- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ocsy
aktív tag
válasz
yamashita #280 üzenetére
Ha a Beállítások/Rendszer/Fejlesztés (vagy valami hasonló, nekem 997D-m van) alatt nincs kipipálva az USB hibaelhárítás (USB debugging), az magyarázhatja, hogy miért csak SD-vel látja a számítógép (ilyenkor csak sima háttértárként/kártyaolvasóként azonosítja a telefont). Ha az USB debug be van kapcsolva, és úgy csatlakoztatod, akkor driver-t kér hozzá a gép, amit a One Touch Upgrade (Alcatel honlapján a Support alól letölthető) telepítésével lehet felrakni (először telepíted az OTU-t, aztán csatlakoztatod a telefont, és utána a driver-t az OTU könyvtárában meg kéne találnia a Win-nek. Vagy nem...). A driver hiánya esetleg magyarázhatja a kártya fura viselkedését, ha gépre van dugva. De ha csak simán töltőre, az már más kérdés...
-
-
Ocsy
aktív tag
válasz
johnnyjungle #235 üzenetére
997D-n van egy Akkukímélő nevű alkalmazás, lehet, hogy ez van így konfigurálva. Nem tudom, én nem használom, ki van kapcsolva, és nem is pofázik bele a dolgokba..
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Tibcsi68 #230 üzenetére
A quick boot (a felállási időt inkább ne feszegessük, nincs kint a 18-as karika...
) nem állít le minden folyamatot, egyfajta alvó módba teszi a telefont. Így gyorsabban feléled, de bizonyára kell némi akkuteljesítmény is hozzá, hogy tárolja a futó folyamatokat. A "lassú" boot teljesen kikapcsolja a telefont, ami előtt leállítja az oprendszert. Azaz teljesen mégsem, mert ha ébresztő van beállítva, akkor az be tudja kapcsolni onnan is.
Én a 997D-n kikapcsoltam a quick boot-ot, szerintem teljesen jó tempóban kapcsol be így is, ellenben minden este, amikor automatikusan kikapcsol, kipucolja a memóriát is, így nem akad keresztbe benne mindenféle. Az Idol-nál nem tudom, hogy megvan-e a 997D-nél ismert BT fagyás: időnként fogja magát, és nem lehet bekapcsolni (mármint a BT-t). Főleg akkor fordul elő, ha sokszor volt egymás után ki-bekapcsolva (a BT). Ilyenkor pl. nem segít a quickboot, teljesen ki kell kapcsolni a telefont, és újraboot-olni ahhoz, hogy ismét működjön a BT. Nem gyakori hiba, de előfordul. -
Ocsy
aktív tag
válasz
bubimaci #226 üzenetére
Szerintem nincs más módja. Inkább arra kéne rájönni, hogy miért nem megy a szinkronizálás. Az adatkapcsolatod működik? Mobilhálón, wifin vagy kábelen keresztül szinkronizálsz? Vagy csak az automatikus szinkron nem megy? Mert azt én pl. kikapcsoltam, csak a névjegyzéket szinkronizáltam manuálisan.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
franciskó #225 üzenetére
997D-n nincs ilyen lehetőség. Ha feldugod a gépre, akkor tölt is, és adatkommunikál is, már ha engeded telepíteni a driver-t. A céges gépemhez pl. nincs admin jogom, az minden egyes alkalommal, ha USB-re dugva töltöm a telefont, feldobja az új hardver telepítését, aztán persze kirúg, hogy nincs hozzá jogom. De attól még tölt.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Klmarti2 #222 üzenetére
Nincs mit, örülök, ha segíthettem.
Nem tudom, milyen fólia van a tokodhoz, de ha nem mosható, akkor már ki is dobhatod, ha többször is próbáltad. Ha mosható, akkor megpróbálhatod letisztítani a tapadófelületét, talán utána sikerül.
A fólia anyagától is függ, hogy fel lehet-e tenni szépen. Az én tapasztalatom az, hogy a nagyon olcsó, vékony fóliák mindenképpen csúnyák lesznek. Vannak vastagabbak, ezek általában moshatók, többször levehetők-visszarakhatók. Én a 997D-re a MySrcreen Protector-t használom (itt van pl. Idol-hoz is), szerintem egész jó minőségű, bár nem nem illeszkedik mm pontosan. A másik hülyesége, hogy egy csomagban adnak egy teljesen átlátszót, meg egy tükröződésmentes (antireflex) matt fóliát, külön nem lehet őket megvenni.A felrakás egyébként leginkább alaposságot és türelmet igényel. Először le kell zsírtalanítani a kijelzőt valamilyen erre alkalmas szerrel, pl. nedves szemüvegtisztító kendővel. Ezután portalanítani kell, mert a kendőből is kieshetnek apró szemcsék, meg a levegőből is jut rá por. Vannak, akik úgy csinálják, hogy bezárkóznak a fürdőszobába, és forró vizet engednek a zuhannyal, ettől jó párás és pormentes lesz a levegő. Persze ennél a módszernél nem árt kikapcsolni a telefont, és kivenni az akksit, amit a fürdőszobán kívül célszerű hagyni. Meg persze nem rögtön bekapcsolni utána, hanem hagyni egy kicsit a száraz levegőn.
Ha a kijelző zsír- és pormentes, akkor a fólia egyik végéről 2-3 centi hosszan le kell húzni a védőréteget. Sok fóliánál ilyenből kettő is van, az egyik a fólia alján, ahol tapad, a másik a tetején. Ezeknél az alsót kell megkezdeni. Rá kell illeszteni a kijelzőre, és szépen rásimítani. Ezután lassan, centiről-centire haladva kell egyik kézzel húzni tovább a védőréteget, a másikkal utánamenve simítani végig, hogy kijöjjön alóla a levegő. Ha ferde lenne, ilyenkor még vissza lehet húzni, és igazítani rajta, csak a lényeg, hogy nem szabad hozzáérni sem a fólia aljához, sem a kijelzőhöz, és a porszemekkel is vigyázni kell. Ha kicsit ferde marad, az még nem annyira vészes, de ha átnyúlik a kijelzőről a mellette lévő keretre, az már baj, mert arra nem fog rátapadni rendesen, és állandóan fel fog válni azon a részen.
Ha sikerült végig rásimítani a fóliát a kijelzőre, akkor alaposan végig kell nyomkodni a teljes felületét, különös tekintettel a szélekre, hogy ne maradjon alatta levegő. Ha buborék maradt alatta, az is kihúzható oldalra. Kivéve, ha porszem miatt képződik, mert az ott fog maradni. Ha pici a porszem, akor nem zavaró, ha nagyobb, akkor a buborék látszódni fog körülötte, akátrmit csinálsz. Lehet kezdeni elölről. Ha meg zsír volt rajta valahol, azon a részen fel fog válni. De ha minden jól ment, és mindenhol jól áll, akkor ezután le lehet húzni a felső védőréteget is (ha van). Ennél meg az szokott lenni a szívás, hogy vagy húzza magával a fóliát, vagy nem lehet leválasztani, a füle meg letépődik. Én ilyenkor erős ragasztószalagot szoktam az egyik sarkára ragasztani, és addig tépkedem, még fel nem jön. Arra vigyázni kell, hogy alatta a fólia maradjon a kijelzőhöz tapadva.Én különösen utálom ezt a pepecs melót, mégis megcsináltam már pár embernek, és általában szépen sikerült. Meg lehet kérni mobiltelefonos üzletekben is az eladókat. A Speedshop-ban pl. asszem' 500 Ft-ért tesznek fel egyet. Mondjuk én inkább magamnak csinálom, mert láttam, hogy olyan törlőronggyal tisztítják a kijelzőt, amivel előtte ki tudja, hány másikról takarították le mások fül- és kézzsírját...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Klmarti2 #219 üzenetére
Én csak a 997D-vel kapcsolatos tapasztalataimat tudom leírni, de nem hiszem, hogy a kérdések tekintetében sokban különbözne az Idoltól.
1. Én a számítógéppel való kapcsolódáshoz wifit használok. Ehhez az FTP szerver nevű progi pofonegyszerűen használható, persze a wifi hálózathoz a számítógépnek is kapcsolódnia kell pl. router-en keresztül. Ha kábeles kapcsolatot használsz, ami másik gépen működik, a tiéden meg nem, akkor valószínűleg nem a telefon, hanem a szgép beállításainál kellene keresgélni (működik az USB port, amire dugod? Megfelelő az USB driver? 1000 féle hiba lehet).
2. A 997D-nél a be/kikapcsolási hangot az egyes hangprofilok beállításai között lehet állítani (ott, ahol a hangerőt, az alap csengőhangot, jelzőhangokat meg tudod adni).
3. A névjegyeknél szerintem a következő megoldás a legegyszerűbb: vigyél fel minden névjegyet a Google fiókodba számítógépen. Erről lehetőség szerint csinálj egy biztonsági másolatot (a Gmail-ből ki lehet exportálni pl. .csv formátumban). Ha megvan, kapcsold ki a telefonon az automatikus szinkronizálást, ha be van kapcsolva. Ezután töröld az összes névjegyet a telefon belső memóriájából, mindkét SIM-ről, és a Google-fiókból (a legegyszerűbb, ha a nézetet úgy állítod be, hogy minden névjegy egyszerre látszódjon, és az összeset törlöd). A SIM-eken vannak gyárilag felvitt szolgáltatói számok, azokat nem tudod törölni. Ha nincs bekapcsolva az automatikus szinkronizálás, akkor a Google fiók névjegyeinek törlése csak a telefonon lévő másolaton fog megtörténni, a fiókban lévő "eredeti" adatbázist nem bántja. Ha kész, akkor elvileg van egy teljes névjegyzéked a Google fiókodban, és egy tök üres telefonod. Most visszakapcsolhatod a szinkronizálást, vagy manuálisan szinkronizálhatod a telefon és a Google névjegyzékedet. Ennek hatására a Google jegyzékről készül egy másolat a telefonodra. Ha megvan, akkor állítsd be a telefonon a névjegyzék nézetet úgy, hogy csak a fiókot lásd. Ennyi. Amikor új névjegyet veszel fel, akkor elvileg a telefon rákérdez, hogy hova hozza létre. Válaszd a Google fiókodat, és meg fog jelennni a jegyzékben az új névjegy. Amikor szinkronizálsz, akkor pedig fel fogja tölteni a Google-re is. Az egésznél csak az a lényeg, hogy a telefonon lévő Google névjegyzék, és a felhőben lévő Google névjegyzék (amit a szgépről látsz) nem ugyanaz: a telefonon csak egy másolat van, ami akkor egyezik meg a felhőben lévővel, ha szinkronizálod.
Ezzel a megoldással a nyugodtan elfelejtheted a telefon saját memóriáját és a SIM-eket, minden névjegyed egy helyen lesz, amit ráadásul egyszerűen le is tudsz menteni a Google fiókodba, így nem vesznek el, ha a telefonod elvész vagy elromlik. -
Ocsy
aktív tag
1. A Jelly Bean oprendszer alapból nem támogatja a flash-t, Ice Cream Sandwich-re még rá lehetett hegeszteni, erre már nemigen. Az Adobe Flash Player androidos támogatása is megszűnt tavaly nyáron. Az ok állítólag az volt, hogy JB-n megbízhatatlanul, lassan működött, és az akkut is zabálta. Én egyébként próbáltam ICS-en, nagyjából működött, de pl. a "gyári" böngésző (nem a Chrome) működésében fura hibákat okozott, amik uninstall után megszűntek.
2. Jó kérdés... Remélhetőleg ilyen nem lesz.
3. Szervizben az akku biztosan cserélhető.
4. Ahogy elnézem, még nem, de sokra nem mész vele. Az Alcatel az új telefonjaihoz csak flip cover-t árul, ami csak egy, az előlapot takaró kihajtható védőlap. Ha Neked ilyen kell, akkor várd meg, még megjelenik, és jó drágáért meg tudod rendelni az alcatelonetouch.com-ról... A régebbi típusokhoz - meg az újabbak közül, ami belefér - vannak sima bőrtokok, de azon kívül, hogy beléjük van nyomtatva az Alcatel felirat, semmiben sem különböznek az olcsó univerzális tokoktól. A legjobban használható védelem szerintem az IMAK kemény hátlaptok, ehhez jár egy előlapi védőfólia is, eBay-ről szerezhető be 10 USD körüli áron (link van a fenti cikk végén, de az eBay keresője is megtalálja). Ha bőrtokot szeretnél, akkor az univerzálisak között lehet keresgélni megfelelő méretet és fazont, ilyet itthon is kapsz (pl. Speedshop). -
Ocsy
aktív tag
Az Alcatelről annyit tudok, hogy a 997D töltésjelzője is tud összevissza ugrálni, főleg restart után (-10% körüli is előfordult már nálam, nem frissül rendesen). Az is lehet, hogy ez nem a készülék (firmware), hanem az Android hibája. De töltés után nekem nem ugrik le: tegnap éjjel is töltőn volt, azután valamikor éjfél körül lehúztam (akkor ki is kapcsolt), reggel 6-kor kapcsolt be. Azóta már telefonáltam, sms-eztem, e-mail-eztem is rajta, és még mindig 92%-nál jár.
Fagyás viszont nekem sosem volt, illetve a kezdet kezdetén, vadiúj korában kétszer előfordult, hogy több óra csaknem folyamatos nyomogatás után egyszercsak belassult, és újraindítás után belefagyott a boot-ba, csak akksi kivétel segített. Valami keresztbe állt benne, amit a quick boot nem tudott kilőni. Utóbbi kikapcsolása óta (igazából nincs is szükség rá, amúgy is baromi gyorsan feláll a rendszer) soha nem fagyott az utóbbi fél évben. Néha (nagyon ritkán) leáll egy-egy (utólag telepített) alkalmazás, de ez, azt hiszem, normális, és nem is fagy le tőle. -
Ocsy
aktív tag
Ugyanaz a gyártó, mint a 997D-hez, ugyanabból az anyagból (kivéve az átlátszót, azt passzolom), arra pedig én azt mondom, hogy nagyon jó. Igaz, az nem teljesen fedi a valóságot, hogy nem gyűjti az ujjlenyomatokat. Nekem pl. elég izzadós a tenyerem, és bizony látszik a tokon is a zsíros folt. Én néha le szoktam törölni nedves ruhával. Egyébként jó minőségű az anyaga, és nagyon vékony a tok, ehhez képest teljesen merev, szorosan körbeöleli a készüléket. Én attól féltem, hogy ez valami hajlékony cucc, amiből ki tud csúszni, de erről szó sincs, egy egészen kemény héj, ami felpattintás után meg sem moccan.
-
Ocsy
aktív tag
gyakorlatilag 1-1,5 évnél tovább egyiket sem használtam
Ennyi. Én pl. annyi fontosabb dologra el tudom költeni a pénzem, mint a telefon, ellenben szeretem, ha a dolgaim nem úgy néznek ki, mint amit most szedtek össze egy ócskapiacról. Vannak olyanok, akik hó végén csak tologatják a be nem fizetett csekkjeiket, de évente azért muszáj új telefont venni... Minek? Ha tönkre megy, az más kérdés, de ha vigyázol rá, kisebb az esélye, hogy pár hónap alatt elhasználódik. Ha évente mégis muszáj cserélni, mert kinéznek maguk közül a haverok a régi vacakkal, akkor sem baj, ha normális állapotban van, mert úgy el lehet adni. De ha enélkül is van miből kicsengetni az új árát, akkor persze elég egyszerűen kidobni (mondjuk szó szerint azért mégsem, mert veszélyes hulladék...). -
Ocsy
aktív tag
Egyébként léteznek olyan progik , mint a Tap Tap ami a fényérzékelőre tapperolva felébreszti a készüléket, csak az a baj anno a defy-mnél nem volt megbízható
Én a 997D-n próbálgattam ezeket, de úgy tűnt, hogy pár pillanattal a kijelző kikapcsolása után a szenzorokat is kilövi, így aztán hiába tapogatja az ember, eszében sincs feléledni. Taskerrel megoldható, hogy ne aludjanak el a szenzorok, hanem folyamatosan nézelődjenek, csak éppen kinyírják az akksit.
Apropó szenzorok és Tasker. Jópofa az Idolon a hasrafordítós némítás, meg a "kézrátételes" screen lock, úgyhogy gyorsan meg is csináltam 997D-re is Taskerrel.
-
Ocsy
aktív tag
Ez a versusio-féle összehasonlítás elég hm... érdekes. Az egy dolog, hogy az Idolról kevés az infó a neten is, de a 997D-t már elég sokfelé megénekelték az elmúlt pár hónapban, mégis mindkét készülékről vannak itt téves infók. Pl. a 997D kamerája szerintük nem tudja a HDR-t, és nincs DLNA támogatása, nem lehet vele szinkronizálni a naptárat és a kontaktokat, viszont tud 3D fényképeket és videókat felvenni, és sztereó hangzást ad a beépített hangszóróján (!) keresztül. Azon is meglepődnék, ha az Idolt nem lehetne USB-n keresztül tölteni, és nem lenne rajta Google Maps navi (ellenben 3D kamera és sztereó hangszóró igen)...
-
Ocsy
aktív tag
Az imate az szerintem valami egészen más, de ha IMAK-ra gondolsz, létezik hozzá. TCL S820-ként keresd, ne Alcatel Idolként... Van Cowboy és teljesen átlátszó is, ez előlapi fóliával vagy anélkül. Itt pl. van Cowboy 10 dolcsiért, de láttam teljesen átlátszót is valahol az eBay bugyraiban elrejtve...
Talán lesz hozzá sima Hard Case is, az a 997D-hez is később lett kapható, de nekem jobban tetszik, mint a Cowboy.
-
Ocsy
aktív tag
Jó kis kedvcsináló, köszönjük! Egy apróságba belekötnék azért:
Kínait nem akartam venni, valahogy idegenkedem tőle. Egy viszonylag ismert nevet és (aránylag) jó tapasztalatokkal bíró készüléket szerettem volna. Na így esett a választásom az Alcatel 997D-re !
Az a helyzet, hogy elektronikai eszközöknél manapság ami nem kínai, az is kínai. Az Alcatel ráadásul nem is próbálja nagyon palástolni a kínai mivoltát. Az Alcatel - igazából Alcatel One Touch - telefonokat a TCT Mobile Ltd. gyártja, ami a kínai TCL Communication (a TCL Corporation cégcsoport tagja) és a francia Alcatel (ma Alcatel-Lucent) közös vállalata. Az Alcatelnek a néven kívül ma már nem sok köze van az Alcatel mobiltelefonokhoz. A 997D pl. Kínában TCL S800-ként kapható; ott eladható így is, errefelé meg inkább a jobban csengő Alcatelt használják. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy az Alcatel telefonok nem jók, hiszen nekem is 997D-m van, meg ez az Idol is tetszik, csak kezeljük helyén a dolgokat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged