- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ToniSoprano
addikt
válasz
zsolt501 #112 üzenetére
Így 60%-on is jobb lehet a Note 7 üzemideje az Iphone 6S üzemidejénél, vagy kb. az a szintet hozza. Érdemes megnézni ezt az összehasonlító tesztet, szerintem teljesen korrekt és őszinte: Appleblog Armageddon: az iPhone-hívő egy hete egy ANDROIDOS mobillal!
Egyébként megérdemli a Samusung ezt a blamázst. Az Iphone 7 megjelenése előtt akarták kiadni a Note 7-et és gondolom nagyon kapkodtak és emiatt lehet kevesebb idő maradt a tesztelésre. Az embereket sajnálom nagyon akik emiatt szívnak, a Samut a veszteségek és a presztizsveszés miatt nem, megérdemlik, valószínűleg tanulnak majd belőle.
-
sohajda90
aktív tag
válasz
t72killer #24 üzenetére
Szerintem ez a Mate 8 / Mate 9 eladásokat fogja megdobni. Most (viszavont / visszatartott Note melett) ez a vonal lesz a csúcsphablet a piacon, főleg ha tényleg dupla hátlapi kamerával jön a 9, az i7 után rengetegen el fogják hinni, hogy ez egy elengedhetetlen feature...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
t72killer #117 üzenetére
Bizony a gyors töltés sosem használ az akkunak, már szak azért sem mert fokozottabb hőterheléssel jár, ha még ehhez hozzávesszük, ha a készüléket még terheljük is (WiFi, GPS, Bluetooth, Mobilnet, és erősebb játék) az bizony hatványozottan gyilkolja a készülék hőre érzékeny részeit.
-
-
válasz
zsolt501 #114 üzenetére
"ezt a tendert meg is tartotta a Samsung, és ez hosszabb távon nem is használ az akkunak."
Az, hogy mennyi az akku feszültsége, a pontos akksikémia mondja meg. A most menő akksikat 4.35V-ig szokás tölteni, a samu is ezt teszi.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
janeszgol #109 üzenetére
Mennyi is a Note7 akku kapacitása??? Na most ha ezt bevezetik és tényleg csak 60%-ig lehet tölteni majd akkor az üzemidőben igen csak tökön szúrós lesz ez így ha a kapacitása így csak 2100-as lesz...
Mondjuk azt sem értem, hogy miért csak 60%-ig lehet tölteni, és miért nem 80 vagy 90% ig.
-
válasz
janeszgol #109 üzenetére
Ez jó. Minél inkább el kell lehetetleníteni a zombi példányokat, hogy a tulaj motivált legyen utánajárni a cserének - akkoris, ha a sufnizás miatt ez neki $-be kerül. Illetve pl a reptéri biztonságiak egy kód beütésével meg tudják állapítani, veszélyes vagy okés telefonnal állnak szemben (bár még így is 99%, hogy ez egy félreállítást jelentene)
-
janeszgol
félisten
Nem lehet majd teljesen feltölteni a Note 7 akkumulátorát. Ehhez szoftveresen tesznek gátat. Link.
-
laci_csk
senior tag
Nem "evente egy uj keszuleket" hanem egy uj "Notet" akartad irni, mert millio uj keszuleket dob a piacra evente a samu.
Maskulomben a samu ugysem fog vesziteni, mert 99% az embereknek nem is tud errol, el sem hiszik, es ugyis a "ha't nem a samu a legjobb telo?" erv alapjan csak azt veszi, ugyhogy: hajra' samu!
-
mrThomi
addikt
amugy ez az XDA s hir komoly hogy az uj updattel csak 2100 mah ig lehet tolteni a telot ?
-
válasz
zsolt501 #104 üzenetére
Igen, nem véletlen hívják vissza az összeset. A magam részéről már jóideje nem rendelek elő elektronikát, legkorábban 1-2hónap terítés után vásárlok bármit, az s7e-m pl a megjelenés után bő negyedévvel vettem, zéró baja, tökéletesen működik a gépezet - míg az első szállítmányoknál elég sokan panaszkodtak pl hibás kijelzőre.
-
-
Kb egy a százezerhez az esély, ami limes 0, de ha azt kérdeznék tőlem, hogy akarok-e egy olyan lehetőséget, hogy egy hónapig szabadon tesztelem, nyúzom a telefont, majd utána kapok egy újat, vagy az árát vissza, de cserébe előfordulhat, hogy míg alszom, mellettem kigyullad a telefon, leégetve a lakást, ahol mellettem alszik a feleségem, a másik szobában a lányom, de persze ennek minimális az esélye, én valahogy nem repesnék az örömtől, hogy micsoda esélyt kaptam az élettől.
Persze tudom, különbözőek vagyunk, így lehet ez másnak az év üzlete...A hibától mentes note7-tel már nincs bajom, de ezzel a nagyszerű ajánlattal így nem békülnék ki.
-
-
zsolt501
nagyúr
Mindenesetre nem tudom hogy ugyan így írtál volna e a telefonodról, ha mondjuk valami bajt okozott volna nálad... szóval lehet nagyképűsködni, de az a nyakad végén lévő valamit néha használni is lehetne és ezt ne vedd személyeskedésnek max tanácsnak, mert bizony több szerénység nem ártana, ha már volt olyan szerencséd egy olyan készüléket (talán) kifogni amivel nem lesz gondod, de erre azért még fogadást nem biztos hogy kötnék a helyedben.
Mellesleg itt a PH-n is volt néhány illető akinek gondjai vannak a készülékkel, de lehet elkerülte a figyelmedet a nagy büszkeség miatt. -
Vajga
tag
Számomra ez nem vélt, hanem valós pozitívum: használom, nyúzom sacc egy hónapig, kipróbálok rajta amit akarok, majd egy hónap múlva kapok egy újat, új garanciával. Vagy ha meguntam, mégsem tetszik, sokallom az árát akármi, válthatok másik modellre. Esetleg hozzám vágnak még egy ajándékutalványt, csak úgy mégis már...
Illetve jópár ember letesztelte (2.4 millió vagy mennyi is?), így esetleges hibáktól nem hiszem, hogy kell tartani.Kb a legbiztonságosabb vásárlás lesz.
Szeretnék legközelebb is így telefont vásárolni!Aki meg akar, keseregjen tovább. De sztem max azon, hogy neki nincs. Én le nem cserélném semmire! Akinek van, és szereti, sok boldogságot hozzá, a többieknek meg kellemes spekulálást, fröcsögést!
-
-
válasz
t72killer #91 üzenetére
Na igen. Fogom a Note 7-et, beleszúrok egy szöget a hátuljába, amitől biztosan elindul a tűz (hiszen oxigént kap a Lithium akku. Kimegyek hátul, elsétálok, leég a házam, majd felveszem a biztosítási pénzt, vagy még jobb esetben a kárpótlást a Samsungtól, ami magasabb, mint a biztosított érték, hiszen a családi emlékek, a gyerek saját kezű alkotásai is odalettek, amik pénzben nehezen kifejezhetők...
-
-
Ez alapján szerintem teljesen jó ötlet letiltani a vissza nem vitt készülékeket.
Snowden elég paranoiás. Az jut a hozzá hasonló emberekről eszembe, ami a Conteo filmben volt, mikor elkapták és bevitték kihallgatni a főhőst, aki azt mondogatta: Igazam volt, ugye? Igazam volt! De miben volt igazam?
Igen, vannak háttérüzelmek, de lassan már mindenbe azt képzelünk bele... -
-
Vajga
tag
Nem kell azért pánikolni meg démonizálni. Előrendeléssel vettem, azóta is nyúzom egész nap, folyamatosan. Semmi hiba, akadás, vagy különösebb melegedés. Sőtt, többnyire teljesen hideg. A legjobb, nem kell más! A csere meg még szerencse is. Van ebben sok pozitívum is!
-
-
Matada2.3
veterán
Meg tudom azért érteni, nem mindenki van rendesen informálva a dologról. A szolgáltatóknak kéne minden készülékre, vagy a samsungnak valami üzenetet küldeni, hogy mindenki értesüljön a dologról.
-
-
A sok idióta miatt (ld #63/74-es eset), nincs más választás, sőt el tudom képzelni ezekután, hogy a reptéri biztonságiak valamilyen eszközzel ellenőrzik, nem babrált-e a tag az IMEI-el (ha igen, az ugyebár egy sor hatósági kérdést felvet), illetve a kocsi-garázsgyújtogatós kollégáknak utánanéznek, leadták-e a problémás mobilt, és ha igen, csak akkor megy kártérítés.
-
Kékes525
félisten
A letiltás egyáltalán nem jó reklámja a Samsungnak, de lehet, hogy nincs más útja.
-
Aki így vette a telót, anélkül, hogy megvárta volna a teszteket, kívánom, hogy rárobbanjon, ne a szerencsétlenre, akinek "szép új állapotú garis" készülék cím alatt eladja
.
Az a baj, hogy ezek így időzített bombák, tömegközlekedésen mondjuk Vérpistike ilyet tölt melletted a 20Ah-s powerbankjából, akkor te is kapsz belőle.
-
WinstonWolf
senior tag
Az, hogy mi elég és mi nem azt az adott gyártó morális hozzáállása dönti el valamint az adott ország jogrendszere.
Magyarországon a kártérítési jog a béka valaga alatt van. Így a gyártó morális értékrendjére vagyunk bízva. Vagyis nem a gyártó, hanem a Samsung magyarországi kirendeltségére.
Ezek után ne legyenek illúzióid...
-
-
Potrien
senior tag
Vajon egyáltalán van joga letiltani egy megvásárolt készüléket?
-
zsolt501
nagyúr
-
Mercel
senior tag
Ez az egész rohadtul nagy blama a Samsung számára, DE ha példamutatóan korrekt módon és következetesen végig viszik a kötelező cserét plusz még kompenzálni is igyekeznek a vásárlóikat akkor azzal nagyon sokat javíthatnak a megítélésükön.
Hosszabb távon még pozitív is lehet a dolog a vállalat mobil üzletágának.Amúgy nagyon ciki, de tömeggyártású eszközöknél feszített modell tervezés / gyártás / tesztelés ciklusban ez sajnos benne van a pakliban.
Azzal pedig, hogy a letiltással kötelezik a felhasználókat teljesen egyetértek, mert az emberek nagy része hülye és lusta de ha utána mégis kigyullad a telefon akkor meg menne a hiszti a média meg lelkesen asszisztálna hozzá..
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Inkvizitor1 #58 üzenetére
Nagyon morbid.
-
zsolt501
nagyúr
Tegye ezt meg azonnal, ha önnél is van egy a veszélyes Samsung Galaxykból
Ez a cikk máshol is fenn van már, de az eléggé meredek presztízs vesztés olyat kérni hogy
"Addig is kérjük, hogy kapcsolják ki Note7 okostelefonjukat, és SIM-kártyájukat helyezzék vissza régi mobiltelefonjukba."Az is érdekes hogy felajánlják hogy választhatod az S7-et vagy az S7edge telót árkülönbözet visszatérítéssel, szerintem ez még édeskevés így, hogy napokig vagy hetekig nem tudod használni a telefonodat, vagy vettél néhány kiegészítőt ami ehhez a készülékhez készült, (tok, karcolásálló üveg stb.) szóval itt azért minden vásárlót kártalanítania kellene a cégnek valamiképpen és itt nem egy 5000Ft-os kuponra gondolnék.
Nagyon remélem a cég ezután jobban fogja tesztelni a beszállítóit, és nem vállal be még egy ilyen blamát.
-
-
NeRo28
aktív tag
válasz
pusszycat #56 üzenetére
Mondjuk azt nem is értem h alapból nem veszel ilyen drága telefont akkor mit is keresel ezen a fórumon?
Nem neked szól a hír azt ennyi!Elég baj h ez történt a Note 7-el!Csak megerősítést akarsz h jól döntöttél egy másik telefon mellett!
Igen a racionális érvek elvesznek ekkora összeg mellett,de nem érdekel h ki milyen készüléket tudna felmutatni sokkal kevesebb összegért! -
Inkvizitor1
tag
Note 7: az Iszlám Állam hivatalos telefonja.
-
zsolt501
nagyúr
Túl sokáig nem tarthatja vissza a javított készülékeket, mert annak sem lenne túl nagy értelme, mivel akkor a következő telefon megjelenését kell majd eltolnia időben (nem is volna rossz ötlet) de mivel a Samu minden évben kihoz egy új készüléket erre nem túl nagy esélyt látok.
Szóval én szerintem az ünnepek környékén már megfognak jelenni a felújított készülékek, ami egy mondhatni előremenekülés lesz és próbál majd az ünnepek környékén megszabadulni ezektől a készülékektől amíg lehet. -
mackoapo11
aktív tag
Nem értem miért kell elrontani az emberek örömét.300 ropiért kap átlag juzer egy többfunkciós eszközt.Ki megy a szabadba,nem kell fát gyűjtögetni,tüzet gyújtani,csak rádugja töltőre a telot és főhet is a gulyás
-
winss
tag
Ezek a visszahívott telefonok gondolom idővel megjelennek refurbished cimkével. Akksi csere azt cső. Lehet letolja a használt árakat.
-
-
tomp
félisten
válasz
Victoryus94 #19 üzenetére
Sony a myXperia lezárásnál bootloader szinten zárja a telefont. Azaz hiába rak rá az ember másik romot nem lesz rá hatással. Zárva marad. A zárás szimpla online kapcsolattal aktiválható. Ha nekik van ilyen akkor a Samsung is meg tudja csinálni.
-
-
-
henrik1
tag
sorry, de ezt nehéz kihagyni.
-
-
pusszycat
nagyúr
En még mindig nem értem miért nem csak az akkut cserélik ki.
-
janeszgol
félisten
Megértem a céget. Így legalább ki lehet erőszakolni a cserét.
-
xmaas
őstag
-
-
Bakus
tag
A rossz reklám is reklám.
-
hemaka
nagyúr
Dzsunka gsm-be erdekes lesz a csere. Bar a juzerek szerencsejere hamar lereagalta a Samu, viszonylag kevesen fogjak megszivni.
-
Jaja, konkrétan az egyik terepjárós eset nekem egy cseppet "gyanús", még ha épp a note7 volt is a tűz forrása.
-
mrThomi
addikt
DJ Koch meghallom meg mindig szakadok
szerintem teljesen korrekt a samutol, gondoljatok bele,megvesztek egy hasznaltat es nem vokt kicserelve es nalatok gyullad ki. -
Victoryus94
őstag
Te is letilthathatod úgymond, ha pl. elhagyod.
Az IMEI számot megadod a szolgáltatódnak, aztán letiltja.
De ez ha jól tudom, csak a hálózatról tilt le, tehát a kamera, az angry birds, meg ezek működnek még.
Mondjuk van rá esély, hogy a gyártó még jobban hozzáfér valami update-kóddal, esetleg ha felmászol netre, stb. De az IMEI-s tiltás már 15 éve is jelen volt. -
válasz
aprokaroka87 #12 üzenetére
A "jófejségnek" ehhez semmi köze! Nem vita kérdése, ha van egy hibás széria, ami balesetveszélyes, akkor azt cserélni kell. A gyártónak a teljes széria cseréje is kisebb veszteség, mint a visszahívás elmúlasztása esetén bekövetkező balesetek okozta perek tömege. / Nem mellesleg azon is érdemes elgondolkozni, hány spekuláns lesz, aki leégeti az inkasszós ingatlanját, és keni egy note7-re/ Szóval a samsung egyet tehet, visszaveszi az összes telefont. Az LG urban 2nd gen egy egész évre lett visszavonva...
-
rnyk
tag
Csak engem aggaszt, h a kis csillioert megvasarolt telomat a gyarto kesobb "csak ugy" letilthatja? Ertem en, hogy biztonsag meg minden de valahogy megiscsak rossz erzes na.
Mod:
@envagyok ... akkor nem csak en -
envagyok
veterán
Azért ez a távletiltás durva.
Ezek szerint vannak kiskapui a gyártónak?
Beleturkálhat az eszközömbe bármikor? -
válasz
aprokaroka87 #12 üzenetére
Konkrétan a note 7 már csak elég szigorított körülmények között repülhet, ez önmagában elég ok egy üzleti telefonnál a cserére.
-
aprokaroka87
nagyúr
Nekem van egy olyan sanda gyanúm,hogy ezt nem teljesen jófejségből csinálja a Samsung.
Lehet hogy a megfelelő hatóságok komoly büntit helyeztek kilátásba?
-
Helyes, ezt csak így lehet korrekten végigcsinálni, ahogy pl az autóipari visszahívásoknál is, ha pl hibás a fék, nincs kecmec, a tulaj és a többi közlekedő védelme érdekében ki kell venni a hibás szériát a forgalomból, pont.
A note7 esetében konkrétan pl a samu telefonok repülőre-vitele a tét: amennyiben nem kényszerítenék a cserét, minden samu logós edge készülékre harapnának a biztonságiak, függetlenül, hogy S6 edge+-od, s7e-d vagy akármid van, neked kéne kibányászni a tokjából, stb. Ha meg ráadásképp légibaleset történik, a kb padlóra küldené a céget.
#8: hiába linkeled be ide is, s7e-ből több, mint 13 milliót adtak el csak az első félévben, ez egyedi eset. Ráadásul a másik topicban már reagáltam, hogy nadrágzsebben szifont sem életbiztosítás hordani. (ill egy másik, idei eset)
-
-
listi
tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az S7 és S7 Edge-re váltás csak Amerikában lesz elérhető?
-
modd3r
őstag
Kíváncsi leszek a Samsung jövőbeni eladási számaira....
-
pusszycat
nagyúr
Ez van ha belaktad.
-
kristof83
aktív tag
Húú de megnézném a gsm boltosok fejét amikor sorra viszik vissza a letiltott Note 7-eket...
....na meg persze a vevők feje is szépen fog torzulni amikor majd nem akarják kicserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- Gitáros topic
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest