- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
K.Andras.Vfx #301 üzenetére
Igen, ez gondolom valami átszámítással jött ki, de ez csak egy 3 perces rész
A többi jelenetben, ahol van 1-2 vagy semennyi robot, ott gondolom gyorsan megvannak. Egyébként az első Transformers nem igazán sok CGI-s film, mert 700 CGI-s jelenet van benne, egy mai szuperhős filmben meg 1500-2000db. Szerencsére vannak még filmek, ahol az igazi effekteket preferálják és próbálnak minél kevesebb CGI-t használni, mert a sok CGI még mindig bénán néz ki.
-
PuMbA
titán
válasz
K.Andras.Vfx #295 üzenetére
"Dehogy fér bele az egy nap egy frame-re, az idő pénz... "
Gondolom a kivételes esetekre gondolt, mert amikor a 2007-es Transformers filmben megérkeznek a Földre az Autobotok, akkor annyiba telt 1 képkocka renderelése, hiszen sok robot a képernyőn van és ez 30,000 alkatrészt jelentett, 6 millió poligonnal és erre ment rá a RenderMan raytracing-je.
-
PuMbA
titán
Így van
Ha megnézel egy boltban egy 1 milliós HDR-es és egy 200 ezres HDR TV-t maximális fényerővel és simán látni fogod a különbséget, mert a 200 ezres TV alig jobb, mint egy HDR nélküli megjelenítő, hiszen csak marketing miatt írják rá, hogy HDR, de valójában nem igazán tudja. Bár én nem szeretem a nagy fényerőt, szóval nem mindenkinek kell a HDR.
-
PuMbA
titán
Én is érzékeltem, de ez csak egy kamu effekt volt, amitől a fények köré! még több fényt csináltak, de ettől maga a fény erőssége nem változott a monitorod adott pontján, ha megmérted volna fényerősség mérővel, hiszen minden megjelenítőnek van egy maximális fényereje, aminél többet nem tud
Amit látsz a boltban ma, az más, mert egy HDR-es paneltől már hunyorogni is lehet olyan erős fényt csinál, míg régen te akármit csináltál, nem bírtál akkora fényerőt kihozni otthon.
-
PuMbA
titán
"Ugyan úgy a fehér fény nit erejét szabályozta az akkori high dynamic range is ,ráadásul nem kelett hozzá spec monitor,"
Ha a monitor nem tudja megjeleníteni, akkor feleslegesen szabályozza. HDR-hez olyan panel kell, ami tud minimum 600cd/m2-es fényerőt és 10 bites színt és a sima monitorok tudnak 200cd/m2-et, szóval hiába szabályozta 500cd/m2-re a fényerőt, nem láttál belőle semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest