Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• E2E4

aktív tag

válasz Arween #3024 üzenetére

Így már csak tényleg halkan kérdezem meg szerintetek mennyire vad ötlet az Lg-hez fordulni ez ügyben?

Nagyon vad. Normál hangerőn feljebb már utaltam erre a fel nem tett kérdésedre (itt.)

Most akkor kifejtem - persze csak halkan. ;)
    Alap esetben a B20 (800 Mhz) LTE frekvencia a legtöbb arra gyárilag képtelen telefonnál soha nem varázsolható fel, mivel az egy külön antennát igényelne, azt pedig nem teszik bele a készülékbe, mert úgysem szükséges. Tehát hardveres hiányosság miatt itt meg is állhat a történet, r-go, aki olyat vett, és utána rájön, hogy "Ja, mégis jó lenne, ha lenne" az úgy járt. Pont. (pl. Xiaomi és hasonló kínai csodák.)

A V10 esetében - és ez tényleg nagy szerencse - az LG valamiért olyan kombinált antennával adta ki a készüléket, mely a fentebb említett hiányzó frekvencia vételére is alkalmassá teheti a készüléket, de azt szoftveresen gyárilag tiltották, mert:
    1. A célközönség országaiban a szolgáltatók nem is alkalmazzák a B20-as sávot.
    2. A B20 licensz díj köteles, azaz LG-nek kiadás lenne, azt meg midnek fizetné meg, ha az adott országban meg nem is használhatná a felhasználó az említett sávot?!

A H961N olyan országok célközönségének lett gyártva (pl. Kína, Hong Kong, stb.) ahol nem alkalmazzák a B20-as LTE sávot, így azt szoftveresen tiltották is a fentebb soroltak miatt. (Viszont cserébe az ottani user-ek igényeit kielégítendő, 2 SIM-et, és 64 GB flash memóriát kapott a V10.)
    Európai ember ha ezt a V10-es verziót veszi a H960A helyett, akkor ezzel tisztában is van.

Az LG Magyarország csak európai készülékek javítását vállalja garanciálisan, az EU-n kívülieket nem, és feltételezem, hogy az adott javítási specifikáció birtokában sincsenek, úgy hardveresen, mint szoftveresen.
    De ha mégis megtudnák csinálni a szoftveres beavatkozást egy szervizes, azt nem tehetné meg, lévén az LG önmaga tiltotta le a B20-at a fent olvasható 2. pont miatt is.

Nem csodálom, hogy még a szoftverguruk sem vállalják be. A V10 (főleg a H961N) sokkal kevésbé elterjedt az EU-ban, mint egy felkapottabb márka, emellett ha véletlenül valamit elbaltáz a bevakozás közben, akkor nagyon könnyen brick-elheti a V10-edet. Feltételezem, hogy nem örülnél annak, ha a telefonodat már csak levélnehezékként használhatnád.

Ha konkrét megoldással nem is, de a helyzet tisztázásával remélem, hogy tudtam segíteni.

Persze, ha nem hiszed, járj utána. (Hívd fel az LG Magyarországot.) :)

• parts

tag

válasz Arween #3024 üzenetére

Igazad van, visszakerestem és rosszul emlékeztem, egyik itt is jelen lévő fórumtársunk hozzászólásában említette a dolgot. Mindenkitől bocsánat, nem akartam félre vezetni senkit :B .

Új hozzászólás Aktív témák