlődik a technika. Akinek meg ez még nem elég az vár. Ennyi...
A másik:
Hadd döntsem már el én, hogy mire van szükségem, oké?
Van szemem, látom, hogy mennyivel szebb egy nagyobb pixelsűrűségű kijelző.
Desktopon is simán észrevehető. Most én egy 27"-os full hd monitort használok, de a 27"-os iMac 2560x1440-es felbontású kijelzőjét sokkal szívesebben használnám.Nincs olyan szó tapasztalatom szerint az informatikában, hogy "elég". Eddig semmi sem volt az. Minden folyamatosan fejlődik.
Maximum akkor mondhatjuk csak el, hogy elég, amikor már nem érzékeljük azt, hogy jobb lett az a bizonyos termék. pl. egy 300 ppi feletti kijelző, ahol az emberi szem már teljesen összefüggőnek látja a pixeleket. Ott valóban nincs értelme tovább fejleszteni. -
erdoke
titán
válasz
pakriksz #274 üzenetére
6,5 éve nézek asztalnál egy WUXGA (1920x1200) monitort, 5 éve 1440x900-as, 14" laptopokat, és közel egy éve 30 centiről egy (2) iPad 2-t, és egyértelműen azt gondolom, hogy szükség van nagyobb felbontásra az iPadben, de a laptopon is elmenne az 1680x1050 úgy 13,3"-re. Te milyen tapasztalatokra alapozva állítod, hogy nincs rá szükség? Ezt mondta egy sokat látott haverod, és el is hiszed?
-
Xero
nagyúr
válasz
pakriksz #274 üzenetére
Marhaság.
Járt már a kezedben iPhone 4/4S és mellette egy iPad 1/2? Megértenéd...
(#278) Peak: Nem szükséges tudni, hogy milyen sw-ek érhetőek el rá? Nem szükséges tudni, hogy milyen minőségűek ezek a sw-ek? Fontosabb a BR lejátszáson és az USB porton lovagolni? Ezek után pedig lehúzni a terméket, amiről láthatólag vajmi keveset tudsz? Ugyan már. Ez már nagyon ciki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest