- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #306 üzenetére
Szerintem arra gondolt, van olyan lassú jelenet, ahol jobban fel kell venni a minőséget és oda ok, de gyorsabb pörgésű jelenetnél lejjebb lehet venni a minőséget.
A másik, hogy párhuzamosan több jeleneten is dolgozhatnak több csapattal több farmon és akkor megint kevesebb idő. -
PuMbA
titán
válasz
K.Andras.Vfx #301 üzenetére
Igen, ez gondolom valami átszámítással jött ki, de ez csak egy 3 perces rész
A többi jelenetben, ahol van 1-2 vagy semennyi robot, ott gondolom gyorsan megvannak. Egyébként az első Transformers nem igazán sok CGI-s film, mert 700 CGI-s jelenet van benne, egy mai szuperhős filmben meg 1500-2000db. Szerencsére vannak még filmek, ahol az igazi effekteket preferálják és próbálnak minél kevesebb CGI-t használni, mert a sok CGI még mindig bénán néz ki.
-
válasz
K.Andras.Vfx #301 üzenetére
Mondok neked valami egészen elképesztőt: több képkockát is lehet egyszerre renderelni. A több nap/frame bevett szokás, mivel egy képkockát egy node-on hatékony renderelni. Egy node-ban van 2 szerver cpu és annyi ram amennyi belefér.
-
Tian66
senior tag
válasz
K.Andras.Vfx #299 üzenetére
Korai az biztos.
-
PuMbA
titán
válasz
K.Andras.Vfx #295 üzenetére
"Dehogy fér bele az egy nap egy frame-re, az idő pénz... "
Gondolom a kivételes esetekre gondolt, mert amikor a 2007-es Transformers filmben megérkeznek a Földre az Autobotok, akkor annyiba telt 1 képkocka renderelése, hiszen sok robot a képernyőn van és ez 30,000 alkatrészt jelentett, 6 millió poligonnal és erre ment rá a RenderMan raytracing-je.
-
Tian66
senior tag
válasz
K.Andras.Vfx #295 üzenetére
Mivel a filmes szakmában dolgozol, tudod hogy az RT mint eljárás jó. Én a magam részéről Vray-t használok render programként, ezért én is tudom miben és miért jó az RT leképező. Arra értettem hogy szent Grál, persze nem szó szerint, hogy ha lenne egy valós időben működő RT program kissebb erőforrás igénnyel annak kézzel fogható előnyei lennének. És annak mindenki örülne. Az Nvidia belekezdett ebbe a dologba. Hogy jó irányba próbálkoznak e azt nem tudom. Amit tudok, hogy az árazást nagyon elszabták. Durván. Ez még be is tehet a dolognak csökkentve a felhasználói bázist. Ez a hiba szerintem.
-
törölt tag
válasz
K.Andras.Vfx #282 üzenetére
Egyetértek Andrással.
"szinte tökéletesen működött a fake reflection a játékokban " Pl nálam a bards tale 4-ben is van a pocsolyában tükröződés és lángoszlop is látszik, de nem 2080TI-n játszom.
Nem azt kellett volna csinálni hogy az 1080TIhez képest beleöntök 80%al több szilíciumot a 2080TI-be
Ez csak sznobság , azt kellett volna hogy kihoz egy 240 ezer ft-os új kártyát és arra szénné optimalizálja.
Ez jelenleg user error. Fel kellene mérni mire van szükség, mit tud a kártya és olyan effektekkel machinálni ami hoz láthatóan a konyhára... és szépen fokozatosan ráengedni a RT újdonságokat...
De nem ,kell a 60% haszonkulcs a 440 ezres kártyából egy töredék elit számára...
Nem terjed el nincs bázisa, ezt remélem fogja mindenki... -
Tian66
senior tag
válasz
Ó, a sugár követés nem annyira halva született. Nem véletlenül használja a teljes filmipar meg az összes vizualizacioval foglalkozó cég. Render minőségben a Szent Grál csak eddig ezt semmi sem tudta realtime kiszámolni. Még ez se teljesen az , de egy elég nagy lépés ebbe az irányba. Ez az amiben az Nvidia nagyot tett. És mindez rendben is lenne ha az árcédula is a helyén lenne. De az sajnos nagyon nem ott van.
-
Jack@l
veterán
válasz
Tessék egy nagyító
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Revolut
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Diablo IV
- OLED TV topic
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest