- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
freemanone
addikt
A lényege az egésznek annyi, hogy amekkora sugárzás kéne, ahoz hogy egy szobányi térben töltödjön vezeték nélkül 1 mobil eszköz, tehát valós wireless cucc lenne. Kábel ne lógjon ki pl a notiból (ne csak telefont nézzük) és közben ne merüljön le az aksi vagy akár aksi nélküli üzem. Az kb úgy nézne ki mintha mikró sütőt akarnál csinálni a helyiségből. Szal áram alapokon ez nem megoldható. Jó az irány, csak ez így nem hasznos. Ennyi erővel bölcsős dokkoló is lehetne, mint az iphone-nak van pl, vagy notiknál a sima dokkoló. Ezeknél még mindig ott lóg a kábel, csak a töltő mobilitása veszik nagy mértékben, cserébe kapok egy kamu wireless marketinget.....
-
Rickazoid
addikt
A romulánok is elektromosságot használnak tudtommal, csak mesterséges kvantum-szingularitás segítségével hozzák létre, legalábbis a hadihajóik részére.
Amiről ő beszél, az biztos pozitron alapú technológia, "antiáram".Mint amivel Data is működik.
(#44) freemanone: dehogy kéne ide még fel nem fedezett technológia az elektromos áram kiváltására. Az üzemanyagcellák is megtennék.
-
Youri
veterán
válasz
freemanone #44 üzenetére
nem a jelenleg általunk ismert energiával (áram) működnének
-
geezer
aktív tag
válasz
freemanone #44 üzenetére
Amiről te beszélsz, az valami Romulan technológia!
Az még tényleg messze van!
-
NGA
addikt
Én most raktam át a kolleganőm samsungjára BT-n a gépemről. Ez valami sima butatelefon és a menüben jól el van rejtve a BT. Nem érintős, sima.
Nekem a WP7-en is egy gombnyomás, ha kirakom csempére, és látom is az összes párosított eszközt, de itt nem tudsz fájlt küldeni, mint ahogy azt az ios-en sem. Ennek az a magyarázata, hogy ne tudj képnek álcázott programot áttölteni, amit aztán egy alkalmazás átnevez, és feltelepít. Ezek ezért zárt rendszerek. És mindig ilyen is lesz. Nekem megfelel, akinek nem, az nem vesz Lumiát, vagy wp7-et. -
freemanone
addikt
Értem én, tisztában vagyok a következményeivel is sajnos. De a lényegen nem változtat, hogy ez a sz*rnak egy pofon. Mármint a jelenlegi vezeték nélküli töltő. Amiről én beszélek, az csak akkor lehetséges, ha nem a jelenleg általunk ismert energiával (áram) működnének a telefonok, egyéb mások. Ehez még sokat kell fejlődni.
-
Youri
veterán
ja... nekem pl ott van egy kis widget gomb, amire ha rányomok, zöld lesz, és az azt jelenti, hogy bekapcsolva... ha nem világít, akkor azt, hogy kikapcsolva
Ez droid, de még a samu érintős butatelefonjain is olyan volt, hogy egy ujjnyi átmérőjű BT jel a képernyő közepén, amire ha "klikkelsz", akkor kék lett, és még a párosított/elérhető eszközöket is elrendezte köré
Nekem az sem baj, ha nem BT, hanem NFC, vagy wifi, de tudjak két telefon között váltani adatot az esetlegesen nem elérhető internet ellenére is. -
Entryy
aktív tag
"melyet a tavalyi Bluetooth fülhallgatók és hangszórók kapcsán is bizonyságot nyert."
Aki érti mit jelent ez a rendkívül helyes magyar mondat fordítsa le nekem is, legyen olyan kedves!
-
kpal
nagyúr
De jó lenne többet nem törne a töltő kábele
-
Rickazoid
addikt
De lesz pár év, mire szabványosítják, addig meg egyedi lehet a töltőjük.
Na meg az eszközpárosítással is elszórakozhatnak egy ideig, hogy csak Microsoft kompatibilis termékekkel működjön.A cikkhez:
Marhaság az egész. Nulla ergonómia, nulla töltés közbeni használhatóság, a hatásfok emelésével meg növekszik a sejtkárosító hatása is, főleg ha valakinek eszébe jutna, hogy 1 centiméterről mondjuk 1 méteresig felvigyék az elektromágneses mező kiterjedését. Nem lenne kis feladat, de csak a pénz az akadálya, a használatához meg a tudatlanság vagy a szuicid hajlam kell csak.Emlékszem még olyan hírekre, hogy indukciós töltővé tennének egész asztallapokat, hogy még a monitor is arról működjön. A gyereknemzés meg majd rámaradna a harmadik világ polgáraira, ahol ilyen hülyeségekre nincs pénz, kivételesen szerencséjükre.
(#24) Sasal1ty: ott a pont.
(#26) NGA: azért a BT is fejlődik. Nem tudom a 3.0 mire képes, de nyilván gyorsabb, mint a 2.0. Egyébként a párosítás folyamatát az NFC chip hivatott átvenni, azzal egy-két másodperces csak a folyamat, mert nem kell a BT adóvevőknek keresgélni sem egymást. Idővel aztán úgyis átveszi valamilyen WiFi a helyét, mármint a BT-nak.
-
Apika
addikt
Kíváncsi vagyok erre a töltési módra...
-
geezer
aktív tag
válasz
freemanone #33 üzenetére
Erre utaltam már korábban: biztos hogy te ilyen eszetlenül durva elektromágneses térben akarnál lenni, amig töltődik a telefonod?!
-
Youri
veterán
3 méteren túl én is e-mailezek. De, léteznek szélsőséges esetek, amikor nincs elérhető mobilhálózat, vagy csak edge vagy rosszabb, na akkor aztán élvezet a várakozás. Persze meggyőzni senkit nem fogok, meg nem is akarok, valaki kitalálta, hogy a BT nem trendi, akkor most már mindenki szerint hasztalan...
-
Wave86
tag
Na ez már igen!
-
freemanone
addikt
Ez az LG vezetéknélküli tőltő cucca: [link]
A legnagyobb baj vele, hogy a közepén látható az a kis pötty a körökben, namost ettől max 1cm-re lehet a telefon aksijának középpontja... A hivatalos leírás szerint.
Egy ilyen technológiát akkor látnék szívesen, ha itthon a konnektorba be lenne dugva 1 kis adapter, és amikor a lakásban/szobában van a teló tölti magát. Mint egy wifi router. Így csupán annyit értek el, hogy nem kell bedugni a telefonba 1 csatit, hanem rá kell tenni egy nagy padra, ami ráadásul ugyanúgy kábeles. Ez így fail..... szerintem. -
NGA
addikt
Az első hónapban elvoltam a 100 megással, de folyton azt néztem, hogy mikor fogy el. Most már nem érdekel. Pl sorba kell állni? Vagy várakozni? Előveszem a telot, és addig is olvasgatok a neten, megnézem a friss híreket, böngészek, megirom az elmaradt leveleimet, vagy átutalom a számlákat. Erre való az okostelefon.
-
NGA
addikt
Hát én nem tudom, amikor okostelefonom lett, akkor vettem hozzá egy előfizetést, amiben korlátlan a böngészés, email, képfel és letöltés stb, mivel ezzel tudom kihasználni a telefon "okos" dolgait. Én úgy gondolom, hogy ez hozzátartozik az okostelefonhoz. Ja és 3e Ft havonta.
Ha elmegyünk kirándulni, és fotózom a családot, vagy bármit, még ott fel is szoktam tölteni a képeket, pl anyukám, aki 200 km-re lakik, mindig nagy örömmel nézegeti a neten, hogy éppen merre vagyunk.
-
NGA
addikt
Én még senkinek nem küldtem zenét, képet bt-n, ha kell a kép, zene valakinek, elküldöm emailban. A BT eleve egy elavult vacak, max arra jó, hogy kihangosítsam a telefont, vagy arról menjen a bill. Kb erre is találták ki.
KP78: Az a helyzet, mire összepárositom a két telefont, engedélyezek minden vackot, azalatt simán átmegy, meg lejön a túloldalt. "buta" telefonoknál még megértem, de a mai "okos" telefonoknál már végre el kéne rugaszkodni ettől a kőkorszaki dologtól.
-
Sasal1ty
tag
Akkor rezgő-hívásjelzés sem lesz? Tudtommal az is mozgó alkatrész...
-
kp78
addikt
"Antissari idővel szeretne minden mozgó alkatrészt és csatlakozót száműzni a készülékről"
Csak a f@s edof kamerát be ne engedje az MS tenni, mert ha a Nokián múlna, tuti megölnék az AF kamerát ezekben is.
Vagy ezekben a fókuszos kamera már nem mozog úgy, mint anno pl. a SE K800-ban? -
jan101
tag
válasz
littlelion21 #15 üzenetére
a 4éves fogkefém is indukciós
ez nem valami hú de új találmány
-
oO7
őstag
lesz NFC párosítás, Bluetotth / WiFi Direct fájlküldés... illetve még a párosításnál is mintha rémlene olyasmi, hogy ha hatótávon belül vagytok, akkor is Bluetooth vagy WiFi Direct -et fog alkalmazni és peer-to-peer módon küldeni egy fájlt (ez nekem valami hasonlónak tűnik, mint a Messenger fájlküldése, hogy ha egy hálózaton vagytok, akkor hálón belül tolja és nem keringteti meg a fájlt a világ körül, csak kicsit mégis ez más)
-
h-yle
addikt
A fene se tudja, de nekem nem esik nehezemre rádugni az egyik mini USB csatlakozóra a lakásban a 10 közül ami valahol lóg...
Ellenben egy egy hetet (intenzív használat mellett) bíró aksiért, vagy olyan HW-ért amik ennyi idő alatt azonos teljesítmény mellett eszik meg a jelenlegi akkukat, hajlandó lennék plusz pénzeket fizetni. Olyat viszont nem tud senki, ezért marad az indukciós töltő...
NFC jöhet, azt szeretjük.
-
geezer
aktív tag
válasz
littlelion21 #15 üzenetére
Azaz, indukciós töltő! Én is így emlékszem rájuk, de nem mertem beírni, nehogy baromságot írjak!
Ha a hatásfokuk jó lenne, és a megnövekedett elektromágneses tér nem jelentene veszélyt a környezetében élők egészségére, akkor szerintem tök jó dolog lenne. Én szívesen fogadnék egy ilyen telefont!
-
parkr
őstag
"Fizikai csatlakozótól és mozgó alkatrészektől mentes készülékeket szeretne"
az USB még egy dolog (bár szerintem úgysem veszik le), de ha jack sem lesz rajta akkor az érdekes lesz.
nem hiszem, hogy emiatt fognak jobban terjedni a stereo bt headsetek. -
kcsa
veterán
Inkább feltennék egy sokkal gyakorlatiasabb kérdést:
Lesz bluetooth fájlküldés?
-
gabancs
addikt
Ez megint csak az üzletről szól. Mióta az EU hatására minden telefon USB-ről tölthető, gyakorlatilag nem kell töltőt venni, elég csak egy kábel, hiszen gyakorlatilag minden háztartásban van egy pc. Ezzel megint elérik, hogy csak a Nokia töltővel lehet tölteni a telefont, tehát ismét drágábban lehet adni a készülékeket. Csak most az üzleti részt elbújtatták egy jól hangzó vezeték nélküli technológia mögé.
-
Xaels
félisten
Nem ér kilőni a jelenleg elérhető egyetlen alternatívát
Amúgy simán el tudok képzelni akár olyan megoldást is mint a hidrogén cella, hogyha merül csak betolod a csap alá és már fullon is van az "akku" 10mp alatt.
Ha elhagyják az USB-t és az azon keresztüli töltés lehetőségét akkor mi lesz abban az esetben ha olyan helyen vagy ahol nincs éppen olyan felület amire lerakd tölteni? Az USB kábel relatív kis helyen elfér de egy ilyen töltő csoda már kevésbé mobil és ha közben bejövő hívásod van és nincs BT headset, vagy nem akarod kihangosítani akkor a töltésnek is annyi ha fel akarod venni.
(#12) gabancs: mert szerinted ezt a technológiát nem lehet szabványosítani? Ha lesz rá egy általános szabvány amihez mindenkinek kötnie kell magát akkor egy azon felületen akár 4-5 telefont is tudsz majd tölteni márkától és rendszertől függetlenül. Relatív csak 1 konnektor kell majd az összes telefonhoz.
-
geezer
aktív tag
Én például arra gondoltam vezetéknélküli töltés alatt, hogy nem kell szoros fizikai kapcsolat, spéci hátlap, hanem leteszed a forrástól számított 1-2 cm-en belül, és, hasonlóan, mint a mágneses lebegő vonatok, csak itt fordítva, az elektromos térben az akku elkezd töltődni.
De ehhez nem kéne spéci hátlap.Lehet, hogy teljesen marhaság, amit írtam, nem vagyok fizikus, de nekem így derengett ez a megoldás.
-
Youri
veterán
válasz
Marcelllll #6 üzenetére
A szó nem tetszik, nem a jelentése
mukibuci: ívet húz
-
Xaels
félisten
Ha ez még mindig az a töltés amikor az USB csati helyett egy speciális hátlapon keresztül egy speciális felületre lehelyezve tölt akkor dugják fel maguknak...
-
és milyen mozgó alkatrész van benne
szalagos magnón vannak az mp3ak?
-
alevan
őstag
wireless ..jobb?
-
Youri
veterán
vezetékmentes
nem tetszik ez a szó
Új hozzászólás Aktív témák
ma Fizikai csatlakozótól és mozgó alkatrészektől mentes készülékeket szeretne a Nokia és a Microsoft.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Battlefield 7
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest