Új hozzászólás Aktív témák
-
poj
tag
hát mondjuk én sem.. ha most kártyát vennék akkor 6950CF...
de azért a pénzért (64ezer) majdnem másfélszeres teljesítménynövekedés lenne.. jelen pillanatban ha valaki ennyit tud költeni akkor ez éri meg neki.
más kérdés hogy CF-ben a 6950 sokkal jobb..tehát 5850CF (~64e) > 6950 (~62e)
nézd meg ezt a cikket pl, ez alapján állítom ezt: [link]
-
poj
tag
Vegyél egy 5850-est, most vitték le az árát, 32ezer a Sapphire "Xtreme" kiadása. Feleannyiba kerül mint egy 6950!
Ha olyan alaplapod van, vegyél bele kettőt, sokkal jobban jársz, ha az ár/értéket nézzük.
Egyetlen negatívum hogy CF-ben gyengébben szerepel az 5850, de még igy is jobban megéri.2db 5850 64ezer forint és sokkal gyorsabb mint 1db 6950.
_Volkovy_ -val egyetértek egyébként... hiába dobnak ki új VGA-kat évente ha semmi értelme megvenni.
-
Pöttön
őstag
válasz
_Volkovy_ #205 üzenetére
Kell valami ami lentebb tuszkolja az árcédulákat.
ÉN pl örülök neki nyomják csak ki.
Nagyon szemezgetek a HD6950-esekkel, de nagyon skót vagyok vga terén 50-60 ezret nem dobok ki rá. ( 1 év múlva lehet hogy felét-se éri, és ez engem zavar)...
De ha ezek kijönnek és elavulnak akkor veszek egy HD6850-est 25-é mondjuk és meglessz az utódja a 4850-emnek -
_Volkovy_
nagyúr
Csókolom, 7000-es Radeon? Minek, kinek, hova?
Hogy aztán majd arra is jöjjön dx9-es konzolport?
lol. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a jövedelem a GlobalFoundries osztaléka, az AMD tulajdonrészének megfelelően. Most azért adódhatott hozzá a nyereséghez, mert megváltozott 2011-re a Wafer Purchase Agreement, vagyis az AMD mostantól nem waferekért fizet, hanem jó chipekért. [link] Ezzel lényegében nem használták fel az osztalékot a 32 nm-es gyártáshoz szükséges a waferek megrendeléséhez (a korábbi években az év elején megrendelték a wafereket), mivel lényegében az új egyezmény mellett az AMD mostantól utólag fizeti ki a hibátlan, leszállított termékeket, míg a GlobalFoudries benyeli a gyártáson a veszteséget. Persze kérdés, hogy ezzel majd ki jár jól, mert az AMD-nek ez akkor nyerő, ha rossz a GloFo kihozatala. Ha jó a kihozatal, akkor lényegében nem sok értelme volt 2011-re ennek a modellnek.
-
siriq
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #201 üzenetére
Nem ez a helyzet.
szerkrulnek ha nem igy lenne
-
LTwinHU
tag
Várjuk! Legalább majd pl.: az 5850-nek még lejjeb megy az ára
-
kpal
nagyúr
Nagyából egy időben jön ki az nV -vel újabb csata kezdődik. Király !
Ezek a VGA-k már készülnek a nagy vram használatos időszakra .
-
hugo chávez
aktív tag
Bár nem kapcsolódik szorosan a hírhez, de érdekes olvasmány:AMD Talks Fusion: Vision, Solutions, Software
-
Kassadin
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #33 üzenetére
Remélem, szétcincálják megint egymást, mint a legutóbbi kártyás hírnél.
-
rootkiller
őstag
Compaq Evo N800v: Intel Pentium 4M 1.6GHz, 1GB DDR266, 30GB, DVD-CDRW, Ati Mobility Radeon 7500 32MB, 1400×1050 15".
Azt kell hogy mondjam, hogy közel 10 év alatt körbeért a dolog.
Amúgy többek között ilyen külsejű gépeket használt anno a Medgyessy kormány (de nem tudom pontosan h N800v volt-e.) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ProEvoFan #189 üzenetére
Minden igényt kiszolgálnak majd. Eleve a fejlesztők látni fogják, hogy milyen rendszerek érhetőek el, és úgy alakítják majd a gépigényt.
A next gen konzolok eleve heterogén módon programozható rendszerek lesznek, egyetlen lapkából. Ez a lapka persze lehet speciálisan kialakított, PC-ben nem elérhető megoldás. Szigorúan az én meglátásom szerint az új konzolgeneráció 2013 végén jöhet leghamarabb. (leszámítva a Nintendót, mert ők versenyzők ugyan, de valahogy mindig kilógnak a sorból - nem rossz értelemben persze)
Ami a PC-t illeti nagyjából 2015 utáni az az időpont, amikorra tényleg olyan heterogén rendszerek állhatnak elő, amelyek az új éra valós képességeit mutatják.
A technikailag az első Fusion is heterogén módon programozható lapka, csak a CPU+GPU integráció egy egyszerű lépcsőt képvisel. Ilyen lépcső lesz az Ivy Bridge is. A következő generáció még jobb kezelhetőséget biztosít. Ilyen lesz a Next Gen Fusion és a Hasvell, illetve a Maxwell is. Ugye a Maxwell abból a szempontból kakukktojás, hogy az NVIDIA kihagyja az első lépcsőt, így nekik egyből kettőt kell lépniük, de ez nem lehet nehézség. A heterogén rendszerek szíve a GPU technológia, és ott jó az NV. Ezután lesz minden gyártónál még egy fejlesztés vagy lépcső, ami lényegében a heterogén rendszerek aranykora lesz. Ez ugye az ominózus 2015-ös időpont, esetleg plusz pár hónap. Itt már a fejlesztők is annyira ráállnak a témára, hogy kritikus szempont a CPU és a GPU magok közötti kommunikáció, és azt egy lassú buszon keresztül nem lehet teljesíteni. Az extra bővíthetőséget inkább úgy lehetne elképzelni, hogy két APU rakható a gépbe, de ez még képlékeny terület.Pedig érdemes a szaros casual játékokra gondolni. Érthető, hogy a hardcore közösségnek nem téma ez, de az üzleti világban az a nyerő amire tömeges igény van. Hát a szaros casual játékokra van jelenleg igény. Ugye mindenki mondja, hogy mennyire fail a PC-s játékpiac, alig lehet keresni rajta. Ez nem igaz, csak szét kell nézni. Ott a FarmVille példának. Istentelenül sikeres és jövedelmező.
Egyébként a hardcore játékosok számára már most jobb választás valamelyik konzol. A PC-re alig jön értékelhető játék. Ez a jövőben nem fog javulni. Összehasonlítva, hogy milyen címeket kell kihagyni konzol nélkül, és milyeneket PC nélkül ... hát nem a PC van elől. -
ProEvoFan
nagyúr
Abu85!
Válaszaidat végigolvasva nagyon az jön le, h pár év (talán a következő generációs konzolok elterjedésének utáni években?) a PC HC játékosokat nem fogják kiszolgálni a majdani PCk.Egyfolytában a vgak halálát vizionálod.Persze a szigorú tényekből kiindulva, nem hasra ütés szerűen.Akkor rövid távon mégis csak halott a PC, mint játék?...és itt most nem a szaros casual játékokra gondolok.
Vagy ezek a "paltformok" majd elbírják a HC játékosok igényeit?Tudom, nem vagy jós... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #187 üzenetére
Az új verziójú Unreal Engine 3-at nem érdemes ide venni, mert az most készült el. Arra leghamarabb két év múlva épül majd játék. A három GTX 580 azért kellett mert a raszterizáció hatásfoka 20% alatt van. Ha megoldja valaki a kis háromszögek feldolgozásának problémáját, akkor elég egy GTX 580 teljesítményének a fele is, csak úgy kell kialakítani a setupot, hogy ne kelljen feleslegesen számolni. Na persze ez marhára nem egyszerű
Nem érted a VGA-k üzleti problémáját. Az világos, hogy gyorsabb a rendszer egy külső VGA-val. De ha üzletileg nem éri meg egy piacot fenntartani, akkor mindegy, hogy mi lenne ha, mert nem lesz ...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem ugyanazt írtam le. A nettó nyereség 56 milla. Ezt írtam. Ezenkívül ha már az operatív profitot nézzük és kiemeljük a VGA-t, akkor kiemelendő a CPU részleg is.
A grafikus részleg csak a VGA-kat jelenti. A piac nagy része viszont IGP, és az nincs benne ebben. Ebből adódóan a Radeon több nyereséget termel, csak nem a VGA-piacon. Nem véletlenül halad mindenki a platform felé. Azon lehet pénzt keresni.
Az Intellel semmilyen cég nem mérhető össze. Sokkal nagyobb tőkeállományuk van, és ha valamelyik cég erősebb terméket kínál, akkor pusztán erőből kirakják őket. Lásd például NVIDIA. [link] Dobnak nekik egy kis bánatpénzt, amivel elkerülhető a pereskedés, teljesen világos, hogy mennyit nyert ezen az Intel. Jelentősen többet, mint amennyibe került az NV "kiengesztelése". Egy versenyzővel kevesebb, ami azért egy jelentős szempont. Nyilván az AMD csak azért kell az Intelnek, hogy ne darabolják fel a céget. Ha nem fenyegetné ez a veszély a vállalatot, akkor már az AMD is ki lenne rakva. Persze a szokásos csontot utána dobnák, hogy rágja jól meg. Nagyjából ez a cég piacpolitikája.
Az AMD erősödése az ATIC számára fontos. Mivel az AMD a GlobalFoundries fő megrendelője, így olyan üzletekbe is belemennek, hogy benyelik az AMD helyett a gyártási veszteséget. Mint például most a 32 nm-es technológiánál. Ez amolyan hosszútávú befektetés. A GlobalFoundries számára az a jó, ha az AMD évről-évre több chipet rendel. Nyilván ezzel az üzlettel nem fognak nyerni 2011-ben, de 2012-ban vagy 2013-ban már lehet.
-
MaUser
addikt
Miért írod le más szavakkal amit leírtam? Op. inc. 54m$ a teljes cégre és ez a lényeg. A grafikus részleget érdekességként írtam.
Jelenleg az AMD (az első negyedéves adatból kiindulva) 3.3% körüli hasznot tud realizálni működésből. Ez tőzsdei cégnél éppen csak elmegy kategória az USA-ban, de legalább termel hasznot. Remélhetőleg a második negyedévre összeszedik magukat, mert ilyet profit rátával és konkurenciával (csak jelzésként az op. income/revenue 30%-os az Intelnél) nem egy befektetésre érdemes célpont pusztán pénzügyi szempontból. (Esetleg Kína vagy egy másik arab állam számára politikai okokból.)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pusztitusz #181 üzenetére
Igen. Lezárult a Samsunggal egy jogi vita, aminek kapcsán a Samsung 200 valahány millát fizetett az AMD-nek. Nyilván ez állandó dolog a piacon. Az Intel is fizetni fog 2011-től az NVIDIA számára, mert tisztességtelen eszközökkel kirakták őket a PC-s piacról. Összesen ezért 1,5 milliárdot kap az NVIDIA sok részletben. Az ugyanúgy nyereség lesz. Ilyenkor mindig arra kell gondolni, hogy hol tartanának, ha az Intel nem szúr ki velük.
Ezek nem adományok, ezekre jogosult az adott cég. Az NVIDIA sem tehet arról, hogy kipakolták őket a marha jól tejelő IGP-k piacáról. Az Intel tehet róla. Fizetnek is érte elkerülve a pereskedést.
(#183) MaUser: 56 millió a nettó üzemi nyereség. Az operating income a prociknál 100, míg a VGA-knál 19 millió dollár. Emellett az AMD a GlobalFoundriesból kapta a többit. Mivel a bérgyártó közös tulajdonban van, így jön belőle az osztalék. Ebből az AMD most 492 millió dollár jövedelmet szerzet. A részletek itt nincsenek tisztázva. Valószínűleg ennek köze van ahhoz, hogy a GlobalFoundries 2011-ben benyeli a 32 nm-es SHP lapkák gyártásának esetleges veszteségeit. Az AMD tulajdonképpen nem waferekért fog fizetni, hanem jó termékekért, így nem vásárolnak selejtet.
(#182) schwartz: Azzal biztos nem lesz probléma. Az UE3 nagyon alacsony gépigényű motor.
-
MaUser
addikt
Első negyedéves adatok már hozták az "elvártat": operating income (GAAP) 54m$ (teljes AMD) és 19m$ (Graphics). Nem túl biztató számok.
Mielőtt valaki beleköt: igen, a net income nagyobb, de ugye nézzük csak meg miből jön azaz az 510m$: "Equity income (loss) and dilution gain in investee, net"
-
-
XP NINJA
őstag
nekem bőven elég a HD4850-esem
-
-
Misi 007
őstag
A kis Sapphire 3850-em már elég régóta szolgál úgyhogy amint befut a 7000-es széria egyből benevezek egy új VGA-ra!
-
Dare2Live
félisten
"Nem minden konzolport."
Minden nem. De a lényeg, ami nem is annak a nagyja is kijön konzolra."Nagyon lényeges szempont, hogy hány rajzolási parancsot tudsz kiadni. Kevés parancs masszívan limitálja a teljesítményt. Már csak abba gondolj bele, hogy a combosabb PC-k lassan 10-szer gyorsabbak a konzoloknál, ez persze a játékok grafikáján nem látszik meg. Kritikus fontosságú, hogy kötegelj, mert rossz lesz a teljesítményed, és ez alapvetően az API korlátozása."
Ettől még a kompatibilitás miatt ahogy írtad is nem fog eltünni az API. És megint ugyanott vagyunk: Baromi fölösleges az a 7000 vagy 600.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
frame>24 #171 üzenetére
Amíg nincs feltétlen szükség rá, addig nem fogják bántani. A magas órajelen működős memóriákkal elért extra sávszélesség sokkal költséghatékonyabb. A nagyobb buszhoz több memória kell, bonyolultabb nyák és drágul a GPU tokozása is. Ez jelentős tétel, így elsődlegesen az órajel növelésére érdemes koncentrálni, ami számottevően olcsóbb. Ennek az igénye lényegében a hosszabb nyák, de a rétegek száma ettől nem nő.
Az unorm és snorm utasítások nem mondhatók újdonságnak. A Cayman ROP blokkja kétszer gyorsabban dolgozza fel a 16 bites integer operációkat. Tulajdonképpen nem túl lényeges dolog. Nyilván jó, hogy gyorsabb, de nem ez fogja megváltani a világot.
-
MZperX75
addikt
Hát ezt beletrafáltad 1998-ban vettem az első PC-m(mivel Amiga buzi voltam)
P2 Slot1 Celeron 266@400(L2=0) 98MRam RivaTNT2 16M+Vodoo2-8M SLI azok voltak a régi szép idők! Carmageddon!Revolt!Unreal'1,Midnight madness stb......
Mondjuk 1 év alatt raktam kb össze,
S3virage64M 1M,VoodooRush4M,S3virage64+Vodoo1-4M,RivaTnT-4M+voodo2 8M+
RivaTNT2-16M+Voodoo2 8M(SLI)(mivel ugye 2D-s kari is kelletett hozzá)
Voodo rush(beszart garba cserélték-Vodoo1-re),vodoo1 beszart garba cserélték ráfizetéssel
Vodoo2-re(olcsobb 8M-ra) a csúcs 12Mvolt.(16M-TNT2,meg kaptam havertól nála nem ment venti hibás volt nekem viszont jó volt!) a második vodoo2 -őm biszniceltem ocsón!
(a következő konfigem AMD XP Athlon1600+@1670Mhz=2100+!!! 9600Xt-vel.......) -
frame>24
addikt
(megpróbálok úgy tenni, mintha a leghalványabb fingom lenne az egészről
):
Mikor fogják ezt a max. 256 bites "Control Hub"-ot valami kövérebbre váltani? Vagy egyszerűen még mindig nincs rá szükség?
szerk.: láttam, hogy utóbb írtatok valamit a "16 bites unorm és snorm operációkról" , de ez nekem semmit nem mond.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valószínűleg sok megoldást átvisznek a Caymanből, de biztos lesznek újítások. Véleményem szerint több VLIW mintát kezelő Dispatch egységekre lenne szükség, és érdemes lenne a GDS méretét is növelni. Ezenkívül én teljesen lecserélnél a Command egységet, valami hatékonyabbra. Kb. ezek a "must have" fejlesztések. A többi majd kiderül.
Persze, az APU-k vagy HPU-k jelentősen fognak gyorsulni. Egyre nagyobb szeletet csípnek majd le a VGA-piacból. Konkrétan alulról felzabálják a jelentős eladásokat elérő réteget. Ha 200 dollárig kiütik a szegmenst, akkor az már eléggé fájó, hiszen a VGA-k 80%-a itt kerülnek értékesítésre. Persze nyilván a jövőben nagyon erős opció az általános áremelés, hiszen egy kevés zsét hozó piacot nem érdemes fenntartani.
Teljesen jó a meglátásod. A tesszelláció csak egy dolog az újdonságok közül. A gond az, hogy az 1.0-s júzerek számára ez jelenti a leglényegesebb újítást, nem fogják megérteni, hogy a DX11-es megvalósítás gyermekbetegségekben szenved. A felületi interakció elnagyolása várható volt. Legalábbis én a fermis cikkben írtam róla tavaly. [link] Persze aki nem olvas PH-t, annak újdonság.
A Dirt 2-ben az FP16-os HDR áldásos hatása, és a Compute shaderben írt post process tetszhetett. Valóban szép. Lehet ebből a DX11-ből jó dolgokat kihozni, csak az egész API rosszul van kommunikálva. A csapból is a tesszelláció folyik, és ebből nyilván csalódás lesz.
(#167) ceaser: Ugyanúgy lehet játszani platformon is. A játékok is futnak majd az integrált holmikon. Azt is érdemes belevenni az elméletekbe, hogy a PC-s közösség nagy része hétköznapi játékos. A hardcore réteg már fél lábbal a konzol vonatán utazik. Nyilván egyre kisebb prioritás lesz a PC-s játékőrültek kiszolgálása. A trend világosan látszik, hogy akár nagyobb sikereket lehet elérni mondjuk dühös madarak bevetésével. Nem kell ide százmilliós nagyságrendű zsetont felzabáló projekt hiper-szuper grafikával.
Aztán sokan gondolkodnak a felhős modellben, amit én szkeptikusan kezelek, de ki tudja mit hoz a jövő. Az elgondolás ötletes, és megfelelő technikai színvonal mellett kivitelezhető. -
TESCO-Zsömle
titán
A folyamat már látható. A Llano eljövetelével sorban fognak megszűnni az alsó szegmensek, míg a csúcs-VGA-k ára generációról generációra kúszik szépen felfele.
GTX 295 - 500$
HD4870 X2 - 550$
HD5970 - 599$
GTX 590 - 699$
HD6990 - 699$
GTX 690 - 799$
HD7990 - 799$
GTX 790 - 899$
HD8990 - 899$
GTX 890 - 999$
HD9990 - 999$Még 3 generáció és a VGA-k is 999$-ig fognak skálázódni, mint ahogy a processzorok is.
Az alsóbb kategóriák pedig szépen kihullanak, ahogy teljesítményben a Fusion lapkák falják fel őket. -
Findzs
addikt
a videókártyák képességeit leginkább a játékosok használják ki
ha a mostani játékok erőforrásigényét nézzük és még kicsit előre is gondolkodunk láthatjuk, hogy teljesen felesleges 5850 -estől nagyobb kártya mert a konzolportokat egy 4850 -es ati kártya is tökéletesen viszi élvezhető grafikai beállítások mellet
és sajnos ez a konzolport tendencia mindaddig fog folytatódni míg nem jönnek az újabb konzol generációk nagyobb hardverrelha most megjelenik egy 7000 -es sorozatú kártya dx11 -el (még a 12 -ről nincsen hír ezért valószínű, hogy ez a kártya is 11-es lesz) akkor annak csak annyi értelme lesz, hogy az ati olcsóbban fogja tudni előállítani de a felhasználók nem igazán fognak belőle profitálni
csak egy példát írnék:
nekem egy másfél éves 5770-es kártyám van és a crysis 2, segédprogrammal legmagasabb beállításra beállított grafikával is röccenés mentesen futott 1680x1050 -be -
TomiLi
addikt
"Hamarosan" akkor kiderül, hogy alakul a vga piac. Egyelőre nem látszik nagyon, hogy meg akarna szűnni a felsőkategóriás vga. (vagy ez az utolsó bőr lehúzása?)
Ha teljesen integrált lesz a gpu, akkor mi lesz a játékokkal? Ma még nagyon elképzelhetetlen, hogy helyettesítse egy prociba épített gpu a diszkrét vga(k)-t.
Vagy minden játékost át akarnak terelni a konzol ágra? Viszont az jelenleg minhárom pc-s gyártónak kiesés lenne - mármint vásárló - bevétel.... -
XIII Ramses
aktív tag
Biztos hogy lesz 7800 és 7900 as széria is. Az egyiket kihozzák a nyáron, a másikat meg szokás szerint karácsony előtt. Kell a pénz egyre jobban. Én a sandy bridge vásárlása kapcsán jöttem rá arra, hogy olyan erős ez a proci ami.... Semmire se kell....
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rootkiller #162 üzenetére
-
judek
tag
válasz
rootkiller #162 üzenetére
Az igen
Milyen laptopod van? -
rootkiller
őstag
Az én laptopomban már most a 7000es széria ketyeg....
-
Giot
addikt
Abu jól gondolom hogy a 7XXX VGA-kban a Cayman GPU ránc felvarrott 28nm-esített változata lesz?
Ez az egész CpGpu nekem nagyon érdekes főleg teljesítmény kérdésben, mert rendben hogy vannak előnyei, ami a teljesítményre is jótékony hatással lesz. De ha a mostani helyzetet vesszük alapul amikor egy felső kategóriás játékhoz azért kell, legalább egy 40e ft környéki VGA hogy FullHD-ban élvezhetően játszható legyen (az 5850Xtreme-et nem számolom ide, ott valakinek a Sapphire-nál elgurult a gyógyszere) Szóval ha minimum ilyen értékű/teljesítményű VGA kell, hogyan fogja ezt egy APU megoldani, létezik hogy ekkorát fognak gyorsulni az APU-k pár éven belül, hogy ilyen magas igényeknek is megfelelnek majd?
A DX11-es hype al kapcsolatban pedig. Nem hiszem hogy csak a tessz. az ami ennyire lényeges lenne benne, főleg hogy micsoda bakik vannak a kivitelezésben. Láttam D.A.2-t tessz on/off al szinte nevetséges volt bekapcsolt állapotban belesüllyed a lába a szereplőknek a talajba. Jelen állapotában értelmetlen egy feature, főleg ha hülyén használják.
De a dirt2 ben nagyon tetszett a DX11 jelenléte. Láttam képeket 9ben és 11ben is. 11ben sokkal jobban tetszett, élethűbb volt ami köszönhető a fény árnyék leképzésnek, az élénkebb színeknek. [link]
DX9ben pedig pasztellesebb, elmosódottabb a játék.
Az igazat megvallva már abba sem vagyok biztos hogy ez a DX11 érdeme. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dare2Live #153 üzenetére
Nem minden konzolport. Egy csomó játék normálisan meg van csinálva PC-re.
Nagyon lényeges szempont, hogy hány rajzolási parancsot tudsz kiadni. Kevés parancs masszívan limitálja a teljesítményt. Már csak abba gondolj bele, hogy a combosabb PC-k lassan 10-szer gyorsabbak a konzoloknál, ez persze a játékok grafikáján nem látszik meg. Kritikus fontosságú, hogy kötegelj, mert rossz lesz a teljesítményed, és ez alapvetően az API korlátozása.(#154) ceaser: Az Intel is kvázi kész van, hiszen van GPU-juk a procikban. Ez a lényeges, a VGA az másodlagos. Persze azon a GPU-n van mit változtatni, de az Ivy Bridge-ben erre gyúrnak rá. Majd kiderül mennyire sikerül.
Valószínű, hogy pár évig még maradnak a VGA-k, de hosszú távom pár heavy userért nem érdemes megtartani a piacot. Ami biztos, hogy a jelenlegi árazási séma nem felel meg, vagyis az IGP-k piacának növekedésével folyamatos áremelésre lesz szükség.(#155) Sir Ny: Nyereséges mindkét cég. Az AMD a Q4-ben 375 millával zárt, míg az NVIDIA 171 millával.
Az AMD-nek mindjárt lesz 2011Q1-es eredménye. A itt már ott lesz a Fusion is, ami megnyomhatja a dolgot. Valszeg 400 millió körül nyereség lesz, esetleg több. Majd ma valamikor kiderül.
Az persze nyilvánvaló, hogy nem a VGA-k okozzák a nyereséget.(#157) Ringman: Elméletben a Windows 8 képes lehet az x86 emulálására, vagyis valószínűleg nem lesz probléma ARM-on elindítani az x86-os programokat. Persze nem lesz tempós a dolog, de menni fog.
A professzionális piac az maradni fog, sőt kiegészül majd platformokkal. Persze a VGA-kra ez nincs hatással, mert a profi grafika a piac 1%-át sem teszi ki.
Nyáron nagyon kérdéses, hogy megjelenik a HD 7000. Ezt írtam a cikkben, hogy én inkább őszre számítanék. Beszámítva azt, hogy a FirePro frissítése lassabb nagy esélye van, hogy lesz Cayman a termékcsaládban. A HD7000-es FirePrók majd 2012 közepén jöhetnek. -
atti_2010
nagyúr
Máskülönben kérdem én ha nincs értelme nagyobb korszerűbb VGA-t venni akkor egyre több magos prociknak mi értelme lenne? Még annyi sem, dekódoló emberkék kerüljenek.
-
DraXoN
addikt
Szerintem azzal van elrontva az egész, hogy 176féle (na jó talán annyi nem, de nagyon sok.. túl sok) féle kategóriájú kártyát készítenek...
Régen volt 2 féle majd 3 (és persze így növekedett a gyártó kínálata házon belül).
Szerintem elég lenne 3 VGA per generáció és az előző generáció mellette míg ki nem fut.
Ezt a sok különféle chippet is meg kell tervezni, és legyártani... Az ilyen széles választék szerintem önmaguk kinyírása mert sok többletköltséget hoz a sokféle chip gyártása, reklámköltség az egyes verziókra meg egyebek...Persze lehet én tévedek... csak azt nem értem miért is kell minden 5%nyi teljesítménykülönbségre egy új kártyát kiadni? ... szerintem lehetne ezt máshogy is.
-
Ringman
félisten
Féloff
Arm-re fognak fejleszteni cad/fem programokat (+3dstudio/c4d)?
Nemetschek allplan 2011 verziója állt át opengl 2.0 alapú megjelenítésre [link] (+nem profi [quadro/firepro] kártyáknál nem garantálják, hogy mindent láthatósági számítás helyesen jelenik meg más kártyáknál)
más:
ha nyáron megjelenik a 7xxx széria, továbbra is biztos, hogy lesz 6xxx alapú firepro család? workstation vonalon nem sűrű az éves váltás?
-
Sir Ny
senior tag
-
TomiLi
addikt
Akkor az intel jár rosszul, ha nem lesz vga-ja, mert akkor csak olyan gépeket tud nyújtani, ami kisebb feladatokra alkalmas. Konkrétan játékra nem lesz megoldása?
Az amd már most készen áll, és nagy valószínűséggel az nv is ezen mesterkedik....
Gondolom ennél a két gyártónál maradnak a brutális vga megoldások is... -
Dare2Live
félisten
Ez csak egy ok. És nem is lényeges. Nem azért nincs fejlődés mert api, hanem mert "minden" konzol port. Ha épp bevezetnek (nem fogják) akkor se történne semmi. "Minden" konzol port. Továbbra se lenne értelme új VGAt venni. Visszatértem az eredeti állításhoz.
sppeedr: "Hogyhogy minek? Mindkét cég piaci elven működik, tehát mindkettő célja a profit növelése."
Könyörgöm a felhasználó szempontjából. Nekünk minek. Kiadhatják a 8000et is cserélni baromi felesleges. -
Abu85
HÁZIGAZDA
2013-ban jelenik meg az NVIDIA Maxwell, ha minden jól megy persze, de valszeg nem lesz gond. Ez a lapka már egy platform, vagyis nagyon leegyszerűsítve egy CPU+GPU kombináció. Önállóan képes futtatni a Windows 8-at.
Nem lesz Intel diszkrét VGA. Nagyon kevés pénzt lehet ezen a piacon keresni. Ha már benne vagy akkor oké, de beugrani egy szűkülő szegmensbe évi pár milliós nyereségért teljesen felesleges. Pláne az Intelnek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze. Nyilván ebben vastagon benne vannak a gyártók. Teljesen jogos a meglátás.
Én csak arra akarok utalni, hogy ezt a sajtónak nem a Skyrimen kell "leverni". Szerintem felháborító, ahogy ki vannak forgatva a nyilatkozat szavai.Megtalálják a módját, ebben az egyben nem kételkedek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én ezt tudom, de a júzerek nem. Jelenleg a követelmény az agyontesszellált játék, és minden megjelenéssel egyre csak nő a csalódottság. Nyilván nem várható el, hogy megértsék a miérteket, de ebben a csalódottságban a VGA-gyártók vastagon benne vannak. El kellene magyarázni, hogy a tesszelláció nem a grafikus megjelenítés Szent Grálja. Persze amíg marketingértéke van addig ez nem történik meg. Az AMD próbált erről magyarázatot adni, de marketinganyag cukormázas lett, míg a sajtóanyag túl nyers egy informatikával nem foglalkozó személy számára. Azt meg nyilván az AMD sem fogja kimondani, hogy az API ebben a formában durván korlátozza a tesszellálás lehetőségeit, és a hardverek rasztermotorja sem erre az igénybevételre lett tervezve.
Van a DX9-ben az SM 3.0. Azzal alapvetően majdnem mindent meg tudsz oldani. A shader működhet úgy ahogy DX9-ben, de amint belerakod a Gather4 utasítást a mintavételezésre, rögtön négyszer több adatot olvasol ki a textúrából egyszerre, ami átlagosan 15-25%-os tempónövekedést hoz. Ez már önmagában jó, és ez csak egy kiragadott példa a sok közül.
Nem tudom, hogy Todd Howard mondandóját miért forgatták ki ennyire. Ez már több, mint az alapvető szaktudás hiánya. Itt elkezdett elegük lenni az újságíróknak is. Valószínűleg a Crysis 2-nek ebben a keserűségben nagy szerepe volt, de azért a Crytek felel, és nem Todd Howardon és a Skyrimen kell leverni a csalódottságot. Nekem legalábbis ez a véleményem. A Bethesda tehet a legkevésbé arról, hogy a VGA-gyártók hazudnak, és a Crysis 2 ilyen lett.
-
TTomax
félisten
Nem csak a tesszellálásról szól a DX11... a fejlesztő ezt nyilatkozzta akkor nem értem mi lehet még kérdés....
"Ha azt nézzük, hogy miképpen működnek benne a shaderek, úgy alapvetően leginkább egy DirectX9-es játékról beszélhetünk"Pont annyira lesz ez DX11-es játék mint amennyire Crysis a patch után...
Gyakorlatilag ugyanazt fogjuk látni DX9-ben és 11-ben is.. max az élsimítástól nem harmadolódik hanem feleződik az fps... és akkor még nagyon optimista voltam... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Semmi lényeges változás nem lesz. Annyi a lényeg, hogy mostantól az alaplappal már eldöntötted, hogy ki a gépet gyártója. Ennyi. Minden ugyanúgy folyik tovább, csak platformot vásárolsz a gyártóktól. Nyilván attól, amelyik neked bejön.
Nagyjából 2013-ban kezdődik el a komolyabb integráció. 2015-re teljesen végbemegy, és egy lapka lesz a gépben. Arra gondolj, hogy anno eltűnt a matematikai koprocesszor is. Nem történt lényegi változás, csak egy hardver beépült a központi lapkába. Ennyi. A PC ettől ugyanúgy élni fog. Persze a Windows 8 nagyon is kitolja a lehetőségeket, hiszen támogatja az ARM architektúrát is, de ez nekünk csak jó. Végre nem Intel-AMD duopólium lesz.
A konzolnak mindig ott lesz a fix konfigurációból adódó előnye. Amit Huddy mond az nagyon jó ötlet, és bár megvalósulna, de API nélkül eltűnik a kompatibilitás, tehát lényegében ez az út járhatatlan. Azon persze nagyon jó lenne gondolkodni, hogy az API korlátozásait tovább csökkentsük. Nyilván lesz még új DX verzió.
-
TomiLi
addikt
Ez a nagy plattformosodás mikorra várható? És hogy kell majd ezt elképzelni?
Vehetek egy intel "ps3"-at? Vagy esetleg egy AMD "Xbox"-ot?Vagy megmarad a pc azon a szinten, hogy össze tudom válogatni a hardvereket, csak házon belül? (egy márkán belül)
Nekem az a fura, hogy manapság brutális vga-kat gyártanak, egy számítógép a számítógépben szinte... Ezért fura azt elképzelni, hogy egy cpu-ba integrálva ugyanazt a szintet fogja tudni valaha is....
Vagy a plattform jellegű pc-re írt szoftverek nem lesznek olyan "gépigényesek"? (mint a konzolok jelenleg)
A játékok is plattformosodni fognak?
Akkor lehet majd számítógépekből hifi - tornyot építeni....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Skyrim DX11-es játék lesz. Todd Howard ezt mondta el. A játék a gyorsításra használja a DX11-et. Nem értem, hogy ezzel mi a probléma? Megnézték mit tudnak az API-ból hasznosítani, és hasznosítják. Teljesen korrekt felfogás. Ennél többet egy fejlesztőtől nem lehet elvárni.
Az a baj, hogy mindenki agyontesszellált játékokat vár, de már 2010 elején leírtam, hogy senki se számítson ilyenre. Az összes piacon lévő hardver quadrendert használ, így nem mindegy nekik, ha a raszterizálás esetében a számítások felét, vagy csak 10%-át kell eldobni. [link] Ez itt részletezve van, hogy miért történik.
Itt ez a kép. A még elfogadott eset a 16 pixeles háromszög. Ott látható, hogy 104 pixel vizsgálata történik négyes csoportokban. Ebből 76 pixel fedett lesz, míg 28 nem, vagyis a számítások 26%-a volt felesleges. A másik eset az egy pixeles fedés, ahol 12 pixel vizsgálata történik meg, de a számítások közül csak egy pixel lesz fedve, vagyis 11-szer feleslegesen dolgozott a kártya. Ez azt jelenti, hogy a számítások 92%-a feleslegesen történt meg. Ez azért számottevő probléma. A kártyák ettől kifekszenek. Miért csodálkozunk, hogy a fejlesztők alig használnak tesszellálást?Az nyilván igaz, hogy ha egy gyártó a tesszellálással jön, és hirdeti geometria innovációját, akkor az csak marketing. De ez is teljesen normális. Nem mondhatja, hogy bocs, de a fícsőr el van baszva, így nem is számíts rá, hogy komolyabban használják.
-
- = Zk = -
félisten
szuper. még az idén befuthat a gépembe az a fránya 6870
ej, de ha 6970-es lesz az a befutó -
priti
addikt
Szerintem kizárt, hogy csak 3 van. Józan paraszti ésszel ha végiggondolod mekkora kapacitással gyártják az elektronikát és ehhez képest mekkora a felvevő piac szinte kizárt, hogy ilyen sokféle elektronikával legyenek szerelve a projektorok. Egyszerűen nem adnak el annyi projit hogy ilyen sok gyártónak megérje. Valaki ha rááll egy éven belül akkora raktárkészletet gyárt le, hogy árat csökkent csak vigyék. Szóval ha hárommal megy szinte biztos, hogy másik tízzel ugyanúgy megy, mert szinte teljesen ugyanaz ebben a vonatkozásban mindegyik. Meg igazából egy DLP projinál nincs is nagyon mit variálni. Max hogy megegye a natívjánál jóval magasabb felbontást is a bemenetén és lekonvertálja magának.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mégis a command buffer közvetlen elérése nélkül hogyan kezelsz PC-n 2000-3000-nél több rajzolási parancsot? Kötegelheted a parancsokat, vagy használhatód a DX11 többszálú támogatását és a parancslistát, de 5000 parancsnál többet nem tudsz kicsiholni, mert az API nem képes többre. Ha okosan dolgozol nagy nehezen eljuthatsz 7000-ig, de a konzolokon a command buffer kezelésével 20000-et is elérhetsz.
Johan Andersson is felhívta erre a figyelmet a GDC-n a Frostbite 2 és a Battlefield 3 bemutatóján. [link] Nagyjából a dokumentum közepén emeli ki az Instancing fontosságát, különben komoly teljesítményproblémák lesznek hardvertől függetlenül.Nem kell imádkozni AA-ért. Ott van a Catalystben az MLAA, ami minden felületen működik. Azért lett bevezetve, mert sok fejlesztő nem érzi fontosnak az élsimítást, így szükséges egy olyan megoldás, ami mindennel kompatibilis és működik. Ha nincs a játékban beépített AA, akkor az MLAA-n kívül nincs más lehetőséged.
Igen a VGA szegmens haldoklik. A jövő a platform, és nem Intel-AMD-NVIDIA mixelést fogsz csinálni, hanem komplett platformot veszel az Inteltől, az AMD-től, vagy az NVIDIA-tól, és még ki tudja, hogy a Windows 8 megjelenésére ki fog beállni negyediknek-ötödiknek ... Qualcomm? Marvell?
Mi a probléma ezzel az AMD-nél? Nincs jó CPU-architektúrájuk? Nincs jó GPU-architektúrájuk? Nem támogatják a legfrissebb API-kat?
Tedd fel ugyanezeket a kérdéseket a többi gyártónál.A Mjölnir driverekben már van Multi-Threaded Rendering támogatás. A Civilization V-re engedélyezve is van. Ezért gyorsult a program 70%-ot a 11.4-es Preview driverrel.
Megint? Mikor estek utoljára pofára? Jobb lenne megbarátkoznod azzal a ténnyel, hogy a 16 darab DX11-es játékból 11-et az AMD tett le az asztalra. Ezenkívül még három játék biztosan érkezik. A Shogun 2 május elején megkapja a DX11-es patch-et. Azt sem érdemes elfelejteni, hogy legutóbb az NVIDIA nem nyújtott támogatást a Dragon Age 2-höz, pedig a csúcsszuper NVIDIA Parrallel Nsight szoftverrel debugolták a programot. A tényeket nézd a régmúltból nem lehet megélni. -
válasz
Dare2Live #128 üzenetére
"De mire föl folyik ez a technologiai verseny? És minek?"
Hogyhogy minek? Mindkét cég piaci elven működik, tehát mindkettő célja a profit növelése. Ehhez jelenleg arra van szükség, hogy mesterségesen növeljék az igényeket. Ezért is jönnek sorban pl. a nagy hardver igényű minőség javító eljárások.
-
Mi a büdös fasznak? Hol tartunk? DX9 dömping? Minnél több lapkát kell eladni? WTF?
-
Silentfrog
veterán
Mire megjegyzem melyik kártya mit is tud jön a következő széria.
-
rocket
nagyúr
Jo nagy baromsag, hogy az API limitalja a PC-s jatekokat.
2011-ben meg mindig ott tartunk, hogy imadkozni kell AA-ert legyen normalisan mukodo DX9-es jatekokban, amik a megjeleno jatekok 95%-at teszik ki meg mindig.Huddy teljesen elvesztette a realitas erzeket, latszik az AMD nagy KK-ban van, mert rossz lora tettek, hogy tobb mas nagy leptekben erosodo piacot felaldoztak a haldoklo diszkret VGA szegmensert.
Jobban tenne inkabb a sajat haza taja nezne korbe, sajat magukat limitaljak, pl. nincsen DX11 alatt Multi-Threaded Rendering tamogatas, ezert lassu a Civilization 5 az AMD kartyain, es ugye a Battlefield 3 is erre epul, igy meglehet kezdeni az imadkozast vajon elkeszulnek-e addig a tamogatassal, vagy majd jol pofara esnek megint a felhasznaloik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dare2Live #128 üzenetére
[link] Ezt olvasd el, mert megvilágítja a PC és a konzol különbségét.
(#129) Löncsi: Köze nincs hozzá. Az AMD az MS igényeinek megfelelően fejlesztette a Xenost. Abból lett később az R600 számos változtatás után.
(#133) Televan: Az új PS-ben és Xbox-ban szerintem nem lesz GPU. Egy chip felel majd mindenért. Ez valószínűleg egy speciális APU lesz.
-
TTomax
félisten
Azért nézzétek a jó oldalát is.... veszel egy jó olcsó 5850-et és elvagy vele 2-3évig... nem ez volt eddig a baj?Hát most nem kell lecserélni,had fejlesszenek majd talán egyszer kelleni is fog,ha mást nem is a fogyasztást legalább lejjebb veszik.Az se állapot,hogy egy csúcskártya 500W-ot fogyasszon,ezen van mit faragni...
-
Dare2Live
félisten
válasz
atti_2010 #126 üzenetére
De mire föl folyik ez a technologiai verseny? És minek?
"Minden" konzol port. És milyen erejű VGA van egy X360ban? max 8800gt/4850? Még ikább/talán annyi sem.
Kihozhatja az ATI a 7000et, meg NV a 600as sort de minek ha minden konzol port? Mért vegyük meg?Ha lennének PCs játékok akkora ugrások grafikában mint FarCry/Vrysisnál volt oké, de nem nincs. És mivel "minden" konzol port és konzol nem bír el már többet nem is lesz. "Fölös a 7000 és a 600".
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #125 üzenetére
Itt nem arról van szó hogy neked mi az elég vagy mi nem, hanem egy technológiai verseny folyik ha az egyik fél leáll a fejlesztéssel az búcsút inthet a piacnak.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Butcher-HUN #116 üzenetére
+1. Ugyanerre utaltam a #69-es hsz-ban, azóta még annyi jutott eszembe, hogy ráadásul még a box 360 és a PS3 utódja sem fog jönni kb. 2 éven belül, szóval az a konzolgeneráció marad jó ideig, ezért is fölösleges fejleszteni a PC hardvert. Az új Nintendoról már pletykálnak, de még azt sem a nextgen konzolok konkurenciájának szánják, hanem a jelenlegieknek.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #116 üzenetére
Te itt végig nyomod a rizsát új Nvidia videokártyákról, és azt kérdezed hogy az AMD minek jelenik meg új kártyákkal mikor nincs is rá szükség, ezt azért gondold át.
-
Butcher-HUN
senior tag
Most komolyan lesz lét jogosultsága a 7000-es szériának? Komolyan vicc ez az egész játék ipar. Nincs is játék amihez kellene ez az széria. BF3-al is be lett etetve a jó nép hogy majd 3GB ram kell ez épp olyan mint a Crysis 2 ajánlott gépigénye volt. Ne mondja már nekem azt valaki hogy nem lesz elég a BF3 nak 1080p-be egy GTX580
Amíg itt nem lesz konzol generáció váltás fölösleges pénz kidobás én mondom újabb és újabb kártyát venni. Sőt már nem csak én hiszen láttunk már itt példát prohardveren hogy bizony akinek volt GTX580 el adta és vett helyette GTX460 1GB nem véletlen. Olyan szinten előrébb járunk hardverben hogy most a játékok maradtak le nem kicsit nagyon! Ráadásul a jövőben érkező játékok is DX9-el jönnek ki és ahogy olvastam majd kapnak DX11-es Patchet irónia mint a Crysis 2 esetében azóta is adják
Nem akarom tovább offolni a topikot de mindenki azt kezd a pénzével amit akar
-
wednesday
őstag
Itt most nem csak arról van szó, mint régebben, hogy egy kb középkategóriás VGA-val rukkolnának csak elő, nyáron. illetve valószínűleg ősszel? Tehát nem érkezik meg rögtön a nagy generáció váltás, hanem egy "kísérleti" példányt dobnak piacra.
-
Tomcat
őstag
Milyen jó hogy nem vásároltam be a HD5870-esek után egy év elteltével ismét a HD6970-esekből. Így megmaradt egy "kis" pénz amit elkölthetek a HD7970-esekre az ősszel.
Persze ez csak feltételezés, ha lesz egyáltalán ilyen kiadás a HD7k szériából. Kíváncsi vagyok egyébként hogy konkrétan milyen lesz az új széria fogyasztása és a tényleges teljesítménye.
De most komolyan, ezúttal már az egy éves termékciklust sem várják meg? -
McCoy20
tag
Radeon HD 7770-et a népnek
Azt se tudom milyen lesz de jól hangzik szvsz
-
nyunyu
félisten
Ezek a 7000-esek legalabb az olcsosag jegyeben 1 VGA csatival, 64bites memoriabusszal, kikapcsolt Z bufferrel jonnek?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kérdés, hogy hány projit tudsz kirakni. Legjobb tudomásom szerint három, vagy négy olyan HDMI 1.3-as proji van, amivel megy a HD3D.
Azért a 3D-ra az AMD nem fókuszál. A piac egyelőre még mindig messze alulteljesíti az elvárásokat. Persze erre joggal lehet azt mondani, hogy túlzottak az elvárások, de ettől még nem változnak az eladások.(#109) ProEvoFan: Egyszerű. Az elején egy chipből elkészül egy szilíciumverzió, ami az alapstruktúra. Arra lehet építeni több metal spint, azaz ki lehet választani például a felhasználható tranzisztorkészletet, hogy melyikkel a legjobb a kihozatal és a működés. Ha valamelyikkel jó, akkor nyertél, ha egyikkel sem az, akkor új alapstruktúra kell a tapasztalatoknak megfelelően. Ez a silicon spin.
-
priti
addikt
...de nem volt egy ember az AMD-nél aki megcsinál egy weblapot a 3D-nek? Te érted ezt? Nézd meg mit csinált az NV, kiírt egy weblapra tizendarab projit és azt mondta ezekkel megy a vision. Kééész, azt jó van. Nesze, támogatás. Meddig tartott volna letesztelni pár projival majd dobni egy lapot, hogy 5xxx VGA-val nesze neked bluray itt van, működik, ez az én testem vegyétek és egyétek. Ettől még a hatost ugyanúgy fel lehetett volna dobni erre a weblapra hogy ezzel meg aztán minden támogatott. Értesz, tök jó szuri volt az ötös , rengeteg embernek eladták és most amikor feltut a 3D piac egy csomóan anyáznak majd, mert le kell cserélniük és az egész egy weblap meg egy lejátszó és máris egy rakás projektoros felhasználó még évekig dícséri az AMD-t és legközelebb is tutira azt vesz. Ennyit nem ért meg? Fura.
-
danih
veterán
És teljes a kör, visszaértünk a 7000-hez...
Én majd valami LE-t veszek, nem kell nagy teljesítmény -
Abu85
HÁZIGAZDA
A fejlesztések annyira át lettek ütemezve a 32 nm törlésével, hogy a 28 nm-es node az ütemtervhez képest gyorsan használható állapotba kerül. A 40 nm teljesen más volt. Ott a biztonság volt a célszerű, mert eleve gond volt a technikával. Most nincs idő kísérletezni a struktúrával, ha nem jó, akkor a teljes generációnak megy majd a silicon spin. Ha meg jó, akkor mákod volt, és előnnyel indulsz az új generációban.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért az NV is csak a HDMI 1.4-re garantálja a támogatást. Ez nyilvánvaló, HDMI 1.3-mal nincs garancia a 3D működésére, mert lehet, hogy a megjelenítő nem támogatja a 3D Visiont, vagy a HD3D-t. Ebből a szempontból a GeForce 500 sorozat hozta meg a változást, ahogy az AMD-nél a HD 6000. Mindkettő esetében támogatott a Blu-ray 3D, mindenféle csillagozás és apró betűs rész nélkül.
A GF400-zal és a HD 5000-re is lehetséges, de ott megvannak a csillagozott apró betűs részek, hogy ha még sem megy, akkor a gyártó mossa kezeit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest