Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Realme 9 Pro - nevével projektál
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Drága és vékony lesz az iFold
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Rettenetesen meggyötörték az iPhone 16e-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigand977
csendes tag
Ezt a maximize vitát én se értem. Először az ideális szélességre állítja az ablakot, de ha te széthúzod, akkor megjegyzi azt, és legközelebb arra fogja nagyítani. Ennyi. Ez olyan hihetetlenül bonyolult?
Ne hasonlítgassuk már a rocket dock-ot a mac-es dockhoz, ég és föld. Használtam win alatt, sőt az egész win-emet megpróbáltam átszabni, hogy mac-nek látszon. Lassú mint a tetű és persze tükröződés sincs, amit viszont szeretek. Win alatt is elhagytam, mert bárhonnan gyorsabban indul a progi mint rocketdockról. Szerintem is egyértelmű koppintása a win hetes tálcája a docknak, ezen lehet vitázni, a legtöbb ember 1. reakciója ez, és nem véletlenül. És ott is, ha firefoxban meg van nyitva 6 ablak, hát, arra bőven várni kell hogy azt megjelenítse az ikon fölött, és a hangyafax-nyi (tudom ez már képernyőfüggő, de vagyünk egy 15 colos laptopot) kis ablakocskákból nézzem ki hogy melyik is kell nekem, vagy az egész képernyő szélességében menjek végig rajta, hogy akkor most melyik is volt. Aki azt mondja, hogy ez hatékonyabb mint az exposé....hát, érdekes meglátás.
Persze a cikkbe is kellett már megint 1 egetverő baromság, hogy nincs kétgombos Apple egér. Mechanikailag valóban egy gombos a magic és a mighty mouse is, de simán lehet jobb klikkelni, az egér beállításoknál kell rányomni, hogy te két gombos egérként szeretnéd használni, és ennyi volt a szörrrrnyűűűű bonyodalom. Egyébként én magic mouse-t használok, nem gamer egér, de szerintem szokásos Apple módon viszi a prímet az összes többi fölött. Érdemes megvétel előtt kipróbálni, mert az biztos hogy nem mindenkinek esik kézre, mert elég fura a formája, és szerintem szokni is kell, de nekem plö kézre áll, és nem használnék más egeret. A movement scroll nagyon baba, imádom -
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
Kevés Inteles Mac-et láttál akkor!
Számomra nem elfogadható, hogy több mint 25-40%-ot is képes megenni a 2.2GHz-em 200%-ból egy-két hülye banner, mikor ugyan ezen a gépen, ugyan az az oldal, ugyan olyan böngészővel beéri 5-10%-al is! Ez már ilyen évek óta! Az Adobe dev oldalain kilométereket lehet olvasni az ilyen és ehhez hasonló problémákról. Az OS X-re készülő Flash egyszerűen szar és elmaradott. Nincs mit rajta szépíteni!
-
eddie303
őstag
Probaltam azt is, az se mukodik. Mondom, egyedul az megy, ha lenyitom a talca elotti diszlet-ajtot es benyulok valamivel s megpockolom a gombot.
Meg akarom tartani a gepet, mert eleg szep szobadisz, es eleg jo tuningpotencial van benne
Eredeti hutessel szorzobol 1.4 GHz-re van huzva, igy koszoni jol megy. Valakinek mennek rendesen PPC G4-es Macen a flash videok? Ezen csak a HTML5 megy rendesen...
Amugy elegedett vagyok vele, nem vettem, hanem ugy jott. Ettol meg lehetek merges Apple-re nem?
-
törölt tag
válasz
Nyugdíjas #100 üzenetére
ez igaz, de ha nem akarja lecserélni, mert jól működik, elég a teljesítménye, akkor miért fektessen bele pénzt? sok embernek vannak még ilyen P3-P4 szintű gépei otthon, mert teljesen megfelelnek a célnak (mondjuk netezés, szövegszerkesztés). ezeken áltlaában simán megy egy vadi új linux kiadás, vagy megfelelő memória esetén win7 is szépen. igazából az a FAIL a dologban, hogy csináltak hozzá frissíŧést (10.5-re), de elrontották, és nem is hajlandóak kezelni a hibát.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Te figyeljé má, he!
Tudsz róla, hogy itt nemcsak az idő telt el? Közben egy architektúra váltás is volt. Az azé'nem ugyanaz. Tudom, hogy tudsz róla... Akkor meg ne tessék dühöngeni
Pár éves gép? Pár éves gép az 2-3 szerintem, ez meg közelebb van a 10-hez. Nem szép dolog, de örök idők óta az informatikában ez nagyon-nagyon nagy idő. Nincs mit tenni ellene. Árral szemben kapálózol -
passatgt
aktív tag
Én kérek elnézést, most olvastam, és többen küzdenek ezzel a problémával, ez egy elég nagy fail apple részéről
Kommentben írta valaki, hogy itunes-on keresztül kiadjta neki a cd-t, egy próbát megér(Controls-Eject Disc vagy cmd+e)Szerkesztő:
Egyiket sem használom, én megvettem a Coda-t
De most ránéztem, és Komodo Edit tud autocomplete-et -
eddie303
őstag
Nem tudod. Kiirja szurken, hogy No drives s azzal ketto... Ha beleeroszakolsz egy lemezt, akkor latja s kinyitja, de ha kivetted a lemezt, GOTO 1., azaz no drives.
Mod: Az eject gomb (F12) 10.4.11-ben mukodott, akkor is kellett 1 mp-ig nyomni kb. Most rafekudtem, 1 perc utan se csinalt semmitGondolhatod, hogy merges vagyok
Meg semmilyen 6 eves PC-nel nem jartam ugy, hogy az OS megegye az optikai egyseget, es ne lehessen ellene _semmit_ csinalni.
6 eves Pentium 4 alapu PC-re megfelelo mennyisegu RAM-mal pakolhatsz Win7-et, es barmilyen programot, max ami videokartyaigenyes, nem fog menni. De nem jarsz ugy, hogy pl. vagy Windows XP-vel, ami a ket major verzioval ezelotti, es nem talalsz egy normalis torrent klienst, regi transmission builddel kell szorakozzal...A szovegszerkesztos reszre: Kosz a tippeket, jEdit-et es Textwranglert probaltam, ami az en kenyelmem, hogy kene autocomplete bizonyos nyelvekhez, es ezt nem talaltam.
-
passatgt
aktív tag
Indítsd el a /System/Library/CoreServices/Menu Extras/Eject.menu-t, és felülre berak egy kis ikont az óra mellé, azzal kitudod nyitni.
Egyébként nem is értem, kell lennie a billentyűzeten kiadó gombnak, mindegyik emac-nél a jobb felső gomb az, és a 10.5.8 után nyomva kell tartani 1-2 másodpercig, utána adja csak ki ha minden igaz.
Az meg hogy egy 6 éves gép alapján leszűröd, hogy nem éri meg váltani, no comment
Szövegszerkesztőnek meg az OpenOffice elég normális, de említhetném még az xPad-ot is, ha pedig web vagy programozáshoz kell(mint notepad++, akkor a teljesség igénye nélkül
Bluefish Editor
TextWrangler
Smultron
GNU Emacs
Komodo Edit
jEdités még sorolhatnám
Tipikus user error
-
eddie303
őstag
Fiuk, lanyok, most abrandultam ki Apple-bol... Eddig almaim szamitogepe volt...
Adott egy 1 GHz-es eMac, amin eddig 10.4-es OS X volt, minden szep es jo, csak hat 2 major verzioval a bleeding edge utan lassan semmi uj programot nem talalni, ami megy rajta. Meg aztan dupla orom, hogy PPC-re meg annyira se. Mondom, joo, upgrade-eljunk 10.5-re, az meg megold 1-2 dolgot, viszont elveszi a Classic mode-ot, ami a szivem csucske. Frappansan megoldottak, regi alkalmazasok ikonja athuzva, ha el akarod inditani, kiirja, hogy Classic mode is no longer supported. You can go f* yourself. Jooo... Nincs is ezzel baj, fogjuk ra, hogy regi s hagyjuk a fenebe. Nem is ez zavar (bar azert most ha kezdjuk letolteni a '98 koruli programokat Windows-on, meg azert menegetnek a dolgok. De neeem, ezek kivagtak az egeszet a fenebe...)
Ami igazan felb*, hogy 10.5.8 update utan _nem_lehet_kilokni_a_CD-ROM_talcat_! Gomb az eMac-en nincs (A meghajtonak van, ha az ember lenyitja a diszletet, latja, hogy egy rendes LG CD-ROM van benne, amin van gomb, de az csak ott van. Ujjal nemigen lehet elerni. Design mindenekfelett), de _semmilyen_ szoftveres modszer nem nyitja ki, miutan a rendszer elindult. Elotte meg ki lehet lokni billentyukombinacioval meg openfirmware-bol, de ha elindult az OS X, vege. Kezdtem utananezni forumon, lam-lam, nem nekem faj egyedul... Van, akinek 350 gepen iskolaban ez tortent, es az Apple lesz* magasrol, _semmi_megoldas_nincs_ mostanig. Es ezt nem a masodik post vegigolvasasa utan irom, hanem miutan mar vagy 1 orat ragtam a forumokat. Holgyeim es uraim, itt van megint az elo pelda, hogy ha van egy par eves termeked, ami meg boven hasznalhato lenne bizonyos celokra, hogyan oldjak meg neked, hogy kelljen mast vegyel.Jo, nem kell ilyen aprosagokert mast venni, de akkor is. Microsoftot szidtam eleget eletemben, de meg olyanrol nem hallottam, hogy pl. Windows Vista-ban ha csak CDROM-od van, akkor ne tudd hasznalni... Olyant igen, hogy mas beszallitotol szerzett X eszkozre nincs driver esetleg (ami itt nem ritka, bedugtam a Pinnacle USB tuneremet, nem szolt kukkot se, de nem is ismeri, azt se mondta, hogy jo, akkor ennek nincs driverem, bocs), de az teljesen mas teszta.
Egy szo mint szaz, hosszu tavon _NEM_ERI_MEG_VALTANI_ !
UI. + raadas, hogy egy normalis szovegszerkesztot se lehet kapni ingyen, minden sz*ert penzt kernek. Olyanra gondolok, mint a Notepad++ vagy a Geany. Na koszonom, szobadisznek jo, es ezzel a szerepkor kb be is fejezodik. Hab a tortan, hogy van alapbol PHP+Apache, de ez kerul barmi masra is.
-
plus44
veterán
thx all.
-
doc
nagyúr
eroforrast nem eszik (mivel a videokarya csinalja szinte az egeszet), esetleg egy kis memoriat, mindenesetre meg nem talalkoztam OSX-en olyan jelenseggel, ami azt mutatna hogy keves neki a gep, idot sem (nem tart masodpercekig egy ablak minimalizalas), szoval nem olyan katasztrofa az
-
Guff
csendes tag
válasz
-=Ghost=- #84 üzenetére
Valószinüleg így is van, ugyanis a felhasználók nagy része szereti a villogó, halványuló stb effektusokat.
Én ha MAC-et vennék akkor a többiért venném.
Nálam nem jönnek be, lehet szakmai ártalom, ugyanis nekem egy számítógép munkaeszköz. Tehát nekem a tökéletes felület - ott is kikapcsolva egy pár idegesítő effektus - az XP. Az újabb windows-os felületek sem jönnek már be a csillogás-villogással.
Nem dolgoztam meg MAC-en, de remélem ki lehet ott is kapcsolni az ilyen fölösleges szem-idő-erőforrás zabáló dolgokat. -
-=Ghost=-
őstag
-
heidrich
senior tag
Most komolyan a maximaze gombon megy a vita? pfff...
Gyerekek kár vitatkozni a semmin, a én pl. ha nagy monitoron vagyok akkor adott szélességben manual kihuzom ami nem tul idegesitően széles és minden oldal kifér. Ha 13"-on vagyok (MBP) akkor meg ha nagyon akarom kihuzom 2mp alatt...de ott se szoktam teljesen
Miről is megy a vita? Nem fogom fel.
-
biker
nagyúr
néha annyira hihetően adod az SNI-s effektet, hogy elhiszem, tényleg kihívásokkal küszködsz.
1: azt írtam, weblap/ablak, vagyis weblap ÉS ablak esetén is igaz. pl PS-ben az ablak akkora lesz, mint a benne szerkesztett kép aktuális nagyítású mérete. WDIM? azt jelenti, hogy ha a kép kisebb, mint a képernyő felbontása, akkor 100% méretű kép akkora kereteben, mint a kép. ezt minek rakod ki full screen? szép a szürke háttér? tedd ki akkor úgy
ha nagyobb a kép, akkor akkora ablakot kapsz, amekkora hely csak van, benne auto kicsinyített kép, amit kirakhatsz 100%-a és görgetheted. -
Nyugdíjas
nagyúr
Tudom, hogy valószinüleg túlhaladta a téma ezt a hsz.-edet, de azt is tudom, hogy pont nem érdekel téged, mit gondolok rólad,de ne csináld már direkt basszus... Eddig egy tök normális palinak tartottalak,de erősen dolgozol rajta, hogy ne igy legyen. Tudom... leszarod.
Ja, és látszik, hogy rengeteget dolgozhatsz PS-ben, vagy tényleg fene egy izlésed van, mert ott pont k..vára nem hiányzik a fullscreen.
-
DeFranco
nagyúr
Az első 3 sorral egyetértek. És +1
.
Tényleg full parttalan ez a vita, és az zavar a legjobban, hogy általam nagyra becsült fórumtársak mennek le lassan a középső csoportos duzzogó Pistike szintjére a nagy adok-kapokban. Ha így folytatják, maradnak is egy évet ott, és nyista nagycsoport.
-
doc
nagyúr
mostanara szerencsere eljutottunk oda, hogy a latvany mar nem csak magamutogatas (mint a legelso 3D-s desktop kiserletek voltak pl) hanem valoban funkcionalis
egyreszt a videokartya kepessegit rendesen kihasznalva nagyon erosen no a funkcionalitas (ld. pl. spaces/expose, egy pillanat alatt attekintheted az osszes ablakot/asztalt), masreszt valoszinuleg 'human' szempontbol is egeszsegesebb, illetve termeszetesebb pl. egy gyorsan, de folyamatosan 'eluszo' ablak, mint a hirtelen ide-oda ugro, eltuno/felbukkano verzio(a fentiek nyilvan nem OSX-specifikus gondolatok, mielott valaki beletrollkodna, minden jelentos desktop OS-re ervenyesek)
-
moonman
titán
miért weblapokon lovagolunk? Mac-en csak böngészőt lehet futtatni? mi van, ha rajzolok Photoshop-ban, akkor hogy teszem fel teljes képernyőre? kihuzogatom kézzel? nagyon intuitív. az meg, hogy a weblap készítője dönti el... jah, többi rendszeren meg szemét módon el van nyomva a webdizájner és a nyomorult ablak csak teljes képernyős lesz.
-
pzstm
titán
"a Windows júzerek ezek láttán rá fognak jönni, hogy az Aero nem a vizualizáció csúcsa"
Tényleg több szubjektív vélemény, meg no offense.
De én is mostanság ismerkedek (próbálgatok-"játszadozok" MAC-el) 10.6.3-al. Ablak lehúzása (Aqua effekt legjobb tudomásom szerint) és a Magnification a Dock-on ami látványilag nyújt valamit számomra. Pont azt beszéltük ismerőssel, hogy XP idején még jó volt, meg többet nyújtott, de talán már Vista idején sem, Win7 idején meg pláne nem akkora élmény a szemnek, mint a MAC-es "AQUA-világ". Szóval valamivel beújíthatnának a srácok(Mint mondtam, abszolút szubjektív a véleményem, nekem tényleg jobban tetszik Win7, mint OSX
)
-
ezek
tag
Full screen témához (bár szerintem a szükséges méretre való maximalizálás jobb megoldás):
[link] -
biker
nagyúr
mi az, hogy amekkorara "erdemes". baszki, hat ne a gep dontse mar el, mit tartok erdemesnek. ha jo kedve van, akkor pont jo meretu lesz... hidegen hagy. ha teljes meret, akkor teljes meret.
nem a gép dönti el, a program/weblap/ablak készítője.
a "+"-al elérhető maximális méret = az ablak tartalmának méretével.
ha weblap, és abban a body(vagy a legnagyobb container) 1000px, akkor 10px+görgetősáv széles lesz a max méret. mert fölösleges szoláriumozni a fehér világító kép előtt.
ha 1500px, akkor akkora lesz.
miért baj ez? -
rakenroll
csendes tag
Klikkolj a dockolt folderekre cmd-alttal.
-
bmwk1200s
őstag
Természetesen nem én csináltam a boot menüt, hanem szépen magának a win7, mikor feltettem az Xp mellé...szóval ha valaki több oprendszert használ, találkozik vele....de elfogadom, hogy ez a kevesebbik része a felhasználóknak...
Nekem az volt a bajom, illetve most is az...hogy egy win frissítéstől ne boruljon már a boot... -
Sanraith
aktív tag
válasz
bmwk1200s #61 üzenetére
Egy mezei usernek igazából azt se kéne tudnia, hogy mi az a boot menü...
Ha már multibootot csinálok, akkor számítok arra, hogy ez bizony elromolhat. Előfordult velem többször is linux(ok)+windows(ok)kal, aztán a google mindig megoldotta a problémát...Mára már hagytam az egészet a fenébe, csak egy Windows van felpakolva, arra meg több virtuális.
-
bmwk1200s
őstag
Elnézést, hogy off, de muszáj kiírnom magamból...olyan rövid leszek amennyire csak tudok.
Miért van elegem és miért van már tele a tököm a winnel? Megmondom!
Szépen gyanútlanul telepítem a win7 frissítését, restart, villogó kurzor...nofene...reset, megint...ááááá
Win7 lemez be, repair computer...nem tud mit csinálni....reset...megint win7 lemez...most megjavított valamit....remek!
Restart...hol a boot képernyőm..win7 indul..minden okés...restart...megint csak a win7 jön be...áááááááááááá
Netet nézem mi a fos van....ez oldotta meg:
bcdedit /create {ntldr} /d "Windows XP"
bcdedit /set {ntldr} device partition=X:
bcdedit /set {ntldr} path \ntldr
Thanks to mooman!
Ebből van elegem...a para, a stressz amit folyton okoz és könyörgöm, nekem senki ne mondja, hogy ezeket egy mezei usernek tudnia kell...nem!!! Nem kell!
Még jó hogy anno átneveztem a bootmenübe mit akarok látni, még jó hogy alaprendszernek az Xpt jelültem meg, most csinálhatok mindent elölről, csak mert MSék megint kibasztak velem éjjel egy aranyos ki update-tel! -
djozsi
senior tag
Szerintem semmi baj nincs az osx elképzelésével. Most itt van nekem a mobilarena ablaka firefoxban winen, teljes képernyőn van a program, de a képernyő egyharmada is elég lenne neki szélességét tekintve, mert a két szélén két vaskos szürke sáv van csupán.
Az osx is ugyan úgy teljes képernyőre teszi, csak neki nem a monitorod jelenti az etalont, hanem az adott alkalmazás. Ilyen szempontból talán még logikusabb is, mint a windowsos megoldás.
Más kérdés, hogy nekem is nagyon sok évnyi windows megszokás után nehéz volt átszoknom az osx-es a rendszerre, igazából a mai napig nem sikerült.
Jobban szeretem, ha a dolgok kitöltik a képernyőt. Talán túl sok M. C. Eschert nézegettem fiatalkoromban? -
moonman
titán
aha, tehat szerinted is szar, de ha en mondom, akkor trollkodok. szeressuk az ilyet.
mi az, hogy amekkorara "erdemes". baszki, hat ne a gep dontse mar el, mit tartok erdemesnek. ha jo kedve van, akkor pont jo meretu lesz... hidegen hagy. ha teljes meret, akkor teljes meret.
es igen, foglalkozom Mac-kel, legtobbet egy rokonom 13-as MacBook-javal, ekkora meretben talan a fullscreen lenne "erdemes", de o nem ugy gondolja.
-
doc
nagyúr
regebben azt irtad hogy hasznaltal mar Mac-et, viszont az ilyen benyogeseidbol nagyon ugy tunik hogy meg csak tavolrol sem lattal
szoval vagy fingod sincs az egeszrol, vagy szandekosan trollkodsza tobbieknek:
a zold gomb OSX alatt akkorara nyujtja az ablak meretet, amekkorara 'erdemes'
most pl. ebben az ablakban megnyomva a kozepso oszlop mellett kb. masfel centi helyet hagy mindket oldalon, igazodva a DIV beallitott szelessegehez
de pl. az uTorrentet maximalizalva kitolti a teljes kepernyot, mivel ott 'van ertelme' akkorara nyujtani
annyiban igaza van kedves wintroll baratunknak, hogy nem artana egy 'teljes fullscreen' gomb is, ha jol emlekszem van vmi kis segedprogram, vagy talan bekapcsolhato valahol az OSX-ben hogy jobbklikkre 'nagyon fullscreen' legyen az ablak, sajna fejbol nem tudom, sosem lattam szukseget (nem, nem 27-es monitorom van, sima 15-os MBP, illetve desktopon 20") -
Eszleny
aktív tag
Hogy utálom mikor előjön, hogy ki koppintott kitől. Szerintem az számít, hogy az adott ötletet ki tudja jobban megvalósítani. Minél szervesebben illeszkedik a rendszerbe annál jobb. Sokan jutnak tovább annál, hogy a Dock-on is ikonok vannak és a Taskbar-on is. Holott a működésük erősen különböző.
Véleményem szerint a Taskbar a Jumplisttel, a Sneak Preview-vel és folyamatok kijelzésével az ikonokon sokkal használhatóbb mint a Dock. Ami még hiányzik a Taskbarról, hogy közvetlenül mappákat és Library-ket lehessen kirakni, habár így is elérhetők ezek az Windows Explorer jumplistjéről.
A Dockban a Stack-eket, illetve az iCal ikonját bírom.
-
djozsi
senior tag
válasz
bmwk1200s #54 üzenetére
Erről jut eszembe, ha lehet kérni, hogy miről legyen szó a blogon, akkor ezekről az egerekről jó lenne egy részletes beszámoló. Régóta használok macet (is), de ezeket még nem mertem kipróbálni, mert drágák és nem tudom, hogy beválnának-e.
Esetleg itt a fórumon is írhat valaki, ha használja/ta valamelyiket és van kedve. Főleg a hagyományos két gombos egérrel való összehasonlítás érdekelne. -
bmwk1200s
őstag
Bocsi, de ezt az egy gombos egér dolgot tényleg javítsátok, mert elérhető vele a jobb klikk...
Mighty Mouse
Magic Mouse -
moonman
titán
ne vicceljünk már, mennyivel egyenesebb egy totálisan más filozófiát valló OS-ből "származtatni", mint a saját elődjéből?
az, hogy neked annak tűnik, egy dolog, de ha elkezded használni, rájössz, hogy ez bizony a jóöreg tálca, plusz funkciókkal és vizuális elemekkel. két kattintás és visszaalakítható a megjelenés a klasszikusra, a működése akkor sem változik.
-
Xero
nagyúr
Természetesen értem, de azért szerintem erős egyenes ágon származtatni a longhorn-ból. Én mint main time OS X user első blikk-re bizony a kis quick launch-ból lett nagy ikonokat Dock ikonokként láttam.
De mint mondtam számomra a Win7 kezelői felület nagy lépés az eddigiekhez képest, annak ellenére hogy sok helyen kissé rendezetlennek ne adj isten logikátlannak tartom. -
moonman
titán
a Windows 7 taskbar egy evolúciós lépés, nem egy ötletszerű koppintása a dokknak. ha érted a kettő közötti működési különbséget, máris nyilvánvalóvá válik. ilyen erővel a dock az OS/2 launcher-jének koppintása. de ha az igazságra vagy kíváncsi, valahol a Windows 1.0 körül kell körülnézni...
-
doc
nagyúr
-
Xero
nagyúr
Láttam anno longhorn videokat. Most is megnéztem. Nem látom át hol lenne benne a superbarra vagy a dock-ra hajazó dolog. Ettől függetlenül a Dock már réges régen létezik a NextStep-ben (ha jól rémlik 1990-ben jött ki de lehet tévedek 1-2 évet) és az OS X is innen kapta a Dockot. Az OS X ugyebár 2001-ben jelent meg a nagyközönség előtt. Akkor miért is ne lenne sima rip off egy 2003-as gui? Nem zöldség amit mondtam ezek tükrében szerintem.
-
törölt tag
bizonyos dolgokra használ az ember külsős megoldást. de azért szerintem az ablakok renderelését végző szoftverből csak jobb lenne a házi
próbálgattam én annó sok ilyesmit (litestep, astonshell, windowsblinds, stb), de valahogy egyik sem tudott igazán stabil és megbízható helyettesíŧő lenni.
-
Biztos szép és jó, hogy két animáció van, de hogy jöjjek rá, hogy az Aero nem a csúcs, ha nem látom emezt egy videóban? Egyébként nekem XP után a Win7 Aero a csúcs, de gondolom ez nem vitás...Jó ötlet ez a blog, várom a rendszer többi elemét is.
-
-
djozsi
senior tag
Nekem például jobban tetszik a windowsos "mindig töltsük ki a teret, az asztal nem kell, hogy látszódjon" elgondolása, mint az osxes, ott egy csomó hézag a dock ikonjainál, a docktól balra-jobbra, össze-vissza nő a dock (ez persze kilőhető), az ablakokat ha teljes képernyőre rakom, akkor nem teljes képernyősök lesznek, hanem "intelligensen" terjeszkednek, satöbbi. Persze a bazi nagy apple monitoroknál már ritkán tesz ki ténylegesen teljes képernyőre valamit az ember.
De ez persze teljesen szubjektív. -
Xero
nagyúr
-
moonman
titán
"a Windows júzerek ezek láttán rá fognak jönni, hogy az Aero nem a vizualizáció csúcsa"
igazán odaírhattátok volna, hogy szándékosan. a Windows elsősorban még mindig produktív szoftver, nem farsangi mulatság. (érdemes megnézni néhány Longhorn alpha videót, hogy honnan lett visszanyesve a látványvilág.)
-
Sanraith
aktív tag
1, Mondja is a videóban hogy "running application indicators", ott van a kis pötty a firefox felett.
2, A könyvtáras dologhoz van a "Stacks" docklet, amit egy kicsit körülményesebb beállítani (ráhúzod a dokkra, megmondod hova mutasson), de aztán működik az is. Hogy idő szerint rendezi-e az elemeket, azt nem tudom, talán be lehet állítani, de nem vennék rá mérget. -
doc
nagyúr
a youtube video alapjan nehez eldonteni hogy mit tud, alapvetoen ket dolog van amit nem lattam elsore:
1) a futo alkalmazasok jelzese
2) a konyvtarak (Downloads, stb) 'intelligens' kezelese, baromi hasznos tud lenni hogy a Downloads-ra kattintva ott vannak a legutobbi letoltesek, legalul az utolsoval -
djozsi
senior tag
-
hemaka
nagyúr
ilyet hazsnálok én is, csak winfos alatt, mert utálom az ikonokat az asztalon.
-
Magnum_
nagyúr
nálam ilyen a dokk, igaz, nem jelzi a futó progikat
-
kovacsbeni
tag
Sőt a grab-el is lehet képernyőképet az is alapból rajta van
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát, az biztos, hogy perpillanat nincsenek up-to-date infoim erről, szóval lehet tévedtem. A strandlabdázást, sok torrenttel memóriafelzabálást ismertem énis, csak az az uTorrent amit én próbáltam legutóbb még jobban csinálta ezt, azért döntöttem a Transmission mellett.
-
djozsi
senior tag
Én ezt egyáltalán nem mondanám, másképp jó mind a kettő, abszolút nem nevezném őket egyformának.
De ha így is van, ki a rákot érdekel? Ez valamiféle önigazolás? Szerinted egy vásárlót hol érdekel az, hogy ki mit honnan másolt? Ha a dolog működik, örülünk, ha nem, akkor szomorúak vagyunk, ennyi. -
sp@rtan
senior tag
Egy hátteret kaphatok ?
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Nyugdíjas #14 üzenetére
Nekem is sajnos kukazni kellett a Transmissiont (pedig a GUI-ja egyelore sokkal jobb). Ismert BUG a strandlabdazas, es az egesz rendszer belassitasa, memoria felzabalasa, sok torrentnel (sok kapcsolattal).
Halozati kernelszintu parancsfile irogatos hack beallitasokkal elvileg lehet javitani rajta, de en nem akartam ilyen szinten belepiszkalni a globalis beallitasokba.
Raadasul mostanaban jelent meg az 1.0 beta-s uTorrent OS X-re, ez mar joval tobbet tud, joval csiszoltabb a GUI, mint a 0.9 beta szeria.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
doc
nagyúr
en pont par napja hajitottam ki a Transmission az uTorrent kedveert
voltak gondjaim a Transmissionnel, gyakran 100%-ot irva is meg percekig toltogetett, csomoszor csak strandlabdazott ha rakattintottam (ismert hiba), az utorrent megy tokeletesen
egy dolog hianyzik belole nagyon: nem irja ki a fel/le sebessegeket a dokkikonjara mint a Transmission tette (hopp, ontopic-ka valtam)
-
contaxg
veterán
Sokat dobna a cikkeken ha egy Screen Capture progival rögzítenétek pár mozzanatot is!
Köszi! -
Nyugdíjas
nagyúr
Nem olvastam még el a hsz.-eket,d szerintem msá is szólt már, de ha nem... Azt a uTorrentet hajitsd ki de hirtelen
Transmission helyét foglalja ugyanis
-
djozsi
senior tag
Szerintem a cikk írója nem nagyon használt még win7es tálcát.
A megnyitott programok a rögzített ikonon megjelennek, ha több ablaka van egy alkalmazásnak, akkor ezt is egyértelműen jelzi, gyorsan elérhető mindegyik (szerintem valamivel jobb megoldás, mint az exposé), a program folyamatit is kijelezheti ugyanitt (ez van néhány osx programnál is mondjuk) zölden tölti fel a folyamat a mezőt, pause esetén sárgára vált.
Egyetlen egérmozdulattal rendezhetem össze-vissza a rögzített és nem rögzített ikonokat a tálcán oda, ahova akarom, szóval ez is megvan.
Van snow leos gépem és win7es gépem is, tehát össze tudom hasonlítani a kettöt.
XP idején még ég és föld volt a dock és a tálca közti különbség, de szerintem jelenleg már nem olyan nagy a differencia, sőt. -
Everman
addikt
Már sok éve (2005 óta) nincs 1 gombos Apple egér.
-
kovacsbeni
tag
Ja és az ablakok dokk-ra rakását be lehet állítani úgy hogy a saját ikonja mögé menjen be így ha sok sok programot raksz le a dokkra nem lesz olyna sok a kuka mellet és nem foglalja a helyet. Hasznos
-
kovacsbeni
tag
A jobb klikket be lehet állítani két ujjas klikkelésre is és akkor nem kell a cmd-t nyomni.
-
<NewL>
addikt
hasznos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Tematika szerint mutatjuk be és véleményezzük az OS X operációs rendszer elemeit. A dokkal kezdünk.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Béta iOS-t használók topikja
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- PlayStation 5
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- ! Dell Precision 5560 ( XPS 9510 ) 4K+ Touch/i7-11850H/32G/512G/NV Quadro/IR/FPR
- PlayStation 5 PRO + Disc Drive + Pulse 3D Wireless (black) + 2 játék eladó!
- Hibás/Teszteletlen Videókártyák,Processzorok,Tápegységek, Alaplapok,SSD-k STB...
- Makulátlan Lenovo Thinkpad T14 G1 Ryzen 5 Pro 4650U/16GB RAM/256GB SSD/ FHD /Új akku, Új SSD!
- Új DELL Inspiron 16 5640 Profi Fémházas Laptop 16" -40% Intel core 7 150U 16GB 1TB FULLHD+ IPS
- Xiaomi 12T Pro 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest