Letilthatják a vissza nem küldött Note7-eket

A Samsung a múlt héten jelentette be hivatalosan a már értékesített Galax Note7-ek globális visszahívását, mivel egyes darabok akkumulátorcellái komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek. A gyártó nem kíván orosz rulettezni; DJ Koh, a Samsung mobilos divíziójának elnöke kiemelte, noha egy millióból mindössze huszonnégy készülék érintett, az egyetlen tényező, ami számít, a vásárlók biztonsága. Nyilván anélkül is erősen bólogatunk, hogy beleesnénk abba az statisztikailag elenyésző 24-be, ami pont addig elenyésző, míg minket nem érint.


[+]

Azon túl, hogy a fiaskó komoly anyagi és bizalmi megterhelést jelent a cégnek, a visszahívás sem megy zökkenőmentesen. A tulajdonosok nem feltétlenül kívánnak megválni látszólag hibátlanul üzemelő phabletjüktől. Egy francia Reddit felhasználó, LimboJr állítja, hogy a Samsung helyi illetékesei arról tájékoztatták, amennyiben nem él a csere lehetőségével önkéntes alapon, hó végétől kénytelen lesz, mivel szeptember 30-tól letiltják a kint lévő készülékeket.


[+]

A cserekészülékeket szeptember 19-re ígérték a francia piacra, csak úgy, mint a portugál felhasználóknak, míg az Egyesült Államokban még várakozni kényszerülnek a júzerek. Lehetséges forgatókönyv továbbá, hogy a letiltást megelőzően, előzetes igénylés nélkül kiküldik a cserekészüléket, egy előre kifizetett csomag (mint a válaszboríték) kíséretében, ami biztosítja a régi Note7 térítésmentes visszajuttatását. Szolgáltatótól, vagy régiótól függően a vásárlók számíthatnak Gear VR szettre, esetleg ajándékutalványra egyfajta kompenzáció gyanánt.

A Samsung sajtóközleménye alapján Magyarországra a következő menetrend érvényes:

Samsung Galaxy Note7 készülékcsere program

Szeptember 19-től Galaxy Note7 telefonját új Galaxy Note7 készülékre cserélheti. A szolgáltató, viszonteladó, illetve a Samsung szeptember 19-től felveszi a kapcsolatot azon ügyfelekkel, akiknek már birtokukban van Galaxy Note7 készülékük. Amennyiben már megrendelte Galaxy Note7 készülékét és a kiszállításra vár: Elnézését kérjük, hogy eddig nem kapta kézhez az új Galaxy Note7-et. Partnereinkkel közösen azon dolgozunk, hogy mihamarabb eljuttathassuk Önhöz új Note7 készülékét.

A készülékcsere folyamata

Amennyiben már a birtokában van egy Galaxy Note7 készülék, felveheti a kapcsolatot azzal a viszonteladóval, akinél a készüléket vásárolta, vagy akár személyesen is felkeresheti a vásárlás helyét. Amennyiben a Samsung.com weboldalon rendelte a telefont, a Samsung.com-on vagy a Samsung ügyfélszolgálatának ingyenesen hívható 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) számán léphet kapcsolatba velünk. Természetesen bármilyen kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére.

Azóta történt

Előzmények

  • A Note7 hazai cseréjének részletei

    A Samsung igyekszik gyorsan lezavarni a hibás akkumulátorokban potenciálisan érintett Galaxy Note7 phabletek cserjét, következzenek a részletek.

  • Lobbanékony természetű a Note 7

    Miután több bejelentés is érkezett a Samsung legújabb zászlóshajóját érintő szoftveres és egyéb problémákról, a gyártó felfüggesztette a szállítmányokat.

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

Hirdetés