- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Google Pixel topik
- uleFone Power
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vodar
senior tag
válasz
olbaidhun
üzenetére
Ennek a "szomszéd beköp" dolognak kisebb a realitása, mintha a NAV beépített embert küldene a gyanús vállalkozókhoz és kifigyelné, hogy készpénzben adja oda a dolgozók bérét. Sőt. Sokkal nagyobb a lebukás esélye, ha személyes kontakt történik a munkaadó és dolgozó között a kifizetésnél. Az igazság az, hogy az életben nem fog engem felkeresni amiatt a NAV, mert Juliska néni küld nekem pénzt minden hónapban. Nincs bizonyítéka, hiszen az emberek szabadon utalhatnak egymásnak pénzt.
Attól nem fognak hozzád jobban betörni, ha megszűnik a készpénz. Sőt. Nagymama dugi pénzéért sem fognak betörni, amit az ágya alatt rejteget.
-
Vodar
senior tag
válasz
olbaidhun
üzenetére
Most kiragadtál néhányat az érveim sorából. Ráadásul ezeket az érveket nem csak én sorakoztatom fel, hanem az említett skandináv országok is.
Ha nem írtad volna le a korodat (bár nem tudom, hogy a 31 évet a születésedtől számítottad, vagy attól kezdve, hogy először volt pénz a kezedben), akkor most én is visszakérdeznék, hogy hány éves vagy, mert - most ne sértődj meg - az általad képviselt hozzáállás tipikusan az idősebb generáció sajátja, egészen egyszerűen azért, mert ők nehezebben fogadják be a változást és szeretik, ha a jó öreg, megszokott dolgok nem változnak meg, nem kell hozzájuk alkalmazkodniuk.
A készpénz lecserélése mellett igen nyomós érvek állnak, kétlem, hogy a megtartása mellett is fel lehetne ilyeneket sorakoztatni (hacsak a nosztalgia nem érv), de ha úgy véled fel lehet, akkor írd le nyugodtan.
Az meg egy dolog, hogy így kell tudni bánni vele, úgy kell tudni hozzáérteni, de a "kéne" még nem változtat a tényeken. Na meg minek "kéne", ha a készpénz megszüntetése megszüntetné ezeket a problémákat?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Társasjáték topic
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8365U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3070 Ti AMP Extreme Holo
- Asus Vivobook S 16 - 16" 3.2K OLED 120Hz - Ultra 5 125H - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR -1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő