Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluki
senior tag
válasz
bbence011
üzenetére
Ez jó volt valamire? Mármint elméletileg tudom mit csinál, gyak amikor próbáltam nem igazán éreztem különbséget. Anno egy 1 vagy talán 2 giga ramos gépbe próbáltam nyilván akkori időnek megfelelő usb2-es pendrive-ot tenni de semmi egetverő különbség nem volt, pedig jó pár hónapig benne volt.
Végül aztán rá lett dobva egy lubuntu, talán azóta is azon fut ha el nem porladt még.
-
hunluki
senior tag
Megéri ez az optane dolog?
Engem Linus meggyőzőtt és megvettem a PrimoCache-t és igazából full meggyőző.
Egy darab 1 terás WD blue HDD-t gyorsít egy 120-as kingston ssd fele/fele arányban, 50% write, 50% read cache-ként (sokat kisérleteztem mire kijött az én kis lelki világomnak megfelelő megoldás és ez nyert, amúgy ajánlott inkább csak read cache-nek használni ha a gyors írás nem számít annyira, vagy akár 90/10 arányba elosztani).
1. Nem vagyok platformhoz kötve
2. Ha megnyikkan az SSD kidobom adatvesztés nélkül, beszerzek egy esetleg gyorsabbat/nagyobbat vagy amilyet éppen találok valahol óccsóé'.
3. Egy PC-re most ~30 dodó, de szoktak akciózni, érdemes figyelni.Lehet én látom rosszul, de nem igazán értem ezt a terméket. Tempóban lehet hogy gyorsabb mint egy SSD, de PCI-e SSD-t is be lehet primoval fogni és ott a különbség bár lehet hogy számszerüleg nagy, de gyakorlatban már nem igazán veszed észre mert így is meg úgy is instant kb.
Esetleg ha tényleg 4 giga ramba van belezsúfolva a rendszer akkor swapoláskor jó dolog lehet de akkor már sokkal egyszerűbb egy kicsit több memóriát beletenni és árban ugyanott vagy, tempóban viszont sokkal előrébb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Hardcore café
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - XMP - 99 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest