- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
zord01
senior tag
Akkor marad a várakozás, és a reménykedés. Amúgy ha ezt a rendszert is úgy eltolják, mint a 7-est, akkor meg is érdemlik a csődöt. Amúgy meg akkor remélem valaki elkapja a product manager(ek) fejét, és betekeri egy satuba. Ha már arra nem tudja(ák) használni, amire kell, talán jó lesz üllőnek...
Várunk,várakozunk...
-
zord01
senior tag
Tudom, hogy nem jelent meg, ezért írtam, hogy WP8 guru... gondolom van már a világon, sőt talán kis hazánkban is pár fejlesztő, aki már összefutott a rendszerrel, vagy telefonon, vagy emulátoron...
Catroot kolléga pl egész sok újdonságot mondott, és igen, engem zavar ez a sok megkötés, mert komplikálja az életem, és ráadásul úgy, hogy igazából racionálisan megindokolható oka NINCS!
Főleg akkor tudom nagyon nehezen benyelni az ilyesmit, ha olyan megkötésbe ütközöm, amit már 15 éve tudnak a mobilok, de még egy 5 rugós 1-es Nokia is. Akkor egy 1xx rugós miért nem?? Botrány.De ahogy nézem elég sok mindent javítottak.
Amúgy... ha pl Nokia fő termékmenedzser lennék, nem ilyen "mit rakjunk még bele" típusú kérdőíveket töltetnék ki "parasztvakítás" jelleggel a neten, hanem ha a kezembe kerül egy ilyen 100 pontos lista, az első dolgom lenne kiadni a fejlesztőknek, hogy azonnal orvosoljanak minden olyan pontot, amit fizikailag lehetséges. Nyilván hardvert már nem lehet frissítéssel cserélni, de ha a következő frissítési csomagba belepakolnák ezen problémák orvoslását, az sokat dobna az emberek közérzetén.
-
zord01
senior tag
Itt van egy 110 pontos lista, hogy miért nem érdemes WP7-et venni:
http://www.phonearena.com/news/Here-are-101-reasons-not-to-buy-Windows-Phone-7.5_id30255
Annak idején úgy egy éve kb., mikor elolvastam a cikk eredeti verzióját, nagyon sok olyan megkötést, és feleslegesen betoldott elbaltázott megoldást találtam rajta, ami miatt annak idején a Symbian-os 5800-án is jelen volt, és a hajamat téptem miattuk. (Egyszer még a telót is földhöz vágtam, annyira szar volt (mielőtt megkapnám, hogy barom vagyok, persze visszaszámáló/stopper nem volt rajta, mondván töltsél le. Le is töltöttem, de a third party alkalmazások nem tudtak jelezni, ha le volt zárva a képernyőkímélő. Ezt persze nem írta senki sehol. Szal beállítottam 30 percre a visszaszámlálót, menet közben persze a képernyő lezárt, a cucc meg nem riasztott... eléggé rábasztam miatta. Még jó hogy földhözbaxtam, más kérdés, hogy a keret cseréje 6k-ba került...))
Szóval, mint látom baromi sok apró hibát hagytak benne. Engem pl ezek tántorítottak el anno:
-nincs fájlkezelő
-videó hangját nem lehet A2BP-n kilőni BT fülesre
-SMS-eket egyesével lehet csak törölni
-SMS vázlatot nem lehet menteni
-lejátszási listát nem lehet szerkeszteni a telón
-Nincs equalizer
-csak Zune-nal lehet fájlokat küldeni, ami nem kezel dokumentumokat (És ugye még csak SD kártya se volt, hogy arra felmásolhasd direktbe),
-Nincs VPN
-Betűméretet nem lehet változtatni (Ha valamit, hát ezt nagyon nem értem miért)
-Email csatolmánynak csak fényképeket enged a rendszer, dokumentumokat nem...
(Ez mondjuk egy magát préimum meg üzleti telefonnak hirdető cucctól nagyon durva)
-Az appokat nem lehet kategóriába rendezni
-Nincs haptic feedback (Symbán mondjuk volt, csak néha késett, és emiatt kva idegesítő volt, szóval lehet ezen megfontolásból hagyták ki. Én mondjuk inkább fejlesztettem volna, hogy ne akadjon, de ők tudják...)
-Nem engedélyezett third party böngésző (ez milyen már he???)
-Kikapcsolt állapotban nem lehet tölteni a telefont (és ez milyeeeeeeeeeen máááár??)
-Nincs Bluetooth fájátvitel
-Az ébresztő órára különösen hipciás vagyok (és mivel a legtöbb okosteló nem ébreszt kikapcsolt állapotban azt nem említem, de az már röhej,hogy) nem lehet ébresztőhangot beállítani, és nincs szundi...És ezek a hibák csak azok voltak, amik ENGEM NAGYON zavartak/zavarnának. Van még dögivel, amik szintén felnyomnák az agyam, de még együtt tudnék élni velük.
Az olyan dolgokat amiket már nyilván javítottak (felbontás, egymagos proci, SD kártya) már nem említem.Amúgy ami különösen érthetetlen számomra, hogy miért követik el ezeket a gaztetteket, mikor látható, hogy a legnagyobb részük nem hardveres megkötés. Egyszerűen csak nem figyeltek oda a készítők, vagy valamilyen elbaxot perverz, életidegen a gondolkodásuk...
Szóval, hogy nálam mennyi esélye lesz az új WP8-nak, az azon is múlik, hogy ebből a tengernyi idegesítő hibából mennyit javítanak.
Egyébiránt elhiszem, hogy sokan ezeket a funkciókat nem használják, így ezek korlátai, hiányosságai nem zavarja őket, és külön-külön még mindegyikkel együtt lehet élni, de tapasztalatból tudom, hogy mikor a sok kis xar összeadódik, az ember már a haját tépi, és keresi a benzines palackot, meg a gyufát...
-
zord01
senior tag
Jó de ez ördögi kör. Kicsi a piacom, kevés pénz van fejlesztésre, kevés az új modell, kevés a vásárló, még kisebb lesz a piacom, még kevesebb a pénzem, még kisebb a palettám, még kisebb a részesedésem... és így tovább a végtelenségig. Azaz ebben az esetben a csődig...
Ezt az öngerjesztő folyamatot kéne megtörni valahogy. Ha hiány van tanárból vagy orvosból, nem az a megoldás, hogy több iskolát, kórházat bezárunk, hanem az, hogy új tanárokat, orvosokat képzünk. Előbbi eset hanyatláshoz, az utóbbi talpra álláshoz vezet.
Ezt egy menedzsernek tudnia kell. Ha nagyon beüt a gebasz, vegyenek fel egy válságmenedzsert, de ne lépjenek bele egy ilyen ördögi körbe. Személy szerint úgy vélem, most jó irányba indultak el, főleg azzal, hogy a MS a WP8-cal sok, negatív megkötéséből engedett, amivel a fogyasztók jól járnak majd, de hogy ez mire lesz elég, azt meglátjuk.
Én szurkolok nekik, csak... kicsit kevésnek tűnik a produkció. Remélem eleget tudnak nőni ahhoz, hogy ismét beinduljon a motor. Nagyon szomorú lennék, ha egy régi nagy név hullana ki ismét, pláne hogy a Nokia EU-s gyártó. Ha csődbe megy, akkor a fél kontinens lapátolhatja ki a zsét a sok távol keleti országba (olyan értelemben, hogy akármit veszel, ázsiából fog érkezni (még az Iphone is ott készül, Nokiának vannak (ha csak mindet be nem zárta már) EU-s gyárai), ami a mostani recesszióban nem túl faxa dolog.
Nekünk fogyasztóknak is védeni kéne a saját gazdaságunkat, pl úgy hogy "hazai" terméket veszünk. De ha csődbe megy a Nokia, már nem is lesz hazai termék. -
zord01
senior tag
válasz
Plazmacucci #68 üzenetére
Hát őőőőőőőőőő... először is bármibe bele lehetne tenni a 800as tudását, 40k-ér még egy tejfölös dobozban is megvennék.
Másfelől viszont nekem spec nem tetszik a 610. Tiszta gagyi az alsó perem, tiszta kínai hatása van. A 800-900-as szériák meg még rondábbak azzal a kocka házba lekerekített képernyős koncepcióval. Az új 820 az viszont nekem nagyon bejön. MS-nek mázlija, hogy végre lesz memoriakártya támogatás. Anélkül tőlem akár a világ legszebb telefonját is megtervezhették volna, akkor sem kellett volna a bús életbe soha. Pláne nem ilyen röhejese 8-16 gigás belső memóriával. Ugyan már. De szerencsére észbe kaptak.820 faxa hardver (bár a kijelző kicsit avittnak hat ma már, a hd kijelzők korában) bővíthetőség, (szerintem) gyönyörű készülékház... ha 100 alatt lenne elgondolkoznék rajta.
-
zord01
senior tag
Ekez az új Nokiák szimpik, még ha a WP nem is áll közel hozzám. Úgy hírlik jövő év elején még 3 teló csatlakozik a családhoz, amit azért picit kevésnek tartok.
Szerintem a Nokiának valahogy most nincs versenyképes telefonja.
Igazából szerintem legalább 8-10 telót kellene mos kihozniuk, 50 rugótól, a csúcsmodellig, 10000 forintos ugrásokkal, hogy mindenki megtalálja a magának valót. Méretben is lehetne differenciálni a palettát, nem mindenki szereti a 4+ colt, és simán beérném egy SE Ray méretű, és arányú telefonnal, de erős kamerával.Az alsó szinteken, butatelefon fronton meg botrány mi megy. Olyan szinten hülyültek vissza, hogy sírok. Utoljára kb 10 éve voltak ilyen szarok, hogy 640*480-as kamera meg ilyenek. Honnan a fenéből kukáznak ma még ilyet???? Azét butateló fronton is kidobhatnának egy 6700 utódot, és még 80k-ba is megvenném, de szerinte azt a telefont ma már az eredeti ár feléből össze tudnák dobni, tehát kb 40 rugóba lehetne árulni. Sztem lenn rá kereslet, mert a mostani butatelefonok kb arra jók, hogy 3 éves unokatesóm focizzon vele...
Szóval szurkolok a Nokiának a túlélésért, csak kicsi a választék. Talán most a WP8-nak hála (meg annak pl hogy végre lesz memóriakártyás bővíthetőség, stb) kicsit fog nőni a piaci részesedésük, de ilyen üzletpolitikával nem küzdik vissza magukat az élre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged