- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
pallos99
csendes tag
Honnan tudom a canola-t ,mert sehol se találom
-
Cyberpunk
félisten
válasz
CharlieDrop #49 üzenetére
Ja elvileg még köszöni szépen jól van
Amúgy ez Linux mire nem elég a 2GB -
CharlieDrop
veterán
Srácok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a tesztben olvasott 2 Gigás hely a telepítendő fájlok részére még mindig megvan?
Vagy az a 2 giga elég?Kösz
-
Necc
addikt
Talán nem ok nélkül nincs ez a funkció hivatalosan publikálva nemde?
#14, #15:
Ez a pálcával való bökögetés csak olyan programokra jellemző, amik eddig is léteztek linuxra, eddig is volt ARM alapú (értelemszerűen nem maemo vagy mobil alapú) átiratuk, csak valaki fogta, és mindenféle apró- és érintőkijelzős optimalizálás nélkül (parasztosan: copy&paste módon) portolta Maemo -ra.Az ilyen alkalmazások száma elenyésző (mc, openoffice, amsn, x-chat), és az esetek többségében úgyis csak a megszállott IT guruk használják...
... jah vagy ez az oldal tele van ilyenekkel?
-
rep3at
őstag
Nem tetszik a "webárúház" integrálására, erre jobban odafigyelhettek volna, manapság ez már alapkövetelmény.
-
Honkydoo
őstag
válasz
Mindreader #44 üzenetére
Ohh, ez kár, pedig igazán jól hangzott.
-
Mindreader
tag
Rákerestem a programra: [link] Itt többen azt írják hogy N900-on nem megy.
Szóval elnézést, úgy tűnik hogy mégsincs N900-on USB host mode.
-
Kumite
aktív tag
Nagyon preferálom az ilyen cikkeket. N900 alkalmazás bemutató, Android játékokról is jelent meg egy videó, végre nem csak iPhone dolgok vannak.
Az meg hogy épp csak egy Maemo készülék van, nem hiszem, hogy akkora probléma lenne. Annak idején az Android is csak egy készüléken jelent meg, majd jöttek az újabbak és újabbak.
Az viszont kérdés lehet, hogy Maemora mikor jelenik meg az ingyenes navigáció.
-
Honkydoo
őstag
Nem tudjátok véletlenül, az n900 is támogatja az USB host módot?
(Az a mód mint ami a számítógépben is van. Pl.: egy pendrive-ot is rá tudsz dugni) -
Azért nekem tetszik.
-
törölt tag
válasz
Dr.Anonymus #7 üzenetére
Ez a legjobb program
-
magyarattila
tag
Hol van Bog? Mi történt vele hogy nem ír semmit már pár napja?
-
Cyberpunk
félisten
Én is N900 tulaj leszek
Engem egyáltalán nem zavar hogy nem kapacitív kijelzős. Hidegen hagy!
Bár mindkét technológiának megvannak az előnyei és a hátránya is.
Egy jó fajta rezisztív kijelzőt is vígan el lehet tapicskolni újjal is. Sőt a jelenlegi telom is olyan és egyáltalán nem nyomom be a kijelzőt sokszor szinte csak érintem mégis reagál.
Én meg kifejezetten szeretem a cerkát használni, na persze nem lehet minden esetben.
Szóval nem igazán értem a fikázást "a hajam égnek áll tőle" dumát
Akinek nem tetszik nem veszi meg azt kész én sem szeretem az Iphone-t mégsem fikázom. Lehet várni az utódra az N920-ralordfreyr: szerintem meg a Maemo a jóval komolyabb rendszer. Lehet hogy még nincs rá elég program de futtass egy DosBox-ot android-on
-
LA_COSTE
senior tag
Kíváncsi lennék arra, hogy mi alapján pontozták a Firefox-ot, ha nem is olyan jó. Vagy ez a legjobb és a többihez hasonlították?
-
Rickazoid
addikt
Valószínűleg amiatt van, hogy kissé kifordítom az ujjam, hogy a körmöm sarkával érjek hozzá. Kapacitívnél lehet nem lenne ilyen probléma.
(#28) Dare2Live: David75 azt írta, hogy sokak szerint az Android a jobb.
(#22) David75: Én nem írtam, hogy jobb vagy rosszabb lenne, csak hogy az N900-on nincs értelme Androidnak, míg ebből ez az egy van egyelőre, androidosból már jó pár kijött, amik közül páran biztosan tudnak ennyit a hardvert tekintve... mondjuk hirtelen csak a Milestone jut eszembe.
-
Dare2Live
félisten
Avval egyetértek, hogy jobb a maemo az androidnal, de amig 1készülékes rétegrendszer lesz.
Kéne ide qwrtz nélküli kis készülék max 3.5" kijelözövel, 4"+ os darab sött jó lenne egy 5"os pinpongütő is....
Ehez képest idén kapunk egy darab új készüléket az év végén...No és árban is kéne diferenciálni, Androidos modellek vannak már 70Kért is.
Kapacitiv rezisztiv izlés kérdése, nekem is feláll a hajam a kapacitivtől, de elsösorban mert megszoktam a körmöm a stylus modot itt meg az nem müködik.
-
David75
őstag
válasz
Mindreader #21 üzenetére
Sejtheted hogy ez menyire ritka ha az érintős telefonokat már mindenki úgy csinálja hogy legkevésbé se keljen stylus-t használni...
-
Mindreader
tag
Nekem mióta megvan a teló elég sokat VNC-zek róla, ismerősöknek ügyfeleknek sokszor könnyebb így megoldani a problémáit. El nem tudom képzelni hogy hogyan nyomnék le egy windows-os checkboxot vagy egy combobox-ot stylus nélkül!
Barátnőmnek K900 Arena-ja van, és bizony sűrűn hiányolja a stylust ő is, pedig elég vékonyak az ujjai.
-
Rickazoid
addikt
(#7) Dr.Anonymus: Egy Maemo mellé egy N900-on aztán tényleg sok értelme van Androidot telepíteni... jobb dolga nem volt?
Nem meglepő, hogy a programkínálat folyamatosan nő, ha pedig a Nokia a következő pár évben jó pár eszközt kiad ezzel és ennek a rendszernek az utódaival, akkor nem is lesz gond.
Ez az alkalmazás kezelő egyébként úgy működik, mint a GNU/Linux-ok csomagkezelői vagy inkább a többi Marketplace-re hasonlít?Egyébként a kapacitív vs rezisztív vitához hozzászólva: mindkettőnek megvan a maga előnye, fölösleges erről vitatkozni. Én a rezisztívet preferálom, mert tapogatás után iszonyatosan néz ki a kijelző, emellett viszont egykezes használathoz nyilván a kapacitív jobb. Inkább a kettőt kéne egyesíteni valahogy, hogy stylus-ra is és ujjra is egyaránt jól reagáljon.
-
David75
őstag
válasz
Mindreader #18 üzenetére
Sokan pedig úgy állnak hozzá mint én is hogy ha stylus-t kéne használnom akkor nem is vennék érintős telefont.
-
válasz
Mindreader #16 üzenetére
Mi meg nem vesszük meg, mert rezisztív. Na bumm.
-
Mindreader
tag
Felejtsük már el ezt a kapacitív kijelző eröltetést, szerintem használhatatlan, ha ez a készülék nem rezisztív lenne lehet meg sem vettem volna.
Már lassan 3 hete használom a készüléket és maximálisan elégedett vagyok vele, soha nem volt még ilyen jól használható és sokoldalú gépem. Még megemlítenék néhány alkalmazást amit én használok:
- AlmostTI: Texas Instruments tudományos számológép emulátor
- Conky : Rendszermonitor program
- DOSBox: DOS emulátor (Akár a Win 95/98 -at is viszi)
- iNES: Nintendo emulátor
- Irreco: Infra távirányító program, internetes adatbázisból lehet letölteni infra távirányítós
készülékek kódtábláit és tetszőleges távirányítót lehet szerkeszteni vele. Béta, de működik.
- MC: Midnight Commander, azthiszem ezt nem kell bemutatnom
- Petrovich: Bármilyen fájl megosztása Bluetooth-on, E-mail-en vagy netes szolgáltatáson
keresztül.
- RDesktop: Windows-os távoliasztal kliens
- VNCViewer : VNC kliens -
Necc
addikt
Állítólag a ctrl + shift + o -val aktiválható, hogy a webböngésző működjön álló módban is.
A talk.maemo.org -on olvastam, és van akinek működik és van akinek nem. Én még nem jöttem rá a nyitjára.Ezt a kapacitív vs. rezisztív kijelző divatőrületet el lehetne már felejteni?
Néhány (nem gyári) alkalmazás olyan aprón jelenik meg a kijelzőn, hogy megnézném azt az embert aki ujjal telibetalálja pl. a legapróbb menüsort! -
fairi
őstag
aircrack tényleg mi,ha vmi csúnya dolog,akkor pü-be ,kíváncsi lettem....
-
Dr.Anonymus
addikt
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Igen, kikapcsolható a Shockware Flash és a Mediaplayer media plug-in is.
A gyári böngészőben és a Firefoxban sem találom a módját annak, hogy egyből az oldal aljára/tetejére ugorjunk, de lehet, hogy van valami billentyűzet shortcut, próbálkozom.
Az álló menüről semmit nem tudok, a szoftver a legfrissebb, tegnap húztam le, de ez még nem tudja.
-
norbx
aktív tag
csak azt a rezisztiv erinto kijelzot felejtene mar el a nokia vegre es rakna bele egy normalis kapacitiv multitouch kijelzot.egesz jo kis telefon lenne ez ugy.
-
Aircrack volt régen is, de a hardvert csak nagy instabilitás mellett lehetett monitor módba kapcsolni, anélkül meg sok értelme nincs a toolkitnek.
Most akkor ezt már lehet simábban, vagy csak dísz?
-
vgergo
aktív tag
"A legdurvább talán mégis a terminálból üzemeltethető aircrack — ennek részletezésébe nem mennék bele, aki ismeri, az pontosan tudja, hogy mire lehet jó."
Nemá, ez tényleg elég durva. Észrevétlenül lehet ezzel ... Ki gondolná, hogy most sms-t ír a tulaj, vagy épp ezzel programmal "állítja be" a wi-fi-jét.
-
joey04
titán
Talán már kérdeztem, de 100% tuti válasz ha jól rémlik nem jött. a gyári böngészőben ki lehet kapcsolni a flash támogatást?
a másik szintén a böngészőhöz tartozik: akár a gyárihoz, akár a másik letöltött firefoxhoz van olyan plugin ami lehetővé teszi a gyors oldal aljára/tetejére ugrást?
aztán arról van már valami infó, hogy mikor lesz már végre álló nézet a menüben is? Úgy volt, hogy 2009 végén jön, azóta jött 1 frissítés abban nincs benne, aztán már készülődik (vagy már kint is van) a második, de ha jól tudom abban sincs benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest