- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
válasz MittuDomain_ #41137 üzenetére
Kikapcsol mindent a repülő mód, de engedélyezi a GPS visszakapcsolását, mint ahogy a WIFI és Bluetooth visszakapcsolását is.
-
kelly416
veterán
válasz Laraxior #41134 üzenetére
Szerintem főleg repülő mód nélkül az elég jó. A futó alkalmazásokat meg felesleges kilőni, ez nem windows, itt mindig közel tele van a memória a legtöbbet használt alkalmazásaiddal, hogy kényelmesebben érj el mindent, de nem fogyasztanak ott szinte semmit (kivéve, ha beragad valami, de az lehet, az után is fogyaszt, hogy látszólag kilőtted). Cserébe amikor kilövöd és utána újra betölt, mert ilyen ez a rendszer, így van kitalálva, akkor fogyaszt. Kevesebb fogyasztást érsz el, ha hagyod szépen a háttérben a "futó" alkalmazásokat. Szerintem. És még sokak szerint is.
-
kelly416
veterán
válasz Laraxior #41123 üzenetére
Ez öröm és boldogság. Jók a képek. Milyen véleménnyel zárod a dolgot? Mennyire bírta repülőben a fotózást? Nem gondolom, hogy a pontos SOT-ot meg a többit figyelted, csak nagyságrendileg mennyi idő és kép alatt merült le annyira, hogy powerbankra tedd, és az kb. hány % volt?
-
kelly416
veterán
válasz customer114 #41104 üzenetére
Dehogy vitatkozom. Csak nem értettelek. De így már értelek.
-
kelly416
veterán
válasz customer114 #41097 üzenetére
Még mindig nem értem. Például ha reggel 6-kor leveszi a töltőről, mint máskor is, és máskor este 9-re csuttra lemerül, akkor intenzív fényképezésnél 9:10-re merülne le? De mit jelent az intenzív fényképezés? Hogy az eddigi napi egy helyett csinál napi 10 képet? Mert akkor kutya rossz az az akku, ha így is lemerül estig. Vagy azt, hogy elmegy abba a múzeumba, 99%-on kiveszi a zsebéből a telefont hajnali fél10kor, és délre 800képet csinált?
Eléggé konkrét választ adtál egy iszonyatosan összetett kérdésre, csak erre akartam célozni. De bocs, hogy bele vau-vau. -
kelly416
veterán
válasz Laraxior #41089 üzenetére
Ha van másik telód amibe áttedd a SIM-et, akkor tedd. Én húsvétkor külföldön voltam, a cég nem fizeti a roamingot, így repülőbe tettem 4 napra. Ami ez után következett, arra senki nem is gondolt volna. Na jó, viccet félre téve, játszottam az "earn to die 2"vel (vagy mi a fene a neve), navigáltam here-vel, fotóztam, meg néha wifin neteztem. Ezzel hoztam össze 5-6 órás kijelzőidőket is akár egy-egy nap. Itthon, ha van hálózat és mobilnet, 3,5-4 óra a max. reggel 6-tól este 9-ig.
Igaz, hogy a fényképező meríti a telefont, de ha vakut nem használsz, szerintem azért rosszul nem jársz vele. Legfeljebb utólag majd megírod a tapasztalataidat.Pistakiss:
De akinek nincs DSLR gépe, mert ne adja az ég, nem csak pénze nincs rá, de még nem is érdekli a dolog, sőt, kompakt gépe is csak 4-5 éves van, annak tutira jó megoldás ezt a telefont pár nap külföldi tartózkodása alatt fényképezőgépnek használni. Szerintem. Persze, ha fotómániás lennék és lenne egy tükrös gépem, akkor én sem feltétlen telefonnal fényképeznék. De történetesen még a bridge gépemet is eladtam, mert nem kellett, fél évente használtam 10 kép erejéig. Akkor meg minek?customer114:
10 percet? Mármint 10 perc SOT-ot? Tudod Te mennyit lehet fényképezni "csak" 3 óra SOT-tal? Persze, ha fél órát komponál egy képet valaki, akkor könnyen kiszámolható, 6 az eredmény. De ha többnyire "csak" kattint az automatikára bízva a dolgot, akkor nagyon kellemes meglepetésben lenne része.
Bár szerintem folyamatos fényképezéssel nem fog elmenni 3 órát sajna, a kamera tényleg zabálja az akkut.Laraxior:
Vigyél magaddal egy második akkut vagy egy powerbankot a biztonság kedvéért, de szerintem jó lesz telefonnal fényképezni, ha nincs más céleszközöd ami megközelítőleg ilyen vagy jobb képeket csinál. -
kelly416
veterán
válasz bghistvan #40960 üzenetére
Az örök élet csalással arra gondoltam, hogy ha valaki szándékosan kihajtja a belét a telónak gari lejárta előtt, hogy újabb bootloop-ot produkáljon, megint van egy jó telefonja egy évig, megint meghajtja, megint cserélik... csak természetesen egy idő után már elavult lesz ez is.
Szerk.:
Mármint a telefon, és így már lecserélik mindenképpen meghajtás helyett.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz customer114 #40954 üzenetére
Elhiszem, dícséretes, ha tényleg így van. Akkor viszont le a kalappal az LG előtt. Mégiscsak godmod csítet adtak pár user kezébe, aki vissza tud és akar élni ezzel.
-
kelly416
veterán
válasz customer114 #40945 üzenetére
Ebben az "újra kap két év garit" dologban kételkedem. Legfeljebb bootloop esetén érvényes az a két év, bár azt sem hiszem, hogy ez így igaz lenne. Biztos ez, hogy újra indul a két év? Tudom, jogszabályok, fődarab csere, társai, de pont ezért írtam, hogy szerintem már max. a bootloop-os alaplapokra él az újabb két év. Jó fej az LG, de azért nem adnak "iddqd"-t minden G4 tulaj kezébe.
Szerk.:
DaDa:
Skyforce 2 vagy mi a fene, nálam az hozta ki. De bármi gépigényesebb játék, ami melegíti rendesen a telót, előidézheti, hiszen a melegedés a "rákfenéje" a dolognak. Ilyen játékokkal is szoktál játszani? Mert mostanában (saját zsebes bootloop elhárítás után) én is sokat játszom... pasziánszt vagy szókeresőt.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz ToomyC #40915 üzenetére
Kamerán belül ráböksz a fogaskerékre, és ami a fogaskerék mellett megjelenik, az az ikon a "telefonra" vagy "sd kártyára" való mentés közti váltást szolgálja, illetve mutatja, éppen hová ment a telefon.
gixxergabi:
Legtöbbször én is így csináltam, de mostanra bele fáradtam, hogy az esetleges hülyeségeket ezek után nyomozzam, egyszerűbb lementeni mindent (1-15 perc fényképek és videók mennyiségétől függően), HR, új szoft, HR, belakás (na ez órák kérdése nálam, sok alkalmazás, mindet újra konfogolni, jelszavakat beírni, stb...).
Tudom, lehet mentést is csinálni mindenről, alkalmaztam is már, a beakadós alkalmazásom beakadósként lett lementve és újratelepítve, azóta inkább belakom újra a kényelem helyett. Max a játékállások bosszantanának, ha játszanék, de már arról is kezdek leszokni.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz SztiviVander #40907 üzenetére
Nyitni nem akarom, a wifi csatlakozás viszont legalább annyira nem bolygat, mint amennyire paranoiás sem vagyok, úgyhogy mivel időm a legkevesebb, legalábbis erre, nem foglalkozom vele, marad a "g". Köszönöm.
-
kelly416
veterán
válasz Vikooo #40806 üzenetére
Én sokszor 50% feletti értéket csíptem meg estére, így többnyire csak két naponta töltöttem. Azt viszont már hiányolom, mint ahogyan azt is, hogy volt, amikor egy nap alatt 20% környékére merült, mert pl sokat vonatoztam és volt időm nyomkodni, ezt most csak akku cserével vagy powerbankkal tudnám megtenni.
Majd ha a Váci út környékén járok, biztos veszek egyet, de nem mindenki Pesti. Addig meg jó ez így.
-
kelly416
veterán
válasz Vikooo #40796 üzenetére
Amikor G4-re váltottam, a felhasználási szokásaim majdnem másfélszer ennyi SOT-ot kívántak volna, de idomultam a teló képességeihez. Tehát annyira szerintem nem állja meg a helyét az utolsó bekezdésed. Egy Moto Z Play talán elég lenne, vagy valami hasonló, de erre a váltásra most anyagilag semmi szükségem, úgyhogy inkább kevesebbet nyomkodok.
-
kelly416
veterán
válasz Gabi 8906 #40705 üzenetére
Az "LG Phone From" alkalmazás elméletileg kiírja az alaplap gyártási idejét is.
Az akku időkre meg csak annyit tudok mondani, hogy az enyém is gyalázatos 3 órákat bír átlagban pici játékkal, sok netezéssel és telefonálással. De amikor külföldön voltam, kénytelen voltam repülőbe átnyomni, mert a cég nem engedélyezi a roaming-ot, és láss csodát, akár 6 óra SOT-ot is produkáltam wifin netezéssel és játékkal. Szóval lehet, hogy egyedi eset vagy én gondolok túl sokat, de mobilhálózat nélkül sokkal többet elketyegett a teló.
-
kelly416
veterán
válasz ToniSoprano #37653 üzenetére
Sajna maestro, azzal nem működik és nem OTP-s vagyok.
Bass:
Még hagyján, hogy másik szolgáltató, de céges kártya, nem fizetnek ezek ki semmit még úgy sem, hogy hó végén vagy akármikor vissza adom a pénzüket. De legalább kifizetik minden privát telefonálásom belföldön, így nem szólok semmit.
A Paypal kemény dió lenne, még egy betűt sem olvastam utána, nem merek, mert akkor nem lenne ami gátat szabjon az ebay és társaitól való vásárlásnak.Így akkor kivárok és annyi. Januárban hátha még olcsó lesz.
-
kelly416
veterán
válasz ToniSoprano #37624 üzenetére
Van tipped, hogy lehetne megvenni a közeljövőben dombornyomott kártya nélkül? Sajnos csak valamikor januárban lesz olyan kártyám, addig szerintem esélytelen vagyok play-en venni bármit is, pedig ezt már vagy egy hete meg akartam venni, ha nem kettő.
-
-
kelly416
veterán
válasz kelly416 #37519 üzenetére
Na, az LG oldalán találtam 2014-est. Leszedtem mindent, amit kellett, C++ viszont nincs. Bent meg netem nincs laposon. Szóval lehet, hogy délután itthin lesz a folyt.köv. Pedig még ma be akartam vinni reklamálni. Mondjuk ettől függetlenül lehet, simán vissza dobom Nekik és kész.
-
kelly416
veterán
válasz #57271552 #37513 üzenetére
Eddig nem tűnt fel, hogy a 100%-ot baromi sokáig tartja? Nekem eddig is feltűnt.
hard74:
Most nem tudok nekikezdeni, a gyerekeket kell vinnem suliba, de viszem be a lapost melóba, ott majd próbálom így is, úgy is. Ha az LGUP nem ismeri fel, ami nagy valószínűséggel így lesz, akkor mi a teendőm részletesen? Hol találok leírást meg egyebeket ehhez a flash tool-hoz? Ez összefoglalóban "csak" ennyit találtam róla: "A korábbi LG modelleken megszokott Flashtool már nem működik, ennek a helyét vette át az LGUP, melynek használatáról egy másik Logout posztban kaphatsz felhomályosítást." -
kelly416
veterán
válasz kelly416 #37505 üzenetére
Nem bírtam a véremmel, lehúztam, semmi. Boot logó. Újra indítottam, iszonyat szaggatva lenyomta a logót egyszer, azóta sem történt semmi, meg ha kiveszem az akkut és újra bele teszem, akkor sem történik semmi, csak boot logó és kész. Van lehetőségem innen szoftveresen javítani, vagy vigyem vissza oda, ahonnan elhoztam és reklamáljak?
-
kelly416
veterán
válasz Vikooo #37503 üzenetére
és vigyori78!
Köszi a segítséget. De a problémám nem közönséges. Elmentem tusolni, közben HR után frissített az LGUP. Mire vissza jöttem, 100% a monitor szerint, a teló boot logónál stagnál már vagy 5 perce, és nem merek hozzá nyúlni. Ki volt írva az LGUP "Step" sorába, hogy kattintsak oda, kész. Oda kattintottam, eltűnt a sorból minden felirat, de továbbra is boot logó. Merjem lehúzni, kapcsoljam ki, hagyjam rajta és indítsam rá a V20j-t? Mit merjek csinálni?Szerk.:
Nem hiszem, hogy az a baj, hoyg közben a laptop kikapcsolta a kijelzőt, mert mást nem engesélyeztem neki hálózatról, nem állít le semmit, nem pihentet semmit, csak a kijelzőt.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Na, círka másfél hónap után (egy LG-E400-al érzetre legalább 6 hónap) vissza kaptam a telót, V10b szoft van rajta. Ezt még én is tudom, hogy nem igazán a legfrissebb. Most vissza olvastam jó pár h.sz-t, de nem találtam, hogy még mindig a V20G a legfrissebb-e, ami az összefoglalóban van? A szoftverfrissítés szerint a legfrissebb szoft-om van, úgyhogy majd ma felteszem így a legfrissebbet.
Illetve az összefoglalóban linkelt V20G linkje szerverhibát hoz, honnan tudnám még letölteni a H815-höz valót?
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz pilóta #37043 üzenetére
Ha gmail fiókkal vagy összekötva, márpedig a Play áruházhoz ajánlott egy ilyen fiók, akkor oda szinkronizálhatod a teljes névjegyzéked, elmenti Neked a wifi-jelszavakat, mindent, amit csak felhőben el tudsz tárolni, google drive-ba elmentheted a képeidet és videóidat, a G4-en meg leszeded, ha akarod.
Az sms-ekre ott az sms backup a play-ből, az ingyenes is működik, mást nem tudom, mit menthetsz még át. Játékállások, alkalmazás beállítások kérdésesek, ha jelenleg van felhő mentésük, akkor ments oda, ha nincs, akkor titanium bakcup roottal, vagy LG biztonsági mentés, de azt nem tudom, hogy modellváltás esetén is működik-e, vagy ott felejtős.
-
kelly416
veterán
válasz toto0569 #36826 üzenetére
Hát, ha pár nappal hamarabb szólsz, még akár neki is láttam volna, de sajna beadtam egy olyan helyre, ahol "olcsón" elvállalták, hogy megcsinálják. Legalábbis jóval kevesebbért, mint az a 40-50 körüli összeg, amit a Váci úton elkérnének érte. Ismerős csinálja, ezért adtam oda Neki.
-
kelly416
veterán
Nagyon nem vagyok Pesti, de hétfőn mennem kell a Keletibe. Miután ott végeztem, elvinném a telefont javítani. Ha a Váczi úti ennyire nem vevő a dologra, akkor hová vihetem még? Szerintem a Váczi útit meg felhívom mindjárt, megkérdezem az eddigi ötletek alapján, hogy ha mobilkereskedéses lejárt garis, mi a teendő?
Szerk.:
Felhívtam, bemondtam, közlték, hogy menjek vissza a kereskedőhöz és kérjek egy számla másolatot, mert így esélytelen vagyok. Akkor is kell, ha amúgy lejárt a garancia a mobilsophoz.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Nincs semmi papírom a (mostmár bootloopos) telefonról. Próbálom utolérni a régi tulajon keresztül a szervizt, de ha mégsem jutunk zöld ágra, nagyjából milyen lóvéra számoljak alaplapcserénél?
-
kelly416
veterán
válasz Quqesz #36169 üzenetére
Igazából a Sony többször javíttatta már fórumtárs telefonját papírok nélkül. Z1C és Z2 biztos járta meg így a szervizt, azokat a fórumokat eléggé lekövettem mostanában. Ja a Sony honlapon IMEI szerint van rá gari, hiába vetted meg másfél éve a telefont zugGSMben 1év garival, vagy akár 3 hóna ragival, mégis javítja a hivatalos szerviz. Ha nem lenne annyira borzalmasan unalmas az UI és nem csinálna olyan gatya képet a Sony a saját kamerájával, akkor nem jöttem volna át, de ezek két év alatt elérték, hogy leváltsam a Sony-t.
-
kelly416
veterán
Na, meg lett a válasz a nagy kérdésemre, nem csak a matricát nem cserélték ki a készülékemen, gyanúsan az alaplapot sem, ma bootloop-os lett. Kicsit keményebb lesz egy sima garinál, de remélem zökkenőmentesen lezajlik a csere-bere, és tovább élvezhetem a társaságotokat ezzel a jó kis telefonnal együtt.
Sikerült lefagyasztanom, 86-ik próbálkozásra annyira elindult, hogy pont átmásolta a képeimet SD-re, a telefonkönyvemet már nem sikerült. Buta telefonba költözök át, ezért kellett volna SIM-re menteni a számok egy kis részét. Ha valakinek van bármi ötlete, örömmel fogadom, ha nincs, akkor küzdök és beírom a fontosabb számokat egy Motorola F3-ba.
-
kelly416
veterán
válasz Quqesz #35913 üzenetére
Én már ezen is túl vagyok, mégsem jutottam semmire, továbbra is folyamatosan balra kell toljam a telefont, hogy álljon a kép VR-rel, ha nem mozgatom állandóan, akkor a kép forog mint állat, de lehet, csinálok egy videót róla és linkelem majd ide is, lássátok, mi a bajom.
-
kelly416
veterán
válasz joekajoeka #35884 üzenetére
Az az elszomorító, hogy valaki "eldobja" a baromi jó kis telefonját, mert nagyítóval, ha nagyon közelről nézi, megfelelő háttérvilágítással és pont jó szögből kapja el, akkor talán mintha látszana valami... nyilván sarkosítottam, de valld be, Te is sarkosítasz magadnak. Nem olyan zavaró az, akárhogy is próbálod megmagyarázni. Napi nagyon sokszor netezek, jellemzően pont fehér a háttere a legtöbb oldalnak, és még sosem láttam ilyen csíkokat. Ja? Amikor olvastam, akkor külön kerestem, még így sem látom, pedig szemorvos szerint is tökéletes a szemem.
Sony-t véletlenül se vegyél, mert ott tényleg simán látszanak a pöttyök napfényben bármilyen keresgélés nélkül is, de a régebbieken konkrét elnyújtott méhsejt szerkezet volt látható, nem is csak pöttyök.Quqesz:
Azért 2 óra fényképezés és 50 perc navi 2.44 SOT-tal eléggé bekorlátozza, hogy mire használhattad még a telefonod.Látom, ma lehet, jobban járok, ha csöndben maradok.
-
kelly416
veterán
válasz Game-over #35814 üzenetére
Nem kell feltenni a face appot a messengerhez, működik a kettő egymástól függetlenül. Kikapcsoltam a képernyőfedvényt, így nem megy állandóan, nem is zabálja az akkut. Szerintem egy próbát megérhet.
dkovizoli:
Azért nekem a másfél óra SOT-ból 3-3,5 óra SOT-ot csinált a v20d-v20i váltás, én is meglepődtem rajta, ennyi javulásra nem számoltam.
Még mielőtt bárkinek megfordulna a fejében, kétszer laktam be v20d-t, ha nem háromszor. A v20i-t centire ugyanazokkal az appokkal laktam be, és még jött hozzá egy vagy kettő. A telepített appjaimnak a listája sem 3 darabos, hanem 35-öt számoltam most csak azokból, amiket én telepítettem utólag, és most semmi nincs letiltva, se google se más alkalmazás. -
kelly416
veterán
válasz alkatraz3000 #35783 üzenetére
Kisegítő lehetőségekben a kép elfordítása engedélyezve van?
-
kelly416
veterán
válasz kelly416 #35704 üzenetére
Ha már erre senki nem tudja a megoldást, akkor azt mondjátok el, én vettem hitvány VR szemüveget ma a madaras teszkóban, vagy Nektek is éppen-éppen fér csak bele a telefon? Pont az üvegfólia sarka akad be mindig, amikor befele meg kifele tologatom a fiókkal. A hátlap íve túlságosan kitolja a telót, vagy az alja vagy a teteje mindig ki akar akadni, volt már, hogy ki is pattant az Inexive-ből, elsőre meg majdnem bent ragadt.
-
kelly416
veterán
Úgy gondoltam, ha már felröppent a VR, kipróbálom én is az ingyen kapott VW-s szemüvegem. Belőttem egy VR videót, és folyamatosan balra forog a kép. Próbáltam kalibrálni, de nem tudom, third party appal meg mindent jónak mutat. Van ötletetek, hogy lehetne leállítani a "forgást"?
-
kelly416
veterán
válasz Quqesz #35631 üzenetére
Én sem veszem sértésnek. Nem tudom, az előző tulaj mekkorát szívott a telóval, de állítólag alaplapcserén túl van. Mióta nálam van, azóta a hihetetlen gyors merüléstől eltekintve semmi bajom nem volt.
Mióta feltettem a legújabb gyári romot, azóta meg le a kalappal. Szentestől majdnem Egerig (2h 30min legalább) mentem autóval, ment a GPS az ablakban, világított, hálózat volt, GPS volt, minden volt kivéve a bluetoot-t, azt nem szoktam használni, így ki van kapcsolva mindig, és Egerben 38%-on vettem le az ablakból. Ja? És nem volt forró. Itthon 100%-on volt, közben semmi töltést nem kapott. Mostanában leginkább 2, de megesett, hogy 3 napot élt túl töltő nélkül és rendszeresen 3 óra körüli vagy feletti SOT-tal teszem töltőre 15-30% közt. Így asszem az új akku is várat még magára, jó ez így, ahogy van.
-
kelly416
veterán
1h27min SOT tegnap este 9től mostanáig, de most nem sír töltőért, hanem 40%-on van. Nem felhőtlen a boldogságom, de sokkal jobban alakul az akkuidőm, mint eddig.
-
kelly416
veterán
-
kelly416
veterán
Fel tettem a legújabb romot, minden simán ment, de a memóriakártyára lementett LGbackup fájlomat nem akarja látni a progi. Lehet neki ártani valamit, vagy mivel ekkorát ugrottam (v20d-v20i), ne is reménykedjek, lakjam be újra ahogy akarom?
-
kelly416
veterán
válasz Technoman #35370 üzenetére
Nem gondoltam, hogy kereskedelmi szándékod lenne az adott h.sz-ből, csak arra céloztam, ha 74198 Szerinted 72 misi, akkor nagyon átkormolod magad egy-egy üzlettel.
Sajnálom, hogy nem néztem a műsort, így nekem nem esett le a 20fillér.Még egyszer, semmi rossz szándék, így a misi-mókusos félreírással már értem a többit nagyjából úgy, ahogy szántad. De volt direkt szájli is, hogy ne vedd ennyire komolyan Te sem.
ToniSoprano:
Unom már az egészet, nem azért vettem egy jó telefont, hogy mindent letiltsak, töröljek. Ha nem lesz jobb (márpedig sokkal nem lesz jobb) a napi töltéssel elért SOT időm, veszek egy új akkut, ha az sem segít, keresek majd egyszer másik telefont, amikor lesz rá pénzem, addig meg kevesebbet játszom, mint napi 20perc. -
kelly416
veterán
válasz Quqesz #35344 üzenetére
Független szerintem, szolgáltatói logóm sincs, meg kézből véve már bármilyen lehetett, szinte mindenki függetlent tesz fel, de maga a készülék is független, úgyhogy annak van a leginkább értelme, ha független van rajta. Amúgy ezt honnan lehet megtudni?
v20d-opt2-hq ha ez mond valamit.Ma még tesztelem ToniSoprano szerintem paranoid ötletét, hogy kikapcsolom a GPS-t, de már látom, nincs értelme, ugyanúgy merül, pedig direkt újra is indítottam kikapcsolás után. Úgyhogy ez egy placebó lehet... -ne, de nekem teljesen hatástalan. Este 90%-on hagytam az ágyam mellett, reggel 82% volt, máskor legalább "csak" 3-4%-ot veszít egy éjszaka alatt 10-11-től 6-ig, most a dupláját 0:40-től 6-ig, de nem akarok következtetést levonni ebből, ragadhatott be bármi.
Úgyhogy ha van egy szemhunyásnyi időm ma, teszem is fel a legújabb romot, ha lesz elég bátorságom. Még csak Sony-t romoltam, ennek is nemsokára utána olvasok, aztán ha kérdésem van, nem fogok habozni feltenni.
Technoman:
Mindenféle rosszindulat nélkül vagy rossz a link, vagy ne üzletelj hardveraprón, kérlek.
"HUF74,194
Only 1 available
"
Egyrészt tízezres pont nincs, csak ezres; milliós és felette, másrészt ez úgy 74 ezer ahogy le van írva, nincs semmi milliós tétel. Igaz, így is eszméletlen drága és meg lehet venni belőle azt, amit felsoroltál.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz ToniSoprano #35334 üzenetére
Mondtam, kipróbálom. Ma kikapcsolom, holnap meglátom, úgyis mennem kell oktatásra, egy óra oda, egy óra vissza vonattal, lesz időm nyomkodni, mert melóban tuti nincs.
-
kelly416
veterán
válasz ToniSoprano #35331 üzenetére
Akkor meg is jelenne a fogyasztók közt akku stat-ban, de nem jelenik meg. Majd kipróbálok azért, elég sok mindenre hajlandó vagyok egy sokkal jobb SOT-ért.
Az meg, hogy ki "követi" az utamat, magas ívben... Ha akarják, cellainfók alapján úgyis megkeresnek, azok is rögzítve vannak, vissza kereshető adatok tudtommal. Ettől kezdve nem mindegy, hogy két méteres vagy 5 méteres pontossággal találnak meg?
Nekem sok ez a kikapcsolás, kezdem unni. Nem azért van egy sok mindenre használható okos telefon a zsebemben, hogy paranoiddá legyek, leragasszam a kamerákat, eldugjam a mikrofonokat, kikapcsoljak mindent rajta, kivegyem az akkut (mert ebben még ki lehet)... akkor inkább vissza térek a személyes találkozókra, meg levelet írok a postán, már úgysem dolgozik ott Gizi néni, akinek ideje van elolvasni mindenki levelét. -
kelly416
veterán
Mióta megvettem, nagyjából 2 óra SOT jön össze, mindegy mit csinálok. Reggel töltőről le, játszom vele, netezek, filmezek (na jó, ezt kicsit jobban bírja, össze jöhet akár 3 óra is), vagy éppen elhavazott melós napjaim vannak és egész nap alig nyúlok hozzá 3 napon keresztül, akkor is nagyjából 2 óra SOT-tal teszem töltőre 15-20% körül.
Wifi instant on, mobilnet instant on, fényerő automata, gps on (nem cellainformáció, gps). V20D, minden alkalmazás engedélyezve vagy válogatva, vagy összes google letiltva, mindig ugyanez a végeredmény. Nagy csodát nem várok a legújabb független rom-tól, de azért megkérdezlek Titeket, Szerintetek van-e bármi esélyem jobb eredményre, vagy ne is reménykedjek? Karácsonyra meglepem magam egy új akkuval, ez kétségtelen, mindenképp kell, de a válaszotokra ettől függetlenül vagyok kíváncsi. -
kelly416
veterán
válasz Mike81 #35095 üzenetére
Nem net alapon keres pozíciót? Mert én hiába vagyok Szentesen, sokszor Pestnek látja a helyzetem a céges gép, a belső háló zavarja meg gondolom. (Szerk. Tehát, ha a szolgáltatódnak köze van Gyömrőhöz, lehet, onnan a téves infó.) Ha nagyon po tosra nyomod, azaz a tényleges gps-t használja, akkor is minimálisat fogyaszt, de így legalább mindig pontos a helymeghatározás.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz alkatraz3000 #35086 üzenetére
Amelyiket akarod. A rom nem határozza meg a függőséget vagy ilyeneket. Arra figyelj csak oda, hogy készülék-verzió és régió egyezzen. Tudtommal.
-
kelly416
veterán
válasz rolandi350 #34789 üzenetére
Kell csináljak valamit a sajátommal, reggel 6-tól este 10-ig nem bírja ki 3 óra SOT-tal úgy, hogy ne sipákoljon töltőért, az meg 15%... egyébként semmi bajom nem lenne vele, de ez tényleg szörnyű.
-
kelly416
veterán
válasz bokarcsi71 #34752 üzenetére
Én szinkronizáltam google fiókkal a névjegyeket, aztán asztali gépen szerkesztettem mindegyikhez képet, amelyikhez akartam (nálam ez több, mint 200 névjegy, az arcmemóriám nem a legjobb, a közvetlen kollégák szinte mind így vannak elmentve), és azóta akárhányszor belakok telót, szinkron, és minden ott van.
Régebb fordítva csináltam, telón tettem képet a névjegyhez, kicsit gatya volt asztalin, de ott ki nézi, viszont amikor újra belakás volt, iszonyat pixeltenger csatlakozott a névjegyhez. Lehet, hogy mostanra telón is jobb képeket tesz be, nagyobb felbontásban tölti fel, vagy tudomisén, de én maradok az előbb leírt verziónál, asztalin tuti jó képeket teszek fel és jó az a telón is utána.
-
kelly416
veterán
válasz Technoman #34502 üzenetére
Nem lehet, hogy csak túlmerült az akku? Ilyenkor az elektronika megvédi, de polgári töltővel nem tudod már tölteni. A Defy topikban volt McGiver hack erre, legalább ötletet meríteni jó lehet. Ha "csak" az akkud halt meg, fel lehet támasztani, vagy legrosszabb esetben másik akkuval kicserélni. De ha garis, akkor elsőnek mindenképpen szerviz.
-
kelly416
veterán
Nekem van egy barátom, aki a közeli kisvárosban dolgozott az egyik szolgáltatónál szervizesként 10-15 éve... hát... nem sok olyan csaj mászkált az utcán, akit nem látott volna legalább részletekben ruha nélkül. Akkoriban több 100 megás gyűjteménye volt a pixelháború-képekből, de becsületére legyen mondva, talán ha még egy ember látta a képek egy kis részét Rajta kívül. Ez pont akkoriban volt, amikor megjelentek telefonokban a kamerák elérhető áron, meg még néhányan külön csatolták a kamerát a telóhoz...
Nyilván akkor még nem voltak ennyire szigorítva az adatvédelmi dolgok, meg nem voltak olyan fontosságú adatok letárolva telefonokon, mint most. Mostanra már gyanítom kiölik az emberekből ezt a fajta kíváncsiságot pár jó nagy bünti meg bírság kilátásba helyezésével.
-
kelly416
veterán
válasz Smithy1986 #33863 üzenetére
Én a helyedben nem venném meg gari nélkül. Ami igazán eltántorító, hogy ahhoz képest drága, hogy ilyen "körülmények" között árulja. Ja? Meg az 51 pozitív nem túl sok, ebben azért ne bízz annyira szerintem. Az én 200 feletti pozitívom sem kell senkinek okot adjon arra, hogy előre utaljon vagy vakon megbízzon bennem, úgyhogy gondold át még egyszer. Ha baj lesz, nem hiszem, hogy megtalálnád az eladót és kártalanítana is Téged.
-
kelly416
veterán
válasz Quqesz #33816 üzenetére
Ezt a számot nem lehet máshonnan is előcsalni? Mert az enyém elméletileg már megjárta a szervizt lapcserével, mikor megvettem, és attól, hogy a házba ragasztott matricán továbbra is a régi sorozatszám van, attól még az alaplap új. Elméletileg. De megbizonyosodni nem úgy szeretnék róla, hogy másfél év múlva kijelentem: "ez nagyon valószínű tényleg új alaplap, mert még mindig nem bootloop-os", hanem jó lenne már most tudni, milyen sorozatszámú a lap.
Másik kérdés, v20d-ről érdemes lenne v20g vagy v20h-ra váltani? Főleg az üzemidő miatt kérdezem, meg a melegedés miatt.
És a viharos fotód nagyon állat lett. Nekem tetszik.
porterocka:
Igen, Ő itt ezt meg tudja oldani.Balzak83:
Play-ről leszeded az "AIDA64"et és megmondja. -
kelly416
veterán
válasz bghistvan #33736 üzenetére
Nem akarom védeni a Cordon-t, sőt, egy időben óva intettem bárkit, aki oda akart telót küldeni, de az utóbbi 1-1,5 évben szinte semmi panasz nincs rájuk, és z1c-t meg z2-t tuti javítottak már mindenféle papír nélkül IMEI alapján. Sőt, 1éves sufni garis eu régiós telót másfél éves korában ugyanúgy gariban szervizelték. A V10-es fórumtárs most a két kezét összetenné, ha a Cordonba kellene küldje a telefonját Sony garanciával. Szegényt sajnálom nagyon. Vastag tanulópénz.
-
kelly416
veterán
válasz vigyori78 #33678 üzenetére
A drive-ot két dolog miatt szeretem. Bármit feltölthetek (igaz, ne mappázott tartalom legyen, de tömörítve azt is), és egyetlen felhőn belül fájlokat, könyvtárakat, bármit megoszthatok teljesen változatosan, akár egy könyvtáron belüli fájlokat más-más emberekkel, miközben a könyvtárhoz meg adok hozzáférést egy teljesen külön embernek vagy akár csoportnak is, sőt, csak olvasásra vagy írásra és olvasásra is, ahogy akarom. Ezeket tudja a mega? Mondjuk mindegy, otthon kipróbálom nemsokára. Köszi.
-
kelly416
veterán
válasz Stauffenberg #33669 üzenetére
Neked még sosem járt le ilyen ajándék tárhelyed? A google szól, hogy takaríts, mert miután megvonják, meg marad ugyan mindened, el is éred, de csak törölni fogsz tudni mindaddig, ameddig az "ajándék" tárhelyed alá nem csökkented a foglaltságot, tehát nekem a jelen 17G+50G (volt valamikor a Moto G után) akár teljesen foglalt lehetne, de ameddig 17G alá nem megy a foglaltság, addig csak törölni engedne, utána meg "letudtam az adósságom", már csinálhatok mást is. Jelen esetben sem lenne nehéz tájékoztatni az eladót, hogy "Öreg, eladtad a telót, megy vele a drive tárhely is, köszönj el tőle", bár így kényelmesebb a google-nek is, hogy egy reggel egy tárhely bővítés, aztán annyi. Mindegy, megélek nélküle, qiuckpic felhőben van hely képeknek 5005GB, állítólag nem túl biztonságos és fogalmam sincs, hogy van-e lejárati ideje, eddig nem úgy tűnik, de a képeim jó helyen vannak ott, mást úgysem enged feltölteni. Minden más meg megy a drive-ra.
-
kelly416
veterán
válasz Stauffenberg #33660 üzenetére
Aham. Szóval ha kézből vettem, akkor már nem jön át a 100Giga nekem az előző felhasználó "kárára"? Régebb az exem a HOS-al megkapta a dropbox tárhelyet, pedig már felhasználta az előző tulaj elméletileg, gondoltam a google is így működik. Ezek szerint tévedtem. Köszi.
-
kelly416
veterán
Urak! Két kérdésem volna, eddig már egyszer feltettem őket, de nem kaptam érdemben választ.
1; Találtam egy "mozgásérzékelő kalibrálás" menüpontot, de hiába teszem sík felületre a telefont, a gomb megnyomása után mindig közli velem, nem sík felületen van a készülék, tegyem olyanra és úgy próbáljam újra. Én tolok el valamit, trükkje van, vagy mi a manó? Mit lehet ezen segíteni? Próbáltam a "hidden menu"-ben orvosolni a dolgot, de ott sem sikerült. Ettől függetlenül tök jól működik a szenzor. Kínlódjak vele bármit is? Volt azóta gyári visszaállítás és továbbra is így csinálja.
2; És ez a fontosabb. Hogyan lehet aktiválni a telefonhoz járó +100GB Google Drive felhő szolgáltatást? Az alábbi hibaüzenetet kapom:
Olvasgattam, de csak root-os megoldást találtam a hiba elhárítására. Van lehetőség root nélkül is megoldani a hibát, vagy aki ilyen hibára futott, az megszívta és nem is lesz +100G drive tárhelye? A root-ot elkerülném, még garis a telefon, gyári visszaállítás volt azóta. -
kelly416
veterán
válasz nünüke1975 #33541 üzenetére
Én alapból v20d-vel vettem, azóta sem dobott fel frissítést, de nem is érzem hiányát semminek, talán egy kis plusz SOT jól jönne, de tényleg csak ennyi. Vagyis volt némi kis ez-az, de csináltam egy HR-et (állítólag kapásból az után kaptam kézbe, de mégsem volt minden tiszta a fejében a telónak), és azóta tényleg minden szuper. Az a baj az LG telefonokkal (eddig volt Optimus G a maga korában meg Flex 2 tavaly), hogy annyira jók és jól használhatóak, hogy a végén megunom és azért adom el. Mondjuk jelenleg pont elég más dologra kell a pénz, úgyhogy ez most marad még jó ideig.
Ha váltanék v20d-ről v20g-re, akkor hol keressek egy jó leírást, ami végig fogja a kezem? Nagyon nem vagyok otthon az ilyen mókolásokban, eddig a legnagyobb sikerem Sony gyári szoft gyárira downgrade-je volt gyári programmal.
mokus1:
Most autós töltőt vagy autós tartót keresel? Nem mindegy. Vagy esetleg 2-in-1 megoldást?[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz zezoka #33439 üzenetére
Szerintem azt a dobozt még egyszer nem látod viszont. Már csak abból kiindulva sem, hogy a Sony amikor futárt küldött a telefonért, hogy szervizbe vigye, szintén kiemelte, olyan dobozt küldjünk, amit nem kapunk vissza, gondolom nincs lehetőségük tárolni. Cserébe egy szép kis Sony dobozban jött vissza a teló.
Akku, hátlap gondolom azért marad nálad (régen szolgáltató is így vette be a telefont, hacsak nem akku hibád volt), hogy még kevesebb alkatrész legyen útban és még kevesebb legyen a sérülés-veszély.
-
kelly416
veterán
válasz cam383 #33435 üzenetére
Tudtommal nem hajlamos sárgulni és 3,5-5 óra közti SOT-ok jönnek össze nekem tevékenység-függően, de tegnap például fél órát ha neteztem, azon túl semmire nem használtam, reggel 8 körül 100%-on vettem le a töltőről, este majdnem 10kor 79%-on volt a telefon úgy, hogy autókázott is velem 140-150 km-t (adótorony váltás, térerő keresgélés miatt írtam csak). Szóval szerintem nyersz a cserével.
-
kelly416
veterán
válasz Stalki #33363 üzenetére
Olvasgattam, de csak root-os megoldást találtam a fórumtárs által említett hiba elhárítására. Van lehetőség root nélkül is megoldani a hibát, vagy aki ilyen hibára futott, az megszívta és nem is lesz +100G drive tárhelye?
Szerk.::
Tulku:
Van a beállítások, kisegítő lehetőségek beállításánál olyan, hogy power gombra megszakítja a hívást. Legközelebb próbáld azzal áthidalni a megoldásig hátralévő időt, ne kelljen kidobni az üveget a fenébe.Amúgy meg nem azt a szenzort kellene kalibrálni, és szerintem max. "titkos kódos" szervizmenűben tudnád a proximity-t kalibrálni, vagy lehet, még ott sem.
A fóliákról meg "csak" annyit, hogy nekem z1c-n volt olyan is, ami nem volt kivágva és működött a teló vele, meg volt kivágott is, de legtöbbeknek a nem kivágott üveg ugyanúgy bezavarta a szenzort, mint Nálad. Vagy kosz maradt alatta, vagy annyira silány volt az üveg. Tehát az olcsó silány nem feltétlenül váltja ki a drágábbat, főleg, hogy a drágábbak alapból ki is vannak vágva a kellő helyeken. Sőt, általában sokkal karcállóbbak, én is szedtem le üveget 2 hónap után, annyira karcos lett, meg volt minőségi üvegem majd egy évig, karcmentes maradt végig, csak a zsírtaszító réteg adta meg már magát, már nem volt olyan jó tapogatni, nem csúszott annyira az ujjam rajta, mint eleinte. Szóval SZERINTEM ajánlott még külföldről is körültekintően és nem a legolcsóbb fóliát megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Igazából csak simán kapd elő a telót úgy, hogy már legalább egy órája nem használtad a kamerát, indíts kamerát és lőj egy gyors fotót... ja? Nem sikerült? A bazi gyors fotó legalább 6-8mp, és akkor tényleg gyors volt a telefon. Az első kép után a többit simán nyomja tényleg gyorsan (nem mentek RAW-ba, nem értek hozzá, feleslegesen meg nem foglalom a helyet), de az első... hát nem egy kapkodó idegbeteg módjára készül el, az biztos.Félreértettelek, bocsi. Igazából egy sima "újra nethez jutok" folyamat is megakasztja, mert mindent el kezd frissíteni, de ez "csak" akadás. Szóval még egyszer bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz bghistvan #33227 üzenetére
Ugyanmár, nem akkora a gond. És sok esetben a tok inkább rossz, mint jó. Begyűlik a buci széle alá a gané, aztán annak is lesz ideje a telefonba befúródni, ami amúgy simán elment volna az illesztési hézag mellett, mert eredetileg be sem fért volna, de a tok segít neki bepréselődni. Kissé vicces a leírás, de a lényegen mit sem változtat.
Szervizben elméletileg nem röhöghetnek ki, hisz az illesztési hézag az illesztési hézag, az azért nem képzelgés, bár gyanítom, sokat nem csinálnának vele sajnos.
Amúgy meg műanyag eszközzel a leginkább egyszerű kiszedni, a fa is hasadhat és benne maradhat, de ezzel a két eszközzel simán kitisztíthatod a hézagot. És lehet, kipróbálnám tok nélkül pár napig a helyedben a tisztogatás után, hátha kevésbé koszolódik. -
kelly416
veterán
válasz #86973952 #33224 üzenetére
A vattától félek, beragad a szösze ide-oda, akkor csöszhetem, csipesszel is csak bele szakítom. Igaz, még T20 meg társait tisztítottam így, de azokat szét is kaptam, ha kellett, hogy kiszedjem a koszt. Ezeket már nem merem.
Itt nemrég írta valaki a kompresszort, azt meg egyáltalán nem ajánlom, a membránoktól kezdve rengeteg minden megsérülhet a telóban a levegő hatására, ha valahol utat talál befelé. Arról nem is beszélve, hogy simán viheti befelé is a koszt ahelyett, hogy kihozná.
-
kelly416
veterán
válasz bghistvan #33214 üzenetére
Szerintem fogvájónál keményebb (pl. fém tű) dologgal ne próbálkozz, bár nekem akkora hely sincs ott, hogy bele mehessen egy morzsa. Mindig van kosz a zsebemben (nem tudom, hogy csinálom, de tényleg tele van zsebpiszokkal rendszeresen), de se a telóba nem szorul be, se a kijelzőt, se a kamerát nem karcolja.
-
kelly416
veterán
-
kelly416
veterán
Én tegnap lementettem mindent sd kártyára backup-al, nyomtam egy gyári visszaállítást és feltettem mindent. Tökéletesnek nem mondanám, a témák nem állítanak azóta lezárt képernyő hátteret, de még a viber beállításait és csengőhangjait is vissza állította, meg a Supaplex-et sem kell újra kezdjem, így azt mondom, ennyit megért az a francos háttér.
-
kelly416
veterán
válasz wyzard #32872 üzenetére
Ugyanmár. Knock-kód, és minden megoldva. Marad a kopogás, mégis biztonságosabb is. Vagy nem sima csúsztatósra teszed a képernyőzárat, hanem kötözgeted a gombócokat. Haver is azt csinálja, mert a z1c múltkor absztrakt rajzolt képet küldött a zsebéből viberen. Másik ismerős meg inkább kijelzővel kifele teszi zsebre, mondtam is Neki, majd ha neki dől egy asztalnak, ne nekem sírjon.
-
kelly416
veterán
válasz jimmedly #32869 üzenetére
Brutál buta combom lehet, mert én még egy telefont sem tudtam zsebben bekapcsolni, sem gombosat (a z1c is sokaknak életre kelt), se dupla kopposat.
Nem lehet, hogy valami kesztyűs mód van bekapcsolva? Én kikapcsoltam az előlapi gombok rezgését és önkényesen vissza kapcsolta negyed óra alatt, szerencsére csak egyszer.
-
kelly416
veterán
válasz Peter.70 #32867 üzenetére
Kérdésed után elkezdtem keresgélni, hátha tudok segíteni...
Mindenkienk szóló kérdés következik: ...és találtam egy "mozgásérzékelő kalibrálás" menüpontot, de hiába teszem sík felületre a telefont, a gomb megnyomása után mindig közli velem, nem sík felületen van a készülék, tegyem olyanra és úgy próbáljam újra. Én tolok el valamit, trükkje van, vagy mi a manó?
-
kelly416
veterán
válasz wyzard #32864 üzenetére
Sony Z2-n nekem le kellett tiltani a "google backup transport"-ot ahhoz, hogy ne merüljön le 24 óra alatt "alvó módban", de miután letiltottam, max. 2%-ot merült 6-7 órás alvás közben. Mivel google alkalmazást kellett tiltani, gyanítom, nem készülék hanem rendszer hiba. Vagy lessétek meg ezt és ezt, mivel mind google, mindnek van létalapja itt is, nem csak Sony-nál, gyanítom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest