- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- És egy Tecno Pova 7 Ultra 5G is felbukkant
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Mobil flották
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
Runner_fxr #260 üzenetére
Igen, hasonlóan vélekedek, bár szerintem ha folyamatosan 40 felett van az fps, akkor már jó. BF3 a legjobb példám, új játék, brutál igénnyel, és FullHD alatt, minden High-ra állítva (shadow=low, egyértelműen, egy háborús játékban sok értelme nincs, inkább a lopakodós játékoknál), és így értem el. Nem nagyon ment 60 fölé, stabilan a 40 közelében járt, és nem láttam akadozást.
Persze, nem baj, ha vannak versenyzők, mert ők is kellenek az ipar "szabályozásához". És innen már inkább pénz kérdés áll fenn. Ha tehetném, én is vennék a GTX590-et, de nem a pontok miatt, hanem hogy sehol ne kelljen kompromisszumokat kötnöm. De az átlagnak maradnak a 30-50k közötti kártyák. Mint mindig... -
Én az évek során azt tapasztaltam, hogy 60 fps az a szám ami kell az élvezetes játékhoz, itt már teljesen filmszerű, folyamatos látvány van, e fölött már nem látok különbséget. Viszont hiába mondják azt, hogy 30-tól már folyamatos, azt nem érzem akkor se annyira folyamatosnak, 50-60 tól van az, hogy hibátlan. Multit soha nem kedveltem, azt nem tudom, hogy ott van e előnye a több 100 fps-nek, lehet igen, de ez nálam nem szempont.
-
zsoltti
senior tag
a 8 milisecondos válaszidőhoz elvileg 125fps társul.
De Én úgy vagyok ha már minimum 35 meg van az bőven jó -
Tomcat
őstag
Ahogyan ma is megfigyelhető. Ha egy überbrutál csúcskonfigot összeraksz CF/SLI alapokon akkor nem nagyon van semmi sem amire komoly hatása lenne. Maximum azt láthatod hogy a FRAPS 100,200 vagy 300+ FPS-t ír ki, mert érzésre itt már nincs sok különbség. Aza z igazság hogy e-penis növelésre jók ezekhez maximum a mai konzolportok minősége miatt amiket eleve döntően 60 FPS-re tenyésztettek ki az alkotóik.
Persze tudom, a "HC gémerek" jobban osztogatják a fejeseket ha magasabb az FPS értéke. Játszani már 100 FPS is bőségesen elegendő, ahogy az volt anno az én időmben is a Quake1-2-3 multi idején is amikor is az volt a menő ha legalább 300-at ír a számláló. -
-
Kaiku
senior tag
válasz
Runner_fxr #250 üzenetére
Amikor a Geforce 2 GT megjelent az is 160-180k volt!!!
-
beluschi
tag
válasz
imibogyo #251 üzenetére
Lehet, hogy a használt kártyát eladó "forintálisan" haszonra tesz szert, de reálértéken már nem biztos, mivel mindennek emelkedik az ára, így csak a magasabb eladási árból tud ugyanannyi egyéb terméket megvenni, mint korábban az alacsonyabb eladási árból. Ezért is emelkednek a használt termékek árai is. Persze ettől még lehetnek aránytalanságok, de nem elképzelhetetlen gyors áremelkedések esetén, hogy használtan nagyobb összegért adja el, mint amennyiért újonnan vette. De ekkor már baj van!
-
imibogyo
veterán
válasz
torma1981 #248 üzenetére
Szerintem az az én dolgom, hogy mit várok el, maximum nem kapom meg.... A véleménynyilvánítás meg szabad...
annyiért adják a kártyáikat amit te szeretnél
Nem amennyiért én szeretném, de ha valaki megvesz egy 50k-s kártyát az ne akarja már 80k-ért eladni 3 évesen ugyanazt, mert ez netto pofátlanság.Ha valakinek kell olyan áron akkor úgy is megveszi.
Ezzel egyetértek.Ne mond hogy te nem ezt tennéd?
Most adtam el a gépemet és nem ezt tettem, pedig még így is nagyon jól jártam. "Jóformán" nullszaldósan adtam el, de NEM extra haszonnal, egy használt (2 hónapos) konfigurációt és ez a lényeg.Amúgy meg ez természetesen a magánvéleményem, nem kell vele egyetérteni, mint ahogy nem is teszitek. Én sem értek egyet a "ha az üzlet megteheti, én is" elvvel.
-
Emlékszem amikor a geforce 8800GTX jött. Az is valami 160 ezer volt, de teljesítményben a földbe döngölt mindent.
-
Egyébként azt sem értem, hogy egyesek, hogy jönnek ahhoz, hogy csak úgy leértékeljék a forintot? Jó persze értem, ez gazdaság, meg számítások, meg a tököm tudja, de akkor is arról van szó, hogy egy had ne mondjam milyen népcsoportból, néhány ember, úgy játszadozik a pénzzel a világban, ahogy neki kedve tartja! Mert itt erről van szó (Orbán fingik egyet és 10 forintot emelkedik az euro), az egész válság, is egy mesterséges dolog volt. A frankhiteles probléma sem véletlen, nagyon jól tudták a bankok, hogy erre keményen ráb@sznak az emberek! Mit lehet tenni? Ezzel semmit se, max arrébb tolni a biciklit oda, ahol jobb az élet. Bocs az offért.
-
imibogyo
veterán
és igen messze van a HD7970-töl... a majdnem az több mint 100 font... az pedig 40K forint... az,hogy te otthon a magyar shop.ok kínálatában mit látsz,nem mérvadó ha egy termék árképzéséről beszélünk...
Mivel itt a többség a magyar árakról beszélt, ezért amit reagáltam is ERRE az árra mérvadó.akkor lehetne éltetni a céget,hogy milyen frankó srácok..
Én nem éltetek senkit. De addig amíg egy magyar boltban 200k az induló ára egy 7970-nek és jelenleg 160-180k egy GTX580 ami nem mai fejlesztés, addig a hazai piacot nézve nem durvábban felárazott termék, mint bármi más "újdonság varázsa" alatt álló dolog, főleg az informatikában.Az meg, hogy te vagy én nem itthonról rendelünk a lőtéri kutyát nem érdekli. Mert nagyon sokan viszont igen.
-
TTomax
félisten
válasz
imibogyo #245 üzenetére
Szépen elbeszéltél mellettem, a használt árakról volt szó,amit te felháborítónak tartasz.A GTX580 ára sehol semennyit nem változott... (ha fog is akkor is csak lefelé,bár az AMD nem töri magát) és igen messze van a HD7970-töl... a majdnem az több mint 100 font... az pedig 40K forint... az,hogy te otthon a magyar shop.ok kínálatában mit látsz,nem mérvadó ha egy termék árképzéséről beszélünk...tekintve,hogy az EU-n belül bárhonnan megrendelheted...
Akárhogy is nézem ha a Radeon kijött volna a GTX árában és ráver 20% -ot akkor lehetne éltetni a céget,hogy milyen frankó srácok.. ez pontosan az amiről beszéltem már jó néhányszor, beárazták az amúgy is marha drága GTX580 fölé,pont annyival amennyivel erősebb... -
imibogyo
veterán
Attól még a lényegen nem változtat. Nem az okok a kérdések a számomra.
A GTX 580 átlag ára "majdnem" ott van, mint az új jövevényé. Ehhez képest "nem rossz" ár a 200k, egy vadonatúj fejlesztésért, ami ráadásul úgy is lejjebb fog menni idővel.
torma1981:
Ez csak önvédelem amit most írtál. A magán ember nem bolt. Ennyi erővel ha más ölhet, akkor te is ölhetsz? Azért mert valaki etikátlanul csinálja, még nem jogosít fel mást, hogy ő is úgy csinálja. -
imibogyo
veterán
válasz
Gergosz2 #240 üzenetére
Nézd meg a GTX580-ak árát. Simán van közöttük léghűtéses 200k-ért, azok is elég durva árak, pedig már messze nem új kártya.
A vízhűtéses példányok pedig 260-280 körül tanyáznak, holott az a blokk egy 30k-ból kijön a gyári tuning meg vízhűtéssel megint nem mérvadó.
Egyszerűen baromi drága lett minden. Ezt el kell fogadni egyelőre.
Ami viszont baromi idegesítő az az, amikor valaki megvette egy évvel ezelőtt 110k-ért a GTX 580-át, és most az új árakra hivatkozva akarja 130k-ért adni.
-
-
Sennalacy
aktív tag
20 ezret kb rádobtam volna a generációváltás miatt, de hogy 300%-on próbálják meg elsütni jó esetben 50% teljesítménynövekedésért.... ezek betegek. Tiszteletem annak aki ezt ilyen áron megveszi. Tőlem rájuk is rohadhat.. persze nem fog, mert eleinte úgysem tudnak eleget gyártani.. Úgy néz ki vagy kihagyom ezt a szériát, vagy egy év múlva nézem meg hogy állnak az árak.. Feltéve, ha addig a forint nem a kukában landol.. bár akkor úgysem ez lesz a legnagyobb gondunk.
-
zsoltti
senior tag
válasz
proci985 #236 üzenetére
Ezekhez méltó folytatást tudsz? Mert Én nem!
A dirt 3 meg teljesen más műfaj.NFS 4,
NFS : porsche,
street legal redline
ezekhez hasonló játék még most sem érkezett pl. most is csak olyan van hogy 300al becsapódok a falba aztán hajts tovább, semmi következménye pl...., nem kell fizetni a javításért, tuningért , és az új kocsiért sem! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
#16939776 #233 üzenetére
10 éve ponosan ezeket az érveket hallottam, csak akkor a 20 évvel ezelőtti játékok felé ment a nosztalgia. csak akkor még pl nem a deus ex:hrt és a bioshock2őt hasonlították a deus exhez, hanem a deus exet a system shockhoz.
változnak az idők és változunk mi is.
a videokártya nem kihasználásáról meg annyit, hogy a 6950 köszöni szépen izzad rendesen a három monitor alatt
. az általam kapott fpseket elnézve meg a 7970 is elég szépen izzadna 2560x1600/3840x1024 (mindkettő 4millió pixel) pl Stalker CoP, Metro2033 Ultra, Dirt3 vagy egy BF3 alatt. más tavalyiak közül meg a fix 60fps is kb éppen lenne meg (DX:HR, Shift2). 3x1080p meg még ennek is a másfélszerese pixelre.
Runner_fxr: szerintem bőven vannak minőségi pcs játékok utóbbi években is. pct temetni egyébként sem menő, legalább 15 éve megy ez a "régen minden jobb volt/konzol átveszi az uralmat" lemez (lehet korábban is, előtte már nem emlékszem), és természetesen akkor se volt igaz.
-
TOM-202
senior tag
Ami azt illet ez nagyon drága lett. Nem bízok benne túlságosan hogy a HD7950 jelentősen olcsóbb lenne ennél. Lehet hogy érdemesebb lenne megvárni a HD7870-7850 párost, hátha azokból fele összegből kiépíthető egy költséghatékony CrossFire konfiguráció.
-
-
törölt tag
válasz
Runner_fxr #229 üzenetére
10-év alatt fel nőtt egy generáció, más igényekkel, erre reagálva tömegtermelésbe csapott át a játékipar, aztán elfogytak az ötletek, lankadt az érdeklődés, mások lettek az igények...
Van még kismillió régi cím, most például egy 2003-asal töltöm szabadidőmet, teljesen más dimenzió
-
Szerintem lehet ezt a kérdést csűrni, csavarni, de ha nem hajlandóak pc-re jó játékokat készíteni, akkor nyilván halott a vga biznisz. Várhatnak a gyártók itt akármilyen eladásokat, de ha a játékok elsődlegesen nem pc-re készülnek, hanem konzolra, akkor teljesen értelmét veszti a pc mint játékplatform. Nem használják ki a benne rejlő lehetőségeket, sőt még direkt vissza is fogják, fölöslegesen terhelik. Nem csoda, hogy haldoklik a vga biznisz. 5-6-10 évvel ez előtt, elsődlegesen pc-re fejlesztettek, kihasználták a vga-k minden tudását, persze, hogy szárnyaltak az eladások. Beleintegrálhatnak a prociba amit csak akarnak, de ha nem lesznek jó, elsődlegesen pc-re fejlesztett játékok, akkor nem fog senki sem játékos pc-re pénzt áldozni. F@szbúkhoz meg nem kell erőmű.
Az én véleményem az, hogy szerintem ezek a gyenge, tablet szerű masinák fognak elterjedni még jobban,pl a f@szbúkhoz stb, játékra marad a konzol, és az igazán nagy teljesítményű pc alkatrészek meg csillagászati áron lesznek, mivel azt átlag ember egyáltalán nem fogja vásárolni. 2014-ig még elvergődik kb, ahogy jósoltad, aztán ennyi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Most mit tudnak tenni, ha megterhelő a játék? Ennyit tud egy lassan 5 éves rendszer. A BF3 DX11-es kártyától lesz játszható, de nem a kártya nyers sebessége miatt, hanem azért mert lehetővé válik a tile-based deferred acceleration alkalmazása. Ez a kulcs a sebességhez. DX10/10.1 alatt ez nincs, illetve nem is megvalósítható, mert nincs local data share erről meg nem tehetnek a gyártók, nem volt követelmény a DX10/10.1-ben. Az AMD alkalmazott global data share-t, de ez csak egy 64 kB-os cache a teljes lapkára. Ennél sokkal nagyobb tárterület kell. A szabvány szerint 32 kB streaming multiprocesszoronként. Ha ez nincs meg, akkor mehet a GPU a lassú VRAM-ba írni, és olvasni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Fingom nincs. Biztos van support. Mondjuk azt kétségesnek érzem, hogy javítani is fogják. Kb. le fogják szarni. Én a HD 2600 Proból tudok kiindulni. Ott 800x600 és full low volt. Amikor nem történt semmi a képen, akkor megvolt a 15 fps. Izmosabb jelenetnél kaptunk 5-10-et. A HD 2900XT erősebb, de nem annyival, hogy fusson. A HD 3000-ek a gather 4 miatt gyorsak, mert ebből nyernek szoftveresen +30-40%-ot. Ez a HD 2000-eknél nem létezik, így ott épp hogy eldöcögne a játék.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valószínű, hogy a leskálázórendszer nem működik jól. A HD 2900-at valamiért DX10.1-nek teszi, de ilyenkor nyilván kap egy DXGI_ERROR_UNSUPPORTED formátumú üzenetet, mert a DXGI verzió nem 10.1, hanem 10.0, ami ugye nem egyezik. Ezért írja, hogy kell a 10.1, mert azt ellenőrzi. Az EA-nak kell írni, hogy változtassanak, és kioszthassa a rendszer a 10.0-s kódot neki. Ez tipikusan tesztelési hiba. Valszeg senki sem nézte meg HD 2900-zal, hogy betölti-e a rendszer a DX10-es kódot.
-
sakal83
addikt
Azért vicces egy kicsit, hogy 7970 Cf-et tesztelgetnek, Egy Crysis 2 fullon 95 fps-el megy
Esetleg játékot is írhatnának (persze látványban fejlődjön, ne gépigényben), amihez kellhet egyáltalán ilyen vas
-
Kaiku
senior tag
Szia
Az lehet, hogy Te nem hiszed, de akkor is így van. Idézet és link. A cimborámnak is pont ez a baja vele.
És a 2 játék ami nem indult el:
NFS: The Run és
Battlefield3
Egyszerűen közölte mind a 2 játék pontosan ugyanolyan szöveges üzenetbe, hogy az én VGA kártyám csak a DX10-et tudja ide, pedig DX10.1 kellene, bezzeg az Nvidia oldaláról a gyengébb 8800GT is támogatott ráadásul az is „csak” DX10-et tud, meg úgy alapból az egész 8-as 9-es és GTX200-as széria csak DX10.0-t tud, mégis vígan megy rajtuk a játék! Aztán ugye az is tény, hogy mindegyik játékot a Frostible nevű motor hajtja, tehát nem véletlen a két teljesen egyforma hibaüzenet!
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
whiteman0524 #206 üzenetére
70k fölött a vga nálam felejtős!
70k is sok(k), nemhogy 150k...abból veszek 2 konzolt vagy 1 konzol+TV -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a HD 7970-hez van működő driver. Ezért készültek tesztek már a termékkel. A Cedar Trail platform szeptemberben jelent meg, de nulla teszt készült még róla. [link] - Valószínűleg ezért, mert az illető szerint akkor így állt a driver. Persze hivatalos teszt nélkül nem lehet kiindulni semmiből, de láthatóan az Intel nem akarja tesztre adni a termékeket. Az megszokott, hogy a termék általában béta driverrel startol, mert az MS két-három hét alatt írja alá, de az nem megszokott, hogy egy szeptemberben megjelent termékhez, még ma sincs WHQL driver. Arról nem is beszélve, hogy a RC driver jelenleg töredékét nyújtja annak, amire a hardver képes, valszeg így lesz a véglegessel is, abból kiindulva, hogy az Intel is DX9-nek kommunikálja a DX10.1-es hardvert.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#72042496 #210 üzenetére
Nagyon függ a helyzet attól, hogy a piac hogyan reagál erre a változásra. Azt most a gyártók nem várják el, hogy növekedjen az eladás 2012-ben (irreális is lenne), de azt igen, hogy a csökkenés úgymond lassuljon. A stagnálás egyelőre álom kategória, de hátha. Van azonban konkrét tervezete ennek. Ha továbbra is évi 30%-os csökkenéssel számolunk, akkor 2014 vége felé kerülhet olyan helyzetbe a VGA-piac, hogy az ténylegesen kellemetlen legyen. Ez az időpont viszont alapvetően nem rossz az AMD-nek és az NV-nek, mert a tervek szerint 2014-ben már lesz nagyon komoly integrált rendszer mindkét vállalatnál. Ezzel lehetőség nyílik olyan platformok kialakítására, melyen belül nem kell figyelembe venni, hogy a konkurens hardveren is működjön a funkciók nagyon nagy része. Ez lenne egy lényeges reform, amitől várnák a cégek a VGA-piac felemelkedését. Persze ennek az az ára, hogy a gyártók mixelhetőségének logikai értelemben véve vége. Fizikailag szerintem ez nem lesz meggátolva, de annyi szolgáltatástól esel el a mixeléssel, hogy nem fogja megérni.
-
törölt tag
"Persze ez innentől egy folyamat lesz."
Ez sajnos már kezd látszani, ahogy az is, hogy nem tartható a végtelenségig. Azt írtad, hogy 10% körüli részesedésnél fog megállni. De van-e valami tipped, hogy ez mennyi idő múlva és milyen árszint (csúcskártyákra gondolok) mellett fog megvalósulni?
Az egy dolog, hogy a jelek szerint még az 5-600 dolláros magasságban is rugalmatlannak tűnik a piac, kérdés, mi lesz feljebb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#72042496 #208 üzenetére
Nagyjából most ez a helyzet, ami valóban röhejes, de a drágulást az új szériáknál lehet a piacnak a legjobban eladni (a hozzáértők átlátnak ezen, de a többség nem). Az világos, hogy a gyártóknak kompenzálni kell azt, hogy 30%-ot esett 2011-ben a VGA-k eladási rátája. Ez példátlan visszaesés. Az új árazással erre berendezkedtek. Persze ez innentől egy folyamat lesz. Azzal, hogy ennyire feltolják az árakat kockáztatják a piac nagyobb visszaesését, ami természetesen később még nagyobb árazást fog jelenteni, és ezzel még nagyobb árcédulák jönnek. Ez addig fog tartani, amíg a VGA-piac jelentősége a GPU-piacon 10% alá nem süllyed. Utána már nem az áremelés lesz a kérdés, hanem az, hogy megéri-e fenntartani.
Most is fel lehet már tenni a kérdést, hogy ennek az egésznek van-e értelme, de még több szól a piac mellett, mint ellene. Később ez megváltozik, és ha nem jön a pénz, akkor szimplán ki lehet lépni. Igazából azzal az AMD és az NV már nem nyer semmit, ha a GPU-piac 10%-áért vívnak kíméletlen harcot a VGA-k. Jobb döntés átcsoportosítani az IGP-kre az erőforrást, amelyek jóval nagyobb szerepet kapnak a teljes piacon. -
-
Rabbitf_24
addikt
Én nem cserélem le a GTX 580-at erre az biztos.... Majd ha lesz vmi, ami 1080p-ben konstans odaver ennek a kártyának +50%-ot, akkor csere lesz.... Addig meg mindenre elég...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sajnos a CPU kevés. Limites a játék FXAA-val. 8xMSAA-val kellett volna nézni. De a magas felbontás beszédes. Ott láthatóan a limit kezd kitolódni, így a CF gyorsul.
A Skyrim alatt is megy a CF/SLI, csak egyszerűen baromira limitáló, hogy két logikai szálat használ a játék a lehetséges erőforrásokból. Mindenesetre, ha driverből erőltetsz rá SSAA-t, ami nagyon terhelő, akkor működik mindkét rendszer. Persze ezt senki sem nézi meg. -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Gergosz2
veterán
válasz
zymkasyler #198 üzenetére
200k-ért jönnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Távcső topik
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP OMEN 3080Ti
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest