- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett az Android 16 nyilvános bétája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Természetesen értem, de azért szerintem erős egyenes ágon származtatni a longhorn-ból. Én mint main time OS X user első blikk-re bizony a kis quick launch-ból lett nagy ikonokat Dock ikonokként láttam.
De mint mondtam számomra a Win7 kezelői felület nagy lépés az eddigiekhez képest, annak ellenére hogy sok helyen kissé rendezetlennek ne adj isten logikátlannak tartom. -
moonman
titán
a Windows 7 taskbar egy evolúciós lépés, nem egy ötletszerű koppintása a dokknak. ha érted a kettő közötti működési különbséget, máris nyilvánvalóvá válik. ilyen erővel a dock az OS/2 launcher-jének koppintása. de ha az igazságra vagy kíváncsi, valahol a Windows 1.0 körül kell körülnézni...
-
doc
nagyúr
-
Xero
nagyúr
Láttam anno longhorn videokat. Most is megnéztem. Nem látom át hol lenne benne a superbarra vagy a dock-ra hajazó dolog. Ettől függetlenül a Dock már réges régen létezik a NextStep-ben (ha jól rémlik 1990-ben jött ki de lehet tévedek 1-2 évet) és az OS X is innen kapta a Dockot. Az OS X ugyebár 2001-ben jelent meg a nagyközönség előtt. Akkor miért is ne lenne sima rip off egy 2003-as gui? Nem zöldség amit mondtam ezek tükrében szerintem.
-
törölt tag
bizonyos dolgokra használ az ember külsős megoldást. de azért szerintem az ablakok renderelését végző szoftverből csak jobb lenne a házi próbálgattam én annó sok ilyesmit (litestep, astonshell, windowsblinds, stb), de valahogy egyik sem tudott igazán stabil és megbízható helyettesíŧő lenni.
-
Biztos szép és jó, hogy két animáció van, de hogy jöjjek rá, hogy az Aero nem a csúcs, ha nem látom emezt egy videóban? Egyébként nekem XP után a Win7 Aero a csúcs, de gondolom ez nem vitás...Jó ötlet ez a blog, várom a rendszer többi elemét is.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
-
djozsi
senior tag
Nekem például jobban tetszik a windowsos "mindig töltsük ki a teret, az asztal nem kell, hogy látszódjon" elgondolása, mint az osxes, ott egy csomó hézag a dock ikonjainál, a docktól balra-jobbra, össze-vissza nő a dock (ez persze kilőhető), az ablakokat ha teljes képernyőre rakom, akkor nem teljes képernyősök lesznek, hanem "intelligensen" terjeszkednek, satöbbi. Persze a bazi nagy apple monitoroknál már ritkán tesz ki ténylegesen teljes képernyőre valamit az ember.
De ez persze teljesen szubjektív. -
Xero
nagyúr
-
moonman
titán
"a Windows júzerek ezek láttán rá fognak jönni, hogy az Aero nem a vizualizáció csúcsa"
igazán odaírhattátok volna, hogy szándékosan. a Windows elsősorban még mindig produktív szoftver, nem farsangi mulatság. (érdemes megnézni néhány Longhorn alpha videót, hogy honnan lett visszanyesve a látványvilág.)
-
RaveForce
veterán
nem bántja a szemed az a sok kis felbontású pixeles ikon? én hülyét kapnék, ezért mindenre keresek neten egy nagy felbontású ikont
[ Szerkesztve ]
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
Sanraith
aktív tag
1, Mondja is a videóban hogy "running application indicators", ott van a kis pötty a firefox felett.
2, A könyvtáras dologhoz van a "Stacks" docklet, amit egy kicsit körülményesebb beállítani (ráhúzod a dokkra, megmondod hova mutasson), de aztán működik az is. Hogy idő szerint rendezi-e az elemeket, azt nem tudom, talán be lehet állítani, de nem vennék rá mérget. -
doc
nagyúr
a youtube video alapjan nehez eldonteni hogy mit tud, alapvetoen ket dolog van amit nem lattam elsore:
1) a futo alkalmazasok jelzese
2) a konyvtarak (Downloads, stb) 'intelligens' kezelese, baromi hasznos tud lenni hogy a Downloads-ra kattintva ott vannak a legutobbi letoltesek, legalul az utolsoval -
djozsi
senior tag
-
hemaka
nagyúr
ilyet hazsnálok én is, csak winfos alatt, mert utálom az ikonokat az asztalon.
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Magnum_
nagyúr
nálam ilyen a dokk, igaz, nem jelzi a futó progikat
I humbly and respectfully decline™
-
kovacsbeni
tag
Sőt a grab-el is lehet képernyőképet az is alapból rajta van
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát, az biztos, hogy perpillanat nincsenek up-to-date infoim erről, szóval lehet tévedtem. A strandlabdázást, sok torrenttel memóriafelzabálást ismertem énis, csak az az uTorrent amit én próbáltam legutóbb még jobban csinálta ezt, azért döntöttem a Transmission mellett.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
djozsi
senior tag
Én ezt egyáltalán nem mondanám, másképp jó mind a kettő, abszolút nem nevezném őket egyformának.
De ha így is van, ki a rákot érdekel? Ez valamiféle önigazolás? Szerinted egy vásárlót hol érdekel az, hogy ki mit honnan másolt? Ha a dolog működik, örülünk, ha nem, akkor szomorúak vagyunk, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
sp@rtan
senior tag
Egy hátteret kaphatok ?
-
n0_gAboR
őstag
válasz Nyugdíjas #14 üzenetére
Nekem is sajnos kukazni kellett a Transmissiont (pedig a GUI-ja egyelore sokkal jobb). Ismert BUG a strandlabdazas, es az egesz rendszer belassitasa, memoria felzabalasa, sok torrentnel (sok kapcsolattal).
Halozati kernelszintu parancsfile irogatos hack beallitasokkal elvileg lehet javitani rajta, de en nem akartam ilyen szinten belepiszkalni a globalis beallitasokba.
Raadasul mostanaban jelent meg az 1.0 beta-s uTorrent OS X-re, ez mar joval tobbet tud, joval csiszoltabb a GUI, mint a 0.9 beta szeria.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Bevallom, 3 hónapja munkába állt egy otthoni ki szerver, én azon torrentezek mostmár, azon meg WinServer fut, igy ott egyértelműen uTorrent, igy nem nagyon követem a dolgokat, de amikor legutóbb próbáltam nálam a uTorrent megevett ugy 80-90% procit magonként Macen
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
doc
nagyúr
en pont par napja hajitottam ki a Transmission az uTorrent kedveert
voltak gondjaim a Transmissionnel, gyakran 100%-ot irva is meg percekig toltogetett, csomoszor csak strandlabdazott ha rakattintottam (ismert hiba), az utorrent megy tokeletesen
egy dolog hianyzik belole nagyon: nem irja ki a fel/le sebessegeket a dokkikonjara mint a Transmission tette (hopp, ontopic-ka valtam ) -
contaxg
veterán
Sokat dobna a cikkeken ha egy Screen Capture progival rögzítenétek pár mozzanatot is!
Köszi!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem olvastam még el a hsz.-eket,d szerintem msá is szólt már, de ha nem... Azt a uTorrentet hajitsd ki de hirtelen Transmission helyét foglalja ugyanis
-
djozsi
senior tag
Szerintem a cikk írója nem nagyon használt még win7es tálcát.
A megnyitott programok a rögzített ikonon megjelennek, ha több ablaka van egy alkalmazásnak, akkor ezt is egyértelműen jelzi, gyorsan elérhető mindegyik (szerintem valamivel jobb megoldás, mint az exposé), a program folyamatit is kijelezheti ugyanitt (ez van néhány osx programnál is mondjuk) zölden tölti fel a folyamat a mezőt, pause esetén sárgára vált.
Egyetlen egérmozdulattal rendezhetem össze-vissza a rögzített és nem rögzített ikonokat a tálcán oda, ahova akarom, szóval ez is megvan.
Van snow leos gépem és win7es gépem is, tehát össze tudom hasonlítani a kettöt.
XP idején még ég és föld volt a dock és a tálca közti különbség, de szerintem jelenleg már nem olyan nagy a differencia, sőt.[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
Már sok éve (2005 óta) nincs 1 gombos Apple egér.
-
kovacsbeni
tag
Ja és az ablakok dokk-ra rakását be lehet állítani úgy hogy a saját ikonja mögé menjen be így ha sok sok programot raksz le a dokkra nem lesz olyna sok a kuka mellet és nem foglalja a helyet. Hasznos
-
kovacsbeni
tag
A jobb klikket be lehet állítani két ujjas klikkelésre is és akkor nem kell a cmd-t nyomni.
-
<NewL>
addikt
hasznos
There's an app for that
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ukrajnai háború
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok