- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mondtam hogy arányaiban igen, nem annyi. Azt is mondtam hogy nyugatabbra igen, többen meg tudják engedni maguknak. Azt mondtam hogy azért nyugatra sem vehet bárki ilyet bármikor csak röpke igénye támad rá.
"Ha okosan csinalod "ingyen" van, mert eladod ugyanannyiert kesobb es valtasz fentebb"
Igen, nálunk. És a te hasznod az más kára (mert ugye egyre használtabb cuccot kap ugyanannyiért). De ahogy az előbb is, ne általánosíts. -
Azért ott is a régebbieket viszed el 100 dolcsiért. Az újak 2-400 dolcsiért mennek, két év hűséggel olyan csomagon, amiért havi 60-100 dolcsit kifizetsz (és vagy 40 maga a telefon ebből). Az átlag fizu pedig 27k körül van ha jól emlékszem, ez havi 2200 dolcsi, és ebből egy csomót elvisz az egészségbiztosítás és az egyebek. Nem mondom hogy nem tudják jobban megvenni mint mi, de azért ott sem vehet bárki iphone 6 plus-t első gondolatra, gond nélkül. Nagyon nem.
Touch-ko: "McDonalds-ban dolgozo gyerekeknel ezt latni"
Jah igen, én is láttam már munkanélküli segélyre váró embernél itt nálunk is. Sőt, ismerős sokáig volt munkanélkül, első fizetéséből vett magának egyet, hiába tudta alig kinyögni az albit. Az hogy valakinek van, mint fentebb említettem, totál nem jelenti azt hogy amúgy meg is engedhetné magának. Autót, lakást, 140 centis lcd tévét is láttam olyan embereknél, akik hitelre bevállalták sok sok évre, arra számítva hogy nem lesz semmi gond. -
"maximum itt"
hát hogyne. már megint abból indulsz ki, hogy az USA-ban bárki megengedhet magának egy 32-64 gigás iPhone 6 Plus-t. Nem, nem engedhet meg magának. És bizonyos cuccok odakinn sem olcsóak és megfizethetőek azért bárkinek.BoC1ka: "de a gyártó érdekeli fontosabbak mint a mieink ugye."
És sajnos azok érdekei mégkevésbé fontosak, akik össze is rakják ezeket. Mert elég pocsék életkörülmények között dolgoznak azok a biorobotok gyakorlatilag, akik összerakják a telefonokat, és megintcsak, készülékenként 5-10 dollárral kevesebb haszon (amit persze el is juttatnának valahogy a dolgozókig) duplájára emelné az életkörülményeiket. Ehhez nem kellene a user oldaláról sem többet fizetni. Annyi kellene hogy az Apple ne 300%-os haszonkulcs mellett adja el a dolgait, hanem csak 290. (de ezt sajna más cég is megjátsza) -
Az mindegy hogy alap-e vagy sem. Emiatt vesznek olyanok is apple termékeket, akik amúgy nem engedhetnék meg maguknak (kölcsönből, vagy épp akár lopnak érte).
skitter:
"én nem azt értettem, hogy hogy kommunikálnak, hanem hogy belepakolnak-e mindent egy-egy termékükbe, ami aktuálisan számszerűen a legjobb"
Na így már értelek. Valóban nem ész nélkül pakolják be a legtöbb, legnagyobb paraméterekkel rendelkező elemeket, bár ennek részben az is az oka, hogy pl prociból ők maguk olyat építenek amilyet akarnak. Márpedig egy saját, custom A8 proci lehet csak 2 magos, de nem olyan szokványos mag mint a többiekében van. Persze erre még rátesz egy lapáttal a külön, erre is írt OS, de semmiképp sem beszélhetünk arról hogy ezek olyanok lennének mint a többi prociban. Amúgy a 8 magosok között is van ahol 4 erős és 4 gyenge mag van, ezzel csak arra akarok utalni hogy ott sem minden mag ugyanolyan még egy adott cpu-ban sem, nem még hogy cpu-k között."néha a kevesebb több"
Na de ez csap néha át abba, hogy köthetik ők az ebet a karóhoz hogy a tökéletes méret a 3.5 azaz a 4", ha egy feature-t a nép nagyon akar, akkor azért letérdelnek ők is. Persze ez így van rendjén, elvégre ők vannak elvileg a piacért, nem is csoda hogy az iphone 6 tudtommal az eddigi legsikeresebb iphone. Kezdenek végre becsorogni azok a funkciók is, amik amúgy nagyon jók android oldalon, csak eddig túl makacsak voltak átvenni (pl egyéni billentyűzet). Nekem továbbra is az a bajom, hogy még túl sok dologra mondja nekem az Apple hogymajd ő tudja hogy ezt hogy szeretem, és kevésbé tudom én magam azt mondani hogy hogy szeretem. Illetve a programok "hatásköre" is túl limitált (persze biztonsági okokból), emiatt számomra igazán hasznos programokat nem tudok futtatni (amik ténylegesen átvesznek vagy belenyúlnak alapvető dolgokba, mint wifi kapcsolódástól fülhallgató bedugásig bármi esetben)BoC1ka: Azért elég sokszor átlagosabb emberekkel reklámozzák.
"(részükről meg többletkiadás)"
Jah... szar dolog is a pár dolláros többletkiadás, amikor a 700 dolláros telefont 230-ból gyártják. Hová lenne a világ ha 240-be kerülne. Hová lenne a 178 milliárd dolláros készpénzállomány, amit külföldön tárolnak, mivel hazavinni túl drága lenne adóügyek miatt (igen, más cégek is így vannak vele, csak kevesebb pénzzel)Az erősebb hardver pedig nettó több lehetőséget nyújt. Azért elég az 1 giga, mert annyira van használva, amennyire. Simán lehetne többmindenre használni, többet cache-elni, többet előtölteni, stb. Csak ahhoz több ram kellene, és emiatt csak 440 dollár lenne a haszon egy egy iphone-on és nem 450. Nincs olyan hogy elég hardver, mert akkor kb le is lehetne állni a fejlesztéssel. Mindig fel lehet használni az erősebb procit, a több ramot és egyebeket olyan dolgokra, ami a user számára hasznos.
-
arn
félisten
a vegeredmeny szamit, tokmindegy, hogy ered el - combosabb hwt raknak ala, vagy leoptimalizaljak jobban az ost. mit kapsz, es mennyit hagysz a penztarnal.
1g ram szvsz keves ios ala is. azert nem vettem meg a tavalyi ipadet, csak az ideit. egy nexus7 is gyorsabban valtotta a weboldalakat, mint a tavalyi air.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Úgy tűnik, hogy lassan minden olyan tulajdonos ráveszi magát a frissítésre, aki kompatibilis Apple készülékkel rendelkezik.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megújult a PROHARDVER!
- Fotók, videók mobillal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- További aktív témák...
- Thrustmaster T300 Alcantara Edition + Wheel Stand Pro állvány
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest