- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
Jim Tonic #71 üzenetére
Persze, az angolban mind a kettőt jelenti, ennek megfelelően mindenki félreérti, legalábbis aki kevésbé járatos a terminológiákban. Ilyen szempontból tényleg nem volt szerencsés a free megnevezés.
Egyébként az előző hozzászólásodra még válaszként: Ubuntu vagy alap Mint kiadás(jön a 10, azt érdemes megvárni), vagy Fedora/Opensuse. Ezek vállalhatók. Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Ahogy többször is írtam, az LMDE jelenleg alkalmatlan ilyen felhasználásra.
-
ntomka
nagyúr
Ha a cikkbeli dologra gondolsz, ez ilyen, nem általános, tekintve a jelenlegi LMDE státuszát. Írtam korábban (vagy nem itt), hogy az volt az LMDE csapat legrosszabb döntése, hogy a jelenlegi formában kiadták az LMDE-t. Értem én, hogy lelkesek (mert azok), de az emberek nem olvasták el a kiadási megjegyzéseket.
-
ntomka
nagyúr
Azért a flash elég kínos tud lenni, ma még sajnos elég meghatározó dolog.
Az nvidia volt rossz? Azért 10 évvel ezelőtt a tnt (vagy tnt2, nem emlékszem, volt mindkettő) kártyámhoz simán felment az aktuális suse linuxra, és még csak forgatni sem kellett, mert bináris volt (!), csak 3-as futási szintre kellett lemenni hozzá.
Az ati javulni látszik, de tényleg csak látszik, mert túlzottan még nem érzem az eredményét.Amúgy most nézem, hogy az előzőben azt hittem az avatar miatt, hogy bambanonak válaszolok. Sorry.
-
ntomka
nagyúr
Értem én mit akarsz mondani, és alapvetően egyet is értek (inkább a stílussal nem, de azt már megszoktuk
), viszont floatr-rel pedig abban értek egyet, hogy a leginkább "asztal kész" rendszer az átlag felhasználók számára az Ubuntu. Talán még a fedora, de ati tulaj lévén azzal sokat szívtam, mikor próbáltam (majd most kedden a 14-es verziónak megint adok egy esélyt), de nvidia és intel tulajoknak nem hiszem, hogy több baja lenne vele, mint egy ubival (azért a canonical jól megoldja az atisok baját a gyártói kapcsolataival).
-
ntomka
nagyúr
Adatlapomon.
A hangkártyámat benne 2.6.36.5 óta kezeli a kernel rendesen, de még így is patchelni kell, mert a HP notikra optimalizálták, pedig ugyanaz a chipset. A vga-m dri/drm támogatást a 2.6.37-es kerneltől fog kapni. A procim (core i3m) 2.6.32 kernel alatt nem igazán ajánlott. Nem dzsunka a notim, elég népszerű cuccok vannak benne, csak épp újak. Így jártam, mert a támogatás lassan érkezik meg linuxra, tudom, de ezért vegyek elavult gépet? Inkább szívok egy kicsit több buggal valamelyik naprakész disztróval, mint a totál támogatás hiánya miatt az atomstabil elavult debiannal. És a többség is így van ezzel, amin megy jól a gépe, azt használja. Azért ha néha beolvasnál az Ubuntu topicba, ott is jópáran vannak, akik inkább maradnak a régi, de bevált verzióknál, és valszeg én is így lennék vele, ha nem látnám, hogy az újabb kernelkiadásokkal látványosan növekszik a teljesítmény, stb, ahogy pumpálják be a támogatást.Arról meg ne beszéljünk, hogy a debian mennyire stabil, amig pl. a Gnome néhol 3-4 éves bugoktól szenved, azok abban is benne lesznek, és ha az új rendszeren előjön nekem, nyilván azon is előfognak.
Szóval én meg azt mondom, hogy nem kell bántani az embereket, mindenki belátása szerint választ rendszert magának, ha az újjal szenved inkább, hát szenvedjen, mert kinek mi a szenvedés, az is relatív. Én csak azt nem szeretem, mikor valaki feltol egy akármilyen disztribet aztán egy óra alatt eldönti, hogy szarfoslinux. Aki viszont ezen túljut, az azt is el tudja dönteni, hogy melyik tetszik neki jobban, legyen az debian, fedora, ubi vagy arch, akármi.
(#41) floatr: Olvasgattad Clem FAQ-ját? Írta, hogy az ubuntusok valamit nagyon tudnak, mert meghegesztették az élsimítást, és még ők sem jöttek rá hogy, de az LMDE kapcsán írták, hogy felvették velük a kapcsolatot, hogy tudják arra is portolni. És az a vicc, hogy tényleg csak az ubuntu alapú rendszerekben ilyen szépek a betűk, a többi disztró nemtom miért nem veszi át. Talán ez is ilyen arrogáns upstream haggyámá' canonical hozzáállás?
-
ntomka
nagyúr
Erre az ál-linuxosra inkább hadd ne mondjam mit gondolok.
A verzióhajkurászással meg megint nem értek egyet. Ez a 10.10 környéki Ubuntu érett meg annyira, hogy komolyabb nyűglődés nélkül kezeli a hardvereimet. Bele sem merek gondolni, a Debian aktuális stabil elavult csomagokkal rendelkező kiadásán mennyit szenvednék, mire bepöccintem a notim.
(#25) hemaka: Na de várj, a Julia az a 10.10-es ubira épül. Hogy csúnyák neked rajta a betűk, mert örökli az Ubuntu szép élsimítását, és nálam jó is?
(#27) Kendek: Az a windowsos, aki csak fél órát ül le egy linux elé, az - minden arrogancia nélkül - inkább maradjon a windows mellett.
-
ntomka
nagyúr
Ja, lesz valami.
Ez teszt kiadás, ezt mondták, értve vagyunk?
Amúgy ez volt a baj. Nem kellett volna így kiadni. Hiába írták le, hogy nem alaprendszernek van szánva, sőt, még stabilnak sem, úgy mentek rá az emberek, mint a legyek a bizonyosra.
A terminálszövegeket a /etc/bash.bashrc fájl utolsó sorának kommentelésével (vagy törlésével) meg tudod szüntetni.
(#7) hemaka: Ezek mennek gimpben is.
(#10) sh4d0w: Azért csinálják arra, mert Debian stabil kiadások után ide jönnek az új csomagok, így kvázi kapnak egy rolling disztrót. Ahogy írták a Mint Update progi épp ezért át lesz kicsit alakítva, hogy a dependency hellt elkerüljék, bizonyítottan instabil csomagok ne frissülhessenek, stb.
(#11) Dluinet: Inkább terminálban fogok kódolni ezentúl, mintsem OSX like legyen 1:1-ben a rendszerem (vannak jó elemei, na de azért 100%-ig ne úgy nézzen ki).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest