Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Jó, de itt azért rinyál a Murdoch mert nem képes még egy robots.txt-t se megírni a saját üzletének rontása érdekében, inkább követelőzik mint egy kisgyerek hogy mások oldják meg a problémáját. Csak abba nem gondol bele hogy a 21. század emberének fogalma sincs mi az a cnn.com és hasonlók, sőt még a google.com-ot se pötyögi be, egyszerűen a böngészőbe beállítja alapértelmezett keresőbe, aztán rábíz minden keresést, és oda kattint ahova az vezeti. Ha kizárja magát a keresési eredmények közül, senki se fogja megtalálni a híreit. Na akkor fog igazán nyafizni.
-
-
Dr. Akula
félisten
Igen, a kereskedő húzza le a nagy sápot, mart az ven felül. A munkahelyen meg a munkaadó húzza le a munkást, mert megteheti. És nemcsak a híriparban.
Azonban a google nem erőszakolja rád magát, ott a lehetőség hogy kivond magad a keresésből, és ezzel az emberek figyelméből. Pont a google a legrosszabb példa arra amiért a Murdoch veri a nyálát.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
attila9988
üzenetére
Hiába van keresőd, ha nincs mit megtalálni
Hiába van híred, ha nincs kinek eladni. Ha nincs kereső, nem jönnek az emberek. Inkább oda mennek ahova a kereső vezeti őket: a konkurrenciához. Ha meghallok egy hírt a rádióban ami érdekel, a f.szom fogja végigbogarászni minden újságot hogy melyikben szerepel éppen, inkább google beír, eredmény kidob, katt. Ez a 21. század, a való világ! -
válasz
attila9988
üzenetére
kereső kb= kereskedő
hírportál kb= termelőnos, a mai világban sem a gazdák, termelők kaszálnak igazán. sőt, kínjukban már levágott marhafejekkel tüntetnek és kaját öntenek a tengerbe. a ... kereskedő viszont kövér árréssel dolgozik. marxot is rohadtul zavarta ez, ki is talált rá mindenféle megoldást (mielőtt kapok az arcomra: amit mások máshogy valósítottak meg).
az mindenesetre biztos, hogy én is "szívesebben" (azaz: jobban megérné, sokkal) működtetném a hírkereső.hu-t mint a prohardvert...
-
válasz
attila9988
üzenetére
A fő probléma ezzel az egész miskulanciával az, hogy van valaki, aki előállít valamit, meg vannak, akik ezt fogyasztják. A piacon az ár mindig alku kérdése. Kiállni a népek elé toporzékolni, mint az óvodás, hogy akkor is fizetni fogsz, akkor is fizetni fogsz, az egyrészt gyerekes, másrészt a piac szokásainak alapvető felrúgása.
Hogy ő úgy döntött, hogy fizetni fognak, az nem tény, hanem az ő álmai. Hogy valóban fognak-e fizetni, majd a piac eldönti. Az a szándék, hogy kizárja az olvasót a hírek árának meghatározásából, téves, a pénz az olvasónál van, ő fogja eldönteni, hogy hajlandó-e fizetni vagy csődöljön be az egész kóceráj. Hiába erőszakolja a diktatórikus ötleteit, vagy hajlandó lesz "megegyezni" az olvasókkal a mostaninál kicsit demokratikusabb színvonalon, vagy tönkreteszik.
Az meg egy vicces mellékszál, hogy olyan dolgokkal fenyegetőzik itt (gugli kitiltás), amit lassan két éves gyerek is meg tud csinálni egy robots.txt-vel, ezzel magát erre a szintre degradálta le. Ha valóban komolyan hiszi, hogy a google neki káros, akkor meg kell nyitni egy editort, ki kell tölteni azt a tetves fájlt, oszt jónapot, ez közel sem akkora horderejű intézkedés, ami tévériportot igényel. A tévériporttal valójában nem oldotta meg a problémáját (azt az editorral lehet, két perc alatt), csak mártírkodni próbált. Ez a mártírkodás verte ki sokak szemében a biztosítékot, szerintem.
-
attila9988
őstag
Azért logikusan végiggondolva látnotok kell, hogy ez az ügy nem annyira fehér, és fekete mint amilyennek elsőre tűnik. Gondolkodjatok el egy kicsit azon, hogy mi is az a "kereső", illetve mi a "tartalom szolgáltató", illetve hogy ki az, aki eme két gazdasági tényező közül, megélne a másik nélkül is. Hiába van keresőd, ha nincs mit megtalálni. Kereső nélkül az internetes portálok is hasonlóképpen szegmentálódnának, mint a papír alapú újságok piaca.
A times, vagy a sun, mint nagy múltú lapok, pusztán a nevükkel, gazdasági erejükkel, és elismert minőségükkel magukhoz vonzzák az olvasókat. Ha te az újságárusnál hírlapot szeretnél, jobb eséllyel veszed meg ezeket a kiadványokat, mint valamelyik kisebb, perifériára szorult lapot.
A google belerondít a képletbe, mert a hírkereső nem a fenti tényezők alapján válogat, így könnyen megeshet hogy ugyanaz a hír egy blogger weboldaláról előbbre kerül a találati listában, mint a nagyok. Még siralmasabb a helyzet, ha pl az adott blogger, esetleg éppen valamelyik nagyobb szaklap hírével népszerűsíti magát copy+past megoldással megspórolva a hírszerzők munkáját, ami nem kevés pénz, valamint ráfordított idő, és munka. Így nehezebb megélni, és nehezebb tudatosítani az olvasókban, hogy valami mást, jobbat kapnak ha ellátogatnak pl a times weboldalára. Ráadásul a legnagyobb "hírszállítók" háttérbe szorulásával, az interneten publikált anyagok erős minőségi zuhanásnak is indulnának, éppen a fent említett hírlopások miatt, hiszen nem volna mit ellopni.Fentiekből következik, hogy nem állja meg a helyét az az érvelés, hogy a google "segít" a lapoknak, mert egyáltalán nem ezt teszi. Az ellenlábasok pedig keresik a megoldást a problémára, mert féltik a pozícióikat.
-
Szőröstalpú
tag
Nyilván az 1000 ember nem fog hiányozni a statisztikából (bár valszeg a PI nagyobb részéért felelősek). Kérdés, hogy hoznak-e annyi bevételt, hogy legalább a fejlesztés kötségeit megtérítse.
Ha relikviákon polót/bögrét/egéralátétet értesz, az tényleg jó ötlet lehet. Ha nem, akkor nem tudom mit (az első tesztelt alaplap, vagy egy szerkeszőségi forgószék nem tudom, mennyi embert hoz lázba
)
A saját bolt ellen a pdamania-t (mostmár technet) tudnám még felhozni: először csak nem látták szívesen, ha valaki egy konkurrens boltra hivatkozott, aztán már tiltottak is lettek ezek. Szerintem sok embert vesztettek vele
(bár nyilván a kérdés, hogy a másik oldal hozott-e annyit, hogy ez megérje) -
válasz
Szőröstalpú
üzenetére
medián szerint nagyságrendileg havi 700e egyedi user olvasgatja a portáljainkat (az összeset együtt). ha előfizet 1000 ember, és ők nem látnak reklámokat, nem változik semmi szerintem a kampányok statisztikáin.
amúgy lett közben egy - talán - jó ötletem (ph-s relikviákkal összekapcsolni az egészet), úgy már egész jól hangzik.
-
Szőröstalpú
tag
Hát, 20 embernél talán többen

A megoldás szerintem is abban van, hogy érezhető többletet adjatok a pénzért. Az egyedi avatart én nem érzem elégnek. A zárt főrum is visszaüthet.
A reklámmentesség viszont jó ötlet lehet. Többen írták, hogy az olda miatt nem tiltják a reklámokat. Egy részük talán még hajlandó is lenne fizetni. Érdekes lehet kiszámolni, hogy egy emberre mennyi reklámbevétel jut (a médiaajánlat alapján - abszolút nem hozzáértőként számolgatva - nekem kb 50Ft/hó jött ki. Hümm, elég kevésnek tűnik, lehet, hogy valamit nagyon benéztem.
)
A saját bolt viszont nem biztos, hogy jó. Esetleg felmerülhet, hogy egy-egy terméket csak azért dícsértek, mert tele van vele a raktár
-
az utolsóra válasz a bitmarket.hu, hamarosan indul. a többiben sajnos egyetértünk nagyjából.
-
tkazmer
addikt
azért nem tudom, hogy pl. ebben az arcképesben üzletileg mekkora lehetőség van, mert aki tényleg fizetne érte - úgy van vele, hogy kap akkora értéket itt, a fórumon, hogy neki az egyedi arckép megér valamennyi pénzt - az már szerintem közel jár ahhoz a szinthez többnyire, hogy ingyen is egyedi arcképre tehessen szert.
a zárt fórum talán azért nem biztos, hogy jó, mert nekem úgy tűnik pl. a médiaajánlatotok alapján, hogy a látogatottságnak igen nagy része a fórumon csapódik le, ez pedig bizonyos fajta közösségi életet feltételez (ez érzékelhető is persze). namost ha a közösség feldarabolásra kerül, akkor kérdéses, hogy megmarad-e a jelenlegi szintjén, mind a közösségi élet, mind az ezzel járó látogatottság.
szerintem ha valamiért pénzt kértek, annak legyen relative magas hozzáadott értéke (én ilyet egy egy egyéni avatarnál kevésbé érzékelek, mint egy tesztnél, vagy hasonlónál), különben, ahogy te is írtad, talán inkább a 20 felé közelíthet az érdeklődők száma - ráadásul mindenki csak egyszer fizet egy egyéni avatarért.
a szerkesztői blog ilyen szempontból tényleg jó, bár annak ugye folyamatos költség oldala is van(míg egy weboldal átalakítás egyszeri beruházás), hiszen a szerkesztők többletmunkáját ki kell fizetni.
javasolták továbbá korábban, hogy a reklámmentességért lehessen fizetni - alapvetően ez sem rossz szerintem, de egyrészről aki ide jár, az sokszor amúgyis használ valamilyen reklámblokkolót, másrészt meg ki kell számolni, hogy átlagosan mennyi reklámmegjelenés jut egy aktívabb felhasználóra (olyanra, aki fizetne a szolgáltatásért), és megtudni, hogy mennyit veszít ezzel a cég, és ennek megfelelően kalkulálni egy árat - viszont kérdés, hogy a reklámozónak vagy a fórumozónak/cikkolvasónak ér e többet egy adott lapletöltés.
ami még kitörési pont lehet szerintem, az egy profilba illő webshop. A CEMP-nek is bejött az, hogy övék a bookline egy része, és remekül tudják hirdetni az Indexen - ti itt kiváló reklámot csináltok számos terméknek, és ha egy cikk vagy teszt után odaírjátok, hogy itt és itt meg lehet venni, azzal önmagatoknak is jó reklámot csináltok, továbbá biztos vannak folyamatosan kiadatlan reklámfelületeitek főleg mostanában, ott is hirdethetitek saját magatokat. -
-
donate gombbal nem lehet eltartani egy ekkora céget, de egyszeri alkalommal jól működhet a dolog, vannak rá példák.
#51: az a baj azzal, amit írsz, hogy én pl. 4-5 évente veszek új telót, 5-4 évente egyszer igen érdekel, hogy mit írtok a mobilarénán, közben meg zéró. Szóval én inkább a pesszimizmusodat osztom.
-
válasz
Szőröstalpú
üzenetére
kíváncsi volnék, magyarországon hányan klikkolnak a donate gombra...

-
Zolás
addikt
Emberek kitaláltam

Fizessünk a PH-nak hogy reklámmentes és színvonalsabb legyen. Sokkal többen leszünk előfizetők mint most ingyenes tagok mert hát a színvonalat meg kell fizetni nem?
Vagy várjá csak belegabalyodtam. Most is színvonalas csak van pár reklám és ingyen van. És a gugli is kirakja ha keresem. Na most nem tudok dönteni. Áhh fene az egészbe...

-
Szőröstalpú
tag
Az a baj,hogy amiket írtál, az szerintem nagyon kevés egy fizetős rendszerhez. Ennyi bevételt talán még egy sima donate gomb is hozna. Nyilván olyan rendszert kell kialakítani, ami a jelenlegi oldalakat nem érinti (a zárt fórum ezért nem jó megoldás). Pl csicsásabb hozzászólás engedélyezése, hosszabb szerkesztési idő, az egyedi arckép jó ötlet, esetleg választható stílus a lapokhoz, ilyesmik.
-
"Ne mondja már nekem senki, hogy egy ilyen-olyan közgáz diplomás 30 éve szakmában lévő ember ne látta volna a nyomtatott sajtó visszaszorulását, az internet adta (ingyen) lehetőségeket és azt, hogy ma már nem feltétlen kell többmilliárdos média birodalmat üzemeltetni ahhoz, hogy hiteles, igényes és ingyenes hírforráshoz jusson az ember."
Szerintem nincs ember ezen a Földön - és nem is volt -, aki az IT terület ilyen robbanásszerű fejlődését láthatta volna, hiszen maga az IBM is azt gondolta, hogy a PC-ből évente alig pár darabot tud majd értékesíteni. Ehhez képest a C64-ek letarolták a világpiacot, majd ugyanezt megcsinálta a PC is. Hogy ehhez társul egy világméretű hálózat is, azt nem hiszem, hogy ennyire előre lehetett volna látni.
Ettől függetlenül a Murdoch-ról alkotott véleményeddel egyetértek, ő szintén azok közé tartozik, aki inkább visszamászik a fára...
-
_Scythe_
aktív tag
válasz
dajkopali
üzenetére
"nem hülye, legfeljebb egy talán, rossz módszereket erőltető, konzervatív felfogású üzletember"
Tehát hülye.
Hogyne lenne hülye az, aki 2009-ben még nem látja, hogy hova fejlődik a világ. Üzletemberként. Balfasz, inkább. Ugyanakkora balfasz, mint a kiadók és az artisjus/asva-féle jogvédőknek nevezett önfenntartó rablóbanda.
Ne mondja már nekem senki, hogy egy ilyen-olyan közgáz diplomás 30 éve szakmában lévő ember ne látta volna a nyomtatott sajtó visszaszorulását, az internet adta (ingyen) lehetőségeket és azt, hogy ma már nem feltétlen kell többmilliárdos média birodalmat üzemeltetni ahhoz, hogy hiteles, igényes és ingyenes hírforráshoz jusson az ember.
Nem, nem.
Ahogy a kiadókank végre rá kéne jönniük arra, hogy mit kínál az internet, hogy nem milliárd dolláros költségvetésű hulladék filmeket, zenéket, játékokat kéne árulni, aztán verni a nyálat, hogy csődbe megy "szegény" universal és hasonlók, melyek akár országok éves költségvetési összegeivel összemérhető gázsikat adnak a szemét produkcióra, de még inkább az aktuális "szupersztárnak", hanem üzleti modellt kellett volna váltaniuk úgy 10-15 évvel ezelőtt. Csak hát ők ragaszkodnak az elavult, túlkoros életképtelen, de az ő egzisztenciájukat igen magasan tartó modellről. Váltani kellett volna gyerekek. Emberibb hozzáállás kéne. Jó lenne, ha végre észrevenné a sok multi, hogy nem az van már, mint 10 éve. Vagy 20. Itt van nekünk a net. Összetart bennünket, embereket, és mi MEG FOGJUK osztani egymással a zenéinket, file-jainkat, filmjeinket.
És ha végre ezek csődbe mennek, eltakarodnak, akkor majd lesznek újra jó filmek, játékok, zenék, mert akkor az emberek nem a kurva pénzért fogják csinálni határidőre egy kiadónak, akinek az egész egy termék, hanem elhivatottságból, ahogy mi is kezdtük, és velünk együtt még sokan. Akkor lesz újra értéke. És azért fizetni is hajlandó lennék.Mert a tudás mindenkié!
(Kicsit talán elkanyarodtam az eredeti témától, de talán mégis idevág)
-
ha lesz bármi, az tagsági rendszer lesz, extra dolgokkal. ilyenekre gondolok, mint egyedi arckép akkor is, ha nem vagy még őstag, esetleg egy zárt fórum (szemét módon kizárva a sok vérpistit a "normál" fórumon -- csak itt ugye ha ez a normál fórumok színvonalesését hozza, az sem jó), talán valami nem publikus szerkesztői blog, ahova felkerülés előtt kerülnek infók tesztekről, esetleg spéci nyereményjátékok (ez meg asszem az adóhivatal miatt borul), ilyesmi.
kérdés, hogy ez 20 embert érdekelne, vagy ezret. mert ha az utóbbi, abból komoly bevételt lehetne faragni az oldalnak, és jelentősen könnyítene a piaci nyomáson, ami most rajtunk van.
az a baj, hogy örök pesszimistaként úgy gondolom, hogy inkább 20, mint 1000 érdeklődő lenne. lehetne még a hardverapróval variálni (ez-az sms-be kerül stb.), de az is egy bonyolult rendszer, és gondolom mindenki apronetezne onnantól inkább.
-
tkazmer
addikt
van egy weboldal(illetve biztosan van több is - igazából lényegtelen, hogy melyik és mit csinál ) ahol információkhoz lehet pénzért hozzájutni. náluk ez úgy működik, hogy feltölt az ember egy összeget, amit a rendszer nyilvántart, majd mindig, amikor valamilyen adat lekérésre kerül, a rendszer levon x összeget az egyenlegből. a feltöltésnek van egy minimális összege (asszem náluk 9e+áfa), és lehet nagyobb összegű feltöltéseket is választani; amúgy meg paypallel, illetve banki átutalással lehet fizetni.
ha teszem azt csináltok egy hasonló rendszert, ahol mondjuk a hírekért nem kell fizetni, az elemzésekért kell x összeget, a mélyreható oknyomozó riportokkal megspékelt összetett tartalomért meg mondjuk 3x összeget, és mindezt úgy, hogy csak az "olvasom - x forint" gombra kell klikkelni, szerintem tudna működni a dolog... -
törölt tag
válasz
raszputyin
üzenetére
és hogy kiröhögnének az usában ezzel a szélsőjobboldalazó véleménnyel...
-
raszputyin
senior tag
Amúgy feltűnt Nektek, hogy ez a Murdoch ugyanaz, akinek a tévécsatornája (Fox) itt az USA-ban a szélsőjobboldallal élvez összefonódást?
Ez az ország 3. legnézettebb csatornája, és pl. a "hírműsorában" időnként olyan dolgok történnek, amiket a .info végű magyar oldal is megirigyelhetne. Bizony elválik a sz@r a víztől! -
-
GuMipOkE
senior tag
Kérdés, hogy a várható előfizetők tagsága jelentene-e annyi bevételt, hogy érdemes lenne foglalkoznotok egy ilyen rendszer kidolgozásával. Nyilván, ha van szabad kapacitásotok, akkor jó eséllyel, bár ez ezenkívül sok más kérdést is felvet. Pl.: ha a jelenlegi "ingyenes" szolgáltatások kárát látják, akkor valószínű, hogy összességében rosszabbul jártok.
Meg ugye az is kérdés, hogy a trend merre fog haladni. Mert ha 10 év távlatában a netező társadalom érdemi részét sikerül fizetős szolgáltatások köré vonni, akkor egy ilyen rendszer úttörő lehet, és ezért lépéselőnyt biztosíthat. Bár a jelenlegi olvasói hozzáállásból (a sajátoméból is) leszűrve nem lesz a fizetős tartalmaknak dinamikus előretörése a következő években, szvsz.
-
törölt tag
Én elgondolkodnék valami előfizetéses rendszerben, valamennyit megérne nekem a dolog.
S pl. a prohardver oldalain sem tiltom a reklámokat, mert ti abból éltek. Ha nem kattint rá akkor semmi nem lesz belőle nekik, de azért nem vagyok a magam ellensége sem, ha olvasni akarlak titeket, s nem fizetni érte, ennyi megmarad. -
GReddy
tag
...márpedig nem fogok fizetni a hírekért. Tudod mit, Rupert, egyáltalán nincs szükségem hírekre! Minek? Úgy sincs ráhatásom az afgán földrengés károsultjaira, nem érdekel Libás Gordonka újabb vérostoba hülyesége, teszek magasról az újabb deviánsfelvonulásra, nem érdekelnek a dél-indonéziai szépségverseny részletei: azaz tudok sokkal jobbat, Rupert! FIZESSÉL, HA AZT AKAROD, HOGY A SZEMETEDET OLVASSAM! Ja, és marketingből megbuktál, leülhetsz, egyes.
-
válasz
fordfairlane
üzenetére
mi is érezzük. és persze eljöhet egy pont, amikor hirdetésekből nem tartható fenn a gépezet.
mivel tisztában vagyunk vele, hogy az olvasói reakció akkor is "menj anyádba!" volna bármiféle előfizetési rendszerre (ha valahol, hát nálunk igen, ugye itt a nagy többség a szoftverről is azt gondolja, hogy az "jár"), ezért csak reménykedni tudunk, h nem lesz rá soha szükség.
ha mégis, még mindig lesz más, aki megcsinálja sz@r minőségben 3 reklámért ugyanezt. vagy egy-két "szuper" blog 1 reklámért. az emberek 99%-ának az is megfelelne -- és lássuk be, ez azért probléma (még ha nem is új: a máunika só is megfelel sokaknak).
önmagában én is szívesebben írnék olyanoknak, akik értékelik, amit csinálok, nem csak véletlenül itt vannak. no mindegy, a lényeg, hogy újságírói megközelítésből nem teljesen hülyeség, amit murdoch mond, más kérdés, hogy vajon ténylegesen mi vezérli (cégvezetőként a profit, nyilván).
-
FoxiestFox
félisten
Pénzéhes egy egész picit az az emberke.
"Márpedig fizetni fogtok a hírekért!" - Nem fogunk. Leülhetsz. -
Oscee
csendes tag
Első megközelítésben én is azt mondom, hogy hülyeség - de azért bizonyos esetben megeshet, hogy fizetnék egy FÜGGETLEN, KOMPLEX, teljes mértékben REKLÁMMENTES hírszolgáltatásért.
Értem ez alatt, hogy normális hírek-cikkek-elemzések a világ és az élet minden területéről, azaz nem valami index és origo féle hulladék. És persze ehhez az kell, hogy verje, vagy egy súlycsoportban legyen a nyomtatott sajtó árával.Persze a fentiek megvalósulására kb. semmi esély, szóval ja.
szerk:
viszont azt támogatom, hogy a bulvársajtó legyen fizetős, és még adót is rójanak ki rá! Hátha úgy kihalna, és az egysíkú emberkék is normális(abb) sajtót olvasnának... -
Sweet Lou 6
addikt
El akarják butítani a társadalom tehetetlenebb részét. Legalábbis én ezt látom ebben... Ha egy ember semmit se tud, csak a közvetlen környezetéből tájékozódik, akkor elég szűklátókörő lesz.
-
zbory
tag
nem a reklámok által támogatott weboldalak érdeklik, mivel ez korlátozott piac, szerinte nem működtethető
ja, vegulis a googlenek se a reklamokbol van ordasnagy bevetele...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
fordfairlane
üzenetére
Igen, az lenne a hatása hogy új - ingyenes - híroldalak jelennének meg és csábítanának át minden olvasót. Mondjuk ukrán, kínai, vietnami szerverekről üzemeltetve, ahol k. jól lehet szerzői jogot érvényesíteni.
A fizetős szájtok meg panganának az ürességtől. Jót is tenne az egójuknak egy csődbemenetel.Szőröstalpú:
Én a google helyében már csakazértse tiltanám le - presztízsből. Nehogymár egy ilyen fillérbaszó burzsuj mondja meg nekik mit tehetnek és mit nem. Küzdjenek meg érte ha akarják, aztán vágják csak maguk alatt a fát. Annál nagyobb káröröm nincs, mint utána a képükbe röhögni hogy mi megmondtuk hogy ez lesz a vége.
-
Vladi
nagyúr
Márpedig nem fogunk...

Várjál... nincs is miből, üres a kassza.

-
Dany007
veterán
Én már alig várom, hogy 1-1 hírportál kizárólag fizetés után legyen elérhető!
Kíváncsi vagyok hány hónap után mennek majd csődbe
-
jerry311
nagyúr
Hehe, nyilván szajkózza, hogy ez így mennyire nem jó. És nyilván nem tesz ellene semmit, mert a célja nem az, hogy a Google ne listázza, hanem hogy ezért a Google fizessen. Ez utóbbi pedig valószínűleg sosem fog megtörténni.
-
ther
aktív tag
Nekem erről a fizetős modellről mindig az jut eszembe, hogy egy csomó oldal kitalálja, hogy milyen jó lesz, ha pénzért minőségi hírt kapsz online (amit eddig ingyen is megkaptál), aztán majd jön egy újabb portál ahol ugyanazt kínálják tök ingyen, plusz lesz egy pár reklám rajta, amiből jobban megszedi magát, mint a többi az előfizetésekből. Vajon hova fog több ember menni?
-
fekeandras
őstag
válasz
kételkedem
üzenetére

-
törölt tag
válasz
fordfairlane
üzenetére
a könyvterjesztés se semmi. ott van 2-3 nagy. azok nélkül gyakorlatilag lehetetlen mozdulni is.
-
fordfairlane
veterán
válasz
üzenetére
ad 3: fillérbaszó ungarise mentalitás. ez monnyuk fakad abból, h itt a sajtószemetet is drágán adják.
Maga a lapterjesztés nálunk még mindig egy Posta nevű monopólium, gyakorlatilag maffia kézben van. Mi is kísérleteztünk újságkiadással. Szar minőség, de legalább drága.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Szőröstalpú
üzenetére
Az egyik, hogy Murdoch már hónapok óta ezt szajkózza, lett volna ideje megcsinálni, mégis inkább csak dumál.
Szerintem teszteli a közvéleményt, meg a többi kiadót figyeli, csatlakoznak-e hozzá. Akkor lenne ez hatásos lépés, ha a többi nagy kiadó is meglépné ugyanezt.
-
törölt tag
1. szerintem a cikk írója tisztában volt vele, h miről szól ez az egész.
2. he? ez most hogy jön ide? persze, h senki nem kifogásolta, mert nem erről van szó. csupán elfelejtettek mellé gondolkodni, h nem pusztán a hírekért kellene fizetni. meg persze a sajtócézár is gyöpkettő.
3. az üzleti modell életképes lehet. főleg, h ha a vezető tartalom és hírgyártók lépik meg. az internetes tartalom rettenetesen felhígulóban van ezzel az egész blogoszférával, vagy h bárki kis pénzből elindíthat bármit. hiteltelen szerintem az egész. ha ma mao-on összeötvöznénk az értelmesebb vezető sajtóorgánumokat a pol-tól a hw és sw-ig, lenne oknyomozó, tényfeltáró, bemutató és egyéb valódi újságírás, nemcsak pártprop meg fizetett reklám, akkor nekem havi 500-1000 pézt megérne, h legyen értelmes olvasnivalóm. de ilyen kishazánkban meg úgysem lesz. kűffődiért meg nem fizetnék. -
Depression
veterán
Hamarabb lesz fizetős az újságjuk, minthogy eltűnjön a google oldaláról. Bár azt még nem néztem, de ott figyelmeztetni kellene az embereket, ha fizetős oldalakra küldi az olvasót.
-
floatr
veterán
válasz
üzenetére
1. Egyszerűen csak egy melléfordítás: news -> hírek, újság
2. Senki sem kifogásolta h egy újságnak van online formája
3. Tele van a világ fillérbaszó ungarise mentalitású emberekkel, így hát ez talán nem is hungarikum. Inkább arról van szó, hogy sok emberek nincsen szüksége/ideje kimerítő elemzésekre, csak gyors kivonatos hírekre, botrányokra, akár reklámokkal körbevéve. Megmondó/elemezgető újságok manapság nehezen tudják megnyerni az előfizetőket. Tematikus "újságok" meg mindig meg fognak élni
-
törölt tag
ad. 1: ez a fizetsz a hírekért, egy kicsit bulvár. nem a hírekért kell fizetni, hanem a tartalomért. és azért ezekben az újságokban tárcák, elemzések és a sajtóírás egyéb válfajai egyaránt megtalálhatóak. azt nem tudom, az online naprakész verziójuk milyen, de gondolom herélt. esetlegesen a régebbi kiadások kerülnek fel.
ad. 2: szóban forgó sajtótermékeket eddig is megvették. ha webes elérésen fillérekből ugyanazt a tartalmat adja, jóval kevesebb fenntartási költséggel, és pl. kereshetően, akkor azért van ám a dolognak jövője.
ad 3: fillérbaszó ungarise mentalitás. ez monnyuk fakad abból, h itt a sajtószemetet is drágán adják. -
marcee
addikt
Egy előfizetéses ebook-olvasót még el tudnék képzelni, ami reggelente automatikusan letölti az előfizetett újságaimat, magazinjaimat, akkor úgy érezném kapok valamit a pénzemért. Net-es hírekért valahogy nem tudom elképzelni, hogy fizessek, talán bennem van a hiba.
-
Fáraó
őstag
Maga alatt vágja a fát.
Az ingyenességgel és mellé egy magasabb színvonallal sok embert meg lehet fogni. De erről pont a Google tudna beszélni.

-
Szőröstalpú
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Azért tilthatná le a google, mert egyrészt nem nagy munka (gondolom, van nekik valami adatbázisuk erre - lásd bmw incidens), másrészt kiderülne, hogy ténylegesen milyen hatása is lenne egy ilyen lépésnek (amire lehet, hogy csak én vagyok kiváncsi). De nekem úgy tűnik, hogy ez a google-nek sem lenne egyértelműen jó, mert szerintem akkor már meglépték volna.
-
Zeratul
addikt
Azt hittem ilyen hülye médiamogul csak a James Bond filmekben létezik, de úgy néz ki van valóság alapja.
-
Murdoch-nak egy dologban igaza van: ezentúl valóban kevesebb olvasója lesz... talán annyi sem, amennyiből fenntarthatná az online infrastruktúrát...
-
zozoo83
tag
Szerintem ez egy idióta, honnan jönnének a olvasói látogatók a weboldalára ha nem a googleről??? Amikor szinte mindenki a google-n keresztül keres hireket, infókat! Igy legalább több ember szerethetné meg az újságjukat -> többen vásáronák is
Aztán ha ő ezt nem engedi, meg fizetőssé teszi, akkor meg más forrásokat fognak majd látogatni, ilyen egyszerű!
Csak az fog fizetni érte aki ragaszkodik hozzá valamiért.. Az pedig nem lesz valami sok..
Bármennyire is nagy a cég, semmiképp sincs monopol helyzetben, hogy ő ossza az észt
De amugy szerintem mint sokan igy vannak vele, annyira nem érdekel mit csinál, mint az hogy milyen szinűt sz.rik
-
determinator
csendes tag
Hogy lehet ekkora pénzvakult ember valaki?

-
Dr. Akula
félisten
válasz
Szőröstalpú
üzenetére
Miért írná meg? Dolgozzon meg érte a Murdoch ha már annyira félti a sz@ros híreit. A lehetőség adott volt eddig is, nem kell vernie a nyálát a nemlétező problémájával. Ez a csávó egyszerűen hülyének nézi az embereket, a levegőért is sarcot szedne ha tehetné. Remélem jól leesik a látogatottsága 0-ra, és inkább más - ingyenes - híroldalakra nyergelnek át az olvasók. Na akkor szopja meg igazán, és utána már hiába próbálkozik visszacsábítani őket. Főleg pénzért. Hogy is van a közmondás a szarkával meg az ő farkával?

floatr:
Jaja, ezért inkább fizetnie kéne a Murdochnak, nem tarhálni. Végülis egy (ingyen)szolgáltatást kap. Az lenne a google megfelelő válasza erre, ha még ők kérnének pénzt a kapzsitól ha be akar kerülni az emberek figyelmébe. -
leviske
veterán
Azt valahol megértem, hogy a teljes újság tartalmát már pénzért akarják közölni. A Népszabadság Online-on is csak cikkrészletek szoktak jelenleni és a HVG-n is.
Azt viszont nem értem, hogy mi köze ehhez a Google news-nak?

-
floatr
veterán
Az egészben csak azt nem értem, hogy rengeteg híroldal van, ami előfizetői modellt használ, és mégis szeretik az ingyenreklámot. Namost fel fog nőni nemsokára egy olyan generáció, akik az életben kezükbe sem vettek egy újságot (max valami magazint), és az első dolog, amit megtanultak az internettel kapcsolatban, hogy hogyan kell keresni. Pár év, és a szóban forgó újságok online változataikkal egyetemben vagy eltűnnek, vagy könyörögnek majd, hogy valaki hozza be a látogatottságot.
-
ez nem tartozik azon kategóriába, amiért fizetni fogok...

-
GegeWarrior
senior tag
hogy lehet valaki ennyire korlátolt és hülye???
Tényleg csak a pénz érdekli???
Félelmetes
-
Mr.Csizmás
titán
pénzéhes ******* ***** ****** ....
ennyi
valaki küldjön neki egy számológépet, hogy most a sok free olvasó+reklámok vs. kevés, előfizetéses olvasó gazdasági modell a jövedelmezőbb....szerintem az 1.
a fazon eléggé Dagobert bácsi effektussal rendelkezik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dajkopali
addikt
válasz
Szőröstalpú
üzenetére
általános megoldásról van szó, melyet a webmesterek maguk is ismernek, de a Google azért közölte is
egyébként meg ugye nem a Google dolga ezt menedzselni, ha valaki tiltani akarja a keresőmotort, akkor az ő dolga elhelyezni ezt a weboldalon -
kételkedem
addikt
válasz
fekeandras
üzenetére
De ő inkább kevesebb, ám előfizetéssel rendelkező olvasót szeretne látni lapjainak weboldalain!
Ehhez kívánunk neki erőt, kitartást, hosszú életet!

-
Szőröstalpú
tag
Két dolgot nem értek. Az egyik, hogy Murdoch már hónapok óta ezt szajkózza, lett volna ideje megcsinálni, mégis inkább csak dumál. Miért nem inkább cselekszik?
A másik meg, hogy a Google miért nem írja meg kvázi azt a két sort, amit ajánlgat a lapoknak? Nem lenne sokkal egyszerűbb? -
Polllen
félisten
Már pedig nem fogok fizetni a hírekért.

-
fekeandras
őstag
,,A Google erre a kijelentésre higgadtan reagált: mint szóvivőjük kifejtette, senkinek sem kötelező megjelenni a percenként százezer kattintást regisztráló sajtóajánlóban, sosem tagadták, sőt ajánlották, hogy ha valakinek aggályai vannak ezzel kapcsolatban, elegendő egy kétsoros egyszerű kódot elhelyeznie a honlapon, s akkor a keresőrobotok nem fogják indexelni az oldalt"
Ennyi...

-
Integra
titán
olyan szinten megvagyok murdoch nélkül is, hogy azt szerintem a faszi se hinné el..

Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független gyári 91% akku megkímélt
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
(bár nyilván a kérdés, hogy a másik oldal hozott-e annyit, hogy ez megérje)

)

A fizetős szájtok meg panganának az ürességtől. Jót is tenne az egójuknak egy csődbemenetel.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)