Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az ábrával kapcsolatban annyi megjegyzésem lenne, hogy a "24 magos Power8" az 24 valódi 3,5GHz-en járó magot jelent, míg a "36 magos Haswell" csak 18 darab 2,3GHz-en ketyegőt. A magok sebessége közt elve ott a másfeles szorzó ( 3,5 GHz vs. 2,3 GHz ). Ha ezzel számolok akkor 24/18*3,5/2,3 = 2,0. Vagyis éppen kétszer nagyobb teljesítményű a Power8-as rendszer. Tehát az ábra korrekt, csak értelmezni kell tudni a látottakat.
-
lenox
veterán
Hat egy mem savszel limites feladat magok szamaval valo skalazodasa nem nagyon. Vagy egy olyan feladat, ami egyiknel l3 cachebol fut, masiknal nem fer bele az is leginkabb ezen a tenyen mulik, nem mason. Persze nyilvan lehet olyan eset, amikor nem ezeken mulik, csak ez ennel a tablazatnal melyebb analizist igenyel, nem rafogast, hogy mert az intel hulye. Nem az.
-
lenox
veterán
Nem latom az osszefuggest, a power8 vs xeon kerdesben ha az intel akarna erosebb xeont odatenni, akkor szerintem semmit nem vennenek a MIC-bol, eleg lenne nagyobb ll cachet es tobb mem csatornat odatenni es kesz. Ellenben nem akarnak szerintem, mert ha megnezed az arakat is, akkor kiderul, hogy nyugodtan telik erosebb intel hw-re is a powerek arabol egyreszt, masreszt amikor meg sokutas powert akarna valaki, akkor oda nem is szallit az intel semmit, mert nem eri meg kifejleszteni, supportalni stb.
-
lenox
veterán
Hat nem tudom, hogy ez a tanuljak meg a szakmat kategoria-e. Sokkal nagyobb fogyasztassal sokkal nagyob per core l3 cache-sel es sokkal nagyobb mem savszellel gyorsabb a power8, de ugye fogyasztasban az intel jobb, nagyobb cachet es tobbcsatornas membuszt epiteni meg csak dontes kerdese, nem hinnem, hogy a tudas hianyzik hozza, sokkal inkabb uzleti dontes szerintem. Penzugyi adatokat nezve nagyon nem tunik elcseszett uzleti dontesnek.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest