- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoltwader45
aktív tag
Nincs valakinek egy törött kijelzős telója. elszállt az alapom. Szívesen átvenném. alaplap antennakábel érdekelne. Köszi előre is.
-
rigó14
csendes tag
Sziasztok!
Alcatel 6030d, betört a képernyő. Semmit nem lehet kiolvasni belőle.Ki tud megoldást, árat, és hol? Szegedi vagyok! -
petersop
csendes tag
Sziasztok !
Már régóta olvasgatom ezt a fórumot, de most jött el az ideje , hogy feltegyem a kérdésemet.
Egy ilyen készülék van a birtokomban már több mint 1 éve, de semmilyen szoftverfrissítés nem történt rajta.
(Próbálkoztam FOTA, illetve az "Alcatel One Touch Update" programmal is)
Nektek van valami információtok, mert más helyeken lehet olvasgatni, hogy létezne frissebb verzió.
Orosz oldalak, de mintha ott, lenne sokkal frissebb verzió :https://plus.google.com/111364364966895281786/posts/5TSstXANDY7
https://plus.google.com/111364364966895281786/posts/KSJ8gLioXzQPróbálkoztam érdeklődni a "Ügyfélszolgálat"-nál, de több napja válaszra sem méltatnak.
-
TwiggiT
újonc
Sziasztok! Alig öt hónapos a készülékem és már kétszer volt szervízben. És fogalmam sincs, hogy mit kellene vele csinálnom, mert megint használhatatlanná vált és három nap múlva sürgősen kellene a telefon, úgyhogy nem tudom MEGINT elküldeni a szervízbe, hogy két hétig ott legyen és utána való két hétre rá megint visszavihessem...
Az egy dolog, hogy hamar felmelegszik, de egyik alkalmazást se nyitja meg, se a térképet, se a fényképezőgépet - semmit. A billentyűzet néha feljön, néha nem. Van, hogy hiába nyomom a betűket, be se írja. Mostanában ha ez volt, elég volt annyi, hogy kikapcsoltam, lehűlt és működött tovább. De most már három napja nem javít a helyzeten ez se. Bekapcsolom, fél perc és már forró.
Bent a boltban nem mondanak semmit, egy "pucolást" mondanak mindig, ám utána ez a nagy pucolásuk is ... se ér. Nagyon bosszant, mert azért egy viszonylag drágább készülök és még csak azt se mondhatom, hogy öreg lenne a készülék.
Tudok segíteni? Hogy mi lehet a probléma és mit tudnék kezdeni ezzel?
Előre is köszönöm a választ!(Az USB-t se érzékeli már. Szóval kiírja, hogy "Kapcsolás" de aztán hiába tölt, egyik gép se érzékeli a telefont.)
-
tolts.hu
őstag
Hello,megrepedt az érintő,nem működik.Szerviz javaslat?
-
F4f0rg1
csendes tag
Az A660 sem volt dual active, de volt a beállítások menüben egy plusz menüpont, ahol azt be lehetett állítani, hogy ha az egyik telefonnal éppen telefonálsz, akkor a másik:
- foglaltat jelezzen, vagy
- kicsörögjön a hívó félnek, és a hivott oldalon ezt az ún. "bekopogással" jelezze.
A dual actív mód mód ennél többet tud, ha információim helyesek, mert azzal akár minkét féllel egyszerre is lehetőség van beszélni. -
F4f0rg1
csendes tag
Apooca!
Köszönöm a válaszaidat!A Lenovo A660-as készülékhez viszonyítva ez hátrány, na meg a vízállóság hiánya, egyébként minden más tekintetben picit jobb (szebb napfényben is olvashatróbb kijelző, gyorsabb működés, stb). A mikroSD kártya bővíthetőség hiánya lehetne még esetleg egyesek számára hátrány, de nekem elegendő a 16GB-os (ok, ebből kb ~12GB elérhető) háttértár.
-
F4f0rg1
csendes tag
Na ez tényleg nem jó hír.
Lenovom tudta, de sajnos azt megpattintották.
Valamilyen szintű szoftverfrissítés segíthet ezen, vagy ez hardveres kérdés inkább? -
F4f0rg1
csendes tag
Hol lehet beáállítani azt, hogy ha az egyik SIM lártya használatban van, akkor a másokra beérkető hivás foglaltat jelezzen, vagy kicsörögjön és az éppen használt SIM esetében "bekopogjon"?
A segítséget előre is köszönöm! -
hermit
tag
válasz
johnnyjungle #173 üzenetére
Szevasz, van vmi elorelepes mass storage ugyben?
-
hermit
tag
válasz
johnnyjungle #173 üzenetére
Hi,
mi lehet tudni a mass storage-rol, nekem nagyon kellene hogy mukodjon...
-
tajti0227
újonc
[link] Hasonló hiba jelenséggel találkozott valaki? Pár hete csinálja és kezd elég idegesítő lenni a dolog.
-
blueMerle
veterán
Kérdés: ennek is ugyanúgy fém burkolata van mint az S-nek vagy a Mininek? Erről semmi infó az írásban.
-
Tibcsi68
tag
A 6030D telefonom egyszercsak nem talál műholdat! Egyet sem! Pedig amíg jó volt, az összes eddigi telefonjaim közül ez volt a rekorder a műhold megtalálási idejével, ami szó szerint néhány (3-5) másodperc volt! Most meg néhány napja semmi... Sem a navigációs programmal (IGO), sem gps-teszt programmal. Valakinek valami ötlete???
-
geriopel
csendes tag
Sziasztok! Csak én nem találom benn, hogy a 2 simnek külön csengőhangot lehet beállítani, vagy tényleg nincs? 993D-ben volt!
-
-
válasz
tomszli11 #288 üzenetére
Nem olvastad a loguot cikkemet? Minden ott van.
Éb 2 dolog miatt váltam meg tőle (nagyon szerettem). 1. nagy volt nekem , 2. fényképező Minden másban OK !
ACE 2 1 simes , 6030D 2 sim-es ??? Ezt nem értem...ennek a telefonnak az egyik legnagyobb érétke a 2 sim, ha ez nem fontos jobb telefonok is vannak 1 sim-esben. -
tomszli11
tag
Hali!
Épp teló vásárlás előtt állok és ez az egyik kiszemelt, lenne vele kapcsolatban pár kérdésem.
1.A fényképezőjéről nem hallottam sok jót viszont amiket csináltatok vele képek azok nem voltak rosszak de az érdekelne hogy makro/nagyon közeli képet milyet csinál?
2.Esti fényképezés nagyon vállalhatatlan?
3.Milyen dolgok szólnak a telefon mellett illetve ellenne?
Ha esetleg a fényképezős kérdésre képet is küldenétek azt megköszönném
Amúgy még annyi hogy ezen meg egy Galaxy Ace2-n gondolkozok szerintetek melyik a jobb? -
Arnold666
csendes tag
Sziasztok!Nekem független idolom van és telenoros vagyok!A mobil netnél sűrűn vált edgere, főleg autóban!Most a telenornak rosz a lefedetsége, vagy a telefonnak gyenge a vevője?Más szolgáltatónál tapasztal vki ilyet mobilnetnél?
-
franciskó
csendes tag
Nem tudom lehetseges e a teloval olyan hogy pl. A kepeknel bizonyos mappakat jelszoval vedeni vagy csak almapákat jelszoval vedeni.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
yamashita #280 üzenetére
Ha a Beállítások/Rendszer/Fejlesztés (vagy valami hasonló, nekem 997D-m van) alatt nincs kipipálva az USB hibaelhárítás (USB debugging), az magyarázhatja, hogy miért csak SD-vel látja a számítógép (ilyenkor csak sima háttértárként/kártyaolvasóként azonosítja a telefont). Ha az USB debug be van kapcsolva, és úgy csatlakoztatod, akkor driver-t kér hozzá a gép, amit a One Touch Upgrade (Alcatel honlapján a Support alól letölthető) telepítésével lehet felrakni (először telepíted az OTU-t, aztán csatlakoztatod a telefont, és utána a driver-t az OTU könyvtárában meg kéne találnia a Win-nek. Vagy nem...). A driver hiánya esetleg magyarázhatja a kártya fura viselkedését, ha gépre van dugva. De ha csak simán töltőre, az már más kérdés...
-
yamashita
csendes tag
válasz
Maxximus #279 üzenetére
A következő teszteket folytattam le. Ja azt lehagytam, hogy T s a telefon ha ez számít vmit.
1.
SD kártya ki, mindent beállít a telefonra mentett dolgokból. Gépre rá, kicsit várakozás... mivel felismerni nem ismert fel sd kártya nélkül semmit a gép win7 (nemtom ez megszokott e, vagy a belső memóriát is fel kellene ismernie) levettem. Itt maradt minden. De amint rátoltam a 16 gbs kártyát elszállt minden.2.
Volt egy kicsi és a ZTE Blade emmel hibátlan kártyám telóba be, minden beállít fele belső memo fele sd. Rádug gépre, levesz puff minden eltűnik.3.
SD ki, minden beállít belsőről . Kis SD be, azonnal minden eltűnt.Eddig ennyit teszteltem.
-
yamashita
csendes tag
Hali! Most lettem én is boldog tulaj, de aztán kicsit kevésbé boldog. Egy elég érdekes problémám van a telóval.
1 SIM es verzió szóval vettem bele egy 16gb s Scandisck kártyát és szépen meg is raktam zenével. Töltöttem pár appot is le, alapból amit lehet a kártyára rak, úgy van beállítva.Viszont beütött egy érdekes probléma. Ha rádugom a telefont a gépre vagy töltőre (igen a 220 hálózatra) eldobja egy idő után a kártyát a teló. Az appok mint pl winamp vagy ilyesmik nem találják meg a számokat. De ha Média Albumból nyittatom meg Winamp al akkor lejátssza, de továbbra sem látja. Ez addig van amíg ki/be teszem a kártyát, akkor instant visszaáll. Ez volt a kisebbik probléma.
A nagyobbik, hogy ezzel egy időben minden app amire be volt állítva pl csengőhang ébresztő... természetesen szintén eltűnik. Megpróbáltam, hogy bemásoltam a szükséges .mp3 akat a memóriába de onnan is elfelejti őket, ha kivágással teszem át, hogy ne is létezzen kettő azonos belőle akkor is. Kicsit idegölő probléma ez, hogy minden töltés után SD ki/be és hangok beállít.
Ha valaki tudna rá megoldást nagyon szívesen venném. Rootolva nem volt a teló, illetve semmi komolyabb belenyúlós appot nem tettem fel a Uninstalleren kívül, de az sztem egy alap dolog.
-
kfz81
tag
Tudnátok nekem segíteni, lépésről lépésre leírni hogyan kell root-olni a készüléket?
-
Tibcsi68
tag
6030D: a NEXT Launcher feltelepítése után elfelejtette a képernyőelforgatást, de a baj az,hogy letörlés után sem forgatja a képet! Van ötlete valakinek?
-
viperabácsi
addikt
válasz
Black Smile #267 üzenetére
-
Black Smile
csendes tag
válasz
viperabácsi #266 üzenetére
A sima One Touch Idol topikot, ha jól tudom a 6030D ennek a kétkártyás verziója:
http://mobilarena.hu/tema/re_alcatel_one_touch_idol_balvany_light/friss.html -
viperabácsi
addikt
válasz
Black Smile #264 üzenetére
Én is most szemezek egy ilyennel.Milyen másik topikot találtál még?
-
Black Smile
csendes tag
Sziasztok,
köszönöm a segítséget! Végigolvastam a másik topikot is, volt néhány beszámoló hibás készülékekről. Ennek ellenére ti ajánlanátok megvételre ezt a telefont? -
Tibcsi68
tag
válasz
Black Smile #260 üzenetére
Olyan navigációt kell használni, amihez nem kell adatkapcsolat ( pl. IGO). Az egyik megoldás ez lehet, de szerintem lehet, hogy nem szakad meg a navigálás, ha hívás érkezik a másik kártyára.
-
Elodorel
csendes tag
válasz
Black Smile #260 üzenetére
Szia nos pontosan nem tudom hogy ha navigálsz és hívást kapsz a másikra mi történik,de szerintem addig elvileg megszűnik bár nem vagyok benne biztos. Én lassulást még nem tapasztaltam a készüléken pedig egyszerre több minden futott rajta direkt teszteltem,2 külön böngésző mindegyiknél 3-3 lap megvolt nyitva bár szerintem számít milyen oldalak. Ajánlom a Maxthon-t telepíteni rá nagyon,nagyon jó böngésző. Aksi nálam nagyon komoly terheléssel reggel 6:00-tol 17:00-ig bírta pedig nagyon masszívan öltem.
-
Black Smile
csendes tag
Sziasztok,
lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni!
Használat közben ha mondjuk pl. navigálok adatforgalmat használva, és bejön egy hívás a másik kártyán, akkor a navigáció megszakad? Vagy csak két hívást nem tud egyszerre kezelni?
Az akkumulátor a gyakorlatban mennyire bír ki egy napot?
Jelenleg két telefont használok, az egyik egy LG L7, aminek a felhasználói felületét szeretem, de ha több böngészőlapot megnyitok, nagyon belassul, ezért szeretnék váltani legalább 1 GB memóriával rendelkező készülékre. Ennél is tapasztalható ilyesféle lassulás?Köszönettel
BS -
Habell
tag
válasz
Maxximus #255 üzenetére
Értem én ezt a 60 ezres 120 ezres példát. De azért többet várnék a 60 ezrestől, mert az előző anno 3 éve vásárolt 50 ezres nokia c6-om 5 megapixellel jobb képeket csinált és most is jobbat csinál minőségre színeket tekintve...
Nem akarok lenni természet fotós meg semmi extra, de azért többet vártam volna ha már egyszer 8 megapixel. -
Elodorel
csendes tag
Ja tokot is találtam hozzá amit szeretnék csak egyenlőre nincs értelmes színben
http://www.grando.hu/tok-allo-bor-magneses-oldalra-nyilo-asztali-tarto-funkcioval-flip-rozsaszin-alcatel-ot-6030d-idol-1564312824 -
Elodorel
csendes tag
Sziasztok nos hol is kezdjem én vettem egy ilyen telot Alcatel 6030D nagyon,nagyon jó kis gép teljesen megvagyok vele elégedve,de egy két dolog érdekelne hogy csak nekem tűnt fel vagy csak nálam vannak-e.
1.kb 20-30 perc játék még ha nem is combos game nálam elég konkrétan melegszik a telefon,mégpedig a kamera alatt. Remélem nem egyedi kérlek írjatok ki mit tapasztalt.
2.A kameránál én kb semmilyen lehetőséget nem találtam mármint a videó beállításoknál. pl felbontás
3.Néha az aksi csinál azért érdekes energia eldobálásokat pl van hogy 1 órán keresztül 50% aztán meg hirtelen 40%
Válaszokat előre is köszönöm és tetszik a fórum és persze a leírás is. Tényleg nehéz infokat összeszedni róla
-
Habell
tag
Ha már utoljára a fényképezőről volt szó, így több hónap után se vagyok kibékülve vele. Sem vakuval se nélküle nem adja a vissza a színeket. Egy szobában este lámpa fénynél fényképezve mondjuk egy ruha darabot, vakuval vagy anélkül, teljesen más színt ad vissza...
Nyáron szabadtérben fényképezve verő napfény meg minden ami nappali és szabad fény akkor esetleg a távoli képek jók, egy közelebbinél már megint katasztrófa. -
válasz
hegidani #251 üzenetére
Sztm a távolabbi képek a gázosak a közeliek nem annyira. A távolabbi képeken engem nagyon zavart, hogy a bal oldala homályos mindig. Most az S4 minim klasszisokkal élesebb képeket csinál,igaz ez 2-szer annyiba is kerül. Szóval tied a döntés. Amúgy nagyon jó telefon. A gsm része jobb, mint az S4 minimé pl,ez sűrűbben szakad meg hívás közben.
-
hegidani
csendes tag
Üdv, végigolvastam (szinte) az egészet, de a kameráról hallottam rosszakat, és a videóba se nagyon tértél ki rá. (Köszönöm szépen amúgy a videót, hozzászolásokat) Tehát kérhetnék egy kis infót erről? A fokuszálással kapcsolatba kérdeznék. A képeket láttam amiket lőttetek vele, én szerintem egész korrekt, de inkább megkérdezném
köszönök mindent
-
jonyw
tag
Sziasztok. Nekem egy kérdésem lenne ,Mhl -t tud a gép? Köszi
-
Tibcsi68
tag
A 6030D-n szerintem ez nem így működik. Megtaláltam a widgetek közt, onnan valóban ki lehet rakni, és le lehet venni a kezdőképernyőre-ről, de amiről én beszélek, egy ugyanilyen google keresősáv, jobb szélén egy mikrofonikonnal, de ez fenn van a képernyő tetején, bármerre lapozok a kezdőképernyők között, mindig ott van felül, és hosszannyomással sem lehet elvenni.
-
-
válasz
johnnyjungle #235 üzenetére
Nem raktál fel valami Battery saver progit és az ugat?
Egyébként nekem 15%-alatt nagyon gyorsan lemerült, nem érdemes odáig hagyni. -
Tibcsi68
tag
A kezdőképernyőről a google keresősávot el lehet valahogyan tüntetni?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
johnnyjungle #235 üzenetére
997D-n van egy Akkukímélő nevű alkalmazás, lehet, hogy ez van így konfigurálva. Nem tudom, én nem használom, ki van kapcsolva, és nem is pofázik bele a dolgokba..
-
Tibcsi68
tag
Közben kipróbáltam, ha a gyorsindítás engedélyezve van, akkor ébreszt kikapcsolva, (nyilván azért, mert ahogy korábban írtad, ebben az esetben csak egyfajta készenléti állapotba kerül a telefon), ha nincs pipa a gyorsindításnál, akkor nem ébreszt. Érdekes, mert nekem korábban volt egy ATAB5 telóm, ami nagyban hasonlított ehhez szoftveresen is, és hardveresen is, az ébresztett akkor is, ha teljesen ki volt kapcsolva, bár abban nem emlékszem gyorindítás-lehetőségre.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Tibcsi68 #230 üzenetére
A quick boot (a felállási időt inkább ne feszegessük, nincs kint a 18-as karika...
) nem állít le minden folyamatot, egyfajta alvó módba teszi a telefont. Így gyorsabban feléled, de bizonyára kell némi akkuteljesítmény is hozzá, hogy tárolja a futó folyamatokat. A "lassú" boot teljesen kikapcsolja a telefont, ami előtt leállítja az oprendszert. Azaz teljesen mégsem, mert ha ébresztő van beállítva, akkor az be tudja kapcsolni onnan is.
Én a 997D-n kikapcsoltam a quick boot-ot, szerintem teljesen jó tempóban kapcsol be így is, ellenben minden este, amikor automatikusan kikapcsol, kipucolja a memóriát is, így nem akad keresztbe benne mindenféle. Az Idol-nál nem tudom, hogy megvan-e a 997D-nél ismert BT fagyás: időnként fogja magát, és nem lehet bekapcsolni (mármint a BT-t). Főleg akkor fordul elő, ha sokszor volt egymás után ki-bekapcsolva (a BT). Ilyenkor pl. nem segít a quickboot, teljesen ki kell kapcsolni a telefont, és újraboot-olni ahhoz, hogy ismét működjön a BT. Nem gyakori hiba, de előfordul. -
Tibcsi68
tag
Mi a különbség (a felállási idő kivételével) a rövid és a hosszú bekapcsolás között? Van egyáltalán jelentősége a hosszú bekapcsolást választani? Mert mire az végig megy, lejár a személyi igazolványom!
-
Ocsy
aktív tag
válasz
bubimaci #226 üzenetére
Szerintem nincs más módja. Inkább arra kéne rájönni, hogy miért nem megy a szinkronizálás. Az adatkapcsolatod működik? Mobilhálón, wifin vagy kábelen keresztül szinkronizálsz? Vagy csak az automatikus szinkron nem megy? Mert azt én pl. kikapcsoltam, csak a névjegyzéket szinkronizáltam manuálisan.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
franciskó #225 üzenetére
997D-n nincs ilyen lehetőség. Ha feldugod a gépre, akkor tölt is, és adatkommunikál is, már ha engeded telepíteni a driver-t. A céges gépemhez pl. nincs admin jogom, az minden egyes alkalommal, ha USB-re dugva töltöm a telefont, feldobja az új hardver telepítését, aztán persze kirúg, hogy nincs hozzá jogom. De attól még tölt.
-
bubimaci
csendes tag
-
franciskó
csendes tag
Aksi töltèsnèl ha automatikusan nem dobja fel a lehetösèget hogy csak töltès vagy adat kapcsolat, hol lehet manuálisan beállitani? Sehol nem találom ezt a lehetösèget.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Klmarti2 #222 üzenetére
Nincs mit, örülök, ha segíthettem.
Nem tudom, milyen fólia van a tokodhoz, de ha nem mosható, akkor már ki is dobhatod, ha többször is próbáltad. Ha mosható, akkor megpróbálhatod letisztítani a tapadófelületét, talán utána sikerül.
A fólia anyagától is függ, hogy fel lehet-e tenni szépen. Az én tapasztalatom az, hogy a nagyon olcsó, vékony fóliák mindenképpen csúnyák lesznek. Vannak vastagabbak, ezek általában moshatók, többször levehetők-visszarakhatók. Én a 997D-re a MySrcreen Protector-t használom (itt van pl. Idol-hoz is), szerintem egész jó minőségű, bár nem nem illeszkedik mm pontosan. A másik hülyesége, hogy egy csomagban adnak egy teljesen átlátszót, meg egy tükröződésmentes (antireflex) matt fóliát, külön nem lehet őket megvenni.A felrakás egyébként leginkább alaposságot és türelmet igényel. Először le kell zsírtalanítani a kijelzőt valamilyen erre alkalmas szerrel, pl. nedves szemüvegtisztító kendővel. Ezután portalanítani kell, mert a kendőből is kieshetnek apró szemcsék, meg a levegőből is jut rá por. Vannak, akik úgy csinálják, hogy bezárkóznak a fürdőszobába, és forró vizet engednek a zuhannyal, ettől jó párás és pormentes lesz a levegő. Persze ennél a módszernél nem árt kikapcsolni a telefont, és kivenni az akksit, amit a fürdőszobán kívül célszerű hagyni. Meg persze nem rögtön bekapcsolni utána, hanem hagyni egy kicsit a száraz levegőn.
Ha a kijelző zsír- és pormentes, akkor a fólia egyik végéről 2-3 centi hosszan le kell húzni a védőréteget. Sok fóliánál ilyenből kettő is van, az egyik a fólia alján, ahol tapad, a másik a tetején. Ezeknél az alsót kell megkezdeni. Rá kell illeszteni a kijelzőre, és szépen rásimítani. Ezután lassan, centiről-centire haladva kell egyik kézzel húzni tovább a védőréteget, a másikkal utánamenve simítani végig, hogy kijöjjön alóla a levegő. Ha ferde lenne, ilyenkor még vissza lehet húzni, és igazítani rajta, csak a lényeg, hogy nem szabad hozzáérni sem a fólia aljához, sem a kijelzőhöz, és a porszemekkel is vigyázni kell. Ha kicsit ferde marad, az még nem annyira vészes, de ha átnyúlik a kijelzőről a mellette lévő keretre, az már baj, mert arra nem fog rátapadni rendesen, és állandóan fel fog válni azon a részen.
Ha sikerült végig rásimítani a fóliát a kijelzőre, akkor alaposan végig kell nyomkodni a teljes felületét, különös tekintettel a szélekre, hogy ne maradjon alatta levegő. Ha buborék maradt alatta, az is kihúzható oldalra. Kivéve, ha porszem miatt képződik, mert az ott fog maradni. Ha pici a porszem, akor nem zavaró, ha nagyobb, akkor a buborék látszódni fog körülötte, akátrmit csinálsz. Lehet kezdeni elölről. Ha meg zsír volt rajta valahol, azon a részen fel fog válni. De ha minden jól ment, és mindenhol jól áll, akkor ezután le lehet húzni a felső védőréteget is (ha van). Ennél meg az szokott lenni a szívás, hogy vagy húzza magával a fóliát, vagy nem lehet leválasztani, a füle meg letépődik. Én ilyenkor erős ragasztószalagot szoktam az egyik sarkára ragasztani, és addig tépkedem, még fel nem jön. Arra vigyázni kell, hogy alatta a fólia maradjon a kijelzőhöz tapadva.Én különösen utálom ezt a pepecs melót, mégis megcsináltam már pár embernek, és általában szépen sikerült. Meg lehet kérni mobiltelefonos üzletekben is az eladókat. A Speedshop-ban pl. asszem' 500 Ft-ért tesznek fel egyet. Mondjuk én inkább magamnak csinálom, mert láttam, hogy olyan törlőronggyal tisztítják a kijelzőt, amivel előtte ki tudja, hány másikról takarították le mások fül- és kézzsírját...
-
Klmarti2
csendes tag
Nagyon nagyon szépen köszönöm a válaszodat, és a segítségedet. Bocsánat, hogy csak most, de nemigen ültem mostanában gép előtt
Remek ötlet, működik is, nagyon köszönöm mégegyszer!!!
Most ha nem haragszol még egy kérdésem lenne. rendeltem egy filpes tokot hozzá az eBayen és annyira rendes volt az eladó, hogy egy fóliát is küldött a kijelzpőhöz, csak az az egy baj van, hogy az Istenért sem tudom rá csak nagyon hólyagosan felrakni, pedig már próbálkoztam szinte milliméterenkét lesimogatni, de nem megy. Van ennek valami jobb trükkje? -
Ocsy
aktív tag
válasz
Klmarti2 #219 üzenetére
Én csak a 997D-vel kapcsolatos tapasztalataimat tudom leírni, de nem hiszem, hogy a kérdések tekintetében sokban különbözne az Idoltól.
1. Én a számítógéppel való kapcsolódáshoz wifit használok. Ehhez az FTP szerver nevű progi pofonegyszerűen használható, persze a wifi hálózathoz a számítógépnek is kapcsolódnia kell pl. router-en keresztül. Ha kábeles kapcsolatot használsz, ami másik gépen működik, a tiéden meg nem, akkor valószínűleg nem a telefon, hanem a szgép beállításainál kellene keresgélni (működik az USB port, amire dugod? Megfelelő az USB driver? 1000 féle hiba lehet).
2. A 997D-nél a be/kikapcsolási hangot az egyes hangprofilok beállításai között lehet állítani (ott, ahol a hangerőt, az alap csengőhangot, jelzőhangokat meg tudod adni).
3. A névjegyeknél szerintem a következő megoldás a legegyszerűbb: vigyél fel minden névjegyet a Google fiókodba számítógépen. Erről lehetőség szerint csinálj egy biztonsági másolatot (a Gmail-ből ki lehet exportálni pl. .csv formátumban). Ha megvan, kapcsold ki a telefonon az automatikus szinkronizálást, ha be van kapcsolva. Ezután töröld az összes névjegyet a telefon belső memóriájából, mindkét SIM-ről, és a Google-fiókból (a legegyszerűbb, ha a nézetet úgy állítod be, hogy minden névjegy egyszerre látszódjon, és az összeset törlöd). A SIM-eken vannak gyárilag felvitt szolgáltatói számok, azokat nem tudod törölni. Ha nincs bekapcsolva az automatikus szinkronizálás, akkor a Google fiók névjegyeinek törlése csak a telefonon lévő másolaton fog megtörténni, a fiókban lévő "eredeti" adatbázist nem bántja. Ha kész, akkor elvileg van egy teljes névjegyzéked a Google fiókodban, és egy tök üres telefonod. Most visszakapcsolhatod a szinkronizálást, vagy manuálisan szinkronizálhatod a telefon és a Google névjegyzékedet. Ennek hatására a Google jegyzékről készül egy másolat a telefonodra. Ha megvan, akkor állítsd be a telefonon a névjegyzék nézetet úgy, hogy csak a fiókot lásd. Ennyi. Amikor új névjegyet veszel fel, akkor elvileg a telefon rákérdez, hogy hova hozza létre. Válaszd a Google fiókodat, és meg fog jelennni a jegyzékben az új névjegy. Amikor szinkronizálsz, akkor pedig fel fogja tölteni a Google-re is. Az egésznél csak az a lényeg, hogy a telefonon lévő Google névjegyzék, és a felhőben lévő Google névjegyzék (amit a szgépről látsz) nem ugyanaz: a telefonon csak egy másolat van, ami akkor egyezik meg a felhőben lévővel, ha szinkronizálod.
Ezzel a megoldással a nyugodtan elfelejtheted a telefon saját memóriáját és a SIM-eket, minden névjegyed egy helyen lesz, amit ráadásul egyszerűen le is tudsz menteni a Google fiókodba, így nem vesznek el, ha a telefonod elvész vagy elromlik. -
Klmarti2
csendes tag
Sziasztok! Nekem is Alcatel Idolom van, és nagyon szeretem, de nem mindenre tudok rájönni, nem igazán jó mindenben a használatu útmutató. szóval, nem ltája a készülékemet a totalcommander, és nem tudok rájönni, hogy miért. A tesómnak a laptopján látja, az én gépemen meg nem. Megköszönném, ha ebben tudnátok segíteni. A másik, hogy nem tudom kikapcsolni a bekapcsolási, kikapcsolási hangot, azt hol lehet?
Két sim kártyával használom, valahogy nem tudok olyan nézetet kiválasztani, hogy minden kapcsolatot csak egyszer lássak, viszot ne hiányozzon belőle semmi. Legszívesebben csak a telefonra mentetteket használom, de felvittem új névjegyet, azt meg nem látom a listában. Hogy van ez? Meg tudom azt oldani, hogy csak a telefonban lévő jnévjegyeket szinkronizáljam a google fiókommal és a többit törölhetem a csudába? Örülnék a segítségnek Klmarti
-
Tibcsi68
tag
A telefonkönyvben sok-sok névhez (de nem az összeshez) csak egyesével lehet ugyanazt a csengőhangot rendelni, vagy van valami egyszerűbb megoldás is?
-
Tibcsi68
tag
Sziasztok, új 6030D tulaj vagyok, (eddig még nem bántam meg), és azt kérdezném, hogy ezen a telefonon van-e, és hol Feladatkezelő menű, ahol a futó alkalmazásokat, memóriahasználatot stb. meg lehet nézni. Köszi!
-
Bferibörs
addikt
-
franciskó
csendes tag
Váá, sikerül végre a Gps problémát megoldani, igaz nem a telefon hibája volt
, a gyári hangszóró nem valami erős, erre nincs valami belső kód a hangosításra? mint a hedsettre?
-
válasz
johnnyjungle #206 üzenetére
Waooh..honnan szerezted? Vannak még más kódok is?
Köszi ! -
johnnyjungle
tag
Sziasztok,
Itt tudtam beállítani a Headset volumét (120-as értékről 160-ra).
Hátha jól jön valakinek :Tárcsázóban:
*#*#3646633#*#* -
franciskó
csendes tag
Kérdés. Van valakinek valami ötlete melyik Navigátciót érdemes letölteni a telefonra hogy ofline is használható legyen, sokat kipróbáltam. Igo, [Android]Sygic Gps Navigation, egyik sem megy rajta, vagy el sem indul vagy nem támogatott fáj formátum, nem hiszem el hogy csak netes Gps lehetőség van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- E-roller topik
- Sorozatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest