Hirdetés
-
Mobilarena
LG G3 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KoryHu
aktív tag
válasz SkyLine3000 #41374 üzenetére
Jó régi hsz , nekem van dobozom, de nem eladó . Igazából javítás után újra elővettem a telefont, csak immáron már régóta Lineage OS-el megy, jelenleg Android 11 alapokon. Még új akksit is vettem bele,tartaléknak tök jó. Kijelző is új, mert pár éve garanciaban cserélték az elválás és sárga foltosság miatt, és azóta alig ment.
Nem öreg, csak régebb óta fiatal.
-
KoryHu
aktív tag
válasz SkyLine3000 #41113 üzenetére
Oké köszi, és jobban működik? Én nem az emagon vettem, de a másodjára küldött is "rossz."
-
KoryHu
aktív tag
válasz gjoco1 #41108 üzenetére
Én is vettem itthonról új akksit, ráadásul nem sufni gsm-ből, hanem ismert cégtől, de nem az LG-től, 5000 Ft körül, gyárinak néz ki kivéve, hogy van rajta egy QC pecsét, ami a gyárin nincs, úgy szar, ahogy van, az elsőt visszaküldtem 2017.07-es dátummal, hogy rossz, szó nélkül kicserélték egy másikra 2016.10. havira, tökugyanolyan rossz. Rosszabb mint a gyári.
A jelenség: 100%-os feltöltés után a csere akksi merül mint az állat, 20-25%-ról kb. 10 perc alatt lemerül. SOT max. 1,5-2 óra, még az eredeti 3,5 éves gyári akksival is tud 2,5-et. Majd lemérem akkor én is.
Ezt már nem küldtem vissza.Szoftverre annyit tudok mondani, hogy a KitKat elég alap azért ezen és régi is (az első szoftverváltozat volt ez), én kisebb szenvedés után azt mondtam: LineageOS, 14.1, Nougat alapú. Tök jó. Persze mókolni kell, mert nem egyszerű felszenvedni, főleg ha gyári legújabb Marshmallow-n van valaki, ugyanis akkor vissza kell állni gyári Lollipopra, ami rootolható (maga a visszaállás sem olyan pikk pakk). Majd utána elszenvedni egy fél órát mire egy speciális működő TWRP-t fel lehet rakni, aztán azt már lehet frissíteni a legújabb TWRP-re, utána már megy a LineageOS.
Azért is kísérleteztem, mert ez a készülék nekem már csak másodlagos telefon.[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Üdv, mostantól kb off leszek, G6-ra váltottam További jó használatot, G3 tartalék marad.
-
KoryHu
aktív tag
válasz #34322688 #40823 üzenetére
Szia, igen valószínűleg hibás, egy CPU-Z - t tudnál telepíteni, és abból egy képet linkelni? (pl a SOC fülről). Ezen kívül a gyári LG SUPPORT TOOL-AL (windows) csinálhatsz javítást is vagy frissítést. Ha ekkor se jó, akkor szerviz.
Milyen alkalmazások vannak telepítve?[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Mit értünk konkrétan idézőjeles újratelepítés alatt?
-
KoryHu
aktív tag
Én is Telenornál vásárolok, a P10 valóban nem nagy, azt meg tudtam nézni élőben, G6-ot nem. Én a G3-nál nagyobbat külső méretre semmiképp se, a G3 is kilóg már az öltönyöm zsebéből is. Meg is kell néznem a G6 méreteit is, hasonlítva. S8on én is gondolkodtam, sőt S7 Edgen is, nagyon picit Xperia XZ1-en is. S8 - ról a törést, csúszást sok helyen olvasom. Ha belevágok, G6-ba mégis, majd úgyis jelzem itt.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Mate 10 Pro azért árban nem egy sáv ezekkel.
Nekem is megvannak a konkrét áraim a szolgáltatótól, de nem tudok dönteni. G6-ban az a 3300.mAh olyan rossz? Néztem pár tesztet G6 vs P10 témában, YouTube és írott külföldi, igaziból vagy egálra hozzák vagy egy helyen G6 a nyertes. Nyers erőben mindenhol P10, egy helyen kamerában is, másban viszont több helyen is inkább G6ot írnak. Árban kis difi is van de nem ez döntene. (G6 24 ezer Ft-tal drágább)
Külsőre nekem a G6 tetszik jobban.[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz SkyLine3000 #40776 üzenetére
Az én F6-om is még működik, apámnál, 4 év 2 hónapos, gyári akkuval. Szerintem minőségileg jobb volt mint a G3. Ő nem használ semmi extrát, csak a Viber van fennt, az még megy is.
Egyszerűen nem tudom eldönteni mi legyen, most lenne pár készülék jó áron (szolg.), de nem merek egyikbe se vágni.
Ami külalakra tetszik nagyon, azt a tapasztalat miatt nem merem (LG G6), de gondolkozok S7 Edge és Huawei P10 - Honor 9-ben is.
Legjobban a G6 tetszik, aztán Honor 9, de abban nincs optikai stab, utána a P10.[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz F_Gergely #40793 üzenetére
Az akkumulátor hátulján van egy dátum.
Én vettem új akkut (5000 Ft- volt), de vagy hamis, vagy nem (gyári LG), de rosszabb mint a gyári, egyet visszaküldtem, hogy szar, küldtek egy másikat, az is ugyanolyan....
100%-ra töltve fél perc után már 99-98-97, kb. 2 óra sot után 20%, utána meg mint a bolond merül, fél óra és kikapcs. Éjjel az új akkuval 7-8%-okat merül, a gyárival sokszor semmit.
Gyári akksival 100%-on van hogy 10 percig se esik egyetlen %-ot se, és egyenletesen merül. (ezt bekapcsolt kijelzővel értem).
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Valószínűleg nem túl üzemszerű már a wifis hiba megoldása sem, alaplaphibás.
Én garancia idő előtt leadtam szervizben (2 éves), mert töltési hiba volt, kicserélték az alaplapot, sőt a kijelzőt és a keretet is, csak a kamerát elsz*rták. Vagy valami más modult tettek be, vagy máshogy van összerakva, mert csapnivaló lett a képminőség, fókuszt nem találja, pixeles, szinte zavarja még a fény is. Valószínű kellett a jó kamerám valamibe, ebbe meg beleraktak egy másik ügyfélét aki a kamerára panaszkodott... lehet az alkatrészellátással is gond van már. Már nem akarok megint heteket küldözgetni (TMX-be küldték amúgy), csere lesz hamarosan úgyis, ezek ennyit bírtak. (max. 2,5 év)
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz feco70 #40748 üzenetére
Dupla koppot csak service menüben lehet ki be kapcsolni, normál beállítások között nincs ilyen, állandóan be van kapcsolva. Ha nem jártál service menüben, akkor az fura....nem nedves a kijelző? Akkor nem igazán működik.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Üdv, nos a fenti hozzászólásom óta az alábbiakat gondoltam megosztom, 2 év után.
December 20-án járna le a 2 év garanciám. Ezért (lásd 40717-es hsz), elküldtem 7-én a szolgáltatón keresztül szervizbe, az alábbi rögzített hibákkal:
- a készülék nem tölt, vagy csak kikapcsolt állapotban tölt (FR után is), mellé még sokkal jobban merül is, nagyon fura hiba, kb. 2-3 hete jött elő.
- rendeltem egy elvileg gyári új akksit a tok-shop.hu oldalról (2017.08.13 gyártási idő van rajta), de azzal se jó, sőt mintha még jobban merülne (de úgy kell elképzelni hogy ilyen 1,5 óra sot).
- a kijelző üvege elvált a kerettől és pár mm-t mozog, és a bal felső sarokban a kép kissé sárgás foltos (fehér vagy világos háttéren)
- néha előfordult (néhány havonta), hogy bekapcsológombra nem reagált, nem villant fel a kijelző és ki kellett venni az akksit.
- emelett 2 szokásos helyen el volt repedve a keret (infra, alsó mikrofon), de ezeket NEM jelentettem be. (szolgáltatónál mindig furán állnak hozzá ehhez "biztos eltörted").Kész csoda, de 6 nap múlva szóltak, hogy elkészült a készülék, menjek. Nem taglalnám, hogy az ünnepek miatt 1,5 órát(!) vártam a boltban.
Szintén nem taglalnám, hogy egy Lumia 950 cseretelefonom volt, és microSIM-nanoSIM cserélgetés is kellett. (egy hőerőmű az a készülék még a G3-hoz képest is, ráadásul szintén ilyen reggeltől estig telefon, viszont a kamerája, attól tényleg besza behu, főleg beltérben és vakuval).
A lényeg, hogy a jegyzőkönyv megállapította, hogy a beküldött tartozékom jó (kábel, töltő), viszont a gyári akksi (2015-ös) "hibás", hogy mi baja nem írták, de annak jótállása már lejárt 1 éves korában, ezért nem cserélik, a többi hibát "alk. cserével" orvosolták. Ennyi, semmi több duma. Ezeket be is becsételték a gar. füzetbe.
Na most úgy veszem észre, kaptam egy lefóliázott készüléket, fóliás gombokkal, gyári fóliás kijelzővel, új kamera védővel, és kicserélték a kijelzőt is, és kicserélték a szürke keretet is. Az IMEI maradt ugyanaz, sőt szerintem az egészet átépítettek egy új házba, kijelzővel, mivel a gyári belső IMEI-es matrica szerintem le lett kaparva és át lett ragasztva, mert látszik rajta, hogy fel lett melegítve róla.
Na, mondanom sem kell végülis örülök, megújult kissé a készülék külleme, a telefon tölt bekapcsolva is, más kérdés, hogy ez a 2 -2,5 óra SOT maradt , sőt képes egy éjszaka alatt a %-ból 40-et (!) eldobni, de utána meg nem merül, és 3-4%-on fél órát youtube-oztam. (?)
Harmadrészt meg valami nem kerek, mert a képek minősége bláh, hát nem is értem, fakó, kissé életlen, a szélén kissé homályos képek készülnek (igaz, nem igazán van ideiális fényviszony). A lencsevédő karcmentes, új, semmi nincs a lencsén belül, legalábbis nem látom.
Annyit még észrevettem, hogy a visszaküldés előtt nem fókuszálgatott ennyit, most akárhova fordítom, állandóan fókuszálgat, meg homályos-éles váltásokat csinál fotózás előtt. Végülis a képek használhatóak, de egyértelműen rosszabbak. Vélemény?
A szerviz a TMX volt, azt mondták, ha valami kérdés van oda forduljak ez után közvetlenül, ne a szolgáltatóhoz, a jegyzőkönyv alapján.[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #40716 üzenetére
Értem, köszi, most augusztusban csináltam egy factory resetet (amúgy először), előtte 1,5 évig sose kellett, lehet ezt megpróbálom. Gyári ROM, root sincs.
Még előtte lesz lehetőségem valószínű szerdán egy új akkut kipróbálni, hátha azt meg tölti bekapcsolva is, és akkor akku gond? (furcsállom), amúgy a mostani akku már nem 100-as az biztos, hiszen elég sokat használom, most pont novemberben 2 éves. Nem hozza már a gyári adatokat (készenlét, merülés viszonylag gyors, az új korához képest). Átlagosan 1-1,5 naponta töltöm, ez azt jelenti hogy min. 600 töltési ciklus már van benne.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Üdv!
Volt már valakinél itt olyan probléma, hogy csak akkor tölt a készülék, ha ki van kapcsolva? Kb. 1 hónapja kezdte ezt néha-néha, de tegnaptól csak úgy hajlandó tölteni, ha ki van kapcsolva. Hiába dugok rá bármit, huawei töltő, lg töltő, gyári kábel, másik kábel, stb. nem tölt ha be van kapcsolva, biztos nem csatlakozó vagy kábel hiba, mert ahogy kikapcsolom, kihúzás nélkül rögtön tölt. Ha kihúzom kikapcsolt állapotban töltés közben, és vissza be akkor is jó.
Ha kihúzom, mondjuk pl. 20%-nál, és bekapcsolom, bebootol, minden ok, 20%-ot is mutat. Rádugom, nem tölt.
Kikapcsolom, rádugom, tölt...Egy ilyet találtam: [link]
Mi ez az opció a magyarban? Vagy ez is valami ritka akku vagy szoftver gond? A készülék 2 éves.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz Bali27 #40705 üzenetére
K10-et (2017) nemrég próbáltam, unokaöccsnél,a frissebb rendszer előny, egészen gyorsnak is tűnt, de nem érzem hogy jobb lenne bármiben a fentin kívül, kamerában rosszabb. Előnye, hogy új modell, újan vehető. "Alap használatra" a K10 is bőven jó.
A többi készüléket nem ismerem, sima normál P9 van egy barátomnak, az kicsit erősebb csomag azért...Lite - ot nem ismerem és a Honor 5C-t se. (nekem kijelzőben és kamerában is jobban tetszik, és elég gyors a sima P9)
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz tannenbaum #40694 üzenetére
Üdv!
A kódos függetlenítés csak vegytiszta, gyári ROM-on vagy szolgáltató által módosított hivatalos ROM-on működik, máson nem!
Ez le is van írva. Van egy próbálkozási határ is, azt hiszem.
Ezen felül pedig újabb Marshmallow ROM-ok pedig nem rootolhatóak (talán v30c felett).
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz ThorMANfa #40557 üzenetére
Attól függ mennyi idő alatt. Ha sok a készenlét, akár 2-3 nap, akkor 2,5 óra is lehet. De 1 nap alatt 5 óra is lehet, intenzív használattal. Nekem 2 éves készülékkel átlag 3,5-4 óra szokott lenni.
Igazából majdnem mindegy nekem a való életben, mert 40% alatt nem kezdek új napot, és munkám miatt én mindig este töltök, vagy éjfélig vagy, ha nincs időm, akkor reggel húzom le 6 körül. 100%-ra váltva egyébként még nincs tele, kimértem, hogy utána akár 35- 40 percig is tölt még.
2 év után egyébként gyengült az akksi, főleg 30% alatt merül mint atom (rá gondolok szinte csak a telefonra és 1% off) , aztán 5% körül kicsit összekapja magát.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz JociMilan #40122 üzenetére
Szia, a most kapott töltőfejjel töltsél más eszközt (biztos van valami más is), lehetőleg olyat ami veszi is rendesen az ampert (legalább 2-3e mAh-es akksis eszközt). Ha a töltőfej 20-30 perc után forró vagy erősen meleg, akkor az biztosan jó. A fejek akkor melegednek, ha rendesen töltenek, ha csak langyi vagy majdnem hideg vagy kézmeleg, akkor bizony nem tölt. Lehet a microusb csatlakozó gond lesz, kikopott, eltörött, nem érintkezik a lappal, vannak ilyen gondok.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Bizonyos szolg. a P9 most jobb ajánlat, mint a H8. Nagyon gondolkodom, hogy búcsúzom a G3tol, nagyon olcsó lenne. Kb mint anno kifutóba a G3.
-
KoryHu
aktív tag
válasz djpoti #39923 üzenetére
A feliratok alapján ez egy amerikai modell LG G3 B2 (US) CDMA hálózatos, itthon nem is hinném, hogy fog menni. Kódneve US990, szerintem nem D850. A 0526 pedig a súlyát jelenti unciában.
[link]Feliratok alapján mondom, fura hogy D850-el megy.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz yeppy83 #39748 üzenetére
Azért még vannak.
- 1. keret nekem is megrepedt, picit, alul nem foglalkozom vele, németből rendelt "jobb fajta" TPU tokban van- 2. bal oldala elvált a ragasztásnak az üvegnél
- 3. a kijelző is kezd sárgulni, teljesen kék képernyőnél a bal oldala már nagyon olyan, más már dobná. Először csak a sarok, de most már a fél bal oldala olyan. Csak néhány alapszínnél látszik.
1,5 éves, garancia van még 2 évig, de nincs kedvem még vele foglalkozni, leadni, várni, menteni, másikra, vissza, á. Nem a világ legjobb minőségű telefonja az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz SkyLine3000 #39247 üzenetére
Vegyél 0 Ft-ért Lenovo B-t
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz Szkipi #38959 üzenetére
Ha valaki sokat telefonál, szerintem az LTE azért rossz, mert akkor állandóan váltogat a telefon a hálózatok közt. Mivel LTE-n nincs hívás.
Ráadásul néha ha olyan helyen vagy mocsok lassú is a váltás, akár 4-5 mpet is szórakozik, főleg ha 2G - re kell mennie egyből.Ha ehhez hozzajon, hogy hívott fél is 4G-n van, mire az is visszakotorászik, simán van hogy 10-15 mp egy kapcsolás.
Hiába, megyünk időben az analóg NMT felé 450 MHz-en volt ilyen lassú.
Telenornál mindkét készülék ha 3G-n van, és (Nokia), kapcsolás 3-4 mp.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Nem biztos, hogy antenna gond, ha a Sim kártyád kb 2-3 évesnél régebbi, nem biztos, hogy tud LTE-re lépni (sőt biztos, hogy nem) .
Egyébként telenor ROM és magyar romon, KitKat után 4G a jelzés (nem LTE).
LTE-Advanced változat esetén pedig 4G+ (300 Megabites hálózat esetén persze, ami kevés helyen van még). A normál G3 ez utóbbit nem tudja.[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz Feri1977 #38683 üzenetére
G2-t nem érdemes G3-ra cserélni, max akkor, ha a kamera nagyon fontos.
Kb 10-15%kal gyengébb az akksi teljesítmény átlagban. Átlagosan erős használattal 1 nap, és kész. Most hogy a G2 ez után még 30%,az mindegy, azt is tölteni kell a következő napra.
Lehet a G4 a legjobb, de a G3 a legszebb[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz matyi012345 #38653 üzenetére
Ok.
Telefonon ellenőrizve nem lesz frissítés.Nem öreg, csak régebb óta fiatal.
-
KoryHu
aktív tag
válasz matyi012345 #38649 üzenetére
Hardveres problémára akarsz szoftveres megoldást?
Szar az akksid, / töltőd, nekem ilyet nem csinál sose. 1 embernek már volt amúgy ilyen gondja.6.0 csak kábellel, gyári LG Support Tool-al. Hol várod? OTA-n?
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #38457 üzenetére
A v21a az utolsó magyar Lollipop rom. Valószínűleg OTA-n nem jön le jól, kábellel próbáld Lg Support Tool-al.
-
KoryHu
aktív tag
-
-
KoryHu
aktív tag
válasz Balázs1986 #37899 üzenetére
Nekem gyári 6.0 van fenn, és semmi gond nincs a SIM megjelenítéssel. Névjegyek, névjegy beállítások, névjegyek megjelenítése. Akár vegyesen, akár testreszabva.
Gyári alapúból kivennék?[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz kovbal79 #37344 üzenetére
Szia, én letöltöttem ezt a videót, mert böngészővel nézve egész más lehet. Én annyit vettem észre, hogy az fps megvan, a videó nekem nem laggol vagy nem ugrál, de nagyon olyannak tűnik, mintha az optikai képstabilizátor nem működne tökéletesen (?), legalábbis kissé rezgős, remegős a kép, főleg a végén. (azon kívül meg majdnem megszédültem tőle )
A Youtube vagy kézzel vagy automatikusan javíthatja ezeket a hibákat, ezért esetleg ott nem tűnik annyira fel.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #37282 üzenetére
Fejlesztő opcióknál ott van "normálisan is". (futó szolgáltatások)
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz Emberkeman81 #37157 üzenetére
Szerintem akkumulátor hiba. Nem tartja meg a 100%-ot esetleg?
-
KoryHu
aktív tag
válasz mokus1 #37149 üzenetére
Én simán az Lg Support Tool-al raktam fel, frissítéssel, mint már korábban írtam a Google Fotók alkalmazás alap lett ettől a ROM-tól, de letiltható.
Éppen ezért nem szedek le linkekről ROM-ot, még ha Kdz is, csak amit felismer imei alapján.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz Kutykurutty7 #37127 üzenetére
Nougat - szerintem - biztos nem lesz, de épp pár napja jött ki a v30n, direkt a biztonság miatt (2016.aug. Android biztonsági szint).
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
-
KoryHu
aktív tag
válasz SkyLine3000 #37061 üzenetére
Néha nekem se ment elsőre, de általában működik. Olyat szoktam vele max, amire a tévén lévő Smartshare nem jó. (pl. Prezentáció, ház körüli kamerák programjának kivetítése), kép és videó nézésre kicsit lassú, de arra is jó.
-
KoryHu
aktív tag
válasz SkyLine3000 #37058 üzenetére
Igen, LG Smart tv-m van, működik a Miracast, tévében a menüben is legyen bekapcsolt, vagy akár a tv menüjében csatlakozz, de lehet fordítva is. Esetleg restart.
Mire kell amúgy , ritkán használom, mert kicsit lassú, inkább a beépített DLNA-t szoktam használni.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
A frissítésről:
- az Android biztonsági szint 2016.02.01-ről 2016.08.01-re ugrott.
- az alkalmazások közé berakták alapból a Google "Fotók" alkalmazást (letiltható az alkalmazásoknál, egyébként fut a háttérben)
- a hülye McAffee security-t bezzeg nem vették ki.Én egyelőre mást nem vettem észre, szerintem ez egy sima bugfix, security frissítés volt, ami azért helyeselendő, hogy foglalkoznak vele.
yeppy83: nem tudom, én a sima LG Update tool-al frissítettem végül, hülyeséget írt a KitKat és Lollipop ilyesmiről, de csak továbbokéztam, gond nélkül felment.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz aTe014 #37031 üzenetére
Te mivel raktad fel a frissítést? Nekem a gyári LG Support tool a frissítés kezdésekor azt írja, hogy a telefonon KitKat rendszer van, és előbb a Lollipopot kell felrakni, ezért most felrakja a Lollipopot, utána a Marshmallow-t. Ami közröhely, mert Marshmallow van fenn
-
KoryHu
aktív tag
válasz SkyLine3000 #36977 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy ekkor már erősen kifutó volt, és csak néhány üzletben volt már belőle, mikor 54-re levitték, előtte hónapokig 88 ezer volt, én még ekkor vettem.
Az összes listát el szoktam rakni. Onnét is tudom, hogy mikor levitték, akartam még egyet venni, de már nem volt, ugyanakkor vitték le, mikor a G4-et 125-ről 99-re.Nem 54-ért, de 59-ért van Lenovo Vibe S1 lite Én pont ennyiért ezt venném. RAM ugyanannyi, full HD.
Mivel én még 88-ért vettem, azért meg P9 Lite (79.990 Ft most és szigorúan hardveresen erősebb is) vagy Galaxy A5 2016 (kicsit drágább). Slussz.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Én is így gondolom, pont ugyanígy a telenornál vettem, ráadásul pont úgy, hogy rá 2 hétre (!) árazták le 30 ezer Ft-al, és az én kedvezményemmel akkor kereken 0 Ft lett volna a készülék (én még 28 ezer Ft-ért vettem, 60 ezer Ft kedvezménnyel).
Most elég nagy bajban lennék, ha készüléket kéne vennem náluk, ugyanezért a kedvezménnyel, ami 28 ezerért kijönne, az azért elég kompromisszumos. De most jelenleg valószínű a Samsung A5 2016-ot venném vagy a Huawei P9 Lite-ot (bár ebben a rendszer nem annyira tetszik).
Nekem okoskészülékben fontossági sorrend a kijelző és a kamera. Nekem ezek a fontosak, utána a dizájn és a nyers erő.
Ebben az A5 2016 tök jó, szerintem G3 szintű szinte (optikai képstabi). A többi, hogy most 1 mp-el később indul ez az, vagy 2 GB RAM, nem lényeges talán. Játszani nem játszom.[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz Aryon87 #36837 üzenetére
G2 nem kapott négyet, minden csúcsmodell 3-at kapott eddig.
G2 Jelly bean-el jött, kapott KitKat-ot és Lollipopot.
G3 KitKat-al jött ki, kapott Lollipopot és MM-t. Kizártnak tartom, hogy erre 7.0 is jöjjön, persze jó lenne, de nem hinném.
-
KoryHu
aktív tag
válasz Andre90 #36556 üzenetére
Elméletileg ez nekem sem tűnik rossznak. (Az Edge mobilnet az véletlen, olyan hely vagy direkt? , mert ha állandóan lassan tud csak valamit tölteni onnan, az jobban meríti mint a gyorsabb hálózat.)
Nálam Google mentés nélkül tulajdonképpen visszaállt a régebbi akku idő, átlagosan 4 óra kijelző idő.
[ Szerkesztve ]
-
-
KoryHu
aktív tag
Hát akkor neked tényleg nem tökéletes valami, 1,5 óra képernyő idő után (netezés, chrome, kevés telefon) 70%-on van az akku, úgy hogy 20 órája megy a készülék ezzel a töltéssel . Csak netezéssel 4,5 óra min. De volt 5 órás képernyő időm is.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz SkyLine3000 #36450 üzenetére
Attól függ ki milyen alkalmazásokat használ (pl én használok mobiltokent, ebankot, vpn-t, céges appot, fene tudja. Persze lehet, hogy a frissítések nagy része nem ezeket foltozza. )
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Üdv!
Ma észrevettem, hogy az itt lévő leírásban szereplő egyik "hiba" kijött a készülékemen, nevesítve a kijelző üveglap elválás. A készülék bal oldalán kb. a közepétől az aljáig 1 mm-t kb., sötétben át is világít kicsit, kézzel nyomkodható az üveglap befele, de 1 perc múlva újra kijön.
A leírásban az van, hogy "elméletileg" garanciális hiba, valakinek mostani, frissebb tapasztalata van (a leírásban 2014-es cikk és képek vannak)? Vagy érdemes egyáltalán vele foglalkozni, vagy lehet hogy egyszercsak kiesik az üveglap a helyéről? 9 hónapos a készülék, és a Telenorhoz kéne vinnem elvben.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Szerintem érdemes frissíteni 6.0-ra, kivéve ha az akku idő roppant fontos, mindennél fontosabb.
Szerintem az rosszabb mint Lollipop alatt. (képernyő időben mindenképp, másban ugyanaz, én ezt a nagy doze izét se vágom, csak valamit kitalálnak mindig. Nekem Lollipop alatt se merült standbyban, meg 6.0 alatt se. Egész éjszakát elmegy 0%-1%-kal.)[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Nekem a Frissítési-App központban kijött ma egy "alkalmazás kompatibilitás javítócsomag" 20160722. nevű frissítés, telepítése után restartot is kér.
Valaki tudja mi ez?Nem öreg, csak régebb óta fiatal.
-
-
KoryHu
aktív tag
Minden töltő zizeg, búg egy kissé, ha nem kap terhelést, ez normális. Még ha kihúzod utána is egy ideig.
Ha lassan tölt és nem is igazán melegszik fel a töltő (ellenőrizd kézzel, rendesen melegnek kell lennie) , akkor rossz a csatlakozó vagy az akksi.
Az általad leírt jelenség, néha jobb aztán rossz nekem csatlakozó hibának tűnik inkább.[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz korpicschess #36328 üzenetére
Minden akkunak van sorozat száma vagy gyártási száma LG-n még gyártási dátum is.
Nem azért nincs, hanem mert nem kötelező, csak ez cikin hangzik. (10 ezer Ft alatti nem besorolt termék)
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz futo001 #36318 üzenetére
Tulajdonképpen igen.
Ha külön termékként veszel egy akksit, pl 6000 Ft-ért arra nem is kellene jótállást vállalni a kapcsolódó kormány rendelet szerint (ugyanígy pl 10 ezer Ft alatti telefonra se, de pl érdekességkeppen a 8 ezer Ft-os porszívóra igen), persze általában szoktak adni, innét is jöhet ez a fél év.
A lényeg, hogy termékkel együtt minimum az 1 év kötelező, ha önkéntesen többet vállalnak, akkor elméletileg lehetne kivételezni, bár szerintem nem igazán etikus. Ha már ad, adja a termékre.[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz futo001 #36299 üzenetére
Ilyen 6 hónap akksi gari a magyar szabályozásban nincs. Ha az akkumulátor miatt valaki nem tudja rendeltetésszerűen használni (az egyébként garanciális) készüléket, a kellék szavatosság miatt ugyanúgy érvényes rá az eredeti garancia (általánosságban 1 év). Ez szolgáltatónál(pl Telenor) vásárolt készüléknél 2 év.
Valószínűleg sokan a valamilyen tartozék szabályokkal keverik ezt. Az akkumulátor azonban nem tartozék, mivel nélkülözhetetlen a működéshez. A polgári törvénykönyv szerint így egységet képez a termékkel, azaz nincs olyan hogy a termék egyik része ilyen garanciális a másik pedig amolyan.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz cam383 #36036 üzenetére
Szia!
Hülyén hangzik, de most hogy kijött a rövidnadrágos szezon, van két olyan nadrágom, aminek a zseb belseje ilyen műszálas valami, fehér színű.
Na ezekben a nadrágokban vagy 10x előfordult, hogy bekapcsolt a telefon, és 1 nap után rájöttem, hogy a lábamat simán a műszálon keresztül érzékeli dupla-koppra, azaz bekapcsol a kijelző. Tudom, hogy nem kéne, a közelség érzékelő miatt, de mégis ezekben megtörtént. (nagy a zseb)
Volt hogy kivettem és ment a kamera (nem használok pint vagy ilyesmit feloldásra), meleg is volt kicsit a készülék, sőt még videófelvételt, és sms-t is írtam lábbal.
Mióta máshova tettem (más zsebbe), nem fordult elő, csak ha nagyon közel van az ember bőréhez, és valahogy a közelség érzékelő nem érzékel néha. (nekem ezzel nagyon ritkán egyébként is van gondom, pl. 1-2 szer volt, hogy hívás után nem világosodik fel a kijelző, ha elveszem a fejemtől).
Én egyébként sajnálom, hogy ezt a duplakoppot egyébként nem lehet kikapcsolni sehol?
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz SkyLine3000 #35765 üzenetére
Az én készülékemen nem ilyen ezüst a hangszóró rács pl, illetve ha ez a felbontas QHD....
-
KoryHu
aktív tag
-
KoryHu
aktív tag
válasz Tompika777 #35646 üzenetére
"Android rendszer"- ed nem zabál, vagy mennyi az ébren tartott ideje?
(Éjszaka bekapcsolt wifi az mire jó?) elfogadható éjszakai merülés mobilhálózattal (wcdma vagy gsm) , minden más ki persze: 0-2%.
[ Szerkesztve ]
-
-
KoryHu
aktív tag
Üdv!
Van valakinek hasonló tapasztalata: az utóbbi napokban a készülék nem hajlandó csatlakozni 4G-re, csak úgy, ha egyszer kézzel hálózatot kerestetek és ott kiválasztom a 4G hálózatot a sok közül, hiába van auto módban a hálózatoknál, akkor sem. Több településen is megpróbáltam, 4G-vel fullra lefedett helyen is.
Semmi nem változott, se csomag, se Sim kártya. Telenor a szolgáltató. A telefont már újraindítottam, akkor se volt jó.[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Kismértékben elkiabaltam a készenléti fogyasztás dolgot. Megint előjött. Semmit nem telepítettem azóta, semmit nem használok máshogy. Fura mód megint éjszaka (kb hajnali 3-tól elkezd merülni, és megint volt kimaradt rész az akku diagramon. És az Android rendszer megint 40%. Restart után helyreáll. Na de két naponta restart??
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz SkyLine3000 #35098 üzenetére
Hol árulnak ilyen ütős összeállítást?
-
KoryHu
aktív tag
-
KoryHu
aktív tag
válasz Aryon87 #35073 üzenetére
Szia, megerősítem.
Kb 1 hete vettem észre, hogy valami nem oké. Android rendszer nevű sor brutálra meríti a készüléket. Felebresztett állapot is rengeteg óra, képernyő idő kb a felére esett csak úgy (ilyen 2 óra meg alatta) . Készülék nem melegszik. Már egy csomó alkalmazást le is szedtem, de akkor is.
Én már hard reseteltem is. Ha kb naponta restartoltam, nem csinálta de 1 nap utána megint.
Az az érdekes, hogy szakaszok ki voltak maradva az akku grafikonbol is, mintha kikapcsoltam volna a készüléket. De nem.
Most hard reset, mentésbol a fontos dolgok vissza, akku ki be, több restart után, kb 2 napja jónak tűnik, most 9% az android rendszer nevű, de nekem volt 50% is!
Ennél a tételnél egy csomó androidos és LG-s cucc van felsorolva.[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz SkyLine3000 #34418 üzenetére
Próbáltam, kártyara nem lehet írni, nem gyári programmal, igaz, én root nélkül néztem.
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
válasz dredjudge84 #34343 üzenetére
Igen, kicsit jobban merül szerintem is, de agresszívebb az automata fényerője is, talán azért, nálam főleg a kijelző idő kevesebb.
Nálam tökéletes az sms státusz jelentés, pipa is van, és a nézet menüben is kiírja.
-
KoryHu
aktív tag
válasz Ming Cseng #34318 üzenetére
Üdv!
Mikori a telefon?
Az éjjeli merülés sok, nekem ált. 1 %. Vagy ha full 100%, akkor ott csal egy picit (nagyon sokáig irreálisan 100%-on van), és akkor biztosan 0% a merülés.
Nem hinném, hogy ezek alapján alkalmazás okozza.
Én speciel nem csináltam hard resetet telepítéskor, de nem merül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest