- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof01
veterán
Tisztában vagyok, hogy az én monitoromnak mekkora ppi-je, nem is az iPad-hez hasonlítottam. Csak azt akartam bizonyítani, hogy a minél nagyobb felbontás miért pozitív dolog. De pakriksz fórumtársnak ezt nem sikerült megérteni, és ami számára nem érthető az = nem is létezik, (mert ő mindennel tisztában van). Ebből az következik, hogy amit mi beszélünk, az csak "hívő" dolog lehet.
-
Prof01
veterán
válasz
pakriksz #303 üzenetére
Már ne is haragudj, de aki itt kötözködik az Te vagy!
Mi ez a "hívő" duma?
Teljesen elfogulatlanul, objektíven próbáltuk leírni az előnyeit a magasabb felbontásnak.
Ha neked megfelel a monitorod, akkor használd, és kész. De másokat nem kell azért leszólni, mert igényük van a jobb minőségre... -
Prof01
veterán
válasz
pakriksz #274 üzenetére
Lehet, hogy még nem elég komolyabb dolgokra (bár nem tudom ez alatt mit is értesz pontosan, mert szépen futnak a 3D-s játékok is), de ez később nyilván változni fog, ahogy fejlődik a technika. Akinek meg ez még nem elég az vár. Ennyi...
A másik:
Hadd döntsem már el én, hogy mire van szükségem, oké?
Van szemem, látom, hogy mennyivel szebb egy nagyobb pixelsűrűségű kijelző.
Desktopon is simán észrevehető. Most én egy 27"-os full hd monitort használok, de a 27"-os iMac 2560x1440-es felbontású kijelzőjét sokkal szívesebben használnám.Nincs olyan szó tapasztalatom szerint az informatikában, hogy "elég". Eddig semmi sem volt az. Minden folyamatosan fejlődik.
Maximum akkor mondhatjuk csak el, hogy elég, amikor már nem érzékeljük azt, hogy jobb lett az a bizonyos termék. pl. egy 300 ppi feletti kijelző, ahol az emberi szem már teljesen összefüggőnek látja a pixeleket. Ott valóban nincs értelme tovább fejleszteni. -
Prof01
veterán
Erre most mondhatnám ezt, de amíg nem jelent meg és nincs valós teszt, nincs sok értelme...
A másik meg, amiben egyet kell értsek erdoke-vel, ahogy észreveszem a piacon csak az Apple az egyetlen, aki látja, hogy 4:3-as képernyőnek van értelme, úgyse mozizni fognak rajta az emberek, akkor minek a szélesvásznú kijelző (notebook-nál is utálom)?
-
Prof01
veterán
Nem pont a lejátszásra gondoltam, hanem, hogy egy 16GB-s, jobb esetben 64gb-s tableten akarsz tárolni 20-30gb, de inkább nagyobb filmeket?
Ez még 2012-ben is túlzás. Esetleg 4-5 év múlva, ha az flash ára ott tart, hogy 1TB feletti méretűek kerülnek a tabletekbe.
Egyébként meg melyik konkurens gyártónak van jelenleg erősebb gépe ennél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest