Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
-Skylake- #693 üzenetére
Ezt teljesen rosszul látod. A Win7-re is telepíthető Win10-es flat téma, meg a linuxos grafikus felületekre is vannak ilyen témák. Pont a design az egyik terület, ahol a Linux köröket ver a Windowsokra. Nem muszáj semmit alapbeállításon használni.
Ráadásul a design a Win10-ben duplán rossz, pl. a beállítások egy része a Vezérlőpultban, másik része a motorháztetős modernUI-s részen érhető el, teljesen logikátlanul szétszórva, ilyet Linuxnál nem látsz.
-
csiki_92
aktív tag
válasz
-Skylake- #246 üzenetére
Ha te a linuxot nem csak bekapcsolod és használod, főleg nem egy Ubuntura épülő rendszert, akkor ott nagy gond van, ugyanis sokkal kevesebb meló eg, Ubuntut megcsinálni használhatóra, mint egy Win-t. Nálam otthon annyi volt, hogy feltelepítettem, kb 2 félre programot kellett pótolnom, ami nem volt gyárilag, illetve a nyomtatót be kellett dugjam, és a gyári nyomtatóbeállítások között rá kellett nyomjak, hogy hozzáadás. Kb 10 perc volt használhatóvá csinálnom, míg egy win legalább 1-1,5 óra. Az meg hogy több disztrót használtál, mint ahány éves vagyok, az nem nagy érdem, egyrészt hogy mikor születtem, arról nem én tehetek, illetve nem informatív abból a szempontból, hogy milyen az értelmiségi szintem, másrészt jómagam is több Linux disztrót használtam már, mint ahány éves vagyok. Ja és még annyit, hogy nem én harcoskodok egy Linixos topikban erőltetve a Win felsőbbrendűségét...
-
hallador
addikt
válasz
-Skylake- #184 üzenetére
Igen ingyen is jár! Ha jobban megnézed. Ja hogy nem a Windows, az meg a Microsoft, meg a Windows használók problémája...
Ha pedig a Windows-ra értetted, akkor eltévedtél, pont én mondom, hogy nem ingyen van, ha visszaolvasol..
A Linux sok mindenkinek nem felel meg, de akinek igen, annak meg megfelel, na ilyen vagyok én is ennyi. Akinek nem felel meg az azt használja ami neki jó, ilyen egyszerű...
Én nem játszok,
Nem használok Adobe, AutoDesk szoftvereket.Amire nekem kell pontosan elég ingyen is. Ez van...
-
Dave™
nagyúr
válasz
-Skylake- #211 üzenetére
Pedig ennyi. Most tettem fel nemrég egy Envy 15-re, kapásból ment minden (olyan hálózati nyomtató is, amihez Windowson drivert kell vadászni), a saját szoftverek felrakása meg gyorsabban megvolt, míg te lefuttatod a kezdeti frissítéseket egy friss Win install után. Hogy kell hozzá egy pici hozzáértés ez igaz (de csak ahhoz, hogy milyen szoftvereket használj alternatívaként), azt felszedtem az elmúlt egy évben, de igazából tök minimális tudásom van, ha gondom van rákeresek. Nem vagyok geek, főleg nem linux geek, mégis csak használom. De mondok jobb példát: párom Ubuntut használ szintén, ha megkérdezed a cégnél milyen Windowst használ meg milyen Office-t lövése sincs. Megjegyezte hogy hol van a kereső meg hogy függőleges a panel és használja.
-
-
Syl
nagyúr
válasz
-Skylake- #204 üzenetére
>elmegyek iszok egy kavet meg elszivok 1-2 cigit es mire visszamegyek minden driver fennvan.
Persze mert a hardvergyártó odaadja a drivert az MS-nek, aki ellenőrzés után berakja az Update rendszerbe.
Ugyanez a hardvergyártó (99% hogy) nem ad semmit a Linux kernelbe, akkor mégis hogy várod el, hogy a Linux is képes legyen "magától" megoldani a feladatot?
És ezzel el is értünk a klasszikus "linux driver - win driver" kettős mércéhez.(#205) -Skylake-
>aki a munkahelyen windowson dolgozik, az nem szopatja magat feleslegbe egy uj rendszer megtanulasaval
Tudom, én rossz példa vagyok, de mégis.
25 éve dolgozom windows-zal. Ebből 12-őt hivatalos bétateszelő is voltam. Mégis, érdekelt a Linux. Négy és fél éve belevágtam és tanulgatom.
Munkámat ma is windows-on végzem, de minden másra jó a linux. -
Syl
nagyúr
válasz
-Skylake- #198 üzenetére
>Erre a linuxon kivul az ms kb kepes
Kivéve amikor nem. Az elmúlt pár hónapban rendszeresen visszatérő probléma a Win10 topicban, hogy update után a gép nem tud wifire kapcsolódni. És van egy esőtánc amit el kell járni. De ahhoz is ugye másik gépről kell fórumoznia a delikvensnek - pont mint Linuxon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest