- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Stauffenberg #19829 üzenetére
"LG már dolgozik a következő Nexuson" - az zseniális lenne! Az 5-ös Nexus megkockáztatom, hogy az eddigi legjobb droidos telefonom volt.
A G4 is frankó, de annyira nem lehet babrálni vele, mint a Nexus telefonokkal.
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Elkészült a CM13 és bootloader nyitás leírásának első publikálható változata. Hiba lehetséges, hogy van benne, ezért arra kérnék mindenkit hogy szóljon ha bármilyen jellegű észrevétele van a leírással kapcsolatban.
használjátok egészséggel!
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Stauffenberg #19263 üzenetére
Rendben, este megcsinálom a leírást. Sajnos ugyanarról beszélünk.
Nekem 3-400 MB RAM volt szabad a gyári romon, CM-en 1GB felett vagyok mindig, indítás után 1,5GB volt szabad. Gyárin sokszor újratöltött a Chrome, ezen nem tapasztaltam még ilyet.
-
ToMmY_hun
senior tag
Pénteken raktam fel a CM13-at a telefonra, mert elegem volt a lassú, RAM zabáló gyári rom-ból. Féltem, hogy az akksi gyengébben fog szerepelni, azonban pont az ellenkezője történt. Gyári v10d rommal 3-3,5 óra kijelzőidőket futott a készülék, a mostani romon pedig a következő a helyzet:
Wifi folyatosan bekapcsolva, GPS akkukímélő módon, kijelző fényerő pedig közepes értéken. Netflix-eztem, böngésztem és facebookon chateltem.
Amennyiben igény van rá, akkor összedobok egy leírást a telepítésről/beállításokról, mert telepítés után kellett piszkálni hogy jól működjön.
-
ToMmY_hun
senior tag
Valaki használja CM13-mal a telót? Amennyiben igen, akkor milyen tapasztalatai vannak? Főleg az akksi és a kamera minősége érdekelne.
-
ToMmY_hun
senior tag
Van valaki, akinek elrepedt a készülék ház fent, a mikrofon környékén? Nem ejtettem le a telefont, nem is ütöttem neki semminek. Garanciában vajon javítják ezt?
-
ToMmY_hun
senior tag
Valakinek van tapasztalata nyitott bootloaderes készülék garanciáztatásáról? Tudom, hogy hivatalosan bukja a garit de ha OEM állapotba hozzuk, akkor is szőröznek az ellenőrzéssel?
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Olvastam az első hozzászólást, de abból nem derült ki hogy van-e már root marshmallowra és ha igen, akkor bootloader nyitás nélküli?
Köszi előre is a választ!
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Luperator #13389 üzenetére
A PowerBank-re és minden energiaforrásra azt írják rá, hogy mekkora teljesítményt képes leadni. Rárakhatod a telefonodat egy 10 A-es és 5V-os töltőre is, nem okoz problémát mert a telefon töltésért felelős elektronikája csak a neki szükséges teljesítményt veszi fel. Az 1A-es PowerBank-kel lassabban fog tölteni, ez biztos. Én a Xiaomi PowerBank-et ajánlom, árban nehéz jobbat találni. A 10 0000 mAh verzióval 2,5-3x tudod feltölteni a telefont.
-
ToMmY_hun
senior tag
Pár hónapja huzamosabb ideig használtam windows phone-t. Maga a rendszer még elmegy - bár konfigurálhatóság szempontjából eléggé fapados - viszont amivel nagy gond van, az az alkalmazások minősége. Szörnyen rossz a viber, a facebook és a messenger is és azt meg sem említem, hogy rengeteg alkalmazás, ami a másik két platformon elérhető egyszerűen nincs (ha pedig van, akkor silány utánzat). G4-ről biztosan megbánnád a váltást, egyszerűen nem versenyképes a windows felső kategóriában. Alsó-közép esetén már elgondolkodnék, mert a stabilitásával nagy általánosságban nincs probléma és beéri kevesebb vassal is.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
ßrainiac #12526 üzenetére
Igen, elvileg ennyi, de rengeteget szívtam rossz backupok miatt androidon és más rendszereken is. Azért egy biztonsági mentést készítő programot vagy akár egy upgrade szoftvert jó minőségben megírni nem egyszerű feladat. Mondok egy példát: HDD -> SSD költöztető programok. Samsungos Magic Sh.t program kétszer szúrta el a kettőből. Utána jártam és kerestem egy 3d party managert, az hiba nélkül átköltöztetett több ízben. Rendben van, hogy ez bonyolultabb művelet mint egy android backup, de azért messze nem olyan egyszerű, mint ahogy leírtad. Persze, a fő lépések azok amiket írtál, csak az nem mindegy hogy a háttérben mi történik eközben és ez a későbbiekben milyen megmagyarázhatatlan, vagy legalábbis nehezen kideríthető hibákat okoz.
Azt kijelenteni, hogy hibátlanul működik nagy felelőtlenség. Nem találsz olyan szoftvert a piacon, amelyben nincsen hiba, maximum olyat amiben kevés és nem veszed észre felhasználás során.
-
ToMmY_hun
senior tag
Köszönöm a válaszokat kollégák! Megvárom a hivatalos Telekom frissítést. Kíváncsi leszek hogy még idén megérkezik-e.
-
ToMmY_hun
senior tag
OTA frissítés is várható, vagy egyelőre a kliens programmal lehet csak 6-os droid a telefonon?
-
ToMmY_hun
senior tag
Budapesten hol lehet és hol érdemes üvegfóliát venni a telefonra? Sajna a kínai gagyi üvegfólia levált róla aztán kénytelen voltam levenni és most nem védi semmi.
Nem is lenne ezzel baj, de idegesít, hogy a kijelző körüli perem magasabban van mint maga a kijelző.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Vikooo #12039 üzenetére
Ez erősen árkategória függő. Én például Klipsch-et használok, itt van egy egész jó termékük: klipsch.com - R6i
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
gerenda110 #10775 üzenetére
Első körben Settings/Apps/All menüben keresd meg a Clock nevű alkalmazást (Fekete, szögletes ikon) és töröld a hozzá tartozó Cache-t és Data-t. Ezután álltísd be újra a kívánt ébresztési időpontokat és teszteld.
-
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Luperator #10672 üzenetére
Sorban válaszolnék a kérdéseidre:
1. Az ikonok méretét vagy root-tal, vagy egy másik launcherrel tudod változtatni. Root esetén az egész készüléken megjelenő grafikus felületet tudod skálázni, ehhez a DPI-t kell állítani. Első körben mindenképpen a launcher cserét javasolnám, szerintem azzal tökéletesen testre tudod szabni és nem kell a root-tal foglalkozni. Én a Nova launcer-t használom és elégedett vagyok vele.
2. RAM-ot szerintem felesleges alkalmazással piszkálnod. Eléggé rugalmasan kezeli az 5.1 a háttérben futó alkalmazásokat, nem fogsz kifogyni a memóriából egyhamar. Amennyiben túl sok alkalmazásod van megnyitva és emiatt újratölt a böngésző vagy egyéb alkalmazás, akkor az alkalmazásváltó menüben zárd be a nem használtakat.
3. A Smart World szerintem nem túl hasznos, de egyéni igények függvénye.
4. Filmlejátszónak MX Playert ajánlok, szinte minden formátumot/kodeket támogat és teljesen ingyenes.
5. Memóriakártyát ne vegyél megbízhatatlan forrásból. Lehet hogy kicsit többe kerül itthon hivatalos garanciával, de megéri. Rengeteg ismerősöm (és én is) vétett hibát azzal, hogy pár ezer forinttal olcsóbban vett egy hamisítványt, ami két hónap múlva tönkre is ment. Egy jó kártyát egyszer kell megvenni és használhatod évekig. Rengeteg típus van amire 5, esetenként 10 év garanciát is adnak.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
siofok #10666 üzenetére
A telefonhoz jár 2 éves 100 GB-os Google Drive tárhely. Ami még szóba jöhet és érdemes vele foglalkozni az a dropbox vagy a Mega. Megánál 50 GB az ingyenes tárhely, Dropboxnál meg 10 GB körül, de ügyeskedéssel feltornászhatod pár GB-tal. OneDrive-ot szerintem is felejtsd el, vicc amit az MS művel.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Remekelek28 #10629 üzenetére
Tudom hogy off, de nem tudom szó nélkül hagyni. Ha Neked 1500 forint ennyire nagy tétel, akkor szerintem nem ez a Neked való telefon. Nem sértegetni akarlak, de rengetegen esnek abba a hibába, hogy a pénztárcájukon felül költekeznek.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Stauffenberg #10433 üzenetére
Ez csak egy érv volt, önmagában kevés lett volna. Viszont akkoriban egy projekt miatt rengeteget kellett facebookozni és nagyon idegesítő volt, hogy kb percekig nem tudtam használni a telefont miatta.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Stauffenberg #10431 üzenetére
Droidon ilyen a messenger. Anno mikor sokat használtam erős érv volt a másik platformra való átállás mellett. Szerencsére azóta megjött az eszem.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Aryon87 #9261 üzenetére
Nem a gép támogatja, hanem a rajta lévő OS. Hardveresen a Wake on LAN funkcióra gondolhatsz, de azt nem olyan egyszerű beüzemelni ha WiFi-n használod a gépet. Windows-on hálózaton belül Remote Desktop (kívül is megy, csak konfigot igényel), egyszerűen, mindenféle router és tűzfal konfig nélkül pedig TeamViewer nevá program ajánlott. Mindkettővel teljes GUI-t kapsz, azon meg azt csinálsz amit nem szégyellsz.
Linuxon SSH kapcsolattal be tudsz logolni command line felületre, GUI-t linuxon passzolom.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Viktor0610 #9242 üzenetére
Azért, mert mindent angolra fordít először, onnan fordítja tovább. Emiatt eléggé bénán működik ha az angol csak a fordítást segítő közvetítőnyelvként funkcionál.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
bajnokpityu #9209 üzenetére
Igen, de bőrből csak barna van nekik és nem tudta az ügyintéző hogy mikor érkezik fekete.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
bajnokpityu #9205 üzenetére
Telekom-ot írtam, de oké
Csak ötletként dobtam fel, mert összességében nem rossz ajánlat.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
bajnokpityu #9201 üzenetére
Én 130 körül hoztam el a Telekomtól egy 3k-s előfizuval, ajándék BT headsettel. Ha eladod a fülest a vásárlás után, akkor 120 körül leszel, mert a füles újan 20k.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Technoman #8970 üzenetére
Egy kicsit overkill ezen a seten tömörítetlen formátumot hallgatni. Őszintén, meghallod a különbséget vagy csak a lelkedet nyugtatja meg hogy magas a bitráta?
Én egy Klipsch S4-et használok, ami kicsit komolyabb (de még ez is gagyi) kategória. Leültem vele egy csendes szobában és nagyon nagy koncentrációval egy összetettebb zenénél (komolyzene, nagyzenekarra írt művek, többszólamú gitárszólókkal tűzdelt metál) hallottam némi különbséget, de ezt a mindennapok során nem hallani, feltéve ha utcán illetve egyéb zajjal terhelt helyen hallgatod a zenét. Egyébként is ha minőséget akarsz, akkor nem in-ear fülessel kell játszani.
-
-
ToMmY_hun
senior tag
Ígértem hogy beszámolok a rootolási tapasztalatokról. A leírást követve magyar Telekomos romra felrakva a nemzetközi rootot folyamatos gapps has stopped üzenetet kapok, hiába egyezik a szoftver verziója. :/
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Nagytoll #7105 üzenetére
Először is hálás köszönet a leírásért. Egy olyan kérdésem lenne, hogy downgrade is mehet a root során? Nekem D verziós szoftver van a telefonon és rootolva ugye C a legfrissebb. A másik kérdésem az lenne, hogy ezt a frankó leírást nem lehetne a topic első hozzászólásába beleíratni egy adminnal? Hasznos lenne, főleg az újoncoknak.
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani egy viszonylag megbízható root módszert a telefonhoz? XDA-n két módszert is találtam, google pedig sok egyebet is kidob, de arról hogy melyik lenne a legideálisabb az én telefonomhoz, nem találtam infót. Telekomos kütyüm van.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest