- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Chris
tag
A "jól működés" és a felfedezett biztonsági hiba miért lenne egy kategória? Attól nagyon jól működik minden, hogy biztonsági szempontból egy szita szintjén van.
Arról van szó, hogy kijön a droidos teló \ {nexusok}, kap 1-2 évig frissítést, utána amit találnak benne hibát azt ki lehet használni, mert ugye nem foltozza be senki. Ezért tartom sokkal jobbnak a WP-t és az IOS-t. Az a baj, hogy ezzel a google se tud mit kezdeni, mert akkor kötelezni kellene a gyártókat, hogy a google frissítését egyből fogadják, de ezt nem akarja egy gyártó se. Marad egy töredezett platform az android. -
Touch-ko
őstag
válasz
alkatraz3000 #91 üzenetére
Oruljunk, hogy meg csak a retina elnevezesbe kotottek bele
-
Touch-ko
őstag
válasz
nemhogy duplan, de triplan is elkuldte a HSZ-em
-
Touch-ko
őstag
válasz
....
-
QwErTy42
addikt
válasz
Szerintem igen, mert (majd jönnek a szakik és jól megasszondják) ott a panel részéről valóban történt valamiféle előrelépés a korábbi amoledekhez képest. Ha mégsem volt így, akkor kijavítanak.
-
QwErTy42
addikt
válasz
alkatraz3000 #81 üzenetére
Azért nettó ökörség vagy bruttó lófat (nekem így jó, a kedvedért nem fogunk leszokni erről a fennkölt szóösszetételről...
), mert az Apple kommunikációjában a retina kifejezés a pixelsűrűségre vonatkozott, arra utalt hogy ez az a képpontsűrűség, ami az emberi szem számára folytonos.
Na már most egy ilyen mérőszámot vagy tudomisénmit, hülyeség hédásítani. Mert ha folytatjuk az agyatlan logikát, akkor mi lesz a következő szint? QHD retina? UHD retina? Vagy esetleg MegagigabrutálHD retina?
Valami vonzó név. Látod?! Értelme és logika benne nincs. Ez viszont nem az Apple hibája, hogy a sok birkát ilyen hangzatos dumával be lehet etetni. Ugyanezt csinálja a többi gyártó is, csak éppen pepitába...
-
Penguin95
senior tag
válasz
alkatraz3000 #86 üzenetére
Helyzettől függ. Van itt előttem két telefon, egy Xperia Z, és egy Xperia SL. Előbbinél a ppi 441, míg utóbbinál 342. Ha a Z után az SL-re nézek, sokáig zavar az eltérés. Ha megszoktam, akkor nem zavar. Viszont én a 169 ppi-t is meg tudom szokni, ha nem csúcskategóriáról van szó.
Erre azt tudom mondani, hogy mindenki egyedi. Te nem látsz eltérést HD és FullHD között, míg mi igen. Viszont ha most jönne valaki, hogy bezzeg a QHD, arra már én is azt mondanám, hogy nem látok eltérést.
Egyébként nekem csak annyi lett volna a hozzáfűznivalóm, hogy lehet eltérést látni. Abba, hogy ez mekkora élvezetbeli eltérést okoz, már nem mennék bele, mivel ez egyéni preferencia kérdése.
-
no more
veterán
válasz
alkatraz3000 #86 üzenetére
Engem zavarna, ha a 300 ezres telefonom nem lenne csúcshardverrel felszerelve, míg egy Xiaomi 100-150 ezerért 2-3GB RAM-ot ad, full HD kijelzővel.
-
Penguin95
senior tag
válasz
alkatraz3000 #83 üzenetére
Nem a legjobb a szemem, de 326 és 401 ppi között azért még én is látom az eltérést.
-
no more
veterán
válasz
alkatraz3000 #83 üzenetére
Én látok. Myth busted.
-
no more
veterán
válasz
alkatraz3000 #79 üzenetére
Az M9+ QHD. Egy 1080p panel elvárható 300 ezerért.
(#81) alkatraz3000: Bizony egyedülálló volt, mert nem volt rajta soha térerő.
-
alkatraz3000
senior tag
Azért a 3.5 colon 640x960 akkor eleg durvának számított. Nyilván a 128x128-al tuloztam, de az iPhone 4 akkoriban egyedülálló volt, es meg sem közelítette semmi sem.
A retina HD-t meg mindig nem értem, miért "nettó" ökörség? (Erről a bruttó, nettó baromsagrol leszokhatnanak egyesek, mert nevetseges) -
QwErTy42
addikt
válasz
alkatraz3000 #79 üzenetére
Azért túlzásokba ne ess... A 480*800 egyáltalán nem volt ritka androidos telefonok körében (hogy ne menjek messzire: Motorola Defy 2010 szeptemberi megjelenéssel).
Szóval igen: parasztvakítás volt. A retina hd meg nettó ökörség. -
alkatraz3000
senior tag
Mi abban a parasztvakitas? A one m9 sem lett 8k kijelzos, nem értem mi a probléma ezzel. Náluk ez egy elnevezés 2010 ota, amikor a többi telefon kijelzője 128x128-as volt. Most, hogy fullhd a felbontás, logikus a retina HD felbontás, ami csak a 6+ eseten van igy elnevezve.
-
#Chris
tag
válasz
Penguin95 #77 üzenetére
Androidos vonalon az egyetlen olyan telefon, ami ér valamit az kb. a nexus. Ez igaz. A többi csak 1-2 évig ér valamit, amíg a gyártó kötelességből foglalkozik vele. Utána lehet rá keresgetni a ROM-okat bizonytalan forrásból tele buggal és frissítgetni/próbálgatni.
"Vagy olyan telefont veszel, amire van CM támogatás. A megjelenés után pár nappal már 5.1.1-et használtam..."
Millió +1 buggal... Az nagyon praktikus..."Arról meg ne is beszéljünk, hogy sokan vannak, akiknek nem számít, hogy mikor és hogyan frissül a rendszer. Csak használni szeretnék a telefonjaikat."
- Ez a részlet pont az iPhone-okra igaz."Egyébként én azon nagyobbat röhögök, hogy kiadnak egy problémás rendszert, és még csak mókolással se teheted vissza a korábbi verziót. Droidnál viszont adott ez a lehetőség, még ha nem is az összes létező eszközön."
Adott garanciavesztés mellett. A problémás rendszer kb. nem problémás csak valamiről cikket kell írni és felnagyítják. Amivel vagdalkoznak "problémák" általában nálam és az ismeretségi körömben elő se jöttek, igaz ez nem jelenti azt, hogy másnál ne létezne... -
Penguin95
senior tag
Ha az számít, hogy minél hamarabb, és minél több frissítést kapj, ott a Nexus, és a Motorola. Vagy olyan telefont veszel, amire van CM támogatás. A megjelenés után pár nappal már 5.1.1-et használtam úgy, hogy a gyártó a mai napig 4.4-nél jár, és lesz 5.0. Arról meg ne is beszéljünk, hogy sokan vannak, akiknek nem számít, hogy mikor és hogyan frissül a rendszer. Csak használni szeretnék a telefonjaikat.
Egyébként én azon nagyobbat röhögök, hogy kiadnak egy problémás rendszert, és még csak mókolással se teheted vissza a korábbi verziót. Droidnál viszont adott ez a lehetőség, még ha nem is az összes létező eszközön.
-
rbertkrl
aktív tag
inkább "többletkiadás", mint "többletfogyasztás". De ha többet fogyaszt, ne hangyaf*sznyi akksit rakjanak bele. Jó, tudom i6-nál javult a helyzet, de ez nem kéne, hogy kifogás legyen egy ekkora gyártónál, ilyen árak mellett. A RAM-ból ki lehet futni simán a 6 esetében is. 3 weboldal és egy-két app és valamelyiket már tölti is újra, ez nem kompromisszum mentesség. De ez csak az én véleményem
-
Penguin95
senior tag
Azért ezzel vitatkoznék..
Az alsó és középkategóriára még igaz is lenne, viszont a szifonok okán itt most csak a csúcskategória játszik. Ott pedig azért 1-2 kivételtől eltekintve (Xperia SL, HTC One X) jócskán több frissítést kapnak a készülékek. Lásd: Az Xperia Z idén kapja meg az utolsó frissítését, az 5.0.2-t. Ez a negyedik főverzió amit megkap. Ugyanez igaz a HTC One M7-re. És azért még vannak példák.
-
-
Touch-ko
őstag
válasz
Menthirist #66 üzenetére
Londonban a lakasok berleti dija draga. Mi nagyon jo kornyeken lakunk es a kornyekunkon a lakasok olyan £1700-£2800-ig (merettol fuggoen)vannak havonta. Mivel mind a ketten dolgozunk es fizetjuk a lakbert kozosen. Igy nekunk belefer. Kettonk elofizetese £70/ho. Mi szerencsesek vagyunk.
Am azt kell, hogy mondjam, hogy tobb embernek belefer a felsokategorias telefon, mint Mo-n.. -
Mondtam hogy arányaiban igen, nem annyi. Azt is mondtam hogy nyugatabbra igen, többen meg tudják engedni maguknak. Azt mondtam hogy azért nyugatra sem vehet bárki ilyet bármikor csak röpke igénye támad rá.
"Ha okosan csinalod "ingyen" van, mert eladod ugyanannyiert kesobb es valtasz fentebb"
Igen, nálunk. És a te hasznod az más kára (mert ugye egyre használtabb cuccot kap ugyanannyiért). De ahogy az előbb is, ne általánosíts. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Menthirist #64 üzenetére
Akkor sem ennyi, mint itt. Es a fizetes sem. Viszont kurvajol tartjak az arukat hasznaltan. 2 es fel eve vettem az i4-et hasznaltan, azota i5S-nel tartok. Mindig fel evente-evente hozzadobtam 20e-t. Jelenleg haszonnal(!) tudnek kiszallni az iPhone hasznalatbol, mert jo aron jutottam a mostanihoz is. Ha okosan csinalod "ingyen" van, mert eladod ugyanannyiert kesobb es valtasz fentebb.
-
Mit számít a minimálbér forintra átszámítva, ha ott kell elköltened. Igen, amerikában pl az átlag (!) bér havi 2500 dollár volt amikor legutóbb néztem. Viszont csak a TB-ért simán leakasztanak rólad párszázat, pláne ha családod is van. Erre jön még a lakás (albérlet vagy törlesztő, egyik sem olcsó), Londonban konkrétan simán 5-600 fontokat elkérnek hetente (!) egy normálisabb albérletért. Aztán meg kaja és egyebek után marad mondjuk 300 dolcsit szórakozni meg egyéb dolgokra. Ehhez képest már mindjárt más a 60-100-200 dolláros telefon előfizetés (apple.com verizon ajánlat két évre), mintha magához a teljes fizetéshez nézed. És ez átlag fizetés, nem minimálbér. Szóval sosem az a lényeg hogy forintba átszámolva mennyi ott a fizetés, hanem hogy mennyi marad miután mindent kifizettél. Haverom is amikor Erasmussal kinn volt Spanyolországban, átszámítva vagy havi 200-250k-ba volt az albérlete. A 350k-s fizetést a hajára kenheti az, akinek ebből 250-et elvisz a lakhatás.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Menthirist #64 üzenetére
A minimal ber valami 350K HUF korul van itt ha jol tudom( pontosan nem tudom mennyi, En hala istennek nem ennyiert dolgozom) Egy atlag iPhone elofizetes 10K.. Szerinted nem engedheti meg maganak? Ez kb olyan, mint a kb minimalber otthon (fogalmam sincs mennyi) es ebbe egy 2-3000-es elofizetes ne ferne bele.. Siman.
Maradjunk annyiba, hogy nem ugyanaz a munkanelkuli peldad mint az en altalam leirt..
-
Azért ott is a régebbieket viszed el 100 dolcsiért. Az újak 2-400 dolcsiért mennek, két év hűséggel olyan csomagon, amiért havi 60-100 dolcsit kifizetsz (és vagy 40 maga a telefon ebből). Az átlag fizu pedig 27k körül van ha jól emlékszem, ez havi 2200 dolcsi, és ebből egy csomót elvisz az egészségbiztosítás és az egyebek. Nem mondom hogy nem tudják jobban megvenni mint mi, de azért ott sem vehet bárki iphone 6 plus-t első gondolatra, gond nélkül. Nagyon nem.
Touch-ko: "McDonalds-ban dolgozo gyerekeknel ezt latni"
Jah igen, én is láttam már munkanélküli segélyre váró embernél itt nálunk is. Sőt, ismerős sokáig volt munkanélkül, első fizetéséből vett magának egyet, hiába tudta alig kinyögni az albit. Az hogy valakinek van, mint fentebb említettem, totál nem jelenti azt hogy amúgy meg is engedhetné magának. Autót, lakást, 140 centis lcd tévét is láttam olyan embereknél, akik hitelre bevállalták sok sok évre, arra számítva hogy nem lesz semmi gond. -
Touch-ko
őstag
válasz
Menthirist #61 üzenetére
Kicsit Mo-tol nyugatabbra az iPhone nem nagy cucc. McDonalds-ban dolgozo gyerekeknel ezt latni. Egyben kifizetni itt is draga, (megis konnyebb mint Mo-n) de az emberek nagyon nagy tobbsege elofizetessel vasarolja meg oket. Igy viszont olcsobb mint Mo-n. Amig a magyar szolgaltatok 100-150K-s elofizetesi konstrukciokkal allnak elo, addig sajat peldambol kiidulva 50K-nak megfelelo HUF-ert hoztam el a 64-es iPhone6-ot. Ugy, hogy melle kaptam tokot, spotify-t, meg ingyen nezhetek filmeket egy nagy oldalon, valamint egyeb kedvezmenyeket.
A havi elofizetesi dij kb a magyarnak felel meg, (10-12K) unli text, unli minutes es 7GB adatforgalom.A fizetesek kozotti kulonbsegek pedig tobbszorosek.
Hidd el, sokkal tobben engedhetnek meg maguknak barmilyen csucskategorias telefont, mint hinned. Akinek pedig sok a havi 10-12K az elhozhatja az 5S-t fele olyan elofizetessel... -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Menthirist #61 üzenetére
Csak míg itt ki kell nyögni 150ezret az előfizu mellé az aktuális modellhez, ott elhozod 100dolcsiért ugyanannyi törlesztővel és az előfizuval kapsz unlimited anyámkínját is. Vedd figyelembe, hogy amcsiban az első iPhonetól kezdve MINDEN friss modell $650. Nálunk meg minden évben dupláját elkérik az előfizu mellé a 3G óta.
-
"maximum itt"
hát hogyne. már megint abból indulsz ki, hogy az USA-ban bárki megengedhet magának egy 32-64 gigás iPhone 6 Plus-t. Nem, nem engedhet meg magának. És bizonyos cuccok odakinn sem olcsóak és megfizethetőek azért bárkinek.BoC1ka: "de a gyártó érdekeli fontosabbak mint a mieink ugye."
És sajnos azok érdekei mégkevésbé fontosak, akik össze is rakják ezeket. Mert elég pocsék életkörülmények között dolgoznak azok a biorobotok gyakorlatilag, akik összerakják a telefonokat, és megintcsak, készülékenként 5-10 dollárral kevesebb haszon (amit persze el is juttatnának valahogy a dolgozókig) duplájára emelné az életkörülményeiket. Ehhez nem kellene a user oldaláról sem többet fizetni. Annyi kellene hogy az Apple ne 300%-os haszonkulcs mellett adja el a dolgait, hanem csak 290. (de ezt sajna más cég is megjátsza) -
BoC1ka
senior tag
válasz
Menthirist #58 üzenetére
Megértem a nézőpontodat, amivel egyetértek amúgy, de a gyártó érdekeli fontosabbak mint a mieink ugye.
Videot most nem tudom megnézni.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Menthirist #58 üzenetére
"Emiatt vesznek olyanok is apple termékeket, akik amúgy nem engedhetnék meg maguknak"
Maximum itt. Az apple-nek kb. akkora piac vagyunk, hogy meg sem éreznék, ha nem lennénk.
-
Az mindegy hogy alap-e vagy sem. Emiatt vesznek olyanok is apple termékeket, akik amúgy nem engedhetnék meg maguknak (kölcsönből, vagy épp akár lopnak érte).
skitter:
"én nem azt értettem, hogy hogy kommunikálnak, hanem hogy belepakolnak-e mindent egy-egy termékükbe, ami aktuálisan számszerűen a legjobb"
Na így már értelek. Valóban nem ész nélkül pakolják be a legtöbb, legnagyobb paraméterekkel rendelkező elemeket, bár ennek részben az is az oka, hogy pl prociból ők maguk olyat építenek amilyet akarnak. Márpedig egy saját, custom A8 proci lehet csak 2 magos, de nem olyan szokványos mag mint a többiekében van. Persze erre még rátesz egy lapáttal a külön, erre is írt OS, de semmiképp sem beszélhetünk arról hogy ezek olyanok lennének mint a többi prociban. Amúgy a 8 magosok között is van ahol 4 erős és 4 gyenge mag van, ezzel csak arra akarok utalni hogy ott sem minden mag ugyanolyan még egy adott cpu-ban sem, nem még hogy cpu-k között."néha a kevesebb több"
Na de ez csap néha át abba, hogy köthetik ők az ebet a karóhoz hogy a tökéletes méret a 3.5 azaz a 4", ha egy feature-t a nép nagyon akar, akkor azért letérdelnek ők is. Persze ez így van rendjén, elvégre ők vannak elvileg a piacért, nem is csoda hogy az iphone 6 tudtommal az eddigi legsikeresebb iphone. Kezdenek végre becsorogni azok a funkciók is, amik amúgy nagyon jók android oldalon, csak eddig túl makacsak voltak átvenni (pl egyéni billentyűzet). Nekem továbbra is az a bajom, hogy még túl sok dologra mondja nekem az Apple hogymajd ő tudja hogy ezt hogy szeretem, és kevésbé tudom én magam azt mondani hogy hogy szeretem. Illetve a programok "hatásköre" is túl limitált (persze biztonsági okokból), emiatt számomra igazán hasznos programokat nem tudok futtatni (amik ténylegesen átvesznek vagy belenyúlnak alapvető dolgokba, mint wifi kapcsolódástól fülhallgató bedugásig bármi esetben)BoC1ka: Azért elég sokszor átlagosabb emberekkel reklámozzák.
"(részükről meg többletkiadás)"
Jah... szar dolog is a pár dolláros többletkiadás, amikor a 700 dolláros telefont 230-ból gyártják. Hová lenne a világ ha 240-be kerülne. Hová lenne a 178 milliárd dolláros készpénzállomány, amit külföldön tárolnak, mivel hazavinni túl drága lenne adóügyek miatt (igen, más cégek is így vannak vele, csak kevesebb pénzzel)Az erősebb hardver pedig nettó több lehetőséget nyújt. Azért elég az 1 giga, mert annyira van használva, amennyire. Simán lehetne többmindenre használni, többet cache-elni, többet előtölteni, stb. Csak ahhoz több ram kellene, és emiatt csak 440 dollár lenne a haszon egy egy iphone-on és nem 450. Nincs olyan hogy elég hardver, mert akkor kb le is lehetne állni a fejlesztéssel. Mindig fel lehet használni az erősebb procit, a több ramot és egyebeket olyan dolgokra, ami a user számára hasznos.
-
arn
félisten
a vegeredmeny szamit, tokmindegy, hogy ered el - combosabb hwt raknak ala, vagy leoptimalizaljak jobban az ost. mit kapsz, es mennyit hagysz a penztarnal.
1g ram szvsz keves ios ala is. azert nem vettem meg a tavalyi ipadet, csak az ideit. egy nexus7 is gyorsabban valtotta a weboldalakat, mint a tavalyi air.
-
-
BoC1ka
senior tag
válasz
Menthirist #52 üzenetére
De nemár...Majd biztos average joekkal fogják reklámozni. Ilyen érveket hozol fel, hogy milyen emberekkel reklámozzák? Mit sugall a termék? Hater vagy? Mer a Samut kivel reklámozzák? (csak hogy említsek konkurenciát) a 17 éves gémer délkóreai pattanásos fiúval?
Mikor a head of marketing odamegy Cookhoz hogy hát figyu, 20% kal visszaesett az eladás, DE! a reklámjainkban azokat az embereket céloztuk meg, akik 24000$ alatt keresnek ami pozitív és humánus. A válasz az lesz Cook részéről hogy most rugjalak ki vagy előbb basszalak fejbe és utána?
Nem kell 3gb ram ha 1gb val is működik a dolog, a +2gb csak többet fogyasztana. (részükről meg többletkiadás)
-
törölt tag
válasz
Menthirist #46 üzenetére
Világos, a számokon való rugózás alatt különben én nem azt értettem, hogy hogy kommunikálnak, hanem hogy belepakolnak-e mindent egy-egy termékükbe, ami aktuálisan számszerűen a legjobb - tehát valójában nem feltétlenül a legjobb, hanem a legnagyobb, és ez két nagyon különböző dolog. Ahogy én látom, többnyire a "néha a kevesebb több" elv mentén csinálják a kütyüiket a hardvertől kezdve a formaterven át a csomagolásig, amit lehet csökönyösségnek, következetességnek vagy elmaradottságnak egyaránt nevezni, amíg viszont a felhasználó normálisan használható cuccot kap (és nem mellesleg az eladások pörögnek), addig tökmindegy a jelző. Én anno kipróbáltam, tetszett, megvettem, ugyanez a WP-nél, az Android viszont nem ízlett, így pár hét ismerkedés után váltottam. Az se kizárt, hogy legközelebb BB-m lesz, mittudomén.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Menthirist #52 üzenetére
Ez csak nálunk extra, amcsiban vagy bárhol máshol teljesen alap, hogy Apple eszközzel rendelkezik valaki, pláne a Facetime, iMessage miatt is.
-
Hát azért ha megnézed a reklámokat, minden fehér, mindenki boldog, tehetős, üzletember, boldog és sikeres ember... Sokszor elmondták hogy ez azoknak való, akik szeretik és igénylik a minsőséget, szépséget, művészeteket szinte, stb. Elegáns minden. Azt ne mondd hogy a reklámok azt sugallják hogy ez az átlag paraszt joe-nak a telefonja. Az egy másik dolog, hogy közben az emberek is egymásnak ugyanezt sugallják tovább.
-
BoC1ka
senior tag
válasz
Menthirist #46 üzenetére
Azért eléggé tökönszúrom magam felfogás lenne negatív adatokkal reklámozni a saját termékedet nemde?
Az apple mindig a prémium érzést közvetítette, hogy akinek olyan van, az prémium ember. - Azért ilyent én sosem vettem észre Appletől..ezt a felhasználók közvetítik és nem a cég.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Menthirist #46 üzenetére
Nem minden a hardver és a számokkal dobálózás.
-
Cilindrik
aktív tag
válasz
dilajoska1 #14 üzenetére
HTC esetében ha hivatalosan akarsz telepíteni régebbi ROM-ot akkor a szoft kiirja, hogy ujjabb verzió van a telódon és nem engedi.
-
válasz
#40359168 #44 üzenetére
Nem azt mondtam hogy olyat kell venni. Azt mondtam, hogy az egy olyan adat pl, amit az apple soha a büdös életben nem fog felemlegetni, mert nem segíti a saját reklámját. Az, hogy az új macbook 3 mm-rel vékonyabb (leszarva azt hogy ezzel gyakorlatilag minden portot kivégeztek, de mindegy), már reklámértékkel bír, mivel a többi noti ennél vastagabb, tehát bőséggel nyomatják. Csakúgy mint az iphone-ok vastagságát. Szóval a vak is látja hogy azt az adatot reklámozzák amiben nyílvánvalóan a többiek között vagy előtt vannak, és azt nem, amiben mögöttük (mégha ez a használati teljesítményen nem is látszik). Tehát azt fogják mondani hogy gyorsabb mint az eddigi iphone-ok, villogtak azzal hogy 64 bites procit tettek a telefonba, de azt nem hangsúlyozzák hogy mindezt csak 1 giga rammal érték el, mivel mint mondtam, azt reklámozni hogy nekik csak 1 giga ram van a telefonba, míg a másik telefonban 3, ugyanannyiért vagy még olcsóbban, nem sugallja a teljes kompromisszummentességet, mint amit a márka akar. Ez tényleg marketing alapfok. És igen, sok iphone használó úgy gondolja, az ő telefonja kompromisszummentes über-telefon a többihez képest. Mai napig. Lehet hogy te tisztában vagy a ranglétrával, de sokan nem. Az apple mindig a prémium érzést közvetítette, hogy akinek olyan van, az prémium ember. Ez csorbát szenvedne, ha nyíltan vállalnák hogy igen, prémiumok vagyunk, annak ellenére hogy van több magos, nagyobb akksis, nagyobb méretű és felbontású több ramos telefon is. Onnantól már kevésbé tartanák kiváltságosnak a felhasználók az iphone birtoklást (a mezei, átlag-apple rajongó)
"és nem igazán éreztem azt egyszer sem, amióta megvan, hogy átvertek volna"
Miért vertek volna át? Senki nem mondta hogy nem jó telefonok. Nekem kissé keveset tudnak, mert kicsi a szabadság, de amúgy egy nagyon jó telefon. Igaz nem cserélném le rájuk a nexus 5-ömet (amit amúgy feleannyiért vettem mint egy iphone), pedig csak ki kellene nyitnom a számat, a cégnél iphone fejlesztőként várhatóan gond nélkül tudnék kapni egy bármilyen 5-6-os iphone-t.Szóval nem abba kötöttem bele hogy milyen maga a telefon. Az ellen szólaltam fel, hogy az Apple ne rugózna a számokon. De, nagyon is rugózik. Csak persze nem azokon, amikben a középmezőnyben lévőnek tűnik, vagy még hátrébb. Nem fognak jönni azzal hogy a 700 dolláros telefonjuk csak 2 magos és 1 giga ramos, amíg fele ennyiért lehet venni 8 magos 3 giga ramos telefonokat. Csak annyit fognak mondani hogy 2x gyorsabb mint az előzőek, a user meg örül, elvégre az előző is gyorsnak érződött. Utóbbinak van reklámértéke, előbbinek nincs a szempontjukból, ezért olyan számot használnak amilyen keretek között van értéke. De ahol a számnak van reklámértéke, ott bizony nagyon rugóznak vele.
r3dsnake: az átlag user nem olyan összetett, hogy annak örüljön hogy kevesebb ramból és magból is többet tudtak kihozni. A több a jobb. Lásd megapixelháború.
"Nem minden a hardver és a számokkal dobálózás."
De, reklámban igen. Ami több, jobb, nagyobb, élesebb, fejlettebb, vékonyabb, az jobb mint a másiké. Azt reklámozzuk ezekből ami igaz a termékünkre és elhallgatjuk ami nem. A valódi haszna mindegy. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Menthirist #43 üzenetére
Az esetlen ppi feltolás meglátszik az S6 teljesítményében, mert 2 maggal lenyomja mindenben az iPhone 6 az Otca-core S6-ot. Ráadásul az 1gb vs. 3gb témában is pont ugyanarra jön ki multitaskingban az iPhone 6, mint az S6, ha nézel összehasonlító vidiket 20 progi közti váltogatással.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #43 üzenetére
Meggyőztél, gyorsan szaladok is megvenni egyet a 75-ből, csak azt nem tudom eldönteni, hogy egy Pocket 2, egy Akai vagy esetleg egy Oukitel Original One legyen?...
Komolyan nem értem, miért kell azt hinni, hogy az iOS használók nyugtalanabbul alszanak, ha megjelenik valami statisztika, amiben nem az Apple a legtutibb. Se annak, aki megvásárolja, se annak, aki utálja nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy vegye meg az aktuális szifont. Ha XYZ-t nem érdekli vagy idegesíti az alma, a Samsung, a Microsoft, a Blackberry és sorolhatnám napestig, mi a túróért megy az adott gyártóról megjelent cikk alá meggyőzni a felhasználókat, hogy ócska a cuccuk? Nagyjából egy ársávban mozog az iPhone a csúcsdroidokkal meg WP-kel, nem tökmindegy, hogy ki melyiket választja? Én egy 4S-t használok (perpill egy Lumia 735 mellett) két és fél éve, most 8.3-mal, és nem igazán éreztem azt egyszer sem, amióta megvan, hogy átvertek volna (azzal együtt, hogy találkoztam nem egyszer hibákkal). Nem mutogatom, nem rakom ki az asztalra, ha beülök valahová. Szimplán használom munkatelefonnak, és eddig még nem hagyott cserben, tessék, ez egy nem fanatikus felhasználó tapasztalata és véleménye. -
válasz
#40359168 #39 üzenetére
Szó szerint azt írtad hogy nem az apple-nek szokása ilyen értékekkel dobálózni, holott világosan látszik hogy de, igen. Ők jöttek először a retina kijelzővel való dobálózással (hogy ennél nincs értelme többet elérni mert ez a szem felbontóképessége, aztán mégis jöttek nagyobbal, amikor a piac ezt diktálta), hogy minden eddigi cuccnál vékonyabb, gyorsabb. Ez folyik a keynote-okból, ez van a weboldalukon. Szerintem ez is elég egyértelmű.
A ramot nem reklámozzák, mert az hátrányos reklám lenne, ugyanakkor azt mindig, MINDIG(!) kihangsúlyozzák hogy mennyivel gyorsabb mint az előzőek (előszeretettel számolják át iphone 1-re a teljesítményt). Tehát arról van szó hogy mindent (!) kiemelnek számon tartanak és leírnak, ami több, jobb mint az android oldalon, míg ami nem, azt csak elintézik "jobb"-bal. Pl hogy a weboldalak nem akadnak meg scroll közben. Persze hogy nem, mikor scroll alatt nem töltődnek az oldalak.
Szóval de, a számok bűvöletében él az Apple, pusztán nem reklámoz szám szerint olyat, amit az egységnyi user össze tudna hasonlítani az android oldallal, és látná hogy a 3 giga több mint 1, és ez bizonytalanságot szülne benne, csak olyat, amit vagy nem tud ellenőrizni, vagy tényleg látható (pl vastagság, kijelzőméret, "legtöbbet használt okostelefon" (persze márkákra lebontva, azt sosem vallanák be hogy világszinten kb 75-25 az állás az android oldalára). De ez marketing első osztály, és sokan vannak akik benyelik szó nélkül...
"fikázni fogja bármelyik cég a saját, éppen megjelenő cuccait."
Elég erős különbség van fikázni a saját cuccait, és nem fikázni a másikét. Márpedig a legtöbb apple keynote konkrétan azzal kezdődik hogy fikázza az androidot és olyan statisztikákat mutat, amikből ez jön le. -
törölt tag
válasz
Menthirist #32 üzenetére
Nem show-ról meg marketingről beszéltem, hanem készülékről, ez szerintem elég egyértelmű volt. A mostani csúcs i6+ fullHD kijelzője a QHD-k, 8 megapixelje a tizen-huszonpárakkal, a Dual-core-ja a 8 magokkal és 1 GB RAM-ja a 3-akkal szemben szerintem nem arról tanúskodik, hogy az alma a számok bűvöletében hozza össze a termékeit.
Azt meg senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy-egy keynote-on csak a Mobilarénán fórumozók egy részének a kedvéért fikázni fogja bármelyik cég a saját, éppen megjelenő cuccait. -
BulletBill27
aktív tag
Véletlenül nem jailbreakelt az övé? Akkor szokott teljesítménybeli romlás előfordulni. Bár még mindig egy appra gyanakszok. Mert akkor hiába csinál biztonsági mentést, ha a törlés után azt tölti vissza, akkor visszakerül az is. Mintha semmi se történt volna. Érdemes lenne átfutni az alkalmazásokon.
-
no more
veterán
válasz
BulletBill27 #33 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy 2 külön frissítést adhatott ki az Apple.
-
BulletBill27
aktív tag
Igen, de ha nem kapna frissítést, akkor meg az lenne a gond. Én az Apple helyében viszont 4 évről 3 évre csökkenteném a támogatást. A 3 év is több annál, amit a konkurencia kínál.
r3dsnake
Nekem mondjuk elég a teljesítménye a 4s-nek, meg a mérete is pont jó. Persze, nem a leggyorsabb, de nem tépem ki a hajam, mert várni kell 1, vagy 2 extra másodpercet. Szeretem használni.no more
Akkor nálam miért nincs ez a probléma? Ugyanaz a telefon, ugyanazzal az oprendszerrel. lol
Egyébként a 4s fórumba sem láttam ilyen gondot. User error. Biztos leszedett valami appot, ami bekavar. -
válasz
#40359168 #15 üzenetére
"Nem az Apple szokása az e-péniszt igazán duzzasztó számokkal dobálózni (kijelzőfelbontás, processzormagok, órajel, megapixel stb.)"
Haha haha haha haha, haha haha haha haha, haha haha haha haha
Munkakörből adódóan elég sok keynote-ot néztem meg. Nem véletlen járt szállóigeként az ios fejlesztők között mindenre, hogy "twice as fast, extraordinary, amazing". Illetve minden keynote elején nagyon szépen és hosszan magyarázzák a cherrypicked táblázatokból hogy miért fényévekkel több, jobb, nagyobb minden mint androidon, és miért jobbak mindenben.
Szóval átkozott kőkeményen lengetik az e-péniszt a kijelzőfelbontásokkal, magok számával, megapixelekkel és minden egéybbel.
-
no more
veterán
válasz
janeszgol #22 üzenetére
Azt az egy dolgot irigylem az iOS-ből. A szuper appokat, amik 60 fps-sel futnak (új telefonon persze)... Droidon is egyre ritkább szerencsére a szarul megírt app, figyelnek már erre többé-kevésbé, de a mai napig van, hogy letöltök valami Play-ről és akadozik, mint anno a GB korszakban. Ami azért vicces, mert pl. a gyári appokon hozzáérek valamihez és annyira gyors, hogy az animáció is alig látszik. Eléggé illúzióromboló ezután elindítani pl. egy messengert, ami össze-vissza akadozik és görgetni sem lehet normálisan.
(#23) BulletBill27: Igen, ezt mindjárt gondoltam, hogy "egyedi" probléma, ne fárassz.
Factory Reset is volt.
-
caprine
senior tag
Azért tudnák olyan települést mondani (nem a hegyek között van hanem sík területen a Tisza mellett), ahol gyakorlatilag csak a voda GSM vonala érhető el, a többi nem.
A cikk kicsit a windows 7-8 / XP párharcára hasonlít. Bár ott azt hiszem rosszabb ez az arány. Persze a rossz is relatív.
-
QwErTy42
addikt
válasz
BulletBill27 #23 üzenetére
De akkor arra nem kellene egy olyan frissítést erőltetni, amitől fixen szarabb lesz, mint a korábbi szoftverrel.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
BulletBill27 #23 üzenetére
4S amúgy még mindig rendben lenne, de az 512 ram ott már kevéske. Én csak emiatt váltottam fentebb arról.
-
janeszgol
félisten
Én azt nem értem, hogy miért kell sírni minden iOS frissítésnél. Aki almát vesz, az vegyen tudomásul dolgokat. Cserélni kell a telefont és kész. (Nem, nem vagyok gazdag. Pont ezért léptem ki még az i4s előtt ebből az egészből.)
Ráadásul ott az App Store, ami szerintem a legjobb app-bolt. (Oké fizetős, de az e-pénisz ne csak a telefon megvételéig álljon.) Anno rahedli alkalmazást vettem. Ha nem frissítesz, lemaradsz az appokról egy idő után. (Nem úgy mint droidnál, ahol sok app minimum követelménye még mindig a 2.2.)
Ráadásul frissebb OS, biztonságosabb(??), kényelmesebb lehet.
Vagy azt akarjátok mondani, hogy aki almát vesz, az detto csak hívásra, sms-re és netezésre, meg csetelésre használja a telefont, mint egy WP-t? Ott egy frankó app bolt, tessék kihasználni.
Peace!
Ja és a ne frissítsen. Igen ám, de a háttérben lejön a frissítés, mai a helyet foglalja. Ez anno nem volt kikerülhető. Nem tudom ma az lehet-e már.
-
alkatraz3000
senior tag
Meg kell venni a legújabb eszközt, az nem lassul
-
törölt tag
válasz
takacsbotond #11 üzenetére
Nem az Apple szokása az e-péniszt igazán duzzasztó számokkal dobálózni (kijelzőfelbontás, processzormagok, órajel, megapixel stb.) Ettől függetlenül a készülékeik márpedig jók - ahogy pl. a Lumiák is, más kérdés, hogy valakinek ízlik-e az iOS vagy a WP.
-
#Chris
tag
Lehet, hogy belassul, de legalább van frissítés...
-
takacsbotond
őstag
Mindenki vegyen iphonet, akár 0,5cmel hosszab epénisz!
-
r3dsnake
nagyúr
Kb. annyinal, mint a droid 4.x
-
Cilindrik
aktív tag
Miért ne lenne választásuk. Mindenki eldöntheti akar e frissíteni vagy sem.
Rengetek forrás van a neten ahol ki lehet deríteni hogy az adott készülékre jó e a frissítés vagy sem.
Driodnál sem lehet mindig visszamenni.
P.: HTC ONE X esetében sem lehetetett garanciavesztésnlkül visszamenni 4.2 (Sense 5) ről a jóval gyorsabb 4.1 (Sense 4)-re.. -
BoC1ka
senior tag
Na most vegyél három mély lélegzetet, igyál egy nyugtató teát szívj el egy cigit és olvasd el még egyszer a cikket mert a mondatod miszerint
"sőt szándékos félrevezetés arra utalni, hogy azért használnak sokan egy iOS "X" rendszert mert az jó."kurvára nem állja meg a helyét, csak fröcsögés.
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, és újra jótékonyan elhallgatja Mobilaréna, hogy nincs downgrade lehetőség, szóval lehet a világ legsz@rabb operációs rendszere az iOS8, tele bugokkal, akkor sem azért használják az emberek sokan mert azt szeretnék használni, hanem azért mert nincs más választásuk. Az iOS statisztikai adatokból totális félreértés, hiba, sőt szándékos félrevezetés arra utalni, hogy azért használnak sokan egy iOS "X" rendszert mert az jó.
-
C4mp3r
addikt
en meg mindig 7.1.2-n vagyok az i5-el, anno sikerult hasznalhatatlanna tenni az i4-emet az ios 7-el, nem kovetem el ujra ezt a hibat. meg ahogy hallottam bugos a 8 elegge...
-
-
QwErTy42
addikt
Mennyire szaggat egy 4s-en?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Úgy tűnik, hogy lassan minden olyan tulajdonos ráveszi magát a frissítésre, aki kompatibilis Apple készülékkel rendelkezik.
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest